Onsdag aften venter Danmarks hidtil sværeste opgave i VM-kvalifikationen, hvor Østrig venter i Wien. BetXpert har fundet udvalgte odds på det spændende opgør.

Et reservespækket dansk landshold vandt søndag aften med hele 8-0 mod upåagtede Moldova. Det nederlag var i øvrigt det største i Moldovas fodboldhistorie, der som selvstændigt fodboldforbund startede med kampen mod Georgien den 2. juli 1991.

Odds på Østrig - Danmark hos Mr Green 

Heller ikke siden 1987 har det danske fodboldlandshold scoret otte mål i en landskamp, men det skete altså søndag aften på MCH Arena mod Moldova.

Før kampstart stillede Danmark op til holdbillede i trøjer med teksten "Football supports change" med henvisning til menneskerettighedsforholdene i Qatar, hvor der i øjeblikket er heftig debat om, hvorvidt Danmark bør boykotte VM-slutrunden i Qatar eller ej. 

De trøjer har dog efterfølgende modtaget hård kritik.

Få odds 10 på dansk sejr mod Østrig hos Mr Green*

Hent tilbud hos Mr Green

Odds på Østrig - Danmark

Herunder finder du de bedste odds til topkampen fra Gruppe F mellem Østrig og Danmark. Der er kampstart på Ernst-Happel-Stadion onsdag klokken 20.45, og du kan se kampen direkte på Kanal 5 og Discovery+.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Østrig 3,05
Uafgjort 3,35
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,33
Under 2,5 mål 1,67
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Nej 1,90
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Jonas Wind scorer 3,45
Kasper Dolberg scorer 3,45
Martin Braithwaite scorer 3,95
Michael Gregoritsch scorer 4,00
Mikkel Damsgaard scorer 4,30
Andreas Skov Olsen scorer 4,30
David Alaba scorer 5,20

Odds på Østrig - Danmark er senest opdateret mandag den 29. marts klokken 12.3

Danmark har lagt godt fra land i VM-kvalifikationsgruppen med to sejre ud af to mulige, og Kasper Hjulmands tropper ligger dermed nummer 1 med maksimumpoint som det eneste hold i gruppen. 

Bookmakerne spår dog en meget tæt kamp i Wien onsdag aften, og udekampen mod Østrig ligner da umiddelbart også den sværeste i VM-kvalifikationen for Danmarks vedkommende. 

Der er også en række kampagner klar til VM-kvalifikationen hos bookmakerne.

Begge nationer var i aktion søndag aften, og her var det klart Danmark, der imponerede mest med 8-0-sejren. Hjulmand sparede en række nøglespillere til kampen, og det gav mulighed for reserverne til at brillere, og den greb de i den grad. Kasper Dolberg åbnede scoringen på straffespark efter 19 minutters spil, og herefter gik det stærkt.

Danmark gik til pause med en føring på hele 5-0, og de to tidligere FCN-spillere Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen gjorde især ondt på det moldoviske landshold og markerede sig med henholdsvis to mål og to oplæg. Jens Stryger Larsen og Mathias Jensen kom også på tavlen for Danmark i første halvleg. 

I anden halvleg scorede Dolberg igen, og det helt store spørgsmål er, om han også starter på toppen mod Østrig. Ud over Dolberg scorede også Robert Skov og debutanten Marcus Ingvartsen i anden halvleg. Danmark har leveret rent bur i de første to kampe og står med en flot målscore på 10-0.

Færøerne kom overraskende foran i Wien mod Østrig på et flot hovedstødsmål af Sonni Nattestad, men i løbet af det sidste kvarter af første halvleg viste Østrig klassen og scorede tre mål, og dermed gik de til pause med en føring på 3-1, hvilket også blev kampens slutresultat. 

Østrigs målscore lyder på 5-3 efter to kampe. Sejren mod Færøerne bragte østrigerne op på andenpladsen i gruppen. I første kamp fik de 2-2 med fra Hampden Park i Skotland.  

Danmark møder et østrigsk hold, der ikke har tabt i deres seneste otte kampe. Østrigernes seneste nederlag kom mod Rumænien i Nations League i september 2020. Siden det nederlag så Østrig sig dog ikke tilbage, og de vandt deres Nations League-gruppe med tre point ned til Norge. 

Da Danmark og Østrig sidst mødtes, endte det med en dansk sejr på 2-0 i Herning. Dengang scorede Lukas Lerager og Martin Braithwaite de danske mål. 

De to lande har mødt hinanden ni gange tidligere, og her er det blevet til fire danske sejre, fire østrigske sejre og en enkelt uafgjort. 

Bud på startopstillinger

Kasper Hjulmand gav kun genvalg til Kasper Schmeichel i kampen mod Moldova, men mod Østrig må det formodes, at han stiller med de 11 spillere, han mener er bedst. Det er dog stadig svært at spå om startopstillingen efter storsejren på 8-0, hvor flere af de danske spillere gjorde det glimrende. 

Østrig: Schlager - Lainer, Lienhart, Dragovic, Ulmer - Schaub, Grillitsch, Alaba, Baumgartner - Sabitzer, Kalajdzic 

Danmark: Schmeichel - Wass, Kjær, Christensen, Mæhle - Delaney, Højbjerg, Eriksen - Poulsen, Dolberg, Braithwaite 

Som nævnt kan du se kampen mellem Østrig og Danmark direkte på Kanal 5 med kampstart klokken 20.45. Der er dog optakt til kampen allerede fra klokken 18.45.