BetXperts NBA-ekspert, Mick Kristensen, er her klar med en optakt til Western Conference i NBA. 

Tingene i NBA er næsten tilbage ved normalen, og vi kommer (forventeligt) til at få en normal sæson. Nogle stater har fortsat coronarestriktioner, hvilket kan betyde, at spillere der ikke er vaccineret, kan misse kampe – ligesom tribunerne ikke nødvendigvis kommer til at være fyldt 100 procent op.


Sæsonstart er den 19. oktober, og den regulære sæson slutter 10. april 2022 – kun afbrudt af All-star-weekenden fra 18. til 20. februar 2022. Play-in-turneringen løber fra 12. april til 15. april, og herefter starter playoff den 16. april 2022. Finaleserien starter 2. juni 2022.

Western Conference

Jeg har delt holdene op i seks grupper. Kendetegnende for hver enkelt gruppe er, at holdene er meget lige, og alle har tæt på lige stor chance for at blive det bedste eller dårligste i den gruppe.

Gruppe 1 - Favoritter/favorit: Lakers

Gruppe 2 – Kampen om hjemmebanefordel i playoff: Jazz, Suns og Trail Blazers

Gruppe 3 – ”sikker” på playoff: Mavericks og Nuggets.

Gruppe 4 – Play-In hold: Warriors, Clippers, Grizzlies og Pelicans.

Gruppe 5 – Lige udenfor Play-In: Kings

Gruppe 6 – Tank potentiale: Rockets, Timberwolves, Spurs og Thunder.

Odds på NBA: Western Conference

Nedenfor finder du de bedste odds på vinderen af Western Conference.

Hvem vinder Western Conference 21/22? Højeste odds Bookmaker
Los Angeles Lakers 2,55
Golden State Warriors 6,50
Utah Jazz 8,00
Phoenix Suns 9,50
Los Angeles Clippers 13,00
Dallas Mavericks 18,00
Portland Trail Blazers 36,00

Odds på NBA Western Conference er senest opdateret tirsdag den 12. oktober klokken 11.20.

Spil på NBA Western Conference hos Betfair

Powerranking

Herunder har Mick Kristensen rangeret de 15 hold i Western Conference.

1: Los Angeles Lakers

Der er blevet skiftet seriøst ud i Lakers siden det skuffende playoff sidste sæson, og LeBron James og Davis er fortsat i Lakers-uniformen, og endnu en gang er de grundstenene der skal bygges op om – og jeg synes, at tilgangen til opbygningen af truppen ser langt mere fornuftigt ud i år end op til sidste sæson. Ud over de to superstjerner har Lakers fået tilført den tidligere MVP Russell Westbrook, der har snittet en triple-double i fire af de sidste fem sæsoner, og mod slutningen af sidste sæson så han ud til at være sine største skader/skavanker kvit og leverede på et højt niveau. Og vi kan fortsætte stjernekavalkaden med tilførslen af Carmelo Anthony, Rajon Rondo, Dwight Howard og DeAndre Jordan.

Det er selvsagt spillere, der er ovre deres prime, men det er stadig spillere med høj kvalitet.

Der bliver snakket meget om alderen på det her Lakers-hold, men der er seriøs bredde (Ariza, Ellington og Bazemore er gode rollespillere), og tilførslen af spillere som Monk og Nunn er undervurderet, ligesom man har holdt fast i Horton-Tucker, der ligner en spiller, der er klar til at tage ansvar i år.

Jeg var ikke vild med tilføjelsen af Westbrook til at starte med, men med det der ellers er skaffet til truppen, så synes jeg, det ser lovende ud for dem. Om end det ikke har set prangende ud i preseason, og der alt andet lige må forventes nogle startvanskeligheder med så mange udskiftninger på holdet.

2: Utah Jazz

Et hold, der har skiftet væsentligt mindre ud, er Jazz, der kan stille med samme startere som sidste sæson, ligesom Ingles og Clarkson igen er klar fra bænken. Yderligere er tilføjet et par gode rollespillere i Rudy Gay, Hassan Whiteside og Eric Pashall.

Jazz endte med bedste record sidste sæson, hvor særligt hjemmebanen var frygtindgydende med 31 sejre i 36 kampe.

Der er ikke så meget mere at sige om Jazz. Det skal være same procedure as last year for dem og undgår de større skader, så bør de ligge i toppen af West.

3: Phoenix Suns

Suns var sidste sæsons helt store positive overraskelse, og det aftryk Chris Paul fik sat på holdet allerede i første sæson var imponerende, og dette var uden, at holdets helt store superstjerne Devin Booker for alvor brændte igennem. Suns endte med næstbedste record i West i sidste sæson.

Suns har også holdt fast i starterne på holdet. Payne og Johnson, der gjorde det flot fra bænken, er der også stadig. Så har man tilført Shamet, McGee og Elfrid Payton som breddespillere.

Jeg er egentligt ikke helt overbevist om, at Suns kan levere helt på samme høje niveau som sidste sæson, men jeg tror, Booker har et niveau mere, og det bør holde dem i toppen af West.

4: Portland Trail Blazers

Trail Blazers synes jeg også hører til i toppen. De har været ramt af skader til både Nurkic og McCollum de seneste par sæsoner, men tradet for Powell i sidste sæson samt et par fornuftige trades op til denne sæson giver håb for Trail Blazers. Spillere som Carmelo Anthony og Enes Kanter er erstattet/opgraderet af Larry Nance Jr og Cody Zeller – yderligere er tilført fornuftige breddespillere i form af McLemore, Snell og Smith Jr.

Et hold, der var godt sidste sæson, men lidt ramt af skader, som nu er skadefri og har fået tilført mere bredde. De kan blive interessante at følge, særligt hvis Lillard fortsætter takterne fra sidste sæson.

5: Denver Nuggets

Nuggets endte på 3.-pladsen sidste sæson, og det er ikke, fordi de er blevet dårligere, men Jamal Murray blev desværre alvorligt skadet mod slutningen af sidste sæson og må forventes at være ude en meget stor del af denne sæson. Holdet skal dog langt fra dømmes ude. Den regerende MVP Jokic skal nok løfte holdet sammen med en Michael Porter Jr., der forventes at tage et skridt op også.

Holdet har yderligere fin bredde og har fået hentet en rigtigt god rollespiller i Jeff Green til, ligesom det bliver spændende at se, om et talent som Bol Bol kan træde i karakter for holdet. I preseason-kampene har han endnu en gang set interessant ud. Om de kan spille med om hjemmebanefordelen i slutspillet, afhænger meget af, hvornår Murray er tilbage og på hvilket niveau. Men de bør holde sig tæt på topholdene.

6: Dallas Mavericks

Vidunderbarnet Doncic bliver endnu en gang spændende at følge, men min tiltro til resten af holdet er ikke helt i top. Jeg tror, Reggie Bullock bliver en fremragende signing og erstatning for Josh Richardson, der ikke imponerede sidste sæson. Porzingis synes jeg stadig ikke præsterer på et niveau en mand med hans talent og fysik bør gøre. Når man er 2,21 meter, skal man have et post-game. Truppen ser lidt stærkere ud end sidste sæson, men det skal i høj grad bæres af Doncic igen.

7: Golden State Warriors

Warriors har været meget plaget af skader de senere år, og det er desværre ikke slut for dem endnu. Klay Thompson sidder fortsat ude, og han forventes at være ude indtil januar i hvert fald. Poole har vist fremragende takter i preseason som den direkte erstatning, men der er et stykke fra preseason til den rigtige sæsonstart.

Andenårsspilleren Wiseman forventes at misse starten af sæsonen. Men ellers er det en trup, der ser ud til at være på niveau med sidste sæson. Der er dog tilført noget talent i form af 7.- og 14.-valget fra draften, og der er tilføjet rutine og bredde i form af Igoudala, Avery Bradley og Otto Porter. I forhold til sidste sæson er største tab Oubre, der nu er hos Hornets. Warriors ligger umiddelbart ikke langt fra Mavericks og Nuggets.

Der er dog en del spørgsmålstegn i forhold til de nye spillere og Klay Thompson, og så synes jeg ikke, at en spiller som Draymond Green helt har holdt et højt nok niveau i de senere sæsoner.

8: Los Angeles Clippers

Der er nok mange, der har siddet og ledt efter Clippers på de første pladser, men Clippers må undvære Kawhi Leonard i det meste af sæsonen, og så skal holdet ledes af Paul George og ja, Reggie Jackson, Batum, Bledsoe og Zubac. Jeg synes altså ikke, det lyder som et voldsomt skræmmende line-up, uagtet at Reggie Jackson kommer fra en flot afslutning på sidste sæson. Winslow er en spændende tilføjelse, men kan han holde sig skadefri? Terrance Mann kan få en flot sæson med Kawhi ude, og han kan blive interessant at følge, men jeg har svært ved at placere Clippers højere sat op mod de mange andre stærke hold i West. Jeg synes ikke, truppen er meget over gennemsnittet uden Kawhi. 

Det er selvfølgeligt muligt, at George løfter opgaven, og Jackson fortsætter de flotte takter fra sidste sæson, men jeg ser bare ikke Bledsoe og Jackson som spillere med spilfordelingsegenskaberne til at løfte Clippers-angrebet. Hvem er second-option i angrebsspillet efter George? Med Kawhi tilbage inden play-in, har jeg dog svært ved at se dem misse slutspillet.

9: Memphis Grizzlies

Der er sket lidt i Memphis, hvor man har skiftet Valanciunas ud med den mere defensivt funderede Adams. Det er fortsat Ja Morants hold, og han kunne meget vel få en rigtigt flot sæson, men er resten af holdet godt nok til at holde Grizzlies relevante i kampen om slutspilspladserne? Der er høje forventninger til Jackson Jr., men han har haft svært ved at holde sig skadefri, men han har bestemt potentiale til at være den ekstra scorer ved siden af Morant (og Brooks). Bredden er fortsat ikke prangende hos Grizzlies, og det sammenholdt med Jackson Jr.'s skadeproblemer, placerer dem lige udenfor slutspillet.

10: New Orleans Pelicans

Bledsoe, Ball og Adams er væk. Ind er kommet Devonte Graham og Valanciunas. Mens Zion og Ingram fortsat skal dominere for holdet. Alt i alt en fornuftig startopstilling, men jeg havde dog gerne set en bedre 3-pointsskydende center ved siden af Zion end Valanciunas. Yderligere har holdet ikke en skræmmende bredde.

Det er rigtigt fint, at man er kommet af med Bledsoe, men det er ikke, fordi holdet for alvor ser stærkere ud end sidste år.

Zion har dog et kæmpe potentiale, og han kan sagtens bygge endnu et niveau på i denne sæson, men han skal umiddelbart være rigtigt, rigtigt god, før jeg ser Pelicans gøre sig gældende.

11. Sacramento Kings

Bliver det nogensinde bedre i Sacramento, kan man efterhånden spørge sig selv om. Lige umiddelbart tror jeg ikke, i år bliver året. I forhold til seneste sæson, er der ikke sket det store. Stammen er den samme, dog er der blevet tilført noget rutine og måske lidt tiltrængt hårdhed via Tristan Thompson. Yderligere har de draftet den spændende rookie Mitchell, der har vist rigtigt fine takter i Summer League og preseason.

Det ligner også, at Kings vil skifte lidt ud i rotationen, hvor det ser ud til, at andenårsspilleren Haliburton erstatter Buddy Hield blandt starterne. Det er en talentfuld trup, og på de gode dage vil de kunne spille op med de bedste, men er alt som det plejer, så bliver der næppe vanvittigt mange af dem.

12: Houston Rockets

Skal Rockets være helt heroppe? Jeg ved det ikke, men jeg synes, det er en talentfuld trup, men mest af alt har jeg måske også bare en voldsom mistillid til holdene under.

Det et hold, der jo som udgangspunkt ikke skal vinde, men jeg har en lille tro på, at de kan klare sig ok. Man har med andetvalget Jalen Green en spiller, der kan gå direkte ind og få indflydelse, og så har de også den spændende rookie big man Sengun, der godt kan gå hen og blive en af de positive overraskelser fra draften.

Kevin Porter Jr. vil få mulighed for at styre det meste af spillet, som vi så mod slutningen af sidste sæson, og så skal Wood og Theis bidrage med noget lederskab/rutine. Angrebet bliver spændende at følge, og så må vi se, om defensiven kan hænge sammen.

13: Minnesota Timberwolves

Timberwolves var igennem en skadesplaget sæson sidste år, hvor både Russell og Towns var ramt af skader, og Timberwolves endte med skuffende 23 sejre. Skaderne betød dog, at der var masser af ansvar og spilletid til rookien Edwards, der viste, hvorfor han blev draftet med førstevalget, og han bliver også spændende at følge i år. Truppen virker dog fortsat umoden og uden den der vindermentalitet. Bredden er heller ikke imponerende.

Alt i alt har jeg svært ved at se, at de skal vinde 20 kampe mere end sidste år og blande sig i kampen om slutspillet. Towns og Russell skal i hvert fald begge ramme topniveau, hvis de skal i nærheden af noget som helst.

14: San Antonio Spurs

Det føles mærkeligt at skulle gå imod et hold, der er trænet af Popovich, men Spurs ser bare dårligere ud end sidste sæson, mens det ikke er mange af de andre hold i West, der ser svagere ud.

DeRozan og Gay er forholdsvis prominente navne, der har forladt truppen, og der er ikke tilført meget andet end bænkspillere med Bryn Forbes og Thaddeus Young som de mest interessante.

Keldon Johnson og Dejounte Murray viste fine takter sidste sæson, men det er altså bare ikke et skræmmende hold, de kan mønstre.

15. Oklahoma City Thunder

Thunder må forventes at fortsætte med at være dårlige. Det er ikke en prangende trup. Shai Gilgeous-Alexander bliver naturligvis interessant at følge, og se om hans samspil med rookien Giddey kan fungere, men ellers er der ikke meget at komme efter.

Holdet var vel egentligt lidt bedre end forventet sidste sæson, men det er svært at forvente det store i år, hvor der er tilført unge spillere og ikke så meget andet.