Den danske Badmintonliga går i gang med en ny sæson mandag den 3. september. Læs badmintonekspert Steen Pedersens optaktsartikel om de 10 hold og deres spillere...

Efter sommerens Olympiske Lege - der resulterede i medaljer til to danske badmintondoubler - og lidt velfortjent ferie, gælder det fra mandag den 3. september Badmintonligaen, hvor hovedparten af de danske OL-deltagere plus flere af de bedste europæere kan opleves i aktion.

I den anledning har BetXperts badminton-ekspert Steen Pedersen skrevet følgende optaktsartikel der præsenterer de 10 hold og deres spillere.

Steen er tidligere badminton-landstræner i Danmark og har en tilbagebetaling på 127% for sine 129 tips her på BetXpert. Hans spilforslag kan følges på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/steen-pedersen

Odds

(odds hentet hos Bet365*)

Til at vinde Badminton-ligaen:

2,20 Team Skælskør Slagelse

2,40 Skovshoved

4,00 Greve

15,00 Vendsyssel

31,00 Århus

51,00 Odense

101,00 Værløse

151,00 Gentofte

201,00 Solrød

801,00 Lillerød

Profiler i ligaen

Forud for sidste sæson var der mange der talte om, at ligaen manglede profiler. Peter Gade stoppede i Team Skælskør-Slagelse (TSS), de bedste englændere var ikke længere så gode og havde forladt ligaen og stortalentet og daværende ungdomsverdensmester Viktor Axelsen rykkede ned sammen med Odense.

Samtidig lykkedes det ikke for Mathias Boe at nå til enighed med hverken TSS eller andre ligaklubber så han vendte hjem også hjem til barndomsklubben Odense som ligeledes fik tilgang af double-talentet Mads Conrad. Alt for mange gode spillere endte således udenfor ligaen.

Nu er de allesammen tilbage, bortset fra Peter Gade (og han vender muligvis også tilbage).

Axelsen og Boe sammen med Odense og Mads Conrad hos fremstormende Skovshoved (SIF). Boe endda i selskab med en flot olympisk sølvmedalje.

Og der er andre medaljevindere. Carsten Mogensen har en sølv magen til Boe's, og Joachim Fischer og Christinna Pedersen er OL-bronzevindere.

Selvfølgelig spillede de også i ligaen i sidste sæson, men der er ingen tvivl om at folks opfattelse af dem har ændret sig hen over sommeren. De fire er nu medlemmer af den yderst eksklusive klub af danske OL-medaljevindere som kun tæller yderligere fem spillere, nemlig Thomas Stuer, Poul Erik Høyer, Camilla Martin, Jens Eriksen og Mette Schjoldager.

Stor spænding

Det er muligt at Greve møder Team Skælskør-Slagelse i finalen igen i år, men sandsynligheden for det sker er blevet væsentlig mindre i forhold til de to seneste sæsoner.

På papiret tegner det i mine øjne til den mest spændende liga i mange år, ja måske endda siden man gik over til at spille bedst af 6 kampe.

4 hold har helt realistiske muligheder for at vinde Danmarksmesterskabet i år, og derudover er der yderligere 4 hold, der har en medaljemulighed.

Det eneste der ser ud til at være bred enighed om i badmintonkredse er at Lillerød er favorit til at slutte sidst.

I korte træk

Skælskør-Slagelse og Skovshoved ser ud til at være de sikre kort i top4.

Uden uheld og skader bør Greve og Vendsyssel snuppe de sidste to pladser, men Greve starter uden Christinna Pedersen og har meget vanskelige kampe i sæsonstarten. Vendsyssels potentiale er uomtvisteligt, men det er en forholdsvis gammel trup med stor skadesrisiko.

Udfordrerne er Værløse, Solrød og AB, der har mange unge spillere i truppen, og som må formodes at blive bedre og bedre. Odense har et godt setup omkring deres kampe men har mistet to meget vigtige spillere.

Lillerød ser ud til at være fortabt, mens Gentofte kan blive dark horse hvis det lykkes at få Peter Gade til at stille op.


Foråret er målet

Turneringsformen med et grundspil i foråret og de afgørende kampe i foråret, betyder at alle klubberne forsøger at toppe formen efter nytår, hvor det specielt er vigtigt at have alle spillere til rådighed når man når frem til knald eller fald kampene hvor alt kan ske.

Det så man specielt i sidste sæson hvor Skovshoved, der sluttede som nr. 5 i grundspillet, blot var en sølle bold fra at nå i finalen om DM. Ligeledes vandt oprykkerne fra AB Århus bronze selvom de sluttede grundspillet på en 6. plads.


Team Skælskør-Slagelse (TSS)

Placering sidste sæson: Guld

Tip for sæsonen 2012/12: 1-4

Træner: Michael Kjeldsen

Holdet fra sydvestsjælland er forsvarende guldvindere fra sidste sæson, hvor det efter en gyserfinale blev til 4-2 sejr over Greve.

I sommerpausen har holdet måttet sige farvel til Carsten Mogensen, der er flyttet til Skovshoved samt Judith Meulendijks der er vendt hjem til Holland. Umiddelbart en kraftig svækkelse, men TSS har hentet afløsere i form af Anders Skaarup Rasmussen (fra Team Århus), Li Wenyan (fra Greve) og Kristian Midtgaard. Sidstnævnte skal ses som gardering for H.K. Vittinghus og Kim Bruun i herresinglerne mens Li og Skaarup forventes at gå direkte ind på holdet.


Forventet opstilling:

Mix: Robert Mateusiak/ Nadiezda Zieba

DD: Britta Andersen/ Mie Schjøtt

HD: Joachim Fischer/ Anders Skaarup

DS: Li Wenyan

1.HS: H.K. Vittinghus

2.HS: Kim Bruun

Reserver: Mette Poulsen, Kristian Midtgaard


TSS må også i år forventes at spille med om titel og medaljer. Holdet er stadig ganske godt besat på alle pladser, og har i Mette Poulsen en meget kvalificeret reserve. Måske vil hun endda kunne blive foretrukket i DD frem for enten Schjøtt eller Andersen.

I mixdouble spillede de polske veteraner bedst da det gjaldt i DM-finalen, og vandt senere Europamesterskabet for første gang. Parret har dog ofte været plaget skader, og det samme er tilfældet med Joachim Fischer i HD, som i Anders Skaarup har fået en talentfuld makker, men der er trods alt et godt stykke vej til Carsten Mogensens niveau.

Herresinglerne er vel holdets achilles-hæl, eller i hvert fald der hvor der er gode muligheder for at snuppe en kamp eller to for modstanderne. Ligeledes er styrken i et evt. Golden sæt faldet en smule.


Greve (GSB)

Placering sidste sæson: Sølv

Tip for sæsonen 2012/12: 1-5

Trænere: Steen Schleicher Pedersen og Jonas Lyduch

Undertegnede har naturligvis det mest indgående kendskab til Greves hold. Sidste sæson var holdet præget af rigtig mange skader, og vi lægger også ud med at måtte stille op uden Christinna Pedersen i sæsonens første kampe.

I løbet af sommeren er Lars Paaske stoppet med badminton på liga-niveau og Li Wenyan er skiftet til ærkerivalerne fra TSS, der vanen tro har overtaget en Greve spiller. Det er således kun Kim Bruun, Anders Skaarup og Joachim Fischer, der ikke tidligere har repræsenteret Greve.

Nyankomne til klubben er Mikkel Delbo ( Lillerød) og Mikkel Elbjørn (Lillerød), EM-bronzevinderen Linda Zechiri fra Bulgarien. Elbjørn forventes primært at spille herredouble, mens Mikkel Delbo faktisk kan anvendes i alle tre kategorier. Linda Zechiri er en meget spændende ung spiller, der er på vej fremad i international damesingle. Hun deltager på Greve’s internationale badminton akademi, og med sit stort anlagte tekniske spil, samt hendes ry for at bære følelserne uden på trøjen så venter der tilskuerne en oplevelse.


Forventet opstilling:

Mix: Mikkel Delbo/ Kamilla Juhl

DD: Christinna Pedersen/ Nanna Brosolat

HD: Mikkel Elbjørn/ Jonas Rasmussen

DS: Linda Zechiri

1.HS: Joachim Persson

2.HS: Jens Kr. Leth

Reserver: Rasmus Messerschmidt, Mai Surrow, Kasper Henriksen


Greve har som erklæret mål at komme i DM-finalen. Det er lykkedes de foregående år, men det er blevet vanskeligere efterhånden som konkurrencen fra de andre hold er blevet intensiveret. Klubben har måttet sige farvel til 5 af de spillere der vandt titlen i 2011, og det kan komme til at tage lidt tid at få de nye spillere integreret i både træning og kamp.

Det vil være ret afgørende for klubbens muligheder, at Christinna Pedersen vender stærkt tilbage efter sin maveoperation, men det forventes at hun er ude i de første 4-6 kampe. Det kan godt lægge et vist pres på holdet.

Derudover så er det mest spændende måske hvordan herresinglerne præsterer. Joachim Persson har været ganske svingende i 3-4 år efterhånden, men har en evne til at dukke op når det virkelig gælder. Han kæmper i øjeblikket for at relancere sin singlekarriere. Jens Kr. Leth, der rager næsten 2 meter op i luften, har også været ramt af diverse skader, og der er i flere af de andre klubber unge spillere i 2. herresingle, der puster ham i nakken eller måske endda er gået forbi.

Linda Zechiri viste godt spil under EM i Karlskrona og bør være en fornuftig erstatning for Li Wenyan. I doublerækkerne er Greve forholdsvis godt kørende, men man kan argumentere for at topniveauet er dalet en anelse i forhold til tidligere sæsoner.


AB Århus (AB)

Placering sidste sæson: Bronze

Tip for sæsonen 2012/12: 3-6

Træner: Morten Frost

Sidste sæsons store overraskelse var, at oprykkerne fra AB kunne løbe med bronzemedaljerne.

Det unge hold er stort set intakt til denne sæson, og har fået tilgang af Henriette Rasmussen ( Randers), mens Amalie Fangel er vendt tilbage til Værløse.

Man må forvente, at de fleste af spillerne på holdet udvikler sig yderligere, mens det på den anden side kan blive vanskeligt for lidt ældre spillere som Tine Høy og Mats Bue at fastholde samme gejst og niveau som sidste sæson.

Der er ikke de helt store profiler på holdet, men kernen i truppen og nøglen til succes ligger i ketsjerne på Rasmus Bonde, Kim Astrup og ikke mindst Line Kjærsfeldt.


Forventet opstilling:

Mix: Mats Bue/ Henriette Rasmussen

DD: Tine Høi/ Line Kjærsfeldt

HD: Rasmus Bonde/ Kim Astrup

DS: Sofie Futtrup

1.HS: Anand Pawar

2.HS: Flemming Quach

Reserver: Kasper Antonsen, Rasmus Grill, Cecilie Bjergen


AB var sidste sæson et sultent hold. De var oprykkere og de ville gerne præstere godt. At de endte med at snuppe bronzemedaljerne var en kæmpe overraskelse for de fleste. I denne sæson bliver det formentlig lidt vanskeligere for Århus-klubben. Primært fordi specielt Skovshoved har oprustet, men også fordi kendskabet til de århusianske spillere er øget.

En af holdets forcer er evnen til at indstille sig på modstanderne. Såvel Rasmus Bonde som stortalentet Kim Astrup kan spille både mix og herredouble og det samme kan reserven Kasper Antonsen. Men vigtigst af alt er det at Line Kjærsfeldt kan spille alle tre kategorier, og dermed gøre opstilingen i fire kategorier fuldstændig uforudsigelig.

Udfordringen i truppen er at alle pladser er besat gode spillere, men ikke topspillere, og en overgåelse eller gentagelse af sidste sæsons bronzemedaljer vil kræve en stejl udviklingskurve hos 3-4 spillere.

Kim Astrup forventes ude med en skade i den første del af sæsonen, og erstattes formentlig af Kasper Antonsen.


Skovshoved (SIF)

Placering sidste sæson: 4

Tip for sæsonen 2012/12: 1-3

Træner: Henrik P.K. Rohde

I løbet af sommeren stod det hurtigt klart at klubben fra whisky-bæltet må bære det største forventningspres af alle hold i ligaen.

Indkøbene af Mads Conrad (Odense), Anne Skelbæk (Værløse) og i særdeleshed OL-sølvvinder Carsten Mogensen (TSS) har gjort skovserne til hotte guldfavoritter. Samtidig er det lykkedes at holde truppen fra sidste sæson intakt. I den forbindelse skal man huske, at SIF havde matchbold i Golden sæt i semifinalen mod TSS, men altså endte på fjerdepladsen.

Personligt synes jeg måske at holdet er blevet gjort til lidt for store favoritter, i og med at det faktisk kun er herredoublen – og et evt. Golden sæt – som indkøbene påvirker.


Forventet opstilling:

Mix: Mads Kolding/ Julie Houmann

DD: Mette Schjoldager/ Anne Skelbæk

HD: Carsten Mogensen/ Mads Conrad

DS: Nathalie Rohde

1.HS: Jan Ø. Jørgensen

2.HS: Christian Lind Thomsen

Reserver: Mette Viscovich, Pernille Harder, Jonas Glyager, Daniel Damgaard

Forudsat at man undgår skader, så har SIF tre kampe hvor man står utroligt godt. Mixdoublen med vice-europamestrene Kolding/Houmann, herredoublen med Conrad/Mogensen og så Jan Ø. Jørgensen i første herresingle. Så gælder det bare om at finde én kamp mere i de tre øvrige til rådighed, og her står SIF også pænt i damedoublen og 2. herresingle, mens unge Natalie Rohde – hvis hun foretrækkes for Mette Viscovich – kan forvente at få hænderne fulde.

Spørgsmålstegnene i forhold til de tre ”sikre” kampe er om Conrad/Mogensen kan finde ind i et fornuftigt samarbejde og om Jan Ø. Jørgensen kan holde fokus på Liga-badminton, samtidig med han skal kæmpe for at undgå at blive en parentes imellem Peter Gade-æraen og Viktor Axelsen-æraen. Desuden kan man spekulere over om Mads Kolding er i stand til at holde sin lange krop skadesfri når han, samtidig med det nye makkerskab med Kamilla Juhl, også skal spille herredouble på internationalt plan. Jeg tvivler faktisk på det og håber ret hurtigt han beslutter sig til udelukkende at satse på mix.

Når alle disse spørgsmålstegn er tænkt igennem, så er der ingen tvivl om at SIF har store muligheder for at tage DM-titlen i denne sæson, men de kommer nok til at kæmpe for den.


Vendsyssel (VEB)

Placering sidste sæson: 5-6

Tip for sæsonen 2012/12: 1-6

Træner: Peter R. Jensen

Det nordjyske badminton flagskib har bibeholdt truppen intakt i forhold til den forgangne sæson, og har desuden forstærket sig med rutinerede Rikke Olsen-Siegemund (Lillerød).

Vendsyssel havde allerede sidste sæson et meget slagkraftigt mandskab bygget op omkring det hollandsk-kinesiske ægtepar Yao Jie & Eric Pang. En yderst mystisk disposition i Golden sæt mod SIF satte imidlertid en stopper for de nordjyske medaljedrømme, men klubben må absolut regnes med i gruppen af favoritter også i denne sæson.

Forventet opstilling:

Mix: Thomas Laybourn/ Lena Frier

DD: Camilla Sørensen/ Maiken Hoffmann

HD: Zvonimir Durkinjak/ Nikolaj Overgaard

DS: Yao Jie

1.HS: Eric Pang

2.HS: Peter Mikkelsen

Reserver: Kristina Weesgaard, Nicky Bach, Rikke Axelsen

VEB er stærkt besat på alle pladser. Det er vel kun TSS der er tilsvarende godt dækket ind i samtlige kategorier. Det er specielt tilgangen af Rikke Olsen-Siegemund der kompletterer holdet, så man nu kan dække alle tre doublekategorier med stærke par.

Lena Frier er på barsel i starten af sæsonen og det må foreventes af Maiken Hoffmann overtager den ledige plads. Den plads kan hun så meget vel beholde selvom Lena Frier vender tilbage, da Rikke Olsen-Siegemund nu også venter familieforøgelse.

Usikkerheden knytter sig naturligvis til truppen alder eller erfaringsniveau om man vil. Vi har tidligere set hollænderne enten skadet, eller med et engagement der måske ikke var helt i top, ligsom Camilla Sørensen og især Thomas Laybourn kan være modtagelige for skader.

Peter Mikkelsen var sidste sæson ligaens bedste 2. herresingle, og det er ikke til at få øje på, hvem der lige skulle lave om på det. Samtidig spillede Durkinjak/Overgaard en ganske fornuftig herredouble, og der er efter min opfattelse ikke mange hold, der ligefrem ville se frem til at møde VEB i Arena Nord i en afgørende kamp når vi når frem til slutspillet og knald eller fald kampene.


Værløse (VB)

Placering sidste sæson: 5-6

Tip for sæsonen 2012/12: 4-7

Træner: Tanja Berg

Tine Baun er Værløses eneste stjernespiller. Til gengæld har klubben været enormt dygtige til at få talenter til at præstere på ligaholdet. Gennem de sidste mange år har klubben været fast inventar i de afgørende kampe om medaljer, men sidste år måtte de se sig besejret på hjemmebane efter Golden sæt af opkomlingene fra AB.

Klubben har måttet sige farvel til Anne Skelbæk, og har kun fået tilgang af Amalie Fangel (AB) der vender tilbage til Værløse.

Forventet opstilling:

Mix: Rene Mattison/ Thilde Iversen

DD: Karina Sørensen/ Maria Helsbøl

HD: Anders Kristiansen/ Rasmus Mangor

DS: Tine Baun

1.HS: Kasper Ipsen

2.HS: Mikkel Mikkelsen

Reserver: Emil Vind, Julie Finne-Ipsen, Anna-Thea Madsen, Mark Philip Winther, Amalie Fangel.

Umiddelbart ser det ud til at blive svært for Værløse at komme i top 4. Karina Sørensen er skadet fra sæsonstart, og Kasper Ipsen har efter sigende skruet ned for træningsmængden. Nøglespillerne for VB bliver, ud over Tine Baun, formentlig Anders Kristiansen og Mikkel Mikkelsen.

Kristiansen fordi han kan spille både mix og herredouble, og Mikkelsen fordi han faktisk har evnerne til at gøre det godt mod de fleste hold i 2. herresingle. Han imponerede bl.a. i kvartfinalen med en sejr over Flemming Quach fra AB. Han vil formentlig få det svært mod Peter Mikkelsen, men det gør alle, og bortset fra den kamp har han vel pæne chancer uanset modstander-klub.

På pigesiden er Tine Baun et stærkt kort i et evt. Golden sæt, og Værløse har desuden flere unge talenter som kan supplere Maria Helsbøl i damedouble eller mixed.


Solrød (SSB)

Placering sidste sæson: 8

Tip for sæsonen 2012/12: 5-9

Trænere: Kim Nielsen & Jakob Poulsen

Klubben klarede i fin stil debutsæsonen i badmintonligaen. I denne sæson gælder det om for alvor at få etableret sig i ligaen. For Solrød kom oprykningen forrige sæson på et perfekt tidspunkt, hvor de fleste andre klubbers økonomi blev mere presset og fusionerne i Team Århus og Nordsjælland faldt fra hinanden.

Det betød at Solrød holdet, der i overvejende grad består af spillere af egen avl, eller i hvert fald spillere der er blevet gode i Solrød, lige præcis fik det break som de unge spillere skulle bruge for at udvikle sig og samle erfaring. Nu er flere af spillerne kommet ind på forbundstræningen og det bliver rigtig spændende at følge klubben, der af mange bliver tippet som sæsonen mulige overraskelse.

Forventet opstilling:

Mix: Mads Pedersen/ Lena Grebak

DD: Anne-Marie Pedersen/ Joan Christiansen

HD: Theis Christiansen/ Niclas Nøhr

DS: Sandra-Maria Jensen

1.HS: Emil Holst

2.HS: Rasmus Fladberg

Reserver: Theodor Johansen, Ditte Strunge, Amanda Madsen

Jeg er ikke helt sikker på jeg deler forventningen om Solrød som årets overraskelse. I singlerækkerne gør spillerne det bestemt fint, men der skal en ekstraordinær udvikling til for at bide skeer med topholdene i de kampe.

Doublerne ser ligeledes OK ud, men så vel heller ikke mere end det. Grebak vandt sølv ved DM, men det var uden landets tre stærkeste mix'er i turneringen. Der var også sølv til Sandra-Maria Jensen i damedouble, og det kan da også være, at vi primært ser hende i denne kategori, hvor Anne-Marie Pedersen så overtager singlen.

Mht. doublerne så har jeg specielt én stor anke mod de ellers meget talentfulde unge spillere. Der er ingen af dem, der slår skummet af en lagkage. Og det er altså ret vigtigt, at man er i stand til at score og lægge pres på modstanderne.

Jeg tror Solrød slutter på nogenlunde samme placering som sidste sæson, men er helt opmærksom på, at de hvis de rammer dagen og den rigtige opstilling sagtens kan drille et af top 4 holdene, det er der rigeligt talent i truppen til.


Odense (OBK)

Placering sidste sæson: Oprykker

Tip for sæsonen 2012/12: 5-9

Træner: Lennart Engler


Efter et år i 1. division er Odense tilbage i ligaen. Det paradoksale er, at klubben sidste år faktisk ville have været medaljekandidater, hvis de altså ikke havde spillet i den næstbedste række. Det er jeg ikke sikker på de er i denne sæson. De har mistet Mads Conrad, og rygterne vil vide at bulgarske Petya Nedelcheva heller ikke spiller for klubben i den kommende sæson.

Forventet opstilling:

Mix: Tore Vilhelmsen/ Sara Thygesen

DD: Camilla Martens/ Mia Sejr

HD: Mathias Boe/ Søren Gravholt

DS: Lene Clausen

1.HS: Viktor Axelsen

2.HS: Steffen Rasmussen

Reserver: Celine Juel, Anders C. Larsen, Nikolaj S. Mortensen, Petya Nedelcheva.

Viktor Axelsen er og bliver selvfølgelig omdrejningspunktet på dette hold. Han forventes at vinde sine kampe, og det er ligeledes ham der - måske sammen med Boe - skal trække tilskuere til kampene. Udover de to etablerede stjerner, så skal de øvrige spillere på holdet udvikle sig. Samtidig er det tvivlsomt om Boe kan trække en ung makker igennem til sejr i herredoublen.

Mixdouble, damedouble og damesingle ser ud til at være på et fornuftigt niveau, men der skal overraskelser til, hvis det skal blive til sejre mod de stærkeste hold. Lene Clausen formodes at overtage damesinglen hvis det holder stik at Petya ikke spiller. Det bliver spændende at følge hendes udvikling efter hun er startet på forbundstræningen.


Gentofte (GBK)

Placering sidste sæson: 7

Tip for sæsonen 2012/12: 7-9

Træner: Thomas Stavngaard


Stiller Peter Gade op for Gentofte? Det er meget afgørende for klubbens muligheder i den kommende sæson. Indtil nu har der ikke været indikationer på at han vil spille, men det kan være en god måde at holde formen ved lige på, frem mod de fire turneringer han har tilbage i karrieren. Med Gade som største herresingle har holdet lige pludselig slutspils potentiale, uden ham så skal de kæmpe i den nedre halvdel af ligaen.

Forventet opstilling:

Mix: Frederik Colberg/ Helle Nielsen

DD: Marie Røpke/ Line Kruse

HD: Christian Skovgaard/ Sam Magee

DS: Louise G. Hansen

1.HS: Scott Evans

2.HS: Morten Kronborg

Reserver: Camilla Overgaard, Jim Laugesen, Henrik Stumpe, Peter Gade, Joashua Eipe

Gentoftes achilleshæl er helt klart deres herresingler, som er blandt ligaens svageste. Det ville en Peter Gade kunne ændre fuldstændigt. Damedouble er blandt ligaens bedste, og både herre- og mixdouble kan på gode dage drille flere af de bedste klubber. Men det ser svært ud på single fronten, og højst sandsynligt så kommer GBK igen til at kæmpe i nærheden af nedrykningsspillet.

Frederik Colberg i mixdoublen bliver spændende at følge. Med sin noget flagrende spillestil er der enorm forskel på top og bundniveauet hos ham. Sidste år var han fast makker med Helle Nielsen, men efter Kruse/ Røpke ikke længere spiller sammen på internationalt niveau, så kan man måske godt forestille sig at en af dem vælger at spille mix på klubholdet.


Lillerød (LB)

Placering sidste sæson: 9

Tip for sæsonen 2012/12: 10

Træner: Allan Scherfig


Lillerød har mistet et halvt hold i løbet af sommeren. Der er tilgang af Kian Andersen (SSB), Mads Sørensen (KBK) og scoopet Henri Hurskainen (Sverige). Til gengæld har man sagt farvel til Mikkel Delbo, Stefan Wojcikiewisz, Rikke Olsen-Siegemund og Mikkel Elbjørn. Klubben sluttede sidste sæson i nedrykningsspillet og det er umiddelbart svært at se hvordan nordsjællænderne skal undgå en gentagelse i denne sæson.

Forventet opstilling:

Mix: Jacob Chemnitz/ Trine Niemeier

DD: Ann Nielsen/ Sara Runesteen

HD: Mads Sørensen/ Martin Schmidt

DS: Karina Jørgensen

1.HS: Henri Hurskainen

2.HS: Kian Andersen

Reserver: Jannich Andersen, Mie Falkenberg

Lillerød skød virkelig papegøjen, da de forud for EM i Karlskrona lavede kontrakt med Henri Hurskainen. Det var lige det selvtillidsboost svenskeren havde brug for, og han gik efterfølgende ud og sikrede Sverige en meget overraskende sølvmedalje i herresingle, ved bl. a. at besejre Peter Gade og Viktor Axelsen.

Desværre for Lillerød ser resten af holdet ud til at få det ganske svært. Karina Jørgensen kæmper for at holde sin placering som Danmarks næstbedste damesingle, men jeg tror ikke det lykkes hende at holde de unge talenter bag sig. Hun er dog som regel bedst som underdog, og er altid god for en fighterindsats. Kian Andersen er kommet til fra Solrød, og kan måske også godt gøre en fornuftig figur i 2 herresingle.

Doublerne er til gengæld præget af veteraner og helt unge spillere, og jeg tror Lillerød får det svært her. Ann Nielsen spillede sidste sæson en fin double med Rikke Olsen-Siegemund, hvor arbejdsfordelingen var helt klar. Denne konstellation er ikke længere mulig og jeg tror det bliver svært at stable et ligeså effektivt par på benene. Herredoublen synes meget svag i år, og jeg ser heller ikke mixdoublen vinde specielt mange kampe.