Søndag eftermiddag gælder det sæsonens første derby mellem FCK og Brøndby. BetXpert bringer her udvalgte odds på FCK - Brøndby, der spilles i Parken med kampstart klokken 16.00. 

FC København fik i weekenden deres første sejr i Superligaen 21/22. Det gjorde de, da de sejrede med 2-0 mod OB. Torsdag aften var FCK-holdet i aktion igen mod Lokomotiv Plovdiv i Conference League-kvalifikationen, og her endte det 1-1 i første opgør i Bulgarien. 


De forsvarende mestre fra Brøndby har ikke fået en prangende sæsonstart. De har spillet uafgjort i sæsonens tre første superligakampe, og i seneste runde blev det til 2-2 i Nørreskoven mod Vejle. 

FCK - Brøndby: Odds på rivalopgøret

Nedenfor kan du se de bedste odds på FCK - Brøndby, der tørner sammen i Parken søndag eftermiddag klokken 16.00. Du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay. Det er Mads-Kristoffer Kristoffersen, der dømmer kampen. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Brøndby 4,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Under 2,5 mål 2,20
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Nej 2,30
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Kamil Wilczek scorer 2,50
Mikael Uhre scorer 3,05
Mohamed Daramy scorer 3,35
Simon Hedlund scorer 4,00
Jens Stage scorer 4,75
Mathias Greve scorer 4,75
Rezan Corlu scorer 4,90
Kevin Diks scorer 5,50
Anis Ben Slimane scorer 6,00
Morten Frendrup scorer 13,00

Odds på FCK - Brøndby er senest opdateret torsdag den 5. august klokken 21.35.

Spil på FCK - Brøndby hos Bet365

Som oddstabellen ovenfor viser, så tror bookmakerne mest på en hjemmesejr i søndagens derby. Tror du også på en FCK-sejr, kan du få odds 1,95 på dette hos Onside Betting. Uafgjort giver odds 4,15 hos selvsamme bookmaker. Hvis du tror på Brøndby-sejr i søndagens derby, kan du få odds 4,00 på de blågule hos Bet365*.

FC København ligger nummer tre i Superligaen efter tre spillerunder, og i seneste spillerunde hentede de sæsonens første sejr i ligaen, da de vandt med 2-0 mod OB i Odense. Jonas Wind bragte FCK foran på et fremragende mål efter 12 minutters spil, og i anden halvleg øgede Kevin Diks til 2-0 på hovedstød. Det var hollænderens andet mål i sin nye klub. Diks kom også på måltavlen i udekampen mod Torpedo Zhodino i Conference League-kvalifikationen.  

I torsdagens Conference League-kvalifikationskamp mod Lokomotiv Plovdiv kom FCK bagud efter en times spil på et straffespark begået af Victor Nelsson, og det straffespark scorede bulgarernes kaptajn Dimitar Iliev sikkert på. Et kvarter senere udlignede indskiftede Pep Biel på et fremragende frisparksmål, og allerede minuttet senere fik FCK straffespark, da Kevin Diks blev nedlagt i feltet. Kamil Wilczek misbrugte dog den gyldne mulighed, da han sparkede bolden på stolpen, og herefter faldt der ikke flere scoringer i den bulgarske hede. Der er returkamp i Parken torsdag i næste uge.  

Brøndby har hverken tabt, vundet eller holdt buret rent i Superliga-sæsonen indtil videre. Senest blev det som nævnt 2-2 mod Vejle på udebane, og før det spillede Niels Frederiksens mandskab uafgjort mod Viborg og AGF på henholdsvis hjemmebane og udebane. 

Brøndby har i dette transfervindue sagt farvel til en række profiler. Jesper Lindstrøm er solgt til Eintracht Frankfurt, mens Anthony Jung, Marvin Schwäbe, Lasse Vigen og Hjörtur Hermannsson alle har forladt klubben på en fri transfer.

Den seneste uge er der dog sket en del den anden vej. Brøndby har i denne uge købt Kevin Tshiembe i Lyngby og Mathias Greve i Randers, og i seneste uge købte Brøndby svenskeren Rasmus Wikström i IFK Göteborg. 

Da FCK og Brøndby senest mødte hinanden tilbage i maj, blev det til en 2-1-sejr til FCK. Hvis FCK vinder igen på søndag, vil de have vundet de tre seneste indbyrdes møder mod Brøndby. 

Det bør dog være en lille fordel for Brøndby, at FCK spillede kamp torsdag i Bulgarien og dette tilmed i en ekstrem varme.  

Bud på startopstillinger

FCK: Grabara - Diks, Nelsson, Khocholava, Kristiansen - Zeca, Falk - Wind - Biel, Wilczek, Daramy

Brøndby: Hermansen - Tshiembe, Rosted, Børkeeiet - Mensah, Slimane, Radosevic, Frendrup, Bruus - Hedlund, Uhre

Det bliver interessant at se, om Niels Frederiksen bringer nogle af sine nye spillere allerede fra start i kampen mod FCK. Forsvaret har ikke set stærkt ud, så måske vi får Tshiembe at se fra start i Parken. Desuden skal Brøndby snart spille Champions League-kvalifikation mod Red Bull Salzburg, så de nye tilføjelser skal gerne ind i spillet så hurtigt som muligt. 

Derby med fans fra begge klubber

Søndagens derby er også det første med tilhængere fra begge klubber på stadion siden den 1. december 2019. Siden coronapandemiens start er der spillet seks kampe mellem FCK og Brøndby, og i ingen af disse kampe har der været både FCK- og Brøndby-fans til stede på stadion samtidig, men på søndag er der altså langt om længe både FCK- og Brøndby-fans på plads i Parken.   

FCK har meldt ud, at der vil kunne komme cirka 35.000 tilskuere ind til søndagens kamp. Hvis der kommer så mange på søndag, vil det være første gang i 15 år, at så mange tilskuere har været på lægterne ved en superligakamp. Det skriver Tipsbladet

2.500 Brøndby-fans har sikret sig billet til søndagens brag i Parken, og det er dermed første gang, at Kamil Wilczek skal prøve at spille foran sine tidligere fans.