Charlottenlund Travbane er i denne weekend centrum for alle travinteresseredes opmærksomhed. Lørdag eftermiddag afvikles Hoppernes Derby med Irony Of Fate og Steen Juul som storfavorit. Og søndag køres Dansk Trav Derby som på forhånd ser ganske spændende ud og flere heste står med vinderchance.

Dansk Trav Derby er kun for dansk-fødte heste som i 2005 er 4 år, og det er derfor hestenes eneste chance for at vinde et Derby. Hvem mindes ikke Derbyvindere som Macon, Rudolf Le Ann, Treasure Ås, Wee Hjordal, Frække Frederik m.fl.?

Det er klart at de to hovedløb får meget opmærksomhed, men der afvikles 12 løb lørdag og 12 løb søndag, og der er flere gode og interessante heste til start begge dage. Søndag får vi bl.a. verdensstjernen Legendary Lover K til start i V65 spillet, Forever Brøndby skal ud i et stayerløb, ligesom sidste års derbyvinder Home Blåbjerg skal bevise at de øvrige 5-årige heste forsat er bag derbyvinderen.

Løbene starter i Lunden kl. 12:45 både lørdag og søndag, men kom bare i god tid for at opleve en rigtig Derby-stemning. Har du ikke mulighed for at besøge Lunden, sender TV2 søndag fra kl. 14:00 til 16:30 fra dette års Derby.

Felt og chancer i både Dansk Trav Derby og Dansk Hoppe Derby gennemgås grundigt her på BetXpert (se forneden: Først Hoppernes Derby, dernæst Dansk Trav Derby), og samtidig forsøger vi at finde nogle gode spilfiduser til jer i weekendens løb.

Allerede nu er der tip at finde på BetXperts travside: http://www.betxpert.com/ekspert/trav/

Nyttige links:
www.dantoto.dk
www.travbanen.dk

Dansk Hoppederby 2005


Chancevurdering: 1-3-8-9-2-5-7-6-4-12-11-10

Irony Of Fate
Startnummer: 1
Kusk: Steen Juul
Præmiesum: 165.160
Sejrsprocent: 66,67%
Kommentar: Dette års store favorit i Dansk Hoppe Derby er Irony Of Fate, som var imponerende i prøven og vandt ganske let på 14,9, den hurtigste vindertid. I otte starter i 2005 har Irony Of Fate kun forladt banen som taber én gang og da var hesten øjensynligt ikke på toppen, og det var nærmest et mirakel at Irony Of Fate kom fejlfri rundt i Odense. Ellers er det blevet til syv sejre hidtil i år, og særligt sejren på Copenhagen Cup-dagen var stærk. Denne dag blev flere svenske top-hopper sat til vægs, og Irony Of Fate viste stor klasse. Mange har undret sig over Steen Juuls valg af spor 1, men tænk på kapaciteten hos Irony Of Fate: Hoppen har en starthurtighed, der gør det umuligt for de udvendige at komme forbi og til spids. Irony Of Fate ligner vinderen af årets Hoppe Derby.

Jubilee Cæsar
Startnummer: 2
Kusk: Knud Mønster
Præmiesum: 52.600
Sejrsprocent: 14,29%
Kommentar: Jubilee Cæsar var en yderst overraskende vinder af sin indledende prøve, hvor hoppen efter et perfekt løb i tredje par udvendig kom med i ryg på Jet Onion de sidste 700 meter og kunne afgøre løbet de sidste 150 meter. Jubilee Cæsar afsluttede i underkanten af 1:17 de sidste 1000 meter af prøven, og Adielsson mente at dette kunne forbedres. Det bliver også nødvendigt, hvis Jubilee Cæsar skal vinde Hoppe Derbyet 2005. Afslutningen i prøven var positiv, startsporet er positivt og alligevel vil det at være en stor overraskelse hvis hesten vinder, men en god præmie burde være mulig.

Jamie Rush
Startnummer: 3
Kusk: Preben Kjærsgaard
Præmiesum: 160.977
Sejrsprocent: 50,00%
Kommentar: Vinderen af den anden indledende prøve Jamie Rush kan give sin nordjyske ejer, Jens Jørgen Nielsen, en perfekt indledning på Derby weekenden, med deltagere i både Hoppederbyet og selve Derbyet søndag. Jamie Rush vandt helt ubesværet sin prøve efter føring hele vejen, og Preben Kjærsgaard kørte kun reelt de sidste 400 meter. Jamie Rush er naturligt starthurtig, men det kan blive meget svært at passere indvendige Irony Of Fate fra start, og derfor søger Jamie Rush sikkert en position i ryg på denne og håber så på hul til slut.

Isola
Startnummer: 4
Kusk: Ken Ecce
Præmiesum: 51.144
Sejrsprocent: 25,00%
Træner Steen Juuls anden deltager i løbet er Isola, som var godkendt på afstand af Irony Of Fate i prøven. Steen Juul overlader ansvaret til Ken Ecce, og kusken er ikke nogen dårlig catch-driver. Alligevel skal Isola være meget tilfreds med en præmie da løbsafviklingen kan betyde at Isola får mindre gode positioner undervejs, og noget tyder på en udvendig position på den førende.

Icy Shadow
Startnummer: 5
Kusk: Bo Falsig
Præmiesum: 92.701
Sejrsprocent: 27,27%
Kommentar: Fra Åby banen i Göteborg kommer fynboen Bo Falsig med Icy Shadow til start i årets Derby Hoppeløb. I prøven løb Icy Shadow udvendigt for Jamie Rush det meste af vejen og holdt godkendt ved indtil slut. Icy Shadow har klar fordel af Lundens bane, hvor svingene er mere doseret end andre steder i Danmark og Icy Shadow kan måske være en overraskende vinder af løbet. Bliver der kørt lidt for voldsomt om spidsen fra start og kan Icy Shadow få en god position indtil 600-700 meter før mål, kan den måske afgøre løbet.

Imagination
Startnummer: 6
Kusk: Kenneth Nielsen
Præmiesum: 42.300
Sejrsprocent: 16,67
Kommentar: Imagination var meget positiv i sin derbyprøve, hvor det efter lidt positions-vanskeligheder blev til et løb i tredje par indvendig og med perfekt hul de sidste 200 meter var Imagination ikke langt efter Jubilee Cæsar og Jet Onion over mål. Fra startspor 6 gælder det for Kenneth Nielsen om at finde en fornuftig position til Imagination og så håbe på gode rygpositioner indtil 200-300 meter før mål. Afslutningen i prøven var positiv og det kan ikke udelukkes at Imagination tager en af de gode præmier i Derbyet.

Jet Time
Startnummer: 7
Kusk: Seppe Kukkonen
Præmiesum: 38.450
Sejrsprocent: 30,00%
Kommentar: Hoppen med det mindste antal starter og laveste indtjening er Jet Time, der var yderst positiv i prøverne, hvor det via en god afslutning blev til en tredjeplads bag Irony Of Fate og Isola. Jet Time fik sin ilddåb for en god siden i Grand Prix´et i Odense og faldt absolut ikke igennem, og Derbyprøven gav positive tegn for Jet Time i fremtiden. Alligevel kan hesten lige mangle den sidste hårdhed for at blande sig i slutstriden.

Joy Of Music
Startnummer: 8
Kusk: Flemming Jensen
Præmiesum: 197.709
Sejrsprocent: 13,04
Kommentar: Den store skuffelse i prøverne var helt klart Joy Of Music, som efter at have kontrolleret i spids opgav totalt de sidste 200 meter. Joy Of Music vandt i midten af juli Grand Circle 4-års hoppeløb i Odense fra spids og slog bl. a. Irony Of Fate. Til forskel fra prøverne køres Joy Of Music med al sandsynlighed uden sko i Derbyet og det giver typisk lige det sidste, især for disse Flemming Jensen-heste. Træneren vandt sidste års Dansk Hoppe Derby og er sikkert indstillet på at gentage denne bedrift. Fra spor 8 er det spændende hvad kusken vælger at køre, måske satser Flemming Jensen offensivt og kan få en god position i 2-3 par udvendig. Selvom prøven var skuffende, er det altid farligt at udelukke Flemming Jensen og Joy Of Music.

Jet Onion
Startnummer: 9
Kusk: Birger Jørgensen
Præmiesum: 97.416
Sejrsprocent: 36,84%
Kommentar: Bornholm er også repræsenteret i året Derby Hoppeløb ved Jet Onion, som køres af Birger Jørgensen i løbet. Jet Onion var godkendt i prøven bagved Jubilee Cæsar efter et perfekt løb i anden par udvendig og med vinderen med på ryg de sidste 700 meter af løbet. Jet Onion kan sikkert forvente stor opbakning af de bornholmske gæster på Lunden i weekenden, og det virker ikke usandsynligt at vinderen hedder Jet Onion. Fra start har parret ryg på Irony Of Fate og kan sandsynligvis opnå et fornuftigt løb undervejs, der kan bringe Jet Onion frem i slutstriden.

Jolie d´Amerique
Startnummer: 10
Kusk: Anders Pedersen
Præmiesum: 40.900
Sejrsprocent: 15,38%
Kommentar: Skulle Derby Hoppe-vinderen findes via udstråling og udseende var Jolie D´Amerique blandt favoritterne og unge Anders Pedersen kan her begynde at lave fin reklame for sin kommende træner-virksomhed. Hesten var tredje i prøven efter et perfekt løb i inderbanen og fik maksimalt udbytte. Anders Pedersen har altid haft store forventninger til denne hoppe med Frisky Frazer som fader. Med præmie til de 5 første skal Jolie D´Amerique dog være tilfreds med den sidste præmie i løbet.

Jessie NB
Startnummer: 11
Kusk: Morten Friis
Præmiesum: 105.150
Sejrsprocent: 17,39%
Kommentar: Jessie NB var meget uheldig i prøverne, hvor hoppen blev påkørt i første sving og galopperede. Siden viste Jessie NB forrygende form og afsluttede godkendt bag Jamie Rush, Icy Shadow og Jolie D´Amerique. Jessie NB har i 9 starter i år som det bedste opnået en 3.plads og det synes at blive hårdt for Jessie NB. Selvom afslutningen sidst var positiv skal der dog meget til for at årets Derby Hoppe vinder hedder Jessie NB.

Juliane Right
Startnummer: 12
Kusk: Thomas Uhrberg
Præmiesum: 354.817
Sejrsprocent: 38,39
Kommentar: Vinderen af Jydsk 4-års Grandprix og hesten med den højste indtjening. I prøven galopperede Juliane Right og viste siden ikke det store. Juliane Right er deltager i Derbyet via sine tidligere præstationer, og der skal ikke være tvivl om at hesten har god kapacitet. Juliane Right er siden prøverne blevet behandlet i ben og hals og træneren forventer en bedre præstation. Juliane Right er træner Steen Juuls tredje deltager i feltet.

Dansk Trav Derby 2005


Chancevurdering: 5-6-4-3-10-1-9-11-2-12-7-8

Jamin
Startnummer: 1
Kusk: Johnny Jørgensen
Præmiesum: 240.576
Sejrsprocent: 31,25
Kommentar: Det er sådan set kun tredje gang, at Jamin krydser klinger med de allerbedste i årgangen. I hvert fald i denne sæson, for både som 2- og 3-års var Jamin ude mod de bedste for Århustræner Bent Madsen, uden dog rigtigt at slå til. I denne sæson har den lavet mange flotte præstationer og især huskes sejre på 2900 meter i Århus (i ny banerekord) og en sejr på Halmstad, hvor Jamin blot blæste modstanderne omkuld ned gennem opløbet. De to seneste starter har været mod nogen af de bedste i årgangen. Forrige gang var Jamin anden i Grand Circle 4-års Championat i Billund (Ian Rush vandt) efter en god afslutning og seneste start var i en Derbyprøve på Lunden. Her kørte Johnny Jørgensen resolut til spids, men blev siden hen overrumplet af opkomlingen Iowa, der overtog spidsen efter 1000 meter. Siden slap denne til favoritten Junior Vang og således sad Jamin faktisk fast med kræfter i behold over mål på en tredjeplads. Startspor 1 er ikke specielt godt på 3000 meter på Lunden, men Jamin kan omvendt ikke undgå at få et godt rygløb herfra. Med optimalt racing luck kan Johnny Jørgensens hest løbe i top 3. Mest realistisk er dog nok, at Jamin kan hente den sidste præmie i løbet.

Jive Simoni
Startnummer: 2
Kusk: Jens Simoni
Præmiesum: 39.300
Sejrsprocent: 25,00
Kommentar: En af de større overraskelser i Derbyprøverne var Jive Simoni, der kvalificerede sig via en meget tynd prøve og et rygløb på storfavoritten I’m A Photo hele vejen. Men tag ikke fejl af Jive Simoni! I en prøve til Jydsk 4-årings Grand Prix (det næststørste løb for de 4-årige) fik den et uheldigt løb, blev fjerde, og måtte dermed nøjes med en start i Consolationløbet. Her blev Jive Simoni anden til Ignition efter en forrygende afslutning ude i sporene og dokumenterede topform. Startsporet er glimrende, men såvel hest som kusk er urutinerede i storløbssammenhæng. Trods det fine startspor må Jive Simoni være en af feltets mindste chancer.

Ian Rush
Startnummer: 3
Kusk: Preben Kjærsgaard
Præmiesum: 460.507
Sejrsprocent: 40,00
Kommentar: Så kommer vi til den første af favoritgruppen på fire heste. Ian Rush har hele karrieren løbet med blandt de bedste og vandt således sidste år Grand Circle 3-års Championat i Billund. I år har Preben Kjærsgaards hest også gået det ene topløb efter det andet. Sæsonen startede for alvor tilbage i maj måned, hvor Ian Rush var anden til en overlegen Torvald Palema i Sprintermesteren i Billund. Næste start var en prøve til Jydsk 4-årings Grand Prix i Århus, hvor den vandt ganske let. I selve Grand Prixet skuffede kusken reelt ved at slippe favoritten I’m A Photo til spids helt uden sværdslag, men måske følte Kjærsgaard, at hesten ikke var helt på toppen på dagen, for også Junior Vang løb forbi og mod mål og Ian Rush måtte nøjes med tredjepladsen. Derefter sejrede den fine hest i Grand Circle 4-års Championat efter føring fra start til mål, trods startspor 8, og var faktisk helt overlegen. Det var Ian Rush også i sin prøve (igen spor 8), hvor I Pitstop var nærmeste vidne til en vandtæt sejr. Ian Rush er MEGET starthurtig og tager helt sikkert spids indledningsvis. Kusken Preben Kjærsgaard er dog (blevet) lidt af en kylling i storløbssammenhæng og slipper sikkert spidsen til den af Junior Vang, I’m A Photo og Joker C N, der kommer først frem. Ian Rush løber dog med vinderchance, men den må nøjes med at være fjerdeseedet.

Junior Vang
Startnummer: 4
Kusk: Erik Adielsson
Præmiesum: 235.996
Sejrsprocent: 31,25
Kommentar: Junior Vang er opdrættet på Stutteri Vang Hovedgård, der også havde en hest til start i sidste års Derby. Det var Helix Vang, der dog blev bortkørt på det skammeligste (og ja, jeg havde spillet den) af kusken Birger Jørgensen, der skiftede positionen bag den førende ud med en position i andet spor, og derefter sad uhjælpeligt lukket inde resten af løbet uden at kunne få angrebsplads. Meget skidt kørt af landschampionen, der da også efterfølgende blev fyret som kusk på Helix Vang, der skiftede til Flemming Jensen. Junior Vang tog skridtet ind i den absolutte årgangselite i forbindelse med Jydsk 4-årings Grand Prix, hvor den var anden i såvel prøve som i selve hovedløbet, hvor den bød favoritten I’m A Photo kamp til stregen og viste stor styrke trods et udvendigt løb det meste af vejen. Siden hen blev det til en tredjeplads i Grand Circle 4-års Championat i Billund inden den sejrede kort men sikkert i sin Derbyprøve. Iowa kom lidt tæt på til slut, men det virkede som om der var mere sparet. Hesten er stor og stærk, men kan ikke udnytte sit gode startspor til andet end en position midt i feltet. Junior Vang køres af en af Sveriges bedste kuske, Erik Adielsson, og må være en af feltets tre bedste chancer.

I’m A Photo
Startnummer: 5
Kusk: Staffan Nilsson
Præmiesum: 738.220
Sejrsprocent: 45,00
Kommentar: Her kommer én af de helt tunge favoritter til Derbysejren – I’m A Photo med Staffan Nilsson. Kusken er såmænd ikke noget voldsomt talent i en sulky, men hesten er til gengæld RIGTIG skrap – især i spidspositionen, hvorfra den igennem meget lang tid er ubesejret. I’m A Photo har vundet et utal af store løb, heriblandt det største løb sidste år: Dansk Trav Kriterium. I år startede sæsonen lidt tvivlsomt med to negative præstationer, men de blev hurtigt fulgt op af sejre i såvel prøve som hovedløb i Jydsk 4-årings Grand Prix i Århus. Starten efter var i Grand Circle 4-års Championat i Billund, hvor hesten var fjerde fra et dårligt startspor. Den præstation var sådan set godkendt, idet I’m A Photo som sagt fungerer allerbedst i spids – og netop spids havde I’m A Photo i sin Derbyprøve, hvor det da også blev til en meget sikker sejr på den fine notering 16,0. Kusken har i Løbsguiden (det officielle program) gjort et stort nummer ud af at fortælle om sin taktik, så ingen er i tvivl om, at han satser på at overtage spidsen fra Ian Rush og køre i spids resten af vejen. Sådan tror vi også løbet bliver kørt og I’m A Photo er BetXperts bud på Derbyvinderen anno 2005!

Joker C N
Startnummer: 6
Kusk: Steen Juul
Præmiesum: 680.014
Sejrsprocent: 30,00
Kommentar: Mange traveksperter i ind- og udland har ikke I’m A Photo, men Joker C N som Derbyfavorit. Den imponerede også reelt i sin Derbyprøve, hvor den blev forceret til spids i en voldsom åbning, som undertegnede faktisk ikke troede den kunne holde til. Men ind på lige bane trak Joker C N blot fra konkurrenterne og sejrede på den fantastiske notering 15,5 over 2500 meter. Med dén præstation in mente skal Joker C N være én af de største chancer i løbet. Vi mener dog stadig, at hesten er for uens i dens præstationer til at få vindertippet. F.eks. viste Joker C N svaghedstegn i et 2640 meter løb på Jägersro i forrige start, hvor den ellers to uger tidligere havde vist næsten skræmmende styrke i et 2140 meter løb på Halmstad, hvor den sejrede på fantomtiden 13,6 trods dødens (positionen udvendigt på den førende) undervejs. Kusken Steen Juul kaldes også ”Mr Derby”, fordi han har vundet løbet 6 gange i de seneste 22 år, og ”Juulemanden” tror så meget på sin egen hest, at han vælger at holde den ugarderet på sit V65 forslag i Løbsguiden! Vi bliver ikke rigtigt overraskede, hvis den vinder, men tror alligevel ikke den kan slå I’m A Photo og seeder Joker C N som nummer to.

Jungle Hill
Startnummer: 7
Kusk: Nicolaj Andersen
Præmiesum: 72.093
Sejrsprocent: 6,67
Kommentar: Man må sige, at Jungle Hill fik fuldt udbytte af sin Derbyprøve. Den havde maksimal lodtrækningsheld og kom med i samme prøve som I’m A Photo og Jive Simoni. Her var den tredje efter en i øvrigt glimrende afslutning og da alle favoritterne kvalificerede sig selv, så var denne tredjeplads nok til at sikre Jungle Hill en Derbyplads. Indtil videre har Jungle Hill kun løbet i ordinære løb og eneste gang den mødte heste af en vis kaliber var i Grand Circle 4-års Consolation i Billund, hvor den endda måtte takke til takke med en tredjeplads. Startsporet er svært, men hesten har tidligere gjort det fint over lang distance. Dog er modstanden en HELT anden end Jungle Hill er vant til og det må betragtes som en mindre sensation, hvis det skulle lykkes Nicolaj Andersen (der i øvrigt vandt Derbyet i både 1999 (Chopin Toftebjerg) og 2000 (Dragon Flamingo)) at få en præmie med hjem. En af feltets allermindste chancer.

Ignition
Startnummer: 8
Kusk: Jeppe Juel
Præmiesum: 77.850
Sejrsprocent: 29,41
Kommentar: Lidt uretfærdigt måske seedes Ignition sidst. Den har i år trods alt vundet Jydsk 4-årings Grand Prix Consolation, men har på det seneste vist skræmmende ringe form. Den gik absolut intet i Grand Circle 4-års Consolation løbet i Billund, og i Derbyprøven (samme som I’m A Photo, Jive Simoni og Jungle Hill, altså den svageste prøve) var den kun femte og fik kun en Derbybillet (hvem sagde badebillet?) fordi alle favoritterne kvalificerede sig direkte, så Ignition kunne komme med på point. Men man skulle godt nok langt ned på pointlisten for at finde den… Startsporet er ringe, formen på hesten ligeså og kusken er urutineret i storløbssammenhæng. Det ser svært ud og vi seeder Ignition sidst.

Iowa
Startnummer: 9
Kusk: H.H. Kristoffersen
Præmiesum: 32.850
Sejrsprocent: 50
Kommentar: Iowa er feltets mindst rutinerede hest med kun 6 starter på bagen. En lignende hest deltog sidste år, nemlig Hollywood Avenue der kun havde startet 7 gange før Derbyet. Det siger næsten sig selv, at det alene på denne baggrund bliver svært for Iowa at gøre sig gældende. Spændende er det dog, at Hans Henning Kristoffersen – der har trænet hesten hele dens karriere – selv vælger at køre hesten, der ellers har haft Steen Juul som fast chauffør hidtil. Men Steen Juul kører jo Joker C N, og Kristoffersen – også kendt som ”Kojak” – vurderede altså, at han selv kunne gøre det lige så godt som en dansk eller svensk topkusk. Spændende. Og modigt. Startspor 9 er faktisk ikke så tosset, idet Iowa således kan vælge at tage ryg fra start på enten 1 Jamin eller 2 Jive Simoni og få et godt rygløb. Vi vurderer Iowa som en typisk outsider – især fordi den har vist sig distancestærk og gik et stærkt løb i prøven og faktisk afsluttede forrygende bag Junior Vang.

Juvel Trøjborg
Startnummer: 10
Kusk: Knud Mønster
Præmiesum: 270.213
Sejrsprocent: 23,53
Kommentar: Juvel Trøjborg er en rigtig familiehest. Knud Mønster træner og kører hesten, der ejes af hustru Birgitte. I år har Juvel Trøjborg været det stabile islæt i årgangsløbene, uden dog at have vundet løb. Den har dog ALTID mødt de absolut bedste i årgangen og indtjeningen på godt 270.000 vidner om, at det bestemt ikke er nogen novice vi har med at gøre her. I Jydsk 4-årings Grand Prix var den fjerde efter alt for defensiv styring af Knud Mønster (han indrømmede det også selv efter løbet), og i Grand Circle 4-års Championat i Billund sad den faktisk lidt fast og måtte nøjes med femtepladsen. Måske var det derfor, at Knud Mønster kørte ekstremt offensivt i Derbyprøven. Den blev forceret til spids i en voldsom åbning og prøvede også at svare op for Joker C N, da Steen Juul sendte denne i angreb. Det lykkedes dog ikke, men Mønster trak resolut Juvelen ud i andet spor og sad udvendigt på Joker C N resten af vejen. Det gav en andenplads efter en meget stærk præstation – ja måske var Juvel Trøjborg den hest, der imponerede MEST i prøverne – og startspor 10 er såmænd ikke så tosset endda. Det giver nemlig ryg fra start på 3 Ian Rush, der er meget hurtigt ude og dermed sidder Juvelen med det samme i en god position. Hvis de kører om det der fremme kan Mønster godt dukke op som trold af en æske og sørge for lidt opmuntring i det lille hjem, der mandag aften blev ramt af en tragedie, idet datteren Michelle havde et uheld med en hest og stadig er indlagt på sygehuset i skrivende stund.

I Pitstop
Startnummer: 11
Kusk: Birger Jørgensen
Præmiesum: 76.171
Sejrsprocent: 33,33
Kommentar: I Pitstop havde faktisk ikke startet mod de bedste i årgangen inden Derbyprøven, hvor kusken Birger Jørgensen kun havde én opgave; nemlig at komme først ind i første sving for siden hen at slippe til favoritten Ian Rush og blive suget med til dén andenplads, der gav kvalifikation til Derbyet. Det lykkedes og dermed har ejeren af Pitstop Aalborg pludselig en hest med i Derbyet… Og I Pitstop – der oprindeligt hed Igor Bonbeth – er ikke uden chance, idet den i det svenske faktisk har vist sig at være en stærk krabat. Kusken Birger Jørgensen har dog ikke hidtil været alt for heldig i Derby-sammenhæng og den mangedobbelte landschampion har faktisk kun en enkelt Derbysejr (i 1988 med Lancelot Broholm) på meritlisten. Spor 11 har tidligere givet Derbysejr (i 1999 for Chopin Toftebjerg) og når man tænker på, at I Pitstop fra start har ryg på favoritterne 5 I’m A Photo og 6 Joker C N, så ser det ikke helt dumt ud. Mere end en af de sidste præmier bliver det dog næppe til.

Intruder Flamingo
Startnummer: 12
Kusk: Thomas Uhrberg
Præmiesum: 96.461
Sejrsprocent: 9,09
Kommentar: Med det suverænt ringeste startspor kommer 12 Intruder Flamingo til start. Hesten galopperede fra start i sin Derbyprøve og kom med på et af de yderste mandater, altså på point. I forrige start leverede Intruder Flamingo dog et rigtig giftigt løb, idet den blæste forbi konkurrenterne trods et vanskeligt startspor og vandt overlegent. Den har dog ikke mødt de bedste i årgangen før nu og catchdriver Thomas Uhrberg fra Sverige skal virkelig i gang med de gode trylletricks for at det skal blive til præmie her. Vi seeder hesten tredjesidst.