Kommer Danmark til EM i 2020? Hvordan er Danmarks chancer for succes ved EM i 2020? Og hvordan kommer Danmarks EM-trup til at se ud hvis vi kommer med? Vi ser på, hvad oddset på Danmark til EM 2020 fortæller os. 

For første gang nogensinde skal der spilles EM-slutrunde-kampe på dansk jord. Hvis Danmark kvalificerer sig til slutrunden, er det danske landshold sikret to hjemmekampe i vante omgivelser i Parken. Nationalarenaen i København skal i alt lægge græstæppe til tre gruppekampe og en ottendedelsfinale ved EM i 2020. 

Danmark er dog langtfra sikret en af pladserne, når EM sparkes i gang i juni måned i 2020. Et par uafgjorte resultater i kvalifikationsturneringen har været en streg i regningen og har gjort vejen til EM i 2020 sværere. 

Odds på Danmark til EM 2020

Danske Spil* er i skrivende stund de eneste, der har odds på, om Danmark klarer skærene og kvalificerer sig til EM i 2020. Ifølge Danske Spil* har Danmark stadig gode muligheder for at kvalificere sig til europamesterskaberne næste sommer. 

Odds er senest opdateret 21. oktober klokken 12:00.

Disse odds vil naturligvis ændre sig, alt afhængig af hvordan Danmark klarer de næste kvalifikationskampe. Vi vil opdatere denne artikel løbende. 

Danmarks vej til EM 2020 

Der er to måder, hvorpå Danmark kan kvalificere sig til EM i 2020. Den ene måde er ved at slutte som nummer et eller to i deres kvalifikationsgruppe. Her tyder meget på, at det er Schweiz og Irland, Danmark dyster med om de to pladser. 

Danmark har to kampe tilbage i kvalifikationsturneringen. Her venter Gibraltar i Parken og så Irland i Dublin. Disse kampe bliver afgørende for, om Danmark kommer til EM via kvalifikationsgruppen. 

EM-kvalifikations kampprogram 

Sådan ser Danmarks kampprogram ud for de resterende kampe i kvalifikationsturneringen: 

  • Danmark – Gibraltar (15 november kl. 20.45) 

  • Irland – Danmark (18 november kl. 20.45)  

Hvad der præcist skal til, for at Danmark slutter som nummer et eller to i gruppen, afhænger ud over Danmarks resultater også af de andre nationers indbyrdes kampe, og det er derfor et lidt kompliceret regnestykke. 

Hvis Danmark ikke formår at ende som nummer et eller to i kvalifikationsturneringen, så er der stadig en chance for at komme med til EM. Via den nye Nations League-turnering bliver der nemlig fundet fire EM-deltagere. Landsholdet vandt sin Nations League gruppe, og derfor vil Danmark, i tilfældet af at den direkte kvalifikation kikser, få chancen for at snuppe en EM-billet via to playoff-kampe i foråret 2020. I så fald skal Danmark først vinde en playoff-semifinale, og efterfølgende en playoff-finale, før EM-billetten er sikret. Modstanderen i en sådan semifinale er endnu ukendt.  

Odds på at Danmark vinder EM i 2020 

Den 12. juli 2020 spilles EM-finalen på Wembley i London. Kan Danmark gå hele vejen og ende med at løfte trofæet efter den kamp? Alt er muligt i fodbold og Danmark har som bekendt gjort det før, da de danske drenge overraskede alt og alle ved at vinde EM-titlen i 1992.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det vil være en sensation af de helt store hvis Danmark vinder EM i 2020. Herunder kan du se, hvilket odds bookmakerne giver, for at Danmark vinder EM i 2020. 

Det danske landshold har dog generelt levereret flotte resultater under Åge Hareide og var kun en straffesparkskonkurrence fra at slå de senere VM-finalister fra Kroatien ud af VM i 2018. De flotte resultater under Hareide har da også resulteret i, at Danmark er placeret som nummer 14 på FIFAs verdensrangliste. 
Tæller man kun de europæiske nationer med, så er Danmark niende bedst. Hvis du er fristet af at oddse på dansk EM-triumf, så kan du altså allerede nu spille på det hos næsten alle bookmakere på det danske marked.  

Odds på Danmarks EM-trup 

En af de ting, man kan oddse på op til store slutrunder, er, hvilke spillere der bliver udtaget til Danmarks endelige trup. Hvis man har et godt kendskab til landsholdsspillernes formbarometer, kan det være muligt at fange bookmakerne på det forkerte ben på sådanne væddemål.

Der er stadig ingen bookmakere, der tilbyder odds på dette endnu. Åge Hareide har for vane at være meget loyal overfor de spillere, han tror på, og som er inde i varmen. Det er værd at tage med i overvejelserne, når man skal spille på Danmarks endelige EM-trup.

Vi ved dog også, at pludselige skader til faste spillere kan give plads til nye ansigter. Vi opdaterer denne artikel, når der er odds på Danmarks EM-trup. Til EM-kvalifikationskampen mod Schweiz så truppen således ud:

Målmænd 

Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt), Jesper Hansen (FC Midtjylland) 

Forsvarere 

Henrik Dalsgaard (Brentford FC), Daniel Wass (Valencia) Simon Kjær (Atalanta), Andreas Christensen (Chelsea),  Mathias "Zanka" Jørgensen (Fenerbahce), Joachim Andersen (Lyon), Jens Stryger Larsen (Udinese), Peter Ankersen (Genoa) 

Midtbanespillere 

Lasse Schöne (Genoa), Pierre Emile Højbjerg (Southampton FC), Christian Eriksen (Tottenham), Lukas Lerager (Genoa),  Philip Billing (Bournemouth FC), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Robert Skov (Hoffenheim) 

Angribere 

Christian Gytkjær (Lech Poznan), Martin Braithwaite (Leganes), Andreas Cornelius (Parma), Kasper Dolberg (Nice),  Yussuf Poulsen (RB Leipzig)