Brøndby kan selv afgøre, om guldet skal havne på Vestegnen. 2. pinsedag gælder det sidste spillerunde i Superligaen, og her får Brøndby besøg af FC Nordsjælland. BetXpert bringer her udvalgte odds på kampen. 

Med blot én spillerunde tilbage af Superligaen 2020/2021 er Brøndby IF meget tæt på at vinde det danske mesterskab, hvilket ikke er sket siden The Double-sæsonen i 2005, hvor Laudrup og Faxe var på trænerbænken, og spillere som Per Nielsen, Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander optrådte på banen. 


Hvis Brøndby vinder mod FC Nordsjælland 2. pinsedag, er det en realitet, at guldet havner på Vestegnen. Det er en matchbold, der vil noget, da man møder et FCN-hold, der intet har at spille for, og som man har taget på i de indbyrdes opgør.

2. pinsedag er der fuldt program i Superligaen, hvor de tre kampe i nedrykningsspillet spilles fra klokken 14.00, og de tre kampe i mesterskabsspillet sparkes i gang klokken 17.00. 

Odds på Brøndby - FC Nordsjælland

Herunder finder du de bedste odds på Brøndby - FCN, der spilles 2. pinsedag klokken 17.00. Du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Brøndby 1,40
Uafgjort 5,50
FC Nordsjælland 8,50
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,51
Under 2,5 mål 2,70
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,80
Nej 2,17
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Mikael Uhre scorer 1,77
Andrija Pavlovic scorer 2,10
Simon Hedlund scorer 2,18
Lasse Vigen scorer 3,65
Kamaldeen Sulemana scorer 4,00
Andreas Bruus scorer 4,25
Kevin Mensah scorer 4,25
Andreas Schjelderup scorer 5,00
Josip Radosevic scorer 5,00
Simon Adingra scorer 6,10
Tochi Chukwuani scorer 9,00
Ulrik Yttergård Jenssen scorer 13,00

Odds på Brøndby - FC Nordsjælland er senest opdateret fredag den 21. maj klokken 11.47. 


Som oddstabellen ovenfor viser, tror bookmakerne ikke overraskende på Brøndby-sejr i kampen 2. pinsedag. Du kan i skrivende stund få odds 1,40 på Brøndby-sejren hos Unibet*. 2-tallet giver odds 8,50 hos Bet365*, mens uafgjort kan fås til odds 5,50 hos Danske Spil*

To hold kæmper realistisk set stadig med i guldkampen inden sidste spillerunde i Superligaen. FCK kan teoretisk set stadig nå det, men odds 3.001 på dem som dansk mester hos Bet365* fortæller lidt om, hvor minimal chancen er, da Brøndby har en markant bedre målscore end FCK. Ud over Brøndby er også FC Midtjylland med i mesterskabskampen, og hvis FC Midtjylland vinder deres kamp mod AGF hjemme på MCH Arena, og Brøndby ikke formår at slå FCN, så ryger guldet til heden for andet år i træk. Midtjylland kan også blive mester med uafgjort, da de har en bedre målscore end Brøndby, men det vil samtidig kræve, at de blågule taber mod FCN. 

Mesterskabskampen har været uhyre tæt i år, og det er tre år siden sidst, at der har været spænding om mesterskabet før sidste spillerunde i Superligaen. Dengang kæmpede FCM og Brøndby også om guldet, og her blev Brøndby nummer to, da de i næstsidste spillerunde smed sejren i Horsens dybt inde i overtiden og tabte guldet på gulvet. Med den oplevelse in mente er der nok mange Brøndby-fans, der er meget nervøse forud for mandagens guldkamp, hvor de igen kan afgøre guldet selv. 

Torsdagens kamp mellem AGF og Brøndby var en højdramatisk affære. Mikael Uhre bragte hurtigt Brøndby foran med 1-0 efter fem minutter, og kort efter fik AGF tildelt et straffespark, som Marvin Schwäbe reddede. Efter 35 minutters spil fik Morten Frendrup sit andet gule kort efter en hård tackling på Casper Højer, og samtidig fik AGF igen tilkendt endnu et straffespark, da en VAR-situation viste, at der var arm på fra Hermannsson i feltet umiddelbart inden Frendrups hensynsløse tackling. Patrick Olsen sparkede bolden i nettet fra straffesparkspletten, og dermed så det svært ud for Brøndby med en mand i undertal resten af kampen. Alligevel lykkedes det Brøndby at sikre de tre point, da AGF's Sebastian Hausner var uopmærksom og lagde en sløj tilbagelægning lige i fødderne på Mikael Uhre, der nemt kunne afdrible Kamil Grabara og sætte sit 19. sæsonmål ind. 

Med de tre point har Brøndby som nævnt muligheden for selv at afgøre, om det skal blive til guld i denne sæson. Kigger man på de indbyrdes opgør mellem Brøndby og FCN, er det også tydeligt, at Brøndby har et godt tag på Farum-klubben. Brøndby har vundet fem superligakampe i træk mod FCN, og de har ikke tabt siden 23. juli 2017. Men i fodbold kan alt ske, hvilket førnævnte Horsens - Brøndby-kamp fra 2018 er et glimrende eksempel på. 

Der vil være cirka 9.000 tilskuere til stede på Brøndby Stadion i guldkampen mandag, og det er 900 flere end vanligt under de nuværende coronarestriktioner. Det skriver Brøndby på sin hjemmeside

Bud på startopstillinger

BrøndbySchwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Radosevic, Slimane, Vigen, Mensah - Uhre, Hedlund

FCNVindahl - Thychosen, Yttergård Jenssen, Mesik - Rose-Villadsen, Chukwuani, Kofod, Svensson - Sulemana, Schjelderup, Adingra

Brøndby er uden Jesper Lindstrøm og Morten Frendrup, der er i karantæne. Derudover er også Peter Bjur og Blas Riveros ude med skader. Simon Hedlund risikerer også karantæne, da han i pausen mellem AGF og Brøndby luftede sin utilfredshed vedrørende dommer Sandi Putros.

FCN er uden skadede Jonathan Amon, Kian Hansen og Mohammed Diomande, mens Maxwell Woledzi er i karantæne, da han fik rødt kort i seneste kamp mod Randers.

Det bliver i hvert fald en spændende fodbolddag i Superligaen, der venter 2. pinsedag. I nedrykningsspillet er der også spænding om den vigtige 7.-plads, der giver en playoffkamp mod AGF fredag den 28. maj. Enten SønderjyskE eller AaB slutter på syvendepladsen, og netop de to hold tørner sammen mandag.