Fodbolden blev opfundet i England, men den tager på ferie i Brasilien!

Vi har ´Super-Mario´ Balotelli, et nyrenoveret Maracanã stadion og glade amatører fra Tahiti, så denne Confederations Cup kan ikke blive andet end vildt underholdende.

Tilsætter vi så verdensklasse-boldkunstnere som Neymar, Xavi, Suaréz, Pirlo, Mata, Kagawa, Oscar og Chicharito, så begynder sommerens Confederations Cup jo at ligne et fodbold-karneval, hvor der nok skal komme masser af sambafest og farver på lægterne. 

De brasilianske værter byder indenfor til en løssluppen generalprøve, inden det bliver alvor ved næste års VM slutrunde. Confederations Cup er en glimrende chance for nogle af verdens bedste spillere for at underholde de feststemte brassere på de nye VM stadions, og der er dækket op til en brasiliansk Festival de Futebol.

Det flotte "Estádio Nacional Mané Garrincha" i Brasília danner rammen om åbningskampen mellem Brasilien og Japan denne lørdag aften, mens finalen afvikles på det legendariske Maracanã i Rio de Janeiro den 30. juni.

Der er selvfølgelig store forventninger til det brasilianske Selecão, der igen er under ledelse af Luiz Felipe Scolari, men vi skal også holde et godt øje med verdensmestrene fra Spanien, og Italien med den stærke Balotelli i front, mens både Uruguay, Japan og Mexico kan finde på at overraske ved dette Mini-VM.

Det er faktisk kun Nigeria og Tahiti, der ser ud til at få vanskeligt ved at hente sejre.

Hold øje med ekspertanalyser fra Torben N. Sørensen og Frank Pilantra til disse Confederations Cup-kampe.

GRUPPE A

Brasilien

Japan

Mexico

Italien

Kampprogram 
15/6 Brasilien - Japan
16/6 Mexico - Italien 
19/6 Brasilien - Mexico 
19/6 Italien - Japan 
22/6 Italien - Brasilien 
22/6 Japan - Mexico

GRUPPE B

Spanien

Uruguay

Tahiti

Nigeria

Kampprogram

16/6 Spanien - Uruguay

17/6 Tahiti - Nigeria

20/6 Spanien - Tahiti

20/6 Nigeria - Uruguay

23/6 Nigeria - Spanien

23/6 Uruguay - Tahiti

Semifinaler

26/6 Vinder Gruppe A - Nr.2 Gruppe B

27/6 Vinder Gruppe B - Nr.2 Gruppe A

30/6 Finalen afvikles på Maracanã, mens der spilles kamp om 3. pladsen i Salvador.

BRASILIEN

Brasilien tager Confederations Cup meget seriøst, også for at vise fansene, at dette brasilianske Selecão kan sikre VM-trofæet næste år.

Felipe Scolari har satset på unge, hurtige teknikere med Oscar og Lucas Moura, mens megastjernen Neymar selvfølgelig tager hovedrollen i brassernes offensiv. Thiago Silva skal håndtere den defensive organisation, og der er enorme forventninger til favoritterne Brasilien på hjemmebane.

Der har været mange bekymringer undervejs for Brasilien med svingende præstationer i testkampene, og den unge Neymar er til eksamen. Alt andet end en finalesejr på Maracanã vil være en skuffelse.

TRUPPEN

Målmænd: 
Júlio Cesar, Jefferson, Diego Cavalieri

Forsvar:

Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Filipe Luis, Dante, Réver

Midtbane: 
Fernando, Lucas Moura, Hernanes, Oscar, Jean, Luiz Gustavo, Paulinho, Bernard, Jádson

Angreb: 
Fred, Neymar, Hulk, Jô

JAPAN

De japanske spillere tager selvsikre til Confederations Cup efter det lykkes at blive det første hold, der kvalificerede sig til VM med en suveræn førsteplads i deres kval-gruppe.

Den italienske landstræner Alberto Zaccheroni bliver dog testet allerede fra første kamp, hvor Japan skal møde de brasilianske værter. Man skal bestemt ikke undervurdere Japan, der kommer med et spændende mandskab med en dynamisk midtbane med Shinji Kagawa og Keisuke Honda, der kan matche selv brasserne i teknik og boldbehandling.

Der mangler en verdensklasseangriber i boksen, men dette japanske mandskab kan overraske i en svær gruppe.  

TRUPPEN

Målmænd:

Eiji Kawashima, Shusaku Nishika, Shuichi Gonda

Forsvar:

Masahiko Inoha, Gotoku Sakai, Yuto Nagatoma, Atsuto Uchiha, Yasuyuki Konno, Yuzo Kurihara, Hiroki Sakai, Maya Yoshida

Midtbane:

Keisuke Honda, Yasuhito Endo, Hiroshi Kiyotake, Shinji Kagawa, Hajime Hosogai, Kengo Nakamura, Makoto Hasebe, Takashi Inui, Hideto Takahashi

Angreb:

Shinji Okazaki, Mike Havenaar, Ryoichi Maeda, Matsuo Basho


MEXICO

Det er et meget svingende mexikansk mandskab, der ankommer til Brasilien i jagten på endnu en triumf efter det sidste år lykkedes OL-holdet at hente guldmedaljer i finalen på Wembley mod de brasilianske favoritter. Det vil være en mindre sensation, hvis det virkelig skulle lykkes træner Jose Manuel de la Torre at styre dette Mexico-hold forbi gruppefavoritterne Italien og Brasilien.

Holdets leder er Gerardo Torrado, der styrer midtbanen, mens den erfarne keeper José Corona har vist god form i buret, men det er nu alligevel United-angriberen Javier Chicharito Hernández

Mexico kvalificerede sig til Confederations Cup ved at vinde Gold Cup´11 finalen over USA, men de har nu problemer med at hente VM billetten, da de er presset af både Panama og Honduras. 

TRUPPEN

Målmænd: 
Guillermo Ochoa, José Corona, Alfredo Talavera

Forsvar: 
Francisco Rodríguez, Carlos Salcido, Diego Reyes, Severo Meza, Héctor Moreno, Jorge Nilo, Hiram Mier, Gerardo Flores

Midtbane: 
Jesús Molina, Gerardo Torrado, Pablo Barrera, Àngel Reyna, Javier Aquino, Héctor Herrera, Jesús Zavala, Andrés Guardado

Angreb: 
Aldo de Nigris, Giovani dos Santos, Javier Hernández, Raúl Jiménez

ITALIEN

Det blev ganske vist til et nederlag i EURO´12 finalen til Spanien, men Italien er alligevel med i Confederations Cup, da Spanien allerede var kvalificeret med deres VM´10 titel.

Truppen indeholder både erfarne verdensmestre som Gianluigi Buffon og Andrea Pirlo sammen med unge profiler som Stephane El Shaarawy og Mario Balotelli.

Landstræner Cesare Prandelli har en stærk, sammenspillet trup med en grundstamme fra Juventus og Milan. De fører suverænt deres VM kvalifikationsgruppe, og ´Azzurri´ virker svære at besejre. Der venter dog tre svære gruppekampe, og den utilregnelige Mario Balotelli står med meget af det offensive ansvar i angrebet.

TRUPPEN

Målmænd:

Gianluigi Buffon, Salvatire Sirigu, Federico Marchetti

Forsvar:

Christian Maggio, Giorgio Chiellini, Davide Astori, Mattia De Sciglio, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Ignazio Abate

Midtbane:

Antonio Candrava, Alberto Aquilani, Claudio Marchisio, Daniele De Rossi, Alessio Cerci, Riccardo Montolivo, Andrea Pirlo, Alessandro Diamanti, Emanuele Giacherini

Angreb:

Mario Balotelli, Sebastian Giovinco, Alberto Gilardino, Stephane El Shaarawy

SPANIEN

Det er en sejrsvant spansk trup, der ankommer til Brasilien som forsvarende verdens- og europamestre. Der er ikke meget nyt under solen for den erfarne succestræner Vicente del Bosque, der har taget alle stjernerne med til Brasilien (Spanien må dog undvære midtbaneprofilen Xabi Alonso).

Flere af de spanske stjernespillere har allerede vundet, hvad der er værd at vinde, og det er måske ikke et topmotiveret, sulten spansk mandskab, der nok mere ser frem mod at afslutte en lang sæson.

Men Vicente del Bosque har klart den bedste trup til rådighed og sammen med Brasilien er Spanien da også favorit til at tage Confederations Cup-trofæet. 

TRUPPEN

Målmænd: 
Iker Casillas, Victor Valdés, Pepe Reina

Forsvar: 
Raúl Albiol, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Àlvaro Arbeloa, Jordi Alba, Nacho Monreal

Midtbane: 
Javi Martinez, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Cesc Fábregas, Juan Mata, Sergio Busquets, Santi Carzola, David Silva, Jesús Navas

Angreb: 
David Villa, Fernando Torres, Pedro Rodríguez, Roberto Soldado

URUGUAY

Uruguay kvalificerede sig til Confederations Cup ved at vinde Copa America turneringen i 2011 med en sikker 3-0 finalesejr over Paraguay.

Med målslugere som Luis Suárez og Edinson Cavani er Uruguay altid en farlig modstander, men bærende profiler som Diego Lugano og Diego Forlán har haft svært ved at finde samme niveau som under VM i Sydafrika og Copa America. Der er også store problemer i den sydamerikanske VM kvalifikation, hvor der virkelig skal kæmpes for billetten til VM slutrunden.

Kampen mod Nigeria kan blive afgørende for deres semifinaleplads, men der er stor rutine og kvalitet i denne ´Celeste´ trup, og rammer Forlán og Lugano deres topniveau, så skal Suárez og Cavani nok ramme netmaskerne.

TRUPPEN

Målmænd:

Fernando Muslera, Juan Castillo, Martin Silva

Forsvar:

Diego Lugano, Diego Godín, Sebastián Coates, Matías Aguirregaray, Maxi Pereira, Andrés Scotti, Martín Cáceres

Midtbane:

Walter Gargano, Àlvaro Pereira, Christian Rodríguez, Nicolás Lodeiro, Diego Pérez, Egidio Arévalo Rios, Gastón Ramírez, Àlvaro González

Angreb:

Luis Suárez, Diego Forlán, Abel Hernández, Edinson Cavani

TAHITI

De må hellere nyde denne tur til Brasilien, for Tahiti har allerede forspildt chancen for at kvalificere sig til VM slutrunden, da de endte med blot 3 point efter deres 6 kampe i den afgørende kval-gruppe bag New Zealand og New Caledonia.

Truppen består hovedsageligt af amatørspillere fra den hjemlige liga, og det vil være en overraskelse, hvis det ikke bliver til tre klare nederlag i gruppekampene. Tahiti har blot 178.000 indbyggere, og de tabte begge testkampe mod New Zealand (0-2 og 0-3).

Tahiti kvalificerede sig for første gang nogensinde til Confederations Cup ved at besejre New Caledonia med 1-0 i OFC Nations Cup-finalen (mest pga. Australien skiftede til det asiatiske forbund). 

TRUPPEN

Målmænd:

Mickaël Roche, Gilbert Meriel, Xavier Samin

Forsvar:

Teheivarii Ludivion, Tamatoa Wagemann, Stephane Faatiarau, Nicolas Vallar, Edson Lemaire, Rainui Lemaire, Rainui Aroita, Vincent Simon, Yannick Vero

Midtbane:

Alvin Tehau, Henri Caroine, Heimano Bourebare, Stanley Atani, Lorenzo Tehau, Ricky Aitamai, Jonathan Tehau, Yohann Tihoni

Angreb:

Marama Vahirua, Teaonui Tehau, Steevy Chong Hue, Samuel Hnanyine

NIGERIA

Der var stor jubel i Nigeria, da det blev til en 1-0 finalesejr over Bukina Faso i African Nations Cup, men der er nu alligevel ikke store forventninger til disse nigerianske Super Eagles, der er taget til Brasilien uden erfarne profiler som anfører Joseph Yobo, Victor Obinna, Peter Odemwingie, Taye Taiwo, Emmanuel Emenike, Obafemi Martins og Victor Moses.

Nigeria har heller ikke fået den optimale optakt til turneringen, da spillerne nægtede at rejse til Brasilien grundet uenighed om bonus. Det nigerianske fodboldforbund har dog sikret, at den delegationen kommer afsted lørdag, men er rystet over spillernes reaktion.

Landstræner Stephen Keshi må satse på et ungt mandskab, hvor Chelsea´s hardhitter Mikel skal holde sammen på tropperne. Der venter nogle svære kampe mod Uruguay og Spanien, og den manglende internationale erfaring kan betyde et exit allerede i indledende runde.

TRUPPEN

Målmænd:

Vincent Enyeama, Austin Ejide, Chigozie Agbim

Forsvar:

Godfrey Oboabona, Uwa Echiéjilé, Efe Ambrose, Azubuike Egwuekwe, Solomon Kwambe, Francis Benjamin, Kenneth Omeruo

Midtbane:

John Ugochukwu, Ahmed Musa, Mikel John Obi, Nnamdi Oduamadi, Fegor Ogude, Michel Babatunde, Ogenyi Onazi, Emeka Eze, Sunday Mba

Angreb:

Ideye Aide Brown, Joseph Akpala, Anthony Ujah, Mohammed Gambo