Oddset Ligaen - dansk ishockeys bedste række - er nået frem til finalen efter en lang sæson. Finaleserien (bedst af 7 kampe) står mellem Herning og AaB og indledes denne mandag i Herning. Læs følgende optakt og få et indblik i holdenes styrker og svagheder.

Samlet set, så er Herning favorit til mesterskabet. Man har haft en lettere vej til finalerne, og man har fordelen af hjemmebane i en evt. 7. finalekamp. Derudover har man også en bredere trup end AaB, der er temmelig afhængig af to kæder. Og hvis den stærke førstekeeper Greer ikke bliver klar, så har aalborgenserne et ekstra problem, da unge Vestergaard nok vil komme under stort pres.

Analyser af og tip til de enkelte kampe vil kunne ses på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/dkhock/

Kampprogram

Man. 26/03 19.30: Herning Blue Fox vs. AaB Ishockey
Fre. 30/03 19.30: AaB Ishockey vs. Herning Blue Fox
Søn. 01/04 14.00: Herning Blue Fox vs. AaB Ishockey
Tirs. 03/04 19.30: AaB Ishockey vs. Herning Blue Fox
Evt. Tors. 05/04 19.30: Herning Blue Fox vs. AaB Ishockey
Evt. Søn. 07/04 19.30: AaB Ishockey vs. Herning Blue Fox
Evt. Tirs. 10/04 19.30: Herning Blue Fox vs. AaB Ishockey

Match-up

Herning vandt grundspillet i suveræn stil, og man er forholdsvis let kommet i denne DM-finale, da man ikke har mødt god nok modstand i de hidtidige playoff-kampe.
AaB står i deres 4. DM-finale på 4 år – alene det er en flot præstation af AaB, men man har kun hentet sølv de andre år, så man tørster efter guld. Man har fået pokal-guldet i denne sæson, men det er ikke nok for aalborgenserne.

Vejen til finalen

Herning: 4-1 i kampe over Nordsjælland (kvartfinale) og 4-1 i kampe over EfB Ishockey (semifinale)
AaB Ishockey: 4-1 i kampe over Frederikshavn (kvartfinale) og 4-3 i kampe over de forsvarende danske mestre fra SønderjyskE (semifinale)

Målmandsposten

Herning har Timo Leinonen på mål, hvor han har stået et godt slutspil indtil videre. Han ligger på en redningsprocent på 92,69 og har indkasseret 1,93 mål pr. kamp. Han bliver ligeledes bakket godt op af sine defensive spillere, så det er ikke det store, som kommer ind til ham.
AaB Ishockey har normalt Brian Greer på mål, men han er pt. skadet, og det er ikke sikkert, at han kommer på is mere i sæsonen. Greer har ligget på en redningsprocent på 91.72, hvilket er godt. I stedet har det på det seneste været unge Kristian ”Velle” Vestergaard, der har stået på mål. Han har stået 6½ kampe i slutspillet, hvor han ligger med en redningsprocent på 88,46, hvilket er meget godt af en normal reservemålmand. 11-2 nederlaget i Vojens trækker en del ned i denne statistik. Han har indkasseret 3,36 mål pr. kamp.
Uden Greer, har AaB et klart minus på målmandsposten i forhold til Herning.

Backpladserne

Herning har bl.a. de danske landsholdsbacks Rasmus Pander og Daniel Nielsen, der har spillet en rigtig god sæson og kan være på vej til VM sammen med landsholdet. Man har også en Cech og Signoretti, der har været godt med i denne sæson. Alt i alt er man godt besat på backpladserne.
AaB har et par backs, som har skilt sig lidt ud til denne sæson. Brian Casey samt Grady Moore har spillet en god sæson. Også Igors Bondarevs samt danske Mads Møller har til tider vist godt spil og er en trussel fra blueline, når man er i powerplay.
Backpladserne er et lille plus for Herning, da AaB kan have svært ved at få det til at hænge sammen.

Forwards

Herning kan stille med 3 meget stærke kæder til kampene, der alle producerer godt med point i kampene. Man er rigtig hurtig på skøjterne, og man organiserer sig godt, så det er svært for modstanderne at komme igennem. Kæderne er godt blandet sammen, så man har disse 3 stærke kæder.
AaB kan stille med 2 meget gode kæder, én dansk 3. kæde samt en 4. kæde, der fighter hele tiden, når man en sjælden gang kommer på is. Kæden med Matejic, Holm og Sedlak har vist sig som nok den bedste AaB-kæde hele sæsonen, da der er fart og præcision i afleveringerne.
Offensivt har Herning også et lille plus, da man har en lidt større bredde på holdet.

Hjemmebane

Herning har gennem hele sæsonen kun tabt 3 hjemmekampe. Det er gennem hele grundspillet samt i slutspillet. Man har tabt 2 gange til EfB samt én enkelt gang til Nordsjælland. 2 af nederlagene er kommet her i slutspillet, hvor man til tider også har vist nogle svaghedstegn, hvis man undervurderer modstanderen, hvilket jeg ikke tror, at man gør med AaB.
AaB har fået ny hjemmebane i slutspillet, da man er flyttet ud i den nye store Gigantium IsArena, hvor der er plads til 5000 medlevende publikummer. Man har endnu ikke tabt i ordinær tid i den nye hal, da man er 3-3-0. Man har vundet 2 af de uafgjorte kampe, mens den sidste er tabt.
Hjemmebanen bliver meget vigtigt for begge hold, og her må Herning så siges at have et lille plus – for hvis serien går i 7 kampe, spilles det sidste opgør i Herning.

Skader

Herning har et par skader i den offensive kæde, hvor man står til at mangle Matti Kaipainen (forward), Sebastian Harts (forward) samt Simon Lorentzen (forward) i de første kampe. Dog har Harts spillet lidt på 1. division, så han er ved at være oppe i omdrejninger igen.
AaB mangler Martin Rejthar (back), der dog har været ude det meste af sæsonen. Derudover mangler man Greer i nogle af de første kampe - måske hele serien.

Indbyrdes

22.09.06 AaB Ishockey - Herning Blue Fox 1-2
10.10.06 Herning Blue Fox - AaB Ishockey 4-2
06.11.06 AaB Ishockey - Herning Blue Fox 0-5
21.11.06 Herning Blue Fox - AaB Ishockey 5-1
30.12.06 AaB Ishockey - Herning Blue Fox 0-2
02.02.07 Herning Blue Fox - AaB Ishockey 3-0

Herning har også i denne sæson haft et godt tag på AaB. Holdene har som man kan se mødt hinanden hele 6 gange i denne sæson, og det har været Herning, som har haft heldet til at sejre i alle kampene indtil videre.