Lørdag aften klokken 20.45 mødes Færøerne og Danmark i Tórshavn i VM-kvalifikationen. BetXpert bringer her udvalgte odds på opgøret fra Gruppe F.

Danmark var onsdag aften i aktion for første gang siden det eminente EM, hvor det først blev til exit i semifinalen mod England. I onsdagens opgør mod Skotland i VM-kvalifikationen blev det til en sikker 2-0-sejr, og Hjulmands mandskab ser ud til at være i samme gear, som vi så det ved sommerens slutrunde. Det samme kan i øvrigt siges om de danske fans, der var mødt talstærkt op, og EM-hypen har tydeligvis ikke lagt sig endnu.  


Lørdag aften står den også på VM-kvalifikationskamp for det danske landshold, der skal til Tórshavn for at møde Færøerne. Det færøske landshold var også i kamp onsdag, og her tabte de 4-0 til Israel på hjemmebane. De samme cifre tabte de med, da de for cirka et år siden mødte Danmark i Herning. 

Odds på Færøerne - Danmark

Herunder kan du se de bedste odds på Færøerne - Danmark, der mødes på Tórsvøllur i Tórshavn lørdag aften. Der er kampstart klokken 20.45, og du kan se VM-kvalifikationskampen direkte på Kanal 5 og discovery+. Der er optakt fra klokken 18.45. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,12
Uafgjort 10,00
Færøerne 36,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,47
Under 2,5 2,85
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,90
Nej 1,40
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Yussuf Poulsen scorer 1,87
Jonas Wind scorer 1,96
Marcus Ingvartsen scorer 2,10
Mohamed Daramy scorer 2,25
Jesper Lindstrøm scorer 2,25
Andreas Skov Olsen scorer 2,38
Joakim Mæhle scorer 3,75
Pierre-Emile Højbjerg scorer 5,00
Thomas Delaney scorer 5,00
Daniel Wass scorer 7,00
Klæmint Olsen scorer 8,00
Brandur Hendriksson Olsen scorer 21,00

Odds på Færøerne - Danmark er senest opdateret torsdag den 2. september klokken 11.56. 

Spil på Færøerne - Danmark hos NordicBet

Som det fremgår af den første oddstabel ovenfor, er Danmark enorme favoritter til at vinde lørdagens VM-kvalifikationskamp på Tórsvøllur. Du kan få odds 1,12 på dansk sejr hos Unibet*, mens uafgjort giver odds 10,00 hos Bet365*, og en færøsk sejr giver odds 36,00 hos NordicBet*.

Danmark sejrede som nævnt med 2-0 over Skotland i onsdagens VM-kvalifikationskamp, og Danmark var særligt i første halvleg sprudlende. Daniel Wass åbnede scoringen på et flot hovedstødsmål efter 14 minutters spil, og minuttet senere øgede Joakim Mæhle til 2-0 ved at sparke den sikkert ind mellem benene på Craig Gordon. Skotterne kom bedre med i anden halvleg, og deres bedste forsøg i kampen kom i slutningen af anden halvleg, hvor Ryan Fraser sendte et fornuftigt forsøg af sted inde i boksen. Kasper Schmeichel diskede dog op med en fin redning, og dermed har han holdt buret rent i de indtil videre fire spillede kampe i gruppen. Danmark har også en vild målscore på hele 16-0, og mon ikke at den ser endnu vildere ud efter lørdagens kamp. 

Færøerne står noteret for et point i gruppen efter fire kampe, og pointet fik de i første kamp, hvor de spillede 1-1 mod Moldova i Chişinău. Senest tabte de med 4-0 til Israel hjemme i Tórshavn, hvor PSV-stjernen Eran Zahavi scorede hattrick. 

Bud på startopstillinger

Færøerne: Nielsen - Rólantsson, Færø, Nattestad, Joensen - Hansson, G. Vatnhamar, Hendriksson - Olsen, Edmundsson, S. Vatnhamar 

Danmark: Schmeichel - Stryger Larsen, Andersen, Kjær, Mæhle - Højbjerg, Nørgaard, Delaney - Skov Olsen, Wind, Daramy

BetXpert har talt med Kasper Neesgaard, der er manden bag Twitter-profilen @FaeroskFodbold. Det er Neesgaard, der har budt ind med Færøernes startopstilling mod Danmark. Han fortæller dog med et grin, at han kun ramte syv ud af 11 korrekte i sit bud på startopstillingen mod Israel.

Det er svært at spå om Danmarks startopstilling mod Færøerne. Vil Kasper Hjulmand spare spillere og give chancen til nogle af de nye folk i truppen? Det er oplagt at tro, at han vil gøre det. Rasmus Nissen Kristensen kan få landsholdsdebut mod Færøerne, og det kan meget vel være, at han får en startplads i lørdagens opgør. På midtbanen og i angrebet er det også meget muligt, at han vil spare profiler. Kasper Hjulmand fortalte torsdag formiddag, at han tvivler på, at Kasper Dolberg og Martin Braithwaite bliver klar til kampen i Tórshavn lørdag aften. 

Hvor står Færøerne?

BetXpert har som nævnt talt med manden bag Twitter-profilen @FaeroskFodbold. Kasper Neesgaard har fulgt færøsk fodbold siden 2013, og det var også dengang, han oprettede Twitter-profilen, der er fulgt af over 5.300 brugere. BetXpert har også talt med Pætur Albinus, der er færøsk fodboldekspert her på BetXpert. 

Danmark er selvsagt storfavoritter til at vinde lørdagens kamp, men hvordan ser færingerne på mødet med Danmark? 

- Jeg tror, at de fleste færinger ser på kampen som lillebror mod storebror, og det er det jo også. Da vi er i samme rigsfællesskab, så er der jo også noget historisk og nationalistisk over det. Det er større end bare en fodboldkamp. Som lillebror vil man jo bevise over for storebror, at man kan noget, siger Pætur Albinus og fortsætter:

- Det er ellers rimelig todelt i befolkningen, hvorvidt man ønsker løsrivelse fra Danmark, og man kan forestille sig, at den nationalistiske fløj ville være rigtigt tilfredse, hvis Færøerne formår at lave lidt ravage hos Danmark. Der er ikke tale om nogen form for had, men snarere kærlige drillerier. 

- Det er helt perfekt, at kampen bliver spillet i primetime klokken 20.45 en lørdag aften midt i hovedstaden Tórshavn. Der er lagt op til en kæmpe fodboldfest, lyder det fra Pætur Albinus. 

Hvad forventer du dig af lørdagens kamp?

- Jeg forventer, at danskerne vil rotere en del, hvilket kan give Færøerne muligheder de første 10-15 minutter. Når kampen har sat sig, vil jeg vurdere danskerne som overlegne. Der er tæt på udsolgt, så oplevelsen i sig selv vil være stor og betydningsfuld for de færøske gutter, fortæller Kasper Neesgaard. 

Pætur Albinus mener, at Færøerne skal præstere over middel for bare at have en chance for et hæderligt resultat.

- Danmark kommer til at være dominerende. Ingen tvivl om det. De er i spillemæssig god form, og det bør de kunne komme langt med mod en lilleput som Færøerne. Det vil dog kræve fokus og disciplin, da de færøske spillere gerne vil dø med fodboldstøvlerne på i dette opgør, siger Pætur Albinus og fortsætter:

- Færøerne vil nok prøve at holde nullet så længe som muligt for at prøve at frustrere Danmark, og så vil de prøve at slå til på omstillinger og dødbolde. Der er dog stor niveauforskel, og Færøerne bliver nødt til at præstere over middel for bare at have en chance for et rimeligt resultat. 

Hvordan vurderer du det færøske landsholds forfatning lige nu?

Det er et godt spørgsmål. Mod Israel var det en underlig startopstilling uden Hallur Hansson, Jóan Símun Edmundsson og med René S. Joensen på venstre back. Der har været optaktsproblemer, eftersom Arí Mohr Jónsson og Viljormur Davidsen blev smidt i karantæne, da en på deres fly var testet positiv. Det er svært at sige, hvad vi kan forvente os af Færøerne mod Danmark, men der er ingen tvivl om, at arbejdsmoralen nok skal være der, fortæller Kasper Neesgaard. 

Pætur Albinus fortæller, at der var lagt op til en stor aften på Færøerne mod Israel med et udbygget stadion, en masse tilskuere på tribunerne, dejligt vejr og store forventninger til holdet, men at det hele blev ødelagt af en svag færøsk indsats, der resulterede i et fortjent nederlag på 4-0 til Israel.

Derfor er det et færøsk landshold, der er ramt inden mødet med Danmark lørdag.

- Jeg vil sige, at Færøerne er ramt, og at forfatningen er tvivlsom. Det er ikke sådan, at vi nu frygter at møde Danmark, men vi er meget klar over, at hvis vi leverer den samme sløje indsats mod Danmark, som vi gjorde mod Israel, så kan det blive rigtig grimt, siger Pætur Albinus. 

Færøsk hokus pokus ved manglende dansk fokus?

Hvad er Færøernes styrker og svagheder?

- Hvis vi ser over de sidste par år, synes jeg, at en negativ tendens har været de løse markeringer i forsvaret - typisk af enkelte spillere i enkelte situationer. Det bliver straffet med det samme på det her niveau. I kampen mod Israel var det dog de mange boldtab centralt på banen, der blev fatale. Det er de to punkter, jeg mener, Færøerne bør have størst fokus på, fortæller Pætur Albinus og fortsætter om det færøske landsholds styrker:

- En af Færøernes styrker er omstillingerne. Hvis de formår at bryde modstanderens opspil, så er der efterhånden lavet en del mål på klogt kombinatiosspil i omstillingsfasen. De lange indkast fra Gilli Rólantsson til fx Sonni Nattestad på 197 centimeter kan også skabe tilfældige situationer i modstanderens felt.

- Det er også en styrke, at færingerne går ret uimponerede ind til opgaven. Nu er det efterhånden en del lande, der har brændt nallerne ved at være lidt for høje i hatten, når de er rejst nordpå til lille Færøerne, og jeg har en følelse af, at den danske indstilling kan ryge direkte ned i den fælde. Hvis der ikke er dansk fokus, så kan det blive færøsk hokus pokus, lyder det fra Pætur Albinus. 

Hvor kan Færøerne eventuelt gøre ondt på Danmark?

- Brandur Hendriksson er nøglen. Han brændte banen af i første halvleg (mod Israel, red.), så Færøerne har brug for, at han er på bolden, og at der så kommer løb fra kanterne. Mod Israel kom Færøerne da også frem til nogle muligheder fra standardsituationer, og det skal de gentage mod danskerne, fortæller Kasper Neesgaard.