Her får du odds og optakt til FCK – FCM. Foruden odds kan du i optakten læse, hvad to eksperter har at sige om kampen. 

F.C. København og FC Midtjylland tørner søndag sammen i det, der godt kan kaldes en sætbold til FCK om mesterskabet. Vinder ”Løverne”, vil de have ni point med otte kampe tilbage ned til FC Midtjylland på 2.-pladsen.

BetXpert forsyner dig i denne F.C. København – FC Midtjylland optakt med markedets bedste odds.

Odds på FCK – FCM hos Mr Green

Foruden de bedste odds kan du også læse interessante synspunkter fra Kristian Hertz, FCK-fan, og vores egen Superliga-ekspert Weberen. 

Odds på FCK – FCM

Herunder får du de bedste odds til FCK – FCM. Superliga-braget spilles søndag klokken 18.00 og kan følges på TV3+ samt Viaplay. 

Odds på FCK - FCM: 1X2 Højeste odds Bookmaker
F.C. København 2,28
Uafgjort 3,54
FC Midtjylland 3,75
Odds på FCK - FCM: Asian handicap 0/Draw no Bet Højeste odds Bookmaker
FCK (Asian 0/Draw no Bet) 1,63
FCM (Asian 0/Draw no Bet) 2,70
Odds på FCK - FCM: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,10
Under 2,5 mål 1,90
Odds på FCK - FCM: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,81
Nej 2,05
Odds på FCK - FCM: målscorerodds Højeste odds Bookmaker
Nicolai Jørgensen scorer 3,00
Khouma Babacar scorer* 3,20
Pep Biel scorer 3,40
Viktor Claesson scorer 4,30
Denis Vavro scorer 13,00
Anders Dreyer scorer 4,10
Gustav Isaksen scorer 4,50
Edward Chilufya scorer 4,30
Evander scorer 4,60
Paulinho scorer 17,00

Odds på F.C. København – FC Midtjylland er fra fredag den 8. april klokken 12.25.
*Du finder odds 3,20 oppe øverst på siden, hvor der er oplistet Ja/Nej for, om en given spiller scorer. I den samlede oversigt over målscorere er oddset 3,05. 

Der venter et utroligt spændende brag i Parken på søndag. FCK er favorit til odds 2,28 hos Marathonbet. Højeste odds på FC Midtjylland er 3,75 hos LeoVegas*. Bedste betaling for krydset er odds 3,54 hos Marathonbet. 

Gratis konkurrence for alle: Forudsig resultatet af FCK - FCM og vind freebet på op til 200 kroner. Se mere her

Kristian Hertz: Thorup har droppet offensive ambitioner

F.C. København har nu vundet syv Superliga-kampe i streg og de seneste seks endda uden at indkassere et mål. Dette skyldes ikke mindst, at de offensive ambitioner er skrinlagt en smule, mener Kristian Hertz, der er mangeårig fan af F.C. København. 

Hvorfor vinder FCK igen, og hvorfor lykkes det at holde nullet igen?

- Det virker umiddelbart til, at Jess Thorup har lagt de offensive ambitioner en smule på hylden. Der er i stedet skabt en defensiv, som gør, at F.C. København kun skal score én gang for at vinde.

- Der er samtidig så mange spillere, der kan noget ekstraordinært, så det lykkes som regel minimum én af dem, hvilket kan blive kampafgørende. Jeg vil dog sige, det er lidt uambitiøst på spillets vegne (at FCK har lagt dele af det offensive spil på hylden, red.).

Og hvorfor lykkes FCK så atter med at holde nullet i weekenden?

- Med David Khocholava, og nu Denis Vavro, har en forudseende Nicolai Boilesen fået en makker, der er eminent til at afvise indlæg. At de ikke giver store chancer væk, må også tilskrives en midtbane, der er blevet markant bedre til at beskytte deres forsvar.

Hvis vi så lige vender den helt om: Hvorfor vinder F.C. Købanhavn ikke, og hvorfor holder de ikke målet rent?

- Man kan ikke holde nullet for evigt. Midtjylland har stærke offensive spillere, som kan udfordre FCK mere end dem, de har været oppe imod indtil nu i Superligaen her i foråret. PSV gav jo sådan set opskriften til FC Midtjylland: højt og aggressivt pres, så FCK'erne ikke får tid på bolden. 

Ikke noget trupproblem her og nu

Det er ikke nogen hemmelighed, at "Løverne" på det seneste har hvervet mange nye spillere til de offensive pladser. Nogle vil måske endda sige for mange, men Kristian Hertz er ikke bekymret her og nu. 

Kan det blive et problem, at for mange spillere ikke starter inde eller er helt udeladt af truppen?

- På den lange bane er det et problem at have for mange spillere til én eller få pladser. For øjeblikket er der der dog mange nye, som har brug for tid, hvorfor jeg ikke ser et problem her og nu. Men hvis de alle er i klubben efter sommerferien, vil det gå ud over de unges udvikling eller de etableredes tålmodighed. Så kan det blive et problem, ja. 

Hvordan ser din idealfronttrio ud p.t.?

- Mod FCM kan der godt lure en overraskelse i startopstillingen, men min idealopstilling lige nu er Bøving-Jørgensen-Roony.

- Jeg mener ikke, at nogen af de nye har vist stabilitet nok, og efter Khouma Babacars første halvleg i Aalborg er Nicolai Jørgensen foran igen. Men Jess Thorup kan som sagt godt overraske angående startopstillingen.

Herefter gør FCK-fanen sig flere tanker om weekendens startopstilling. Han påpeger blandt andet, at Jens Stage nu er tilbage efter karantæne mod AaB. Er der plads til ham igen, og hvem må i så fald vige pladsen? Se eventuelt BetXperts bud på en FCK-startopstilling længere nede i optakten. 

Forventer taktisk affære med få mål

De seneste to indbyrdes opgør er endt med en 1-0-sejr til hver af holdene. Den tendens kan Kristian Hertz godt se fortsætte her i en muligvis taktisk låst kamp. 

Hvordan tror du, at FCK vil gribe kampen an? Vil de gå 100 procent efter sejren, eller vil de måske trække en smule i bremsen, så længe det står uafgjort, hvilket også må være et ok resultat for dem?

- Det bliver troligt en spændende kamp rent taktisk. FCK har overladt boldbesiddelsen til alle modstandere her i foråret, og FCM skal helst vinde, så man skal ikke forvente at se FCK dominere opgøret, medmindre de kommer bagud.

- Jeg tvivler på de store taktiske justeringer fra Jess Thorups side. I hvert fald så længe man ikke står til at tabe. Det bliver nok primært en-til-en-udskiftninger på de forreste pladser. Det betyder, at eksempelvis Paul Mukairo og William Bøving erstatter hinanden, og det samme med Khouma Babacar og Nicolai Jørgensen, som vi har set det hidtil. 

- Stage rykkes måske ud som højre kant, når Roony er løbet tør for kræfter, og så kommer Lukas Lerager ind.

- Det kunne godt gå hen at blive en chancefattig kamp, der ender 0-0 eller 1-0 til et af holdene.

Weberen: Som Dr. Jekyll og Mr. Hyde

BetXpert-redaktionen har også snakket med vores Superliga-ekspert Weberen om, hvordan landet p.t. ligger hos FC Midtjylland. Eksperten ser flere lyspunkter for Bo Henriksen og kompagni, men mener også, at FCM viste to ansiger i mandagskampen mod Silkeborg IF.

Hvad mener du, at FCM fik ud af mandagskampen mod SIF? Foruden de tre point, hvad kan de så bruge kampen til fremover?

- Kampen var, i min optik, lidt som Dr. Jekyll og Mr. Hyde, hvor FCM i første halvleg var langt fra skiven. I anden halvleg fik de roteret og skiftet ud, hvilket førte til en markant bedre præstation. 

 
- Jeg synes, at der var en masse svar i den anden halvleg, hvor Bo Henriksen i hvert fald fik lidt af et statement fra Edward Chilufya og Gustav Isaksen, som han kan bruge, når holdkortet skal skrives imod FCK. 

- Derudover så synes jeg også, Anders Dreyer fik vist, at han er i omdrejninger og er klar til at fortsætte, hvor han slap. Dermed var der mange lyspunkter i offensiven, som de kan bruge. Den har ellers haltet en del i denne forårssæson. 

Dybdeløb og Evander er nøglerne til FCM-sejr

F.C. København er som bekendt inde i en superperiode med syv Superliga-sejre på stribe. Københavnerne er dog ikke bedre, end at Weberen godt kan se for sig, at midtjyderne kan blive farlige mod dem. 

Hvad så du i FCM's spil mod Silkeborg, der giver dig tro på, at midtjyderne kan tage til Parken og snuppe tre point i weekenden? 

- Jeg synes, at Edward Chilufya viste noget af det, der skal til for at slå FCK. Nemlig fart og dybeløb, som FCM havde meget fokus på mod Silkeborg. Lige præcis de dybe løb kan blive noget af det, der skal til, hvis FCM skal have de tre point, lyder vurderingen fra eksperten, som fortsætter:

- Det vil kunne give Evander mere plads i mellemrummet, og han kan blive nøglen for FCM i dette opgør, men han skal sættes op som i 2. halvleg mod Silkeborg, for han skal ikke helt ned og sætte spillet op på egen banehalvdel.

FCK-momentum og FCK-keeper kan tippe tingene over til hjemmeholdet

Vi bad også eksperten om at pege på ting, der taler imod, at FCM får noget med hjem fra Parken søndag aften. 

- Der er flere ting: FCK har jo nogle individualister, som har høj klasse. Derudover er FCK bedre kørende, de lukker færre mål ind, og de skaber flere chancer i deres opgør, end FCM gør. Så i min optik ligger momentum hos FCK.

- Derudover taler det også lidt til FCK's fordel, at David Ousted er ham, der skal vogte midtjydernes mål. Han så skidt ud i flere situationer mod Silkeborg.

Stemmer i og forventer taktisk opgør med få mål

Helt ligesom Kristian Hertz forventer Weberen også en tæt, taktisk låst kamp med få mål.

Bliver det målrigt, eller er der for meget på spil til, at vi skal regne med det?

- Jeg tror, det bliver mere intenst og taktisk end målrigt og underholdende. Så jeg kunne sagtens se en gentagelse fra opgøret, for lidt under en måned siden, hvor FCK tog sejren til sidst. 

Se eventuelt BetXperts oversigt over bookmaker bonusser

F.C. København - FC Midtjylland: trupnyt og startopstillinger

Her i optakten til F.C. København - FC Midtjylland får du selvfølgelig også seneste trupnyt samt bud på startopstillinger.

F.C. København
Jess Thorup må fortsat se bort fra anfører Carlos Zeca. Valdemar Lund forventes også ude.

I forhold til seneste kamp er Jens Stage tilbage efter karantæne og Victor Kristiansen efter skade. Nicolai Boilesen, der var ude med sygsom mod AaB, forventes også tilbage. Herudover er der tilmed mulighed for, at Luther Singh kan blive indlemmet i kamptruppen. 

Bud på FCK's startopstilling (4-2-3-1):
Grabara; Kristiansen, Boilesen, Vavro; Diks; Falk, Stage; Bøving/Claesson, Biel, Roony; N. Jørgensen

Hvis Victor Kristiansen ikke er klar nok til at starte inde, bliver Kevin Diks troligt smidt over på venstre back igen, hvilket kan give plads til Peter Ankersen på højreback; hvis ikke Jess Thorup hiver en lille kanin op af hatten og starter med Elias Jelert på pladsen.

Herudover kan der skrives tykke bøger om de mange muligheder, som Jess Thorup har angående de offensive pladser. 

FC Midtjylland
Bo Henriksens anfører, Erik Sviatchenko, er tvivlsom til kampen. Herudover er førstemålmand Elias Olafsson definitivt ude resten af sæsonen.

Bud på FCM's startopstilling (3-4-3):
Ousted; Thychosen, Høgh/Sviatchenko, Dalsgaard; Paulinho, Evander, Onyedika, J. Andersson; Chilufya, Dreyer, Isaksen

Det bliver en kamp mod tiden for Erik Sviatchenko. Bliver anføreren ikke klar, bliver det troligt Daniel Høgh, der igen skal erstatte ham i centerforsvaret. 

Se eventuelt BetXperts oversigt over bookmakere med dansk spillelicens