BetXperts cykelekspert, Sredna, er klar med sin optakt til Paris-Roubaix 2022. I optakten finder du odds og spilinspiration. 

Hvert monument har sin helt egen charme, men jeg ser personligt altid meget frem til Paris-Roubaix. Løbet er på sin vis meget unikt, da ingen andre løb overhovedet kommer tæt på i forhold til mængden af brosten. Det er ikke højdemeter, løbet afgøres på, og det er lidt det, jeg finder så spændende ved løbet; at det står som direkte kontrast til det, der så ofte skaber udskilningen.

Optakten fortsætter under oddene. Vi lægger nemlig ud med en oversigt over markedets bedste odds på Paris-Roubaix 2022.

Odds på Paris-Roubaix 2022

Her har du en oversigt over markedets p.t. bedste odds på søndagens Paris-Roubaix 2022. 

Vinderodds på Paris-Roubaix 2022 (udvalgte ryttere) Højeste odds Bookmaker
Mathieu van der Poel 4,00
Mads Pedersen 5,55
Wout van Aert 8,90
Kasper Asgreen 13,00
Stefan Küng 18,50
Filippo Ganna 19,00
Christophe Laporte 19,50
Florian Sénéchal 32,00
Yves Lampaert 35,00
Jasper Stuyven 46,00
Magnus Sheffield 51,00
Florian Vermeesch 61,00
Arnaud Démare 67,00
Zdenek Stybar 80,00
Michael Valgren 151,00
Mads Schmidt Würtz 401,00

Danske Spil har også en række specialspil på løbets danskere. 

Odds på Paris-Roubaix: Dansker Special Højeste odds Bookmaker
En dansker vinder Paris-Roubaix 3,20
Ingen dansker vinder Paris-Roubaix 1,30
En dansker ender i top-3 1,90
Ingen dansker ender i top-3 1,80
En dansker ender i top-5 1,55
Ingen dansker ender i top-5 2,30

OBS: Odds på Paris-Roubaix 2022 er fra torsdag den 14. april klokken 10.13. 

Odds på Paris-Roubaix hos Danske Spil

Paris-Roubaix markerer enden på brostenssæsonen med det ikoniske brostenstrofæ, der skal løftes af løbets vinder.

Løbet er ikke blevet vundet af en solo-rytter siden 2014, hvor Niki Terpstra gjorde det, hvilket også viser, at det trods alt er svært at køre sine konkurrenter og verdens bedste ryttere ud af hjulet på relativ flad vej. Dette selvom der er grimme brosten.

For at vinde skal man først og fremmest være ustyrligt holdbar, men man kan altså heller ikke have en helt ringe sprint, hvilket de fleste favoritter dog heller ikke har.

Favoritterne

Mathieu van der Poel er som vinder af Flandern Rundt den naturlige favorit til løbet, hvor han sidste år blev 3’er. Herefter har vi Mads Pedersen, der ligner en mand i storform og på papiret har alle forudsætninger for at vinde, men trods alt har en del at bevise. Wout van Aert er den tredje store favorit, men der er fortsat usikkerhed om hans deltagelse på grund af Covid-19.  

Herfra kommer der mange outsidere som Kasper Asgreen (som jeg har foreslået et spil på allerede), Laporte, Küng, Ganna, Sénéchal og så videre. Disse kan hentes til lidt over odds 10, og så er der selvfølgelig mange ryttere til endnu højere odds. 

Den store favorit: Mathieu van der Poel

Sidste år gik Mathieu van der Poel ind til løbet som den store udfordrer og nummer to i odds bag Wout van Aert. Han er dog favoritten i år og med god grund. Han har imidlertid vist klare usikkerheder, da han ikke var på sit bedste i Amstel Gold Race for nyligt. Hertil kan bare et enkelt uheld sætte ham ud af spillet. 

Odds 4 virker ikke som et odds, nogen rytter i feltet kan bære lige nu.

Danmarks bedste bud? Mads Pedersen

Mads Pedersen har alle de rette karakteristika for at vinde løbet. Power på flad vej, styrke i det lange løb og måske den bedste sprint af alle favoritterne. Han er dog ikke specielt imponerende i positionskampen, og det kan konkurrenterne forsøge at udnytte, da det ikke er mange, der har lyst til at sprinte mod ham.

Odds 4,33, som han står i lige nu, virker alt for lavt. 

OBS: Som du kan se i oddsoversigten, kan du nu få odds 5,50 hos Marathonbet. 

Den naturlige favorit: Wout van Aert

Wout van Aert og superholdet Jumbo burde jo være favoritter til at vinde løbet, men Covid-19 har gjort det usikkert, om han overhovedet deltager. Derfor vil jeg ikke bruge den store tid på ham. Når man først torsdag i denne uge kan beslutte, om han skal med, så er han ikke på toppen lige nu.

Odds 7 virker ikke interessant.

OBS: Som du kan se i oddsoversigten, kan du nu få odds 8,90 hos Marathonbet. 

The wolf pack: Deceuninck - Quickstep

Sidste år var Kasper Asgreen sammen med Quickstep alle sammen outsiders i udkanten af odds 20. De har haft en horribel sæson indtil videre, og det er svært at se andre Quickstep-ryttere end Asgreen vinde. Senechal, Stybar og Lampaert kan måske hæve niveauet her, hvor løbet passer dem bedre, men de har været så meget på bagkant, at det fortsat er svært at forestille sig.

Jeg har allerede foreslået Asgreen til at vinde til odds 24. Hans nuværende odds 13-ish virker sammen med resten af holdet ikke interessant.

Alle outsiderne

Christophe Laporte har været lidt uheldig her og der og kunne egentlig sagtens være blandt løbets allerstærkeste ryttere. Oddsene varierer fra odds 13-19,75. Han har været fremragende i år, og sidste års 6.-plads vidner slet ikke om, hvor god han var i dette løb.

Tempomaskinerne Stefan Küng og Filippo Ganna har det til fælles, at de taber en sprint til alle favoritterne. De vil uden tvivl være stærke, men det skal trods alt lykkes på en meget specifik måde for at få sejren. Odds 15 virker en kende for lavt.

Ellers er det svært at se, hvor man skal finde et spil henne.

Så hvor ligger værdien?

Det hele handler elvfølgelig om, hvor værdien ligger. Her har jeg et godt øje til en fransk rytter.

Vinder af Paris-Roubaix 2022: Christopher Laporte til odds 19,50 hos Marathonbet*

Christophe Laporte til odds 19,50 på sejr EW ¼ hos Marathonbet* virker for højt. Han er blandt løbets stærkeste og har været fremragende hele året. Han er ikke slået på forhånd i en sprint på velodromen af ret mange ryttere. Det virker en anelse for højt, og jeg ser værdien her.

Jeg mener ikke, at andre af de favoritter, som jeg lige har gennemgået, er interessante, men hvad med outsiderne?


Så skal man måske kigge mod sidste års nummer to Florian Vermeersch til odds 61 hos Marathonbet? Han har bare ikke imponeret det store i år, så det er svært at forsvare. Derfor springer jeg også over.

Hvad så med supertalentet Magnus Sheffield, der netop har lignet stærkeste mand i Brabantse Pijl, hvor han vandt løbet ved at køre solo til sidst? Han kan spilles til odds 51 hos Unibet, men han mangler nok noget rutine samt nogle sprinterevner. Det virker også en kende lavt.

Matej Mohoric burde langt hen ad vejen også kunne gøre det fremragende. Han virker bare ikke helt på sit bedste længere efter min overbevisning. Han kan stadig muligvis køre finale, og til odds 53 hos Marathonbet er han da attraktiv. Sprinten har han også en chance i, hvis ikke han er mod de hurtigste favoritter. Den er nok lige på grænsen til at være spilbar, så intet officielt forslag herfra.

Eventuelle øvrige spiltips vil følge separat fra optakten.