Efter stor dramatik i semifinalerne skal Benfica nu møde Sevilla i Europa League-finalen, men hvem tager sejren i Torino? Vi har set på oddsene.

De fleste havde forventet at se det italienske storhold Juventus i Europa League-finalen, der endda afvikles på det flotte Juventus Stadium i Torino. Men Benfica havde andre planer i nogle tætte semifinalerne mod Den Gamle Dame. Efter en 2-1 sejr hjemme på Estádio da Luz lykkedes det at hente en 0-0 mod Juventus.

Benfica tabte Europa League-finalen sidste år til engelske Chelsea, men de går denne gang ind til årets finale mod spanske Sevilla som favoritter. Og den portugisiske storklub har virkelig også haft en helt forrygende sæson, hvor manager Jorge Jesus har ført klubben til The Double med mesterskab og pokaltitel.

På vej mod finalen har Benfica elimineret græske PAOK, Tottenham med Christian Eriksen, hollandske AZ og så Juventus i semifinalen. De er endnu ubesejrede i Europa League efter 6 sejre og 2 uafgjorte (samlet målscore 14:4).

Blandt profilerne på dette Benfica-mandskab finder vi Garay og erfarne Luisão i midterforsvaret, argentinske Nicolás Gaitán på midtbane og måltyven Oscar Cardozo i boksen.

Onsdag 14. maj kl. 20:45, Juventus Stadium, Torino

Sevilla Uafgjort Benfica
2,15
3,30 2,30
Sportingbet
Unibet
Bet365

Sevilla har haft en meget vanskelig vej til Europa League-finalen. Der var store problemer allerede i ottendelsfinalerne mod lokalrivalerne Betis. Der måtte straffesparkskonkurrence til at sende Sevilla videre efter samlet 2-2, da Betis meget overraskende tog en 2-0 sejr på Sevillas hjemmebane, Sánchez Pizjuán.

I kvartfinalen gik det dog noget bedre, da Porto indkasserede et 4-1 nederlag i Sevilla, der sikkert gik videre med samlet 4-2.

Der var igen stor drama og intensitet, da Sevilla i semifinalerne stod overfor Valencia. Med en 2-0 sejr til Sevilla i første kamp, kom Valencia stormende fra startblokken efter de 90 minutter var Sevilla nede med 0-3. Men i absolut sidste sekund af overtiden fik den store Stéphane M´Bia sendt bolden i netmaskerne og Sevilla var dermed i finalen på reglen om udebanemål.

I den spanske Primera Division indtager Sevilla en ganske flot 5.plads; godt hjulpet på vej af franske Kevin Gameiro og colombianske Carlos Bacca i front. Men kan Sevilla tage Europa League-trofæet med hjem fra Juventus Stadium?

Hvem vinder Europa League?

Bedste odds Bookmaker
Benfica 1,72 Bet365
Sevilla 2,20 Unibet

Hold øje med ekspertanalyse til finalekampen.