Så er siestaen endelig slut! Kappen er klar, kåren er trukket – og om lidt kommer tyren farende ind i arenaen... Den bedste spanske fodboldrække Primera División går i gang med den nye sæson, hvor det vil vise sig, om Barcelona kan gentage sidste sæsons succes eller om Real Madrid kan få stjernevrimlen til at fungere som et kollektiv. Eller måske kan et helt tredje hold løbe med laurbærrene? En oplagt kandidat kunne i så fald være Valencia, der i øvrigt er blandt de seks klubber der lægger ud lørdag aften, mens de andre syv kampe i første runde først afvikles søndag.

Spanske analyser – bl.a. af Valencia-Betis (spilstop lørdag kl. 21) – kan findes hér: http://www.betxpert.com/ekspert/spa1/

BetXperts spanske eksperter har naturligvis forberedt sig grundigt på den nye sæson – og resultatet kan synes i nedenstående optakt, hvor hvert enkelt hold får gået spillerhandler og potentiale gennem i sømmene.

Kommentarer til optakten kan skrives i følgende forum-tråd: http://www.betxpert.com/forum/display.asp?threadID=15671&ForumID=9

Bud på top 3:


Barcelona
Real Madrid
Valencia

Bud på nedrykningskadidater:


Sociedad
Cadiz
Mallorca
Santander
Osasuna

Alavés (oprykker)


Tilgang: Rafael Montfort - manager, Papa Thiaw, Juanito (Málaga) Jandro (Celta) Wesley (Penafiel) Mena (Xerez) Gnapka (Racing Santander B) Lacen (Valence) Pellegrino (Liverpool) Poli (Mallorca) Henry Antchouet (Os Belenenses) Aloisi (Osasuna) Arthuro (Racing Santander) Gaspar (Albacete)

Afgang: Chuchi Cos - manager, Sergio Santamaría, Nené (Santos), Papa Sarr (Lens) David Sánchez (Barcelona B) Kiko (Poli Ejido) Epitié (Castellón) Lombardero (Gramanet) Angel Sánchez (Ciudad Murcia) Orlandi (Barcelona B) Abel (Salamanca) Juan Pablo (Numancia) Flotta, Juvenal, Nacho.

Alavés er igen tilbage i La Primera og de har oprustet med en række spillere, hvoraf velkendte navne fra Primera, som Aloisi og Juanito, er at finde. Aloisi viste sidste sæson en næse for mål for Osasuna der altså har valgt at lade Alaves overtage ham. Et ganske fornuftigt køb – de har erfaringen fra Primera til at vide at man skal have en god standard for at være med i den bedste spanske række.
Udover de nævnte forstærkninger har klubben fået tilgang af Pellegrino (Liverpool), som tidligere har spillet i La Primera og derfor hurtigt vil finde på plads i ligaen. Herudover har klubben hentet en række ukendte spillere som det bliver spændende at følge.
Alavés har holdet til at kunne overraske i denne sæson. Klubben har fået tilgang af et par rutinerede spillere, der muligvis kan give holdet den stabilitet, der kan gøre Alavés til en farlig outsider i kampen om top 10 i La Primera.

Athletic Bilbao


Tilgang: Medilibar - manager (Eibar) Escalona (Racing Ferrol) Tarantino (Numancia) Bordas (Terrassa) Zubiaurre (Real Sociedad) Expósito (Osasuna) Ibon Gutiérrez, Llorente (egne rækker)

Afgang: Valverde - manager, Ezquerro (Barcelona) Del Horno (Chelsea) Mikel Arruabarrena (Osasuna) Arriaga, Ion Moya, Solabarrieta (Eibar) César (Eibar) Oskar Vales, Jonan García (Castellón) Pampín (Real Unión)

Bilbao har mistet to vigtige spillere over sommeren. Det gælder Ezquerro og Del Horno som er taget til hhv. Barcelona og Chelsea. Del Horno er et meget stort tab for baskerklubben som har nydt godt af Del Hornos defensive kvaliteter kombineret med hans lyst og styrke til at være med i det offensive. Ezquerro sagde farvel efter en lang årrække i klubben og hans målscoringer vil måske blive savnet i heksekedlen. Det afhænger af hvorvidt unge Llorente kan slå til i truppen. Han blev hevet op i sidste sæson, fik lidt spilletid og viste hurtigt talent for at spille i front. Klubben har desuden hentet Exposito i Osasuna, der sagtens kan vise sig at blive en gevinst.
Alt i alt ligner Bilbao et hold der kommer til at holde samme niveau som de sidste par sæsoner, hvilket altså placerer dem i den øverste halvdel, uden at de dog for alvor kan blande sig i mesterskabskampen. Hjemme på San Mames er holdet altid skræmmende, men deres politik om kun at have baskere på holdet er lidt et handicap i disse år, hvor talenterne ikke ligefrem har stået i kø.

Atletico Madrid


Tilgang: Bianchi - manager (Boca Juniors) Gabi (Getafe) Arizmendi (Racing Santander) Kezman (Chelsea) Maxi (Espanyol) Valera (Real Murcia) Petrov (Wolfsburg) Galletti (Zaragoza) Calvo (Boca Juniors) Cuéllar, Molinero (ungdomsafdelingen)

Afgang: Ferrando - manager (Albacete) Salva (Málaga) Nano (Getafe) Richard Nuñez (Cruz Azul) Jorge (Celta) David Rodríguez, Mané, Sergio Torres (Ciudad Murcia) Gronkjaer (Stuttgart) Marcelo Sosa ( Osasuna) Raúl Medina (Ciudad Murcia) Aguilera, Sergi (stopper) Novo.

Der har været gang i transferen i Atl. Madrid som har taget afsked med Grønkjær og Salva samt Sergi af de store navne. Oprustningen opvejer dog tabet idet man har hentet klassespillere som indikerer at klubben vil meget mere end i sidste sæson. Man har hentet Kezman som ikke slog til i Chelsea og målmaskinen Maxi fra Espanyol samt endnu en måltyv fra Zaragoza i form af Galletti.
Yderligere har man forstærket sidelinjen med træner Bianchi som har været landstræner for Argentina og har vist sine kvaliteter igennem flere sæsoner.
Atletico var sidste sæson rystende ustabile, hvilket kostede dem alt for mange point imod såkaldt ”lette” modstandere. Den nye træner ligner en mand, der kan give holdet en mere direkte spilleform, og med tilgangen af de mange stærke offensive kræfter, så kan det ”lille” Madrid-mandskab sagtens komme med helt i toppen i denne sæson.

Barcelona (mester)


Tilgang: Van Bommel (PSV Eindhoven) Ezquerro (Athletic Bilbao) Messi (ungdomsafdelingen)

Afgang: Albertini, Gerard (Mónaco) Fernando Navarro (Mallorca) Pepe Mora (Castellón)

Det gamle ordsprog om, at man ikke skal lave om på et vindende hold, ser ud til at herske i Barcelona. Klubben har været utroligt passiv på transfermarkedet i sommerpausen, og kun Van Bommel og Ezquerro ligner spillere, der kan gå direkte ind på sidste sæsons mesterhold.
Det må dog siges, at det også ser ud til at Rijkaard har et yderst kompetent mandskab at skulle forsvare mesterskabet med.
I halvanden sæson har Barcelona domineret spansk klubfodbold, og skal altså forsøge at ride videre på den bølge man har skabt.
Der er dog kommet en smule mere pres på holdet op til denne sæson. Nu har man vundet det spanske mesterskab, hvilket altså automatisk giver en forventning om, at holdet også skal til at vise klassen i Champions League. Sidste sæson stoppede i kvartfinalen mod Chealsea, og skal man længere i år, kræver det umiddelbart et par forstærkninger med hensyn til bredden i truppen. Men transfermarkedet lukker jo også først d. 31. august kl. 24, så mon ikke vi ser endnu et par nye spillere trække blau-grana-trøjen over hovedet inden den tid.
Barcelona er nu holdet alle vil slå, og de får en hård sæson med både spansk og europæisk fodbold. Dog ligner holdet bestemt en bejler til titlen og er da også bookmaker-favorit til at forsvare deres mesterskab fra sidste sæson.

Betis


Tilgang: Edu (Celta) Xisco (Valencia) Rivera (Levante) Juanlu (Numancia) Nano (Getafe) Miguel Angel (Málaga) Oscar López (Barcelona) Doblas, Melli (ungdomsafdelingen)

Afgang: Prats (Mallorca) Pablo Niño (Numancia) Benjamin (Cádiz) Denilson (Girondins Bordeaux) Alfonso, Tais (kontrakt slut) Israel, Lembo.

Betis har måttet afgive deres målmand op til sæsonstarten, da Prats næste sæson tørner ud for Mallorca i stedet. Samtidigt må Betis sige farvel til Denilson, der skal til fransk fodbold i sin søgen efter det talent der gjorde ham til verdens dyreste fodboldspiller for år tilbage.
I lyset af sidste sæsons flotte resultat, der betyder at Betis skal ud og spille CL i denne sæson ligner det nogle lidt tynde indkøb man har foretaget. Ingen tvivl om, at Xisco og Rivera er udmærkede spillere, men man havde troet at klubben ville gå ud og forstærke holdet med et par profiler, så man er klar til den udfordring det bliver at skulle spille i europæisk fodbold.
De hvid-grønne fra Sevilla ligner lige nu ikke et hold, der for anden sæson i træk skal lege med blandt de allerstørste i La Primera. Holdet kommer med al sandsynlighed til at lide under at have en for smal trup, og med mindre man får hentet et par spiller ind inden deadline, så kan det blive en hård sæson med en middelmådig liga-placering til følge.

Cadiz


Tilgang: Iván Ania (Nàstic) Mario Silva (Porto/Recreativo) Bezares (Sevilla B) Estoyanoff (Valencia) Alexandre Medina (Nacional de Montevideo) Limia (Arsenal de Argentina) Marc Bertrán (Espanyol) Miguel García (Ponferradina) Berizzo (Celta) Alexander Medina (Nacional Montevideo) Benjamin (Betis), Carlos Acuña (ungdomsafdelingen)

Afgang: Fredi (Sevilla) De Gomar (Rayo Vallecano) Ezequiel (Málaga B) Armada (Ciudad Murcia) Dani Navarrete (Hércules) Velázquez (Lorca)

Oprykkerne fra Cadiz er et særdeles ubeskrevet blad – både i La Liga sammenhæng og hos BetXperts spanske redaktion. Holdet har – som oprykkere har til vane for – haft godt gang i svingdøren i sommepausen, dog uden at have hentet velkendte ansigter til klubben.
Umiddelbart ligner holdet denne sæsons mest seriøse nedrykningskandidat. Holdet ser ganske enkelt ikke ud til at have den klasse det kræver at blive oppe i La Liga.
Selvfølgelig er det svært at dømme et hold man ikke kender noget til, og selvfølgelig skal Cadiz da have chancer for at bevise deres værd i de første par måneder.
Alt i alt ligner det dog en elevatortur for oprykkerne, der skal kæmpe for at modbevise undertegnede to Xperter, når vi spår dem en tur tilbage i La Segunda efter denne sæson.

Celta Vigo


Tilgang: Jorge (Atlético Madrid) Esteban (Sevilla) Javi Guerrero (Racing Santander) Canobbio (Valencia) José Enrique (Valencia) Placente (Bayer Leverkusen) Baiano (Málaga) Jesús Perera (Mallorca) Antonio Nuñez (Liverpool) David Silva (Valencia) Iriney (Rayo Vallecano) Roberto (Guaraní)

Afgang: Canobbio (Valencia) Jandro (Alavés) Nagore (Mallorca) Roger (Corinthians) Vryzas (Fiorentina) Orlando Quintana (Lorca) Berizzo (Cádiz) Jorge Rodríguez, Manolo (Racing Ferrol) Toni Moral (Tenerife) Capucho, Sava (kontrakt slut)

Celta Vigo er efter et års fravær tilbage i La Primera og de har fra start oprustet holdet til at være klar til ligaen. Det er tydeligt at organisationen bag klubben har erfaring med hvad det kræver at lege med i La Primera og har gjort et godt stykke arbejde med at klargøre holdet.
De skilte sig af med flere marginalspillere ved nedrykningen og de har forstået betydningen af at være klar fra dag ét. Ud af de mange tilgange til holdet er det værd at ligge mærke til navne som Placente (Leverkusen), Baiano (Malaga), og Guerrero (Santander). Alle spillere som vil bidrage til holdet og være med til at sikre det en placering der holder dem i La Primera. Den første sæson er dog altid svær – erfaring eller ej – og Celta vil sikkert stille sig tilfredse med en placering midt i tabellen i denne omgang.

Deportivo La Coruna


Tilgang: Caparrós - manager (Sevilla) Momo, Rubén Castro (Albacete) De Guzman (Hannover 96) Juanma (Racing Santander) Iván Carril, Xisco (ungdomsafdelingen)

Afgang: Irureta - manager, Fran, Mauro Silva (stopper) Pablo Amo.

I sidste sæson var vi på den spanske redaktion på nakken af Deportivo, da vi savnede et generationsskifte i den stolte traditionsklub. Nøglespillerne på holdet var ganske enkelt ved at være ”over the hill”, og holdet manglede i den grad kvalitet til at være med i toppen.
Sommeren har da også budt på de annoncerede karrierestop fra midtbanesliderne Fran og Mauro Silva, men der er desværre ikke kommet forstærkninger ind, der kan løfte arven på Deportivos centrale midtbane.
Juanma fra Santander ligner den eneste reelle forstærkning af midtbanen, og det ligner en kamp op ad bakke for den nye træner i Deportivo. Holdet måtte sidste sæson finde sig i at ligge og kæmpe om at undgå nedrykning, og desværre ser det ikke meget lysere ud for holdet op til den nye sæson.

Espanyol


Tilgang: Gorka Iraizoz (Eibar) Edu Costa (Olympique Marseille) Jofre (Levante) Riera (Bordeaux) Ito (Betis) Zabaleta (San Lorenzo) Juanfran (Real Madrid) Armando Sá (Villarreal) Luis García (Mallorca)

Afgang: Miñambres (Real Madrid) Maxi (Atlético Madrid) Hugo Ibarra (Boca Juniors) Oscar Serrano (Racing Santander) Alex Fernández (Xerez) Lemmens, Dani (Olympiakos) Soldevilla (kontrakt slut) Amavisca (stopper) Martín Posse, Morales, Velamazán.

Espanyol overraskede alt og alle sidste sæson, og sluttede på en 5. plads – kun ét point fra at kvalificere sig til CL. Klubben synes dog at have solgt lidt for meget ud af arvesølvet. Spillere som Maxi, Ibarra, Dani og Serrano bliver svære at undvære, også selvom man har hentet visse forstærkninger.
Hvis klubben skal kunne forsvare deres flotte placering fra sidste sæson, så kræver det at den forholdsvis store udskiftning af spillere, ikke får indflydelse på alt for mange af de første kampe. Holdet starter sæsonen hjemme mod Getafe, og kan man få et flot resultat i den kamp, kan holdet måske allerede dér finde den gejst der bragte dem langt i sidste sæson.

Getafe


Tilgang: Schuster - manager (Levante) Paunovic (Hannover 96) Rebollo (San Sebastian de los Reyes) Luis García (Zaragoza) Güiza (Ciudad Murcia) Calatayud (Málaga) Redondo (Valencia) Gavilán (Valencia) Nano (Atlético Madrid) Alberto (Málaga B) Paredes (Real Madrid B) Celestini (Levante) Matellán (Schalke 04/Boca Juniors) Contra (Atlético Madrid)

Afgang: Quique Flores - manager (Valencia) Gallardo (Sevilla) Raúl Albiol (Valencia B) Kome (Mallorca) Gabi (Atlético Madrid) Nano (Betis) Yanguas (Numancia) Alberto, Quique Medina, Sergio Aragoneses (Elche) Sergio Sánchez (Hércules) Asen, Sánchez Broto, Luis López.

Sidste sæsons oprykkere fra Getafe havde en udmærket første sæson i La Primera og sluttede som nr. 13, et pænt stykke fra nedrykningsstregen. Denne præstation gik ikke ubemærket hen, og da Valencia skulle finde en afløser for Ranieri på trænerposten, faldt valget på Getafes succestræner Quique Flores. Getafe var dog ikke længe om at reagere og hentede straks Bernd Schuster, der sidste sæson rykkede ned med Levante.
Udover træner-skiftet har Getafe også skiftet en del ud blandt spillerne på holdet. Tilgangen af rutinerede spillere som Paunovic, Contra og Redondo ser ud til at kunne give Getafe den styrke i det opbyggende spil, som man manglede sidste sæson.
Hvis den nye træner Schuster kan få succes med at overføre sin offensive tilgang til spillet til Getafe, så bliver det en spændende sæson for klubben. Om det ender med succes eller fiasko kan være svært at spå om på nuværende tidspunkt, men umiddelbart ligner Getafe ikke en nedrykningskandidat, med det spillermateriale man har i klubben.

Málaga


Tilgang: Alexis, César Navas, Goitia, Paco Esteban (Málaga B) Antonio Hidalgo (Tenerife) Nacho (Levante) Pablo Couñago (Ipswich) Salva (Valencia) Morales (Osasuna) Bovio (Santos - fra januar)

Afgang: Michel (Real Murcia) Tote (Valladolid) Baiano (Celta) Amoroso (Sao Paulo) Juanito (Alavés) Calatayud (Getafe) Iznata (Rayo Vallecano) Wanchope (Al Gharafa) Miguel Angel (Betis)

Málaga ligner et godt bud på en af topplaceringerne i denne sæsons La Primera. Sidste sæsons 10.plads ligger til at skulle forbedres, med henblik på nyindkøbene i klubben. Morales og Salva ligner to fuldgode erstatninger for sidste sæsons flop-indkøb, Wanchope og Amoroso, der aldrig slog til i La Primera og nu er solgt videre. Nu er det op til Morales og Salva at levere målene, og gør de det, så kan Málaga blive en torn i siden på de normale tophold i La Primera.

Mallorca


Tilgang: Okubo (Cerezo Osaka) Arango (Puebla) Fernando Navarro (Barcelona) Prats (Betis) Borja (Mallorca) Maciel (Real Murcia) Potenza (Inter Milan) Peralta (Inter Milan) Tuzzio (River Plate) Jonas Gutiérrez (Vélez Sarsfield) Víctor (ungdomsafdelingen)

Afgang: De los Santos, Jorge López (Valencia) Westerveld (Portsmouth) Romeo (Osasuna) Poli (Alavés) Alberto (Rayo Vallecano) Felipe Melo (Racing Santander) Carmona, Iván Ramis (Valladolid) Guzmán (Xerez) Luis García (Espanyol) Marcos (stopper) Correa.

Mallorca skal forsøge at rette op på sidste sæsons mareridt, hvor man først i allersidste spillerunde undgik nedrykning. Dog mener ledelsen i klubben med al tydelighed at man allerede sidste sæson havde et fornuftigt hold, for der er ikke købt væsentlige forstærkninger. Man har hentet Prats fra Sevilla til at udfylde pladsen i målet efter Sander Westerweld, men derudover ligner holdet sig selv, når de tager imod Deportivo i første runde af den nye sæson.
Det tegner til at blive endnu en svær sæson for holdet fra ferieøen, og de kan sagtens komme til at ligge i bunden endnu engang, når sæsonen nærmer sin afslutning til maj næste år.

Osasuna


Tilgang: Ricardo (Manchester United) Mikel Arruabarrena (Athletic Bilbao B) Romeo (Hamburg) Marcelo Sosa (Atlético Madrid).

Afgang: Sanzol (Albacete) Pablo García (Real Madrid) Expósito (Athletic Bilbao) Aloisi (Alavés) Morales (Málaga) Iván Rosado

Osasuna har mistet stor styrke over sommeren, hvor man har sagt farvel til bl.a. Pablo Garcia, Aloisi, Morales samt Exposito. Alle meget vigtige spillere for Osasuna i den foregående sæson. Man har ikke indlemmet nye spillere i truppen som kan lukke det hul der er blevet efterladt og det er svært at forestille sig hvordan Osasuna skal være med i den bedre halvdel i den kommende sæson.
Umiddelbart ligner de en af nedrykningskandidaterne, i hvert fald kommer de til at rode rundt i den nedre region, medmindre man foretager et par fornuftige indkøb her på falderebet.

Racing Santander


Tilgang: Preciado - manager (Real Murcia) Rubén García (Zamora) Pinillos (Levante) Vitolo (Tenerife) Casquero (Sevilla) Felipe Melo (Mallorca) Stephane Dalmat (Inter Milan) Wilfred Dalmat (Grenoble) Oscar Serrano (Espanyol) Juanjo, Raúl Martín (ungdomsafdelingen)

Afgang: Nando Yosu - manager, Mauro Lima (Bolton Wanderers) Parri (Valencia) Pedro López (Valencia B) Torrado (Cruz Azul) Regueiro (Valencia) Juanma (Deportivo La Coruña) Pablo Sierra (Real Murcia) Benayoun (West Ham United) Javi Guerrero (Celta) Bertín (Tenerife) Anderson Silva, Morán, Pablo Casar.

Det vil være fristende at spå Racing til at slutte som nr. 16 i den kommende sæson. For netop denne plads er holdet endt på i de sidste tre sæsoner i La Primera, siden oprykningen fra La Segunda i 2002. Der er blevet skiftet en del ud i truppen, som bl.a. har fået ny træner i Preciado, som har gjort det fornuftigt i Segunda-klubben Real Murcia.
Racing mangler stabilitet i deres spil, og kan det lykkes for træner Preciado at implementere dette hos sine nye spillere, så ligner Racing faktisk et hold, der har kvaliteterne til at komme højere op i La Primera end det hidtil har været tilfældet. Men indtil Preciado har bevist sit værd, må man endnu engang tilskrive Racing den lidet favorable titel som nedrykningskandidat.

Real Madrid


Tilgang: Pablo García (Osasuna) Diogo (River Plate) Diego López (Real Madrid B) Baptista (Sevilla) Robinho (Santos) Cicinho (Sao Paulo - fra januar).

Afgang: César (Zaragoza) Celades (kontrakt slut), Figo, Samuel, Solari (Inter Milan) Borja (Mallorca) Juanfran (Espanyol) Portillo (Nantes?)

Real Madrid skal forsøge at lukke af for de skuffende resultater de forgange sæsoner, hvor det nu ikke er blevet til en titel i to år.
Man har forstærket offensiven igen, hvilket synes tåbeligt eftersom man i forvejen har Ronaldo, Owen, Raul, Zidane, Beckham osv.. Men talentet Robinho er kommet til sammen med Baptista, hvilket gør Los Galacticos angreb endnu stærkere. Hertil er kommet en ukendt Diogo fra River Plate samt Pablo Garcia fra Osasuna som spiller den defensive midt ligesom Gravesen.
Samtidigt har klubben sagt farvel til bl.a. Figo, Samuel og Solari. Forsvaret er derfor afhængigt af at Woodgate nu endelig kan spille efter 15 mdr. med skade – han får derfor først debut i denne sæson.
Efter min mening har Real ikke lært af sine fejl og forsvaret ser stadig skidt ud efter man ikke har oprustet og tilmed skilt sig af med Samuel.
Deres angreb er skræmmende og vi vil garanteret se en masse lækkerier, men kan holdet klare sig gennem sæsonen med et skidt forsvar? Så skal Casillas ihvertfald holde et højt niveau sæsonen igennem.
Seneste nyt er, at Madrid har købt Cicinho. Dette kunne være en længe ventet forstærkning til de defensive rækker, men det unge stortalent (der er kaldt ”Den nye Cafu”) kommer først til klubben til januar.

Real Sociedad


Tilgang: Cifuentes, Garitano (Eibar)

Afgang: Mladenovic (Glasgow Rangers) Markel, Zubikarai (Eibar) Zubiaurre (Athletic Bilbao) Luiz Alberto (Santos) Alkiza, Karpin (stopper).

Sociedad har ikke foretaget væsentlige indkøb og står derfor overfor endnu en sæson i den nedre region. De viste skidt spil i 2004/05 sæsonen, men det har altså ikke medført særlige indkøb i sommerpausen. Tværtimod har de måttet sige farvel til deres helt store spiller de sidste par sæsoner, Valerei Karpin, der er gået på pension.
Alt i alt ser det ud til, at Sociedad har accepteret endnu en sæson, hvor der skal fightes hårdt hver gang for at komme så langt væk fra nedrykningsstregen som muligt. Det ligner på ingen måde en placering der bliver højere end sidste års skuffende 13.plads.

Sevilla


Tilgang: Juande Ramos - manager (Málaga) Gallardo (Getafe) Palop (Valencia) Luis Fabiano (Porto) Maresca (Juventus) Saviola (Barcelona) Kanouté (Tottenham Hotspur) Antonio Puerta, Blanco, David Prieto, Kepa, Pablo Ruíz (ungdomsafdelingen)

Afgang: Caparrós - manager (Deportivo La Coruña) Barragán (Liverpool) Esteban (Celta) Marcos Navas (Poli Ejido) Casquero (Racing Santander) Alvaro Jurado (Lorca) Fernando Vega (Lorca) Baptista (Real Madrid) Darío Silva ( Colón de Santa Fé?) Redondo (Hércules) Oscar (Poli Ejido) Aranda (Albacete)

Sevilla har i pausen mistet deres stjernespiller Baptista som er draget til hovedstaden for at slås for en plads hos Los Galacticos. Udover Baptista har en række andre taget afsked med klubben, deriblandt træner Caparros, men holdet har forsøgt at dække tabene, og det har de gjort godt. Fornemme navne som Fabiano og Saviola er kommet til, og klubben har et livsfarligt angreb som mange forsvarsspillere i den spanske liga kommer til at kæmpe meget med. Gallardo er desuden vendt tilbage fra Getafe, efter at have været lånt ud. Han gjorde det ganske godt i sidste sæson, så han kommer formentlig ind på holdet for at være med til at lukke af for det hul som Baptista efterlader. Yderligere har man hentet Maresca i Juventus, og sæsonen ser lovende ud for Sevilla, der viste mange flotte kvaliteter i den forgangne sæson, hvor man først i allersidste runde måtte sige farvel til CL-pladserne i top 4.

Valencia


Tilgang: Quique Flores - manager (Getafe) Raúl Albiol (Getafe) Caneira (Bordeaux) Edu (Arsenal) Kluivert (Newcastle) Mora (Levante) Regueiro (Racing Santander) David Villa (Zaragoza) Butelle (Hércules) Miguel (Benfica) Hugo Viana (Newcastle/Sporting Lissabon) Ruz (ungdomsafdelingen)

Afgang: Antonio López - manager, Palop (Sevilla) Xisco (Betis) Sissoko (Liverpool) Fiore (Fiorentina) Jonathan (Córdoba) Corradi (Parma) Amarilla

Valencia har taget konsekvensen af de dårlige resultater i den foregående sæson og fået ny mand i trænerstolen samt foretaget en del indkøb. Succestræneren fra Getafe Quique Flores er kommet til kystbyen og skal forsøge at føre Valencia tilbage på sporet, dvs helt fremme i La Primera. Dette skal ske vha. et ganske fornuftigt mandskab, der nu huser endnu flere prominente navne som Edu, Villa og Kluivert, som nu er vendt tilbage til spansk fodbold. David Villa er hentet i Zaragoza hvor han har gjort det rigtig godt og scoret mange mål, så uden tvivl et rigtig godt køb.
Valencia har oprustet rigtig fornuftigt og de vender tilbage til toppen, ikke mindst pga. den nye træner.

Villarreal


Tilgang: Valencia (Nacional de Ecuador) Barbosa (Banfield), Tacchinardi (Juventus)

Afgang: Battaglia (Boca Juniors) Reina (Liverpool) Armando Sá (Espanyol) Calleja

Villarreal har lidt et stort tab med deres farvel til keeper Reina som er taget til Liverpool, og det kan blive deres akilleshæl i den nye sæson. Til gemgæld er Riquelme nu ejet af Villarreal og ikke længere udlånt fra Barcelona, og dermed holder Villarreal fast i deres midtbanestrateg. Endvidere har man hentet midtbaneslideren Tacchinardi i Juventus. Han ligner en vigtig forstærkning på Villarreals defensive midtbane, og sammen med Kromkamp i forsvaret, skal han være med til at lukke af bagude.
Det bliver essentielt for holdet at få spillet en ny keeper ind og lukke hullet efter Reina, og lykkes dette, ser det meget lovende ud for Villarreal som sagtens kan være med helt fremme igen med Riquelme, Forlán, Guayre som skræmmende offensiv og nyerhvervelserne Tacchinardi og Kromkamp længere tilbage på banen.
Holdet ser ud til at have den fornødne bredde, men deltagelsen i CL kan være med til at svække resultaterne i den hjemlige turnering.

Zaragoza


Tilgang: César (Real Madrid) Sergio García (Barcelona) Ewerthon (Borussia Dortmund) Eneko, Gotor, Lafite, Zapater (ungdomsafdelingen)

Afgang: Javi Moreno (Córdoba) Luis García (Getafe) David Villa (Valencia) García Granero (Xerez) Phillipe Toledo (Elche) Soriano (Almería) Pirri (Albacete) Galletti (Atlético Madrid) Drulic, Rubén Falcón, Lainez.

Zaragoza ligner et hold, der endnu engang må affinde sig med en placering midt i den bedste spanske række. Afgangen af David Villa, Javi Moreno og andre stamspillere kan blive et problem for klubben, der aldrig rigtig kommer med op hvor det er rigtigt sjovt. Cesar fra Real Madrid skal forsøge at lukke af bagude, bl.a. ved hjælp af ligeledes nyindkøbte Ewerthon fra Dortmund.
Klubben har ikke kvaliteterne til at være med i toppen, men ligeledes ligner det heller ikke et hold der kommer til at kæmpe med om at undgå nedrykning, så meget tyder på endnu en sæson som blød mellemvare i La Primera.