Torsdag og fredag skydes semifinalerne igang i AL-Bank ligaen - Mike Larsen har taget et på kombattanterne.

Vinderen af semifinalen er det hold, der først vinder 4 kampe. En semifinale kan dermed maks. gå ud i 7 kampe – ligesom kvartfinalen.

Semifinalerne:

SønderjyskE – Blue Fox Herning

Første kamp: Torsdag 15. marts kl. 19.30

Odense Bulldogs – AaB Ishockey

Første kamp: Fredag 16. marts kl. 21.00

Herunder følger Mike Larsens optakt til de to semifinaler. Mike Larsen har haft en god sæson på BetXpert i AL-Bank Ligaen, og der vil følge tips på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen

SønderjyskE – Blue Fox Herning

SønderjyskE havde valget af modstander, da man havde vundet grundspillet. Man skulle vælge mellem de forsvarende danske mestre, Blue Fox Herning og AaB Ishockey, som man har haft det svært imod i de seneste kampe.

Valget fandt – lidt overraskende – på Blue Fox Herning. Truppen var en smule splittet i valget, men der var et mindre flertal på Herning. AaB har kæmpet med nogen skader i slutspillet, og dermed kunne ligne et svækket hold, der let kunne overvindes.

Kvartfinale:

SønderjyskE kom hurtigt forbi Herlev, der dog trak sønderjydere ud i 4. periode i en enkelt kamp, som SønderjyskE ellers førte 3-0. Herlev kæmpede bravt, men bredden var ikke i nærheden at være god nok til at tvinge SønderjyskE længere ud end de 4 kampe.

Herning kom også forholdsvis let henover EfB Ishockey, som de godt bed noget fra sig i et par af kampene. Herning kom forholdsvis let på 3-0 i kampe, men EfB Ishockey drillede i kamp 4, hvor man vandt på hjemmebane. I kamp 5 var Herning foran med 3-0 og alle så serien som lukket, men EfB Ishockey kæmpede sig tilbage og var foran 3-4 mod slutningen af kampen. Der var Herning kyniske og udnyttede EfBs fejl og tog en 5-4 sejr i kampen, og dermed 4-1 i kampe.

Målmand:

Begge hold har en stærk målmand i hhv. Alfie Michaud (SønderjyskE) samt Lubos Pisar (Herning). Pisar står noteret for redningsprocent på 96,30 for 5 kampe mod EfB Ishockey på trods af, at han lukkede 5 mål ind i den ene kamp. Umiddelbart ligner det en registreringsfejl fra unionens side, da Georg Sørensen står til at have lukket de 3 af målene ind. Egne beregninger siger redningsprocent på 94,74 for Pisar.

Alfie holder en redningsprocent på knap 94, hvilket er ganske udmærket. Det er dog kun over 4 kampe, men han har stået overfor knap 100 skud, og der er bare 6 af disse, der er gået ind. Det er rigtig høje procenter for 2 målmand – det er måske også ligaens 2 bedste. Ikke kun udfra stats, men også ud fra det spil, som de viser på isen.

Backs:

SønderjyskE har en bred defensiv, hvor man dog har mistet Mick Jensen, men erstatningen David Philips har spillet sig gevaldigt op på det seneste, hvor han også har været nomineret til månedens spiller på AL-Bankligaen. SønderjyskE lukkede bare 6 mål ind mod Herlev i de 4 kampe, som man spillede. De 3 af målene kom i en og samme kamp.

Blue Fox har en god defensiv, hvor man har gode udenlandske spillere, der er suppleret godt op af unge danskere. Mitch Ganzak er kommet godt i gang med produktionen på det seneste. Herning har flere gode spillere med erfaring, hvor nye Lasse Korhonen kan være det svage punkt i defensiven, da han spiller hektisk og let bliver sat under pres.

Forwards:

SønderjyskE har flere spillere, der kan afgøre kampene, og specielt de første 2 kæder har masser af firepower. Matejic, Hancock og Cook-kæden har nettet en del i kvartfinalen mod Herlev. SønderjyskE fik åbent op for målscoringen, da man scorede 17 mål i de 4 kampe.

Herning har også en stærk offensiv, hvor kaptajn Jason Walters har seriens bedste spiller mod EfB Ishockey. Kæden med Hölli og Lassen har fungeret rigtig godt. Derudover har man bl.a. Björkstrand brødrene, Spelling, Mustonen samt et par andre spillere, der skal placeres i de næste kæder. Björkstrand har spillere til 4 gode kæder, men har spillet med 3 kæder det meste af sæsonen.

Skader:

SønderjyskE er uden nævneværdige skader til serien.

Herning er uden Marty Guerin (forward) til serien, men man har været uden ham i længere tid, så det er mest bredden, som det rammer. Man har hentet erstatning ind for ham til slutspillet.

Indbyrdes:

SønderjyskE har vundet 4 af de 5 kampe i grundspillet. Men jeg synes ikke, at det er kampe, som man kan bruge til så meget. Til nogen af kampene har SønderjyskE eksperimenteret med flere kæder, mens Herning også har været ude flere spillere i nogen af kampene.

Programmet:

Torsdag 15. marts, 19.30. Kamp 1: SønderjyskE - Herning

Lørdag 17. marts, 21.00. Kamp 2: Herning - SønderjyskE

Tirsdag 20. marts, 19.30. Kamp 3: SønderjyskE - Herning

Torsdag 22. marts, 19.30. Kamp 4: Herning - SønderjyskE

Lørdag 24. marts, 19.30. Evt. Kamp 5: SønderjyskE - Herning

Fredag 30. marts, 19.30/21.00. Evt. Kamp 6: Herning - SønderjyskE

Søndag 01. april, 18.00. Evt. 7 kamp: SønderjyskE - Herning

Det er de forventede tidspunkter, men de kan ændres grundet evt. TV-transmission.

Samlet:

Jeg vil sige, at det er en serie, der ikke er til at spå om. SønderjyskE er smal favorit, men en skade kan sagtens ændre det i Hernings favør. SønderjyskE har fordelen af hjemmebane, men Herning er bestemt ikke uden muligheder på udebane. Serien ligner en serie, der sagtens kan ende i 7 kampe – alt under min. 6 kampe vil være meget overraskende for mig.

Odense Bulldogs – AaB Ishockey

SønderjyskEs valg af Herning gjorde, at Odense må spille semifinale mod AaB Ishockey. Hverken Odense eller AaB kunne være utilfredse med det, da Odense har haft et godt tag på AaB i sæsonen. Hvorimod det for AaB måske er det letteste hold at møde om en plads i finalen trods alt.

Odense har fordelen af hjemmebane, selvom begge hold har haft lidt problemer med at holde hjemmebanen i kvartfinale. Odense vandt sine hjemmekamp, men man havde stort besvær med det, mens AaB kun vandt én af de 3 hjemmekampe, som man spillede.

Kvartfinale:

Odense valgte noget overraskende Frederikshavn som modstander til kvartfinalen. Der var ikke mange, der havde regnet med, at Odense turde vælge Frederikshavn. Odense må have set rigtigt, at man vandt serien med 4-0. Frederikshavn var dog med i et par kampe, hvor de var foran med 3-0, men de føringer kunne de ikke holde fast i. Samlet set var det fortjent, at Odense gik videre.

Top3 holdene turde ikke tage AaB Ishockey som modstander, og derfor var det Rødovre, der ikke havde noget valg af modstander, der måtte tage sig til takke med AaB. Serien blev lige så jævnbyrdig, som eksperterne havde forventet. Der var ikke tale om hjemmebanefordel, men derimod en udebanefordel, da udeholdet vandt de sidste 5 kampe i serien.

Målmand:

Odense hentede en lette med navnet, Ervins Mustukovs, som der ikke var mange i Danmark, der havde hørt om. Man må sige, at Odense havde set rigtigt, da man hentede ham til Danmark. Han har været en solid bagerste mand for Odense hele sæsonen. I februar måned blev han også kåret til ligaens bedste spiller. Imod Frederikshavn havde han en redningsprocent på 93,33, hvilket er ganske udmærket.

AaB hentede op til lukningen af transfervinduet, sloveniske Gasper Kroselj, som der ikke var nogen, der havde hørt om. Han har til tider stået fantastisk, mens han også nogen gange har lukket de mest mærkelige mål ind. Det har dog været i kampe, hvor offensiven har scoret en masse mål. Han har en redningsprocent på lige under 91% over 7 kampe.

Backs:

Odense har en stærk defensiv, hvor man kan stille med 3 stærke backpar, mens man har et par talentfulde reserver i baghånden, hvis der skulle komme en skade eller 2. Odense lukkede dog 9 mål ind i 4 kampe, hvilket ikke er helt i top, som f.eks. SønderjyskE eller Herning. Man var dog oppe mod et hold, der var en klasse bedre end Herlev, som SønderjyskE mødte.

AaB har en solid defensiv, men man kunne godt have brugt en klasseback mere. De udenlandske backs har ikke gjort det store væsen af sig i løbet af sæsonen. Her i slutspillet er Hulkkonen begyndt at sætte de store tacklinger på modstanderne, hvilket Rødovre fik at mærke et par gange. Defensiven er noget svingende i dette slutspil. Har offensiven tur i den, så er defensiven også i gavehumør, så det er næsten enten eller med defensiven.

Forwards:

Odense har en meget stærk 1. kæde, der scorer de fleste point for dem i denne sæson. 2. kæde og 3. kæden bedrager en gang imellem med point i kampene, men har 1. kæden ikke en af sine gode dage, så kan det meget let gå galt for dem. De næstbedste skal også producerer en del point, ellers kan det blive nemt for modstanderen at lukke ned for Odense.

AaB Ishockey har en stærk offensiv med flere kæder, der kan score mål. I en periode, hvor man havde en del skader var 3. kæden meget offensivt med målscoringer. Man skal ligge mærke til en Kasper Degn, der spiller noget af det bedste siden hans tid i 2. Bundesliga. Robin Bergman er altid farlig foran mål med hans driblinger og kommer Dornic tilbage, så kan det blive meget spændende i denne semifinale.

Skader:

Odense Bulldogs ser ikke ud til at have nogen skader til semifinalerne.

AaB Ishockey var uden Ivan Dornic (forward) i flere kampe i kvartfinalen, mens Robin Bergman (forward) var ligeledes væk i flere kampe. Lige før, at jeg vil sige, at man spillede sine bedste kampe uden de 2 spillere, hvor man i stedet kæmpede 60 min. Det er dog sikkert, at man er uden unge Christopher Frederiksen (forward) i serien, da han plejer efterveerne af en mindre hjernerystelse.

Indbyrdes:

I grundspillet har Odense vundet de 4 af 5 kampe denne sæson, hvilket måske bevidner en en fordel til Odense. De 3 af sejrene har været på præcist ét mål, mens den sidste Odense sejr var på hele 4-0, hvilket var tidligt i sæsonen. Den sidste kamp i grundspillet mellem holdene endte med en storsejr på 7-4 til AaB i Odense.

Programmet:

Fredag 16. marts, 21.00. Kamp 1: Odense - AaB

Søndag 18. marts, 16.00. Kamp 2: AaB - Odense

Tirsdag 20. marts, 19.30. Kamp 3: Odense - AaB

Torsdag 22. marts, 19.30. Kamp 4: AaB - Odense

Lørdag 24. marts, 19.30. Evt. Kamp 5: Odense - AaB

Fredag 30. marts, 19.30/21.00. Evt. Kamp 6: AaB - Odense

Søndag 01. april, 18.00. Evt. 7 kamp: Odense - AaB

Det er de forventede tidspunkter, men de kan ændres grundet evt. TV-transmission.

Samlet:

Samlet set, så har Odense et hold, der er en smule bedre end AaB, når man kigger over hele holdet, men man skal ramme dagen, ellers har AaB tidligere vist, at man sagtens kan slå alle hold. Odense er favorit, da man har et godt hold med en god målmand og defensiv, hvor man er bedre samlet end AaB. Men de skal lukke ned for AaBs offensiv, hvis man skal have en chance for at gå videre.

Ligesom den anden serie, så er jeg overrasket, hvis denne slutter inden 6 kampe.