Kvindernes slutspil i Boxerligaen skydes i gang onsdag. De forsvarende mestre fra Viborg har skuffet fælt, mens oprykkerne fra Silkeborg/Voel har overrasket alt og alle. I maj kåres DM-vinderen, men inden skal både kvartfinaler og semifinaler afvikles. Få overblik over holdene, terminer samt odds i denne optakt.

Grundspillet i Boxerligaen har budt på overraskelser. Team Esbjerg oprustede forud for sæsonen, og det har båret frugt med en førsteplads i grundspillet, som samtidig udløser en historisk billet til Champions League-kvalifikationen. Viborg har været den store skuffelse i en turbulent sæson og endte på fjerdepladsen - et mulehår foran oprykkerne fra Silkeborg/Voel. Slutspillet byder derudover på FC Midtjylland, Team Tvis og Randers HK, der alle har været fast bestanddel af medaljekampene de senere år.

Team Esbjerg og FC Midtjylland går direkte i semifinalerne som top 2, mens de fire andre hold skal igennem kvartfinaler først. Slutspillet skydes i gang onsdag og finder sin afgørelse i maj, hvor datoerne ikke ligger fast endnu, da det afhænger af de danske holds præstationer i europæisk håndbold.

Vinderodds

Hold Bedste odds Bookmaker
FC Midtjylland 2
Danske Spil
Team Esbjerg 2,75 Danske Spil
Viborg HK 6 Bet365
Team Tvis Holstebro 7 Bet365
Randers HK 126 Bet365
Silkeborg/Voel 251
Bet365

Slutspilsholdene

Team Esbjerg

Team Esbjerg oprustede forud for sæsonen med bagspillerne Ida Bjørndalen og Laura van der Heijden - begge venstrehåndede. Esbjerg gik ind til sæsonen med en historisk god bredde, og netop bredden har tidligere været holdets akilleshæl. Esbjerg har ført grundspillet fra start til slut - omend de ikke har været lige så suveræne i den sidste del af sæsonen som i efteråret. En del af forklaringen kan være salget af keeper Grimsbø til storklubben Györ for en historisk stor transfersum. De har været suveræne på hjemmebane, hvor de blot har lidt ét nederlag i ligaen. Esbjerg fik både playmaker Lotte Grigel og stregspiller Stine Bodholt skadet ved weekenden overståede Golden League-stævne, men de har god tid til at komme sig, da der er over én måneds tid til DM-semifinalen.

FC Midtjylland

FC Midtjylland startede sæsonen skuffende, da de røg ud af Champions League-kvalen til upåagtede Radnicki. Siden er FCM kommet godt igen. De vandt i suveræn stil pokalfinalen over Team Tvis mellem jul og nytår. I ligaen har de vundet 9 kampe i træk forud for slutspillet - bl.a. knusende sikre sejre over Esbjerg, Silkeborg, Tvis og Viborg. FC Midtjylland fik Ida Alstad korsbåndsskadet i pokalfinalen, men har klaret sig imponerende godt med bare 4 tilbageværende etablerede bagspillere. FC Midtjylland har ligaens suverænt bedste defensiv med en intimiderende keeper i Englert, og offensivt har de ligaens bedste spiller i Nycke Groot. FCM kan ikke løbe fra favoritværdigheden, selvom de spiller Cup Winners Cup ved siden af slutspillet.

Team Tvis Holstebro

Team Tvis Holstebro gennemgik en større omgang forårsrengøring efter 2013/14-sæsonen. Profiler som Mette Gravholt og Sandra Toft søgte nye udfordringer, mens fejlcastede spillere som Karoline de Souza og Ida Alstad blev skiftet ud efter bare én sæson. Ind kom Lærke Møller samt en række svenske landsholdsspillere og keeper Silje Solberg - der alle har passet som fod i hose i Tvis. Spillet flyder igen bedre hos Team Tvis, der dog er meget svingende - senest eksemplificeret med de to kampe mod Paris Issy i EHF Cup. Tvis kan slå alle, men også tabe til alle - det understreges af, at de både har tabt til alle slutspilsholdene, men samtidig også fået point mod dem alle. Team Tvis er ligesom FC Midtjylland stadig med i Europa, hvor de i semifinalen af EHF Cup skal op mod tyrkiske Muratpasa i starten af april.

Viborg HK

Det har været en turbulent sæson i Domkirkebyen. Viborg vandt alle turneringer, de stillede op i sidste sæson. Flere spillere søgte dog nye græsgange og truppen har været usædvanlig smal i 14/15-sæsonen. Viborg har været utrolig sårbare overfor skader pga den ikke-eksisterende bredde, og skaderne er væltet ned over holdet i 2015. Helt skidt blev det, da Viborg blev nødt til at spille med keeper Rikke Poulsen som højrefløj i Champions League-kampen mod Larvik, som de tabte med hele 13 mål. Uroen og de pauvre resultater har kostet træner Dalmose jobbet, da spillerne gik til ledelsen med et ultimatum. Lars Friis Hansen har fået ansvaret for resten af sæsonen og skal redde den synkende skude i land. Viborg er afhængige af, at de skadesplagede profiler når tilbage (i form) til slutspillet. Viborg er stadig med i Champions League, hvor de møder storfavoritterne Buducnost i kvartfinalen.

Silkeborg/Voel

Silkeborg/Voel har taget fusen på alt og alle. Ikke mange havde levnet Silkeborg/Voel chancer i ligaen efter oprykningen fra 1.division. Slet ikke efter den første turneringskamp, hvor de tabte med 19 mål til Randers - efter at have tabt med lignende cifre til Team Tvis i en træningskamp lige inden. HC Andersen kunne ikke have skrevet eventyret bedre - Silkeborg/Voel er blevet en smuk svane for begrænsede økonomiske midler. Stor cadeau til trænerteamet Jakob Andreassen og Peter Schilling Laursen der iøvrigt er ligaens suverænt mest velklædte trænerteam. Holdet er vokset ekstremt med opgaven. Jette Hansen og AC endte som etter og toer på topscorerlisten i grundspillet og blev belønnet med landsholdsudtagelser ligesom den tyrkiske keeper Sara Kececi. Oprykkerne er de eneste, der har slået Esbjerg på udebane - og har desuden sejre over både Viborg og Team Tvis.

Randers HK

Randers har haft det svært i sæson 1 efter træner Jan Leslie. Samtidig mistede Randers den spanske X-Factor Aguilar, der skiftede det kronjyske ude med Champions League-vinderne Györ i Ungarn. Sæsonen kan bedst beskrives ved en rollercoaster. Randers har slået både FCM, Tvis og Viborg, men har samtidig smidt point mod alle bundholdene. De svingende resultater blev for meget for ledelsen, der fyrede træner Mads Brandt i lufthavnen på vej hjem fra Europacup-kamp. Den tidligere assisterende landstræner Ulrik Kirkely har fået ansvaret sæsonen ud. Randers sikrede sig slutspillet på yderste mandat i sidste spillerunde, men viste god vilje i udekampene mod både Silkeborg og KBH, hvor de kom fra baghjul.

Kvartfinaler

Som treer i grundspillet havde Team Tvis frit valg på alle hylder, da der skulle vælges modstander i kvartfinalen. Valget faldt på oprykkerne fra Silkeborg/Voel - lige umiddelbart efter de havde tabt til dem på hjemmebane. Deraf blev den anden parring mellem Viborg HK og Randers HK. Kvartfinalerne spilles efter Europa Cup-format over to kampe. Team Esbjerg møder i semifinalen vinderen af opgøret mellem Viborg og Randers, mens FC Midtjylland får fornøjelsen af vinderen mellem Team Tvis og Silkeborg/Voel.

Første kvartfinalekamp - onsdag d. 25. marts kl.19:30, Arena Randers (Randers)

Randers HK Uafgjort Viborg HK
2,25 8,65 1,90
Danske Spil
Danske Spil Danske Spil

Viborg-nøglespillerne Isabella Gullden og Maria Fisker har været ukampdygtige i en længere periode pga. knæproblemer og eftervirkninger af en hjernerystelse. Derudover meldte Louise Burgaard afbud til landsholdssamling sidste uge. Det bliver afgørende for Viborgs chancer, hvilken forfatning disse profiler er i. Randers er uden landsholdsaspiraten Gitte Andersen på højrefløj, mens det er et kapløb med tiden for at få Kathrine Heindahl klar efter en ankelskade. Holdene har ikke haft den bedste optakt, da de har haft en del spillere afsted på landsholdsopgaver, som først er tilbage i klubberne igen efter par dage før kampstart. Returopgør spilles i Viborg Stadionhal d. 29. marts kl.19:30.

Første kvartfinalekamp - torsdag d. 25. marts kl.19:30, Jysk Arena (Silkeborg)

Silkeborg/Voel Uafgjort Team Tvis Holstebro
3,70 9,80 1,40
Danske Spil Danske Spil Danske Spil

Silkeborg/Voel må undvære den vigtige forsvarsspiller Rikke Iversen, der er blevet opereret og ukampdygtig. Derudover har værternes komet AC på højreback været hæmmet af en skade, der tvang hende til at melde afbud til landsholdssamlingen sidste uge. Team Tvis' stærke svenske venstreback Jamina Roberts har gennem længere tid døjet med knæproblemer og stod over finalen i Carpathian Cup i weekendenReturopgør spilles i Gråkjær Arena d. 2. april kl.15:10

Følg vores tre kyndige håndboldeksperter her:

Chipurin

Roman Empire

Matias Mortensen

Bemærk i øvrigt, at Danske Spil* er eneste bookmaker, som har odds på de første kvartfinalekampe.

Bet365