Nicklas Bendtner scorede, hvad flere har kaldt et drømmemål, i weekenden for norske Rosenborg mod Molde på udebane. Med ydersiden af højre fod sendte han bolden helt op i krogen i topopgøret. Han har scoret ni mål i ligaen for Rosenborg, men er hans norske succes nok til at sende ham på landsholdet?

Nicklas Bendtners seneste landskamp var den 17. november 2015, hvor det blev til 2-2 mod naboerne fra Sverige i den afgørende play off-kamp om at komme med til EM 2016 i Frankrig. Bendtner blev udskiftet efter en times spil af kampen, og begge danske mål blev scoret efterfølgende. Seneste landsholdsscoring fra Bendter er fra ni kampe inden kampen mod Sverige - her blev det til et hattrick i Aarhus i en venskabskamp mod USA den 25. marts 2015. 

Men selvom Bendtner har været ude af landsholdsvarmen i snart to års tid, kunne det nu tyde på, at han nærmer sig nationalholdet. Hvert fald hvis man spørger Danske Spil*, der har sat odds på Bendtners muligheder for at spille en landskamp for Danmark i 2017. 

"Der er to landsholdssamlinger tilbage i 2017, og han kunne sagtens være en del af truppen i en af de to omgange. Lige nu handler det først og fremmest om konkurrencen på positionen. Vi antager, at Dolberg, Jørgensen og Poulsen stadig er foran ham, men efter de tre er der en lidt mere åben konkurrence om pladserne. Der kan Bendtner lige så godt snuppe pladsen som Cornelius, Lasse Vibe og Martin Braithwaite eksempelvis," siger Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil*, og fortsætter:

"Om han så ender med at få spilletid, det er straks mere tvivlsomt. Der er ikke plads til at teste nye ting af, så vi er ikke i tvivl om, at Åge Hareide kommer til at veksle mellem at bruge Jørgensen, Poulsen og Dolberg på de forreste pladser. Det efterlader ikke umiddelbart så meget plads til Bendtner."

Odds på Bendtner og landsholdet

Bedste odds Bookmaker
Nicklas Bendtner udtages til A-landsholdet til en af de 4 VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 1,50 Danske Spil
Nicklas Bendtner udtages ikke til A-landsholdet til en af de 4 VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 2,40 Danske Spil
Nicklas Bendtner får spilletid i en af de 4 VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 1,80  Danske Spil
Nicklas Bendtner får ingen spilletid i nogen af de 4 VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 1,90  Danske Spil

Nordicbet*: Ingen udtagelse lige nu

Nordicbet* har også sat odds på, om Nicklas Bendter bliver udtaget til landsholdet. Deres odds er dog kun for den næste landsholdsamling, der finder sted inden de to næste kvalifkationskampe mod Polen den 1. september på hjemmebane og tre dage senere på udebane mod Armenien. 

Men selv om Nicklas Bendtner har succes lige nu i Rosenborg, så vurderer bookmakeren ikke, at Åge Hareide udtager ham til de to nært forestående landskampe. 

"Nicklas Bendtner har gjort det udmærket i Rosenborg, men man skal huske på, at niveauet er lavt sammenlignet med de store ligaer. Hvis Hareide havde reelle overvejelse om at bruge Bendtner mod Polen, så er vi overbeviste om, at han ville have udtaget ham til træningskampene i juni", siger NordicBets pressechef Thomas Holm og fortsætter:

"Derudover er Nicklas Bendtner et navn, som fylder rigtig meget i en trup. Hans udtagelse risikerer at flytte fokus væk fra de forestående kampe, og Hareide er ikke typen, der ynder at invitere den slags distraktioner ind på træningsbanen."

Odds på Bendtners udtagelse hos Nordicbet*

Bedste odds Bookmaker
Nicklas Bendtner udtages til landsholdet mod Armenien og Polen 2,35
NordicBet
Nicklas Bendtner udtages ikke til landsholdet mod Armenien og Polen 1,50
NordicBet

Danmarks næste landskamp er fredag den 1. september klokken 20:45: Match Center

Danmark Uafgjort Polen
2,55 3,40 3,00
888sport
Bet365
Bet365

Hareide udskyder trupudtagelse

Egentlig var det landstræner Åge Hareides plan at udtage landsholdet på torsdag - om to dage - men den beslutning har han udsat til på mandag, skriver Ekstra Bladet. 


Det giver landstræneren mulighed for at få indtryk med torsdagens Europa League-kamp mellem Ajax og Rosenborg, hvor både Kasper Dolberg og Nicklas Bendtner spiller. 


Samtidigt giver det også Åge Hareide mulighed for at få indtryk med fra de danske landsholdsspillere, der spiller i de europæiske ligaer, der starter i weekenden. Det er for eksempel den tyske Bundesliga, den italienske Serie A og den spanske La Liga. 

"Nicklas er ved at være der, hvor han skal være", siger Åge Hareide til Ekstra Bladet. Landstræneren var på stadion i weekenden og så Nicklas Bendtner score mod Molde. 

"Vi er stærkt besat på de offensive positioner. Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og ikke mindst Christian Eriksen har gjort det godt. Men det er positivt med ekstra konkurrence. Derfor glæder jeg mig over Nicklas Bendtners aktuelle form," siger landstræneren endvidere til Ekstra Bladet. 

Udvalgte specialodds fra Danske Spil* på VM-kvalifikationen

Bedste odds Bookmaker
Christian Eriksen scorer direkte på frispark i en af de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 6,00
Danske Spil
Danmark får mindst 1 rødt kort i en af de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 2,40 Danske Spil
Nicklas Bendtner scorer mindst 1 mål i de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 2,90 Danske Spil
Nicklas Bendtner scorer hattrick i en af de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 30,00 Danske Spil
Danmark opnår under 8,5 point i de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 1,55 Danske Spil
Christian Eriksen scorer mindst 2 mål i de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 2,00 Danske Spil
Christian Eriksen scorer mindst 3 mål i de fire VM-kval-kampe i gruppe E i 2017 4,50 Danske Spil