De gyldne Oscar-statuetter skal uddeles mellem storfilm som bl.a "Gravity", "12 Years a Slave" og "American Hustle". Vi har set på bookmakernes Oscar-odds.

Læs vores Oscar-optakt for 2017 her

Vi har allerede fået uddelt Golden Globes og BAFTA (British Academy Film Awards)-priser, og nu venter vi alle på at få afsløret Oscar-vinderne, når det store Academy Awards-show løber af stablen søndag den 2. marts.

Blandt favoritterne til høste de store priser finder vi "12 Years a Slave" (9 nomineringer) med Chiwetel Ejiofor, astronaut-filmen "Gravity" (10 nomineringer) med Sandra Bullock og George Clooney, samt David O. Russells "American Hustle" (10 nomineringer).

De store Hollywood-stjerner får denne gang selskab på den røde løber af den danske instruktør Thomas Vinterberg, der er nomineret til prisen for Årets Udenlandske Film for "Jagten" med Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen i hovedrollerne.

Bookmakerne har igen udvalgt nogle solide favoritter, men vi har igennem årene alligevel oplevet en del overraskelser og Oscar-statuetterne lander ikke altid, hvor man forventer. F.eks var der ikke mange, der sidste år forventede, at Ben Afflecks "Argo" ville overhale "Lincoln" og vinde prisen som Bedste Film. Og vi skal heller ikke glemme, at den lille low-budget film "Hurt Locker" besejrede James Camerons blockbuster "Avatar".

AND THE OSCAR GOES TO...

Lad os se på oddsene for de store priser, hvor der er ret høje forventninger til "12 Years a Slave" i kategorien Bedste Film. Den vandt både Golden Globen og BAFTA-priserne, så det vil være en ret stor sensation, hvis ikke "12 Years a Slave" også bliver belønnet med Oscar-statuetten.

Udvalgte vinder-odds: Bedste Film

Bedste odds Bookmaker
12 Years a Slave
1,25
Ladbrokes
Gravity
5,50 Ladbrokes
American Hustle 17,00
MermaidBet
The Dallas Buyers Club 40,00 NordicBet
The Wolf of Wall Street 67,00
Bet365
Captain Phillips
251 Bet365
Philomena 301 Bet365
Nebraska 301 Bet365
Her 301 Bet365

KAN CHIWETEL EJIOFOR OVERRASKE?

Bedste mandlige skuespiller er lidt speciel i år. BAFTA-vinderen Chiwetel Ejiofor startede faktisk som bookmakernes favorit, men da Matthew McConaughey (helt fortjent iøvrigt) kunne gå på podiet ved Golden Globe-uddelingen, så er han også nu storfavorit til at vinde en Oscar for præstationen som aids-ramt cowboy i "The Dallas Buyers Club".

(Jared Leto er desuden oplagt til at vinde prisen Bedste Mandlige Birolle i samme film).

Men academy-medlemmerne kan overraske og pege på Chiwetel Ejiofor, mens det ville være en gevaldig overraskelse, hvis Leonardo di Caprio bliver præmieret for den usympatiske optræden i The Wolf of Wall Street.

Udvalgte vinder-odds: Bedste Mandlige Skuespiller

Bedste odds Bookmaker
Matthew McConaughey (The Dallas Buyers Club) 1,20
Unibet
Leonardo di Caprio (The Wolf of Wall Street)
7,50
NordicBet
Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) 11,00 Ladbrokes
Bruce Dern (Nebraska)
55,00 Unibet
Christian Bale (American Hustle) 111 MermaidBet

Cuarón og Blanchett er storfavoritter

Bedste kvindelige hovedrolle bør gå til Cate Blanchett for præstationen i Woody Allen-filmen "Blue Jasmine". Hun modtog både BAFTA og Golden Globe, men der er heller ikke meget at hente hos bookmakerne.

Udvalgte vinder-odds: Bedste kvindelige hovedrolle

Bedste odds Bookmaker
Cate Blanchett (Blue Jasmine) 1,05 Danske Spil
Amy Adams (American Hustle)
15,00 Bet365
Sandra Bullock (Gravity) 22,00 Unibet
Judi Dench (Philomena)
41,50 MermaidBet
Meryl Streep (August: Osage County)
67,00 Ladbrokes

Alfonso Cuarón tog os med på en dramatisk tur og førte os ud i rummet med "Gravity". Han ryddede Bedste Instruktør-bordet ved BAFTA og Golden Globes og er også blandt de største Oscar-favoritter.

Udvalgte vinder-odds: Bedste instruktør

Bedste odds Bookmaker
Alfonso Cuaron (Gravity)
1,08 Ladbrokes
Steve McQueen (12 Years a Slave) 10,00 Unibet
David O. Russell (American Hustle) 45,00 Unibet
Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street) 75,00 Danske Spil
Alexander Payne (Nebraska) 115 Unibet

FÅR "JAGTEN" EN OSCAR?

Det kan godt være en god idé, hvis Thomas Vinterberg skriver en takketale. Bare for en sikkerheds skyld, for man ved jo aldrig. Hans kontroversielle film "Jagten" ser dog ud til at få det svært overfor den italienske favorit "The Great Beauty", der vandt både BAFTA og Golden Globes foran den danske film.

Udvalgte Vinder-odds: Bedste Udenlandske Film

Bedste odds Bookmaker
The Great Beauty (La Grande Bellezza) - Italien
1,33
Danske Spil
The Hunt (Jagten) - Danmark 5,00 Unibet
The Broken Circle Breakdown - Belgien
11,00 Bet365
Omar - Palæstina
41,00 Bet365
The Missing Picture (L Image Manquante) - Cambodia 81,00 Bet365