Bookmakerne er ude med odds på næste AGF-træner. Her holder de den p.t. arbejdsløse tysker Uwe Rösler som favorit. 

Den 18. maj blev det officielt, at David Nielsen ville holde som AGF-træner, når sæsonen sluttede. Dermed skal der findes en ny cheftræner til holdet fra Smilets By. Ifølge bookmakernes odds er tyske Uwe Rösler p.t. favoritten. 

I denne artikel vil vi se lidt på nogle af emnerne over den næste AGF-træner. Her og nu får du først de bedste odds. 

AGF – odds på ny træner

Herunder får du en samlet oversigt over de bedste AGF-træner odds. Klubben har meldt ud, at den forventer at have en ny cheftræner, når spillerne møder ind til sæsonforberedelserne igen den 16. juni. 

Odds på ny AGF-træner Højeste odds Bookmaker
Uwe Rösler 1,70
Poya Asbaghi 2,50
Hjalte Bo Nørregaard 8,00
Kent Nielsen 10,00 ​​​​​​​
Jimmy Thelin 10,00 ​​​​​​​
Bo Henriksen 14,00 ​​​​​​​
Erling Moe 14,00 ​​​​​​​
Glen Riddersholm 18,00 ​​​​​​​
Thomas Thomasberg 18,00 ​​​​​​​
Jon Dahl Tomasson 25,00 ​​​​​​​
Mike Tullberg 25,00 ​​​​​​​
Alexander Zorniger 25,00 ​​​​​​​
Jakob Michelsen 35,00 ​​​​​​​
Peter Sørensen 40,00 ​​​​​​​
Johnny Mølby 50,00 ​​​​​​​
Carit Falch 100,00

OBS: Odds på AGF’s nye cheftræner er fra fredag den 10. juni klokken 14.50. 

Favoritværdigheden til at blive næste AGF-cheftræner har skiftet lidt. Først var det Hjalte Bo Nørregaard, så svenske Poya Asbaghi og nu tyske Uwe Rösler, som du kan spille på til odds 1,70 hos LeoVegas*

Herunder vil BetXpert tage et kig på et udvalg af emnerne for en kommende AGF-træner. Læs desuden opdateringer ved flere af træneremnerne. 

Uwe Rösler – ny mand i favoritsædet

Uwe Rösler er en 53-årig tysker fra Altenburg. Træneren har masser af erfring fra Norden, hvor han har stået i spidsen for Lillestrøm, Viking FK, Molde BK og Malmö FF. Herudover har han været i klubber som Brentford, Wigan, Leeds, Fleetwood og senest Fortuna Düsseldorf, hvor han hold i juni 2021. 

Det er lidt karakteristisk for tyskeren, at han ikke er så længe i den samme klub. Han snitter således 1,47 år per fodboldadresse. 

Hjalte Bo Nørregaard – ikke længere favorit

OPDATERING: Hjalte Bo Nørregaard er ikke længere bookmakernes favorit (han må nøjes med 2.-pladsen) til at blive næste AGF-cheftræner. Det er i stedet svenske Poya Ambaghi. Ham kan du læse en smule mere om nede i afsnittet "Øvrige AGF-træneremner". 

41-årige Hjalte Bo Nørregaard er p.t. på kontrakt i F.C. København. Her er han træner for ”Løvernes” U19-hold, som han lige har ført til mesterskabet med 11 point ned til FC Midtjylland. 

Denne stilling har Hjalte Bo Nørregaard siddet i siden oktober 2018. Inden da var han assistenttræner på holdet i fem måneder, og før det var han assistenttræner i et par år på et af de andre FCK-ungdomshold. 

Foruden ovenstående tæller cv’et tre kampe som vikartræner på førsteholdet i oktober/november 2020. Træner-cv’et er dermed ikke langt som en dosmerseddel, så hvorfor skulle AGF være interesserede i Hjalte Bo Nørregaard? 

Et mesterskab, omend på U-niveau, pynter altid på et cv. Det kan også vidne om noget vindermentalitet. 

Herudover har Hjalte Bo Nørregaard haft en flot spillerkarriere, hvor han ikke mindst var en tur i Holland for at spille i Heerenveen. Det blev også til to ophold i F.C. København, en tur til Vendsyssel FF, FC Fredericia og ikke mindst netop AGF.

Den tidligere midtbanespiller huserede på NRGI Park, som det hed dengang, fra januar 2011 til august 2014, hvorfor han har et godt kendskab til klubben; dette må næsten anses for værende den afgørende faktor for, at bookmakerne har ham som favorit til at blive den næste AGF-træner.

Hjalte Bo Nørregaards alder, 41 år, kan både tale for og imod. Det fortæller ligesom cv’et, at han ikke har nogen kæmpe sæk med erfaring; der er stadig meget at lære. Omvendt kan en ung træner også give et andet drive og noget nytænkning, som en gammel, garvet træner måske ikke har lige så meget af. 

Kent Nielsen – forvandler sten til guld

OPDATERING: Ifølge B.T.s transferpodcast, Transfervinduet, vil Kent Nielsen takke ja, såfremt han får tilbuddet af AGF. 

Silkeborg IF’s succestræner, 60-årige Kent Nielsen, er forståeligt nok også med i feltet af mulige AGF-trænere. 

Når Kent Nielsen får tiden og roen til at bygge noget op, har han nu flere gange vist, at han kan lave sten om til guld. Det første eksempel herpå er ”The Double”-sæsonen 2013/2014 i AaB. Her blev det både til mesterskab og en pokaltriumf. 

Sæsonen efter viste træneren, at han også kan præstere i Europa. Det gjorde han, da han fik holdet videre i Europa League-gruppen mod Dynamo Kiev, Steaua Bukarest og Rio Ave. Herefter blev endestationen dog Club Brugge, som vandt med samlet 6-1 over to opgør. 

At Kent Nielsen nu har formået at vinde bronze med oprykkerholdet Silkeborg IF, fortæller også en historie om, at EM-vinderen fra 1992 bestemt har nogle gode trænerevner. Værre bliver det heller ikke af, at mange har udråbt Silkeborg som superligasæsonens bedst spillende hold. 

Det tæller en smule ned, at Kent Nielsen ikke for alvor slog til i hverken OB eller Brøndby. 

Slutteligt gjorde Kent Nielsen det fint i AC Horsens fra 2001 til 2008, hvorefter han fik chancen i Brøndby, siden AaB, så OB og nu altså Silkeborg. 

Som spiller var Kent Nielsen forbi Brønshøj, Brøndby, Aston Villa og til sidst … ja, AGF, hvor det blev til to sæsoner. 

Kent Nielsens cv, hans meritter og ikke mindst hans fortid i AGF gør, at han skal være et naturligt bud på en kommende AGF-træner. 

Alligevel kan man argumentere for, at Kent Nielsen har for meget på spil til at tage til AGF. Historikken viser med al tydelighed, at det er et svært sted at være træner, så Silkeborg-chefen kan meget vel risikere at miste noget af det momentum, det gode navn, som han har i øjeblikket, hvis han tager til AGF og fejler, som så mange har gjort det før ham. 

Dette er dog en teori, man kan trække ned over hovedet på mange af træneremnerne. Den er som sådan ikke kun forbeholdt Kent Nielsen. 

Thomas Thomasberg – flot tid i Kronjylland

47-årige Thomas Thomasberg har gjort det rigtig flot i Randers FC, siden han kom til fra Hobro IK i sommeren 2018. 

De første to sæsoner endte med en 8.- og en 7.-plads, hvilket er blevet vekslet til 6.-pladser de seneste to sæsoner. Det er i sig selv ganske godkendte resultater, men prikken over i’et er endnu ikke nævnt; faktisk kan man tale om to prikker over dette i. 

Først førte den tidligere AaB- og FC Midtjylland-spiller Randers FC til en pokalsejr i sidste sæson. Det betød, at kronjyderne skulle forsøge at kvalificere sig til Europa League i den netop overståede sæson. 

Her blev tyrkiske Galatasaray budt op til dans til det sidste, men det var ikke helt nok. Derfor måtte Randers og Thomasberg nøjes med Conference League-gruppespil. Her blev de parret med AZ Alkmaar, CFR Cluj og FK Jablonec; en gruppe, som danskerne gik videre fra. 

Efterfølgende fik Randers den vel nok sværeste lodtrækning, og der var aldrig rigtig tvivl om, at Leicester ville blive for stor en mundfuld. Det ændrer dog ikke på, at ”Hestene” havde en formidabel Europa-sæson ført an af træner Thomas Thomasberg. 

Foruden resultaterne er der også andre elementer, som gør, at Thomasberg er et oplagt bud til at blive den nye AGF-cheftræner. Inden AaB fik hevet Lars Friis ind som ny træner, var Thomas Thomasberg i spil. Efter sigende skulle træneren have været meget interesseret i at prøve nye græsgange, men de to klubber kunne ikke blive enige om prisen. Derfor måtte Thomasberg blive i Randers. 

Herudover er der efterhånden en større tradition for, at spillere og diverse ledere drager fra Randers til AGF. Thomas Thomasberg kunne sagtens blive den næste i rækken. 

Foruden cheftrænertjansen i Randers FC har hovedpersonen også været assistenttræner i klubben fra 2013 til 2017. Herefter fik han chancen som cheftræner i Hobro IK, indtil kronjyderne kaldte ham hjem igen i sommeren 2018; denne gang i rollen som cheftræner. 

Øvrige AGF-træneremner

OPDATERING: Priske er taget til Sparta Prag. AGF var efter sigende meget interesserede i ham, men den tidligere FC Midtjylland-træner havde et ønske og en ambition om at fortsætte i udlandet.

Brian Priske var et af de første navne, som medierne begyndte at næve som en oplagt kandidat, som næste AGF-træner. Ifølge B.T.s transferpodcast ”Transfervinduet” ser den nu tidligere Royal Antwerpen-træner stadig mod udlandet. Det forekommer derfor ikke særlig sandsynligt, at vi får Brian Priske at se i AGF-trænersædet i denne omgang. 

OPDATERING: Poya Asbaghi er nu bookmakernes nye favorit til at blive den næste AGF-træner.

OPDATERING: Poya Asbaghi skal ikke være AGF's næste træner, slår B.T.s transferpodcast, Tansfervinduet, fast i deres seneste udsendelse onsdag den 8. juni. 

Et andet trænernavn, som hurtigt blev hevet op af mediehatten, er Poya Asbaghi. Svenskeren er blot 36 år, men har alligevel erfaring som træner i Dalkurd, Gefle, IFK Göteborg, Sveriges U21-landshold og senest Barnsley. Et flot cv af en meget ung træner. 

Der har i løbet af forårssæsonen været kritiske røster om Bo Henriksens formåen i FC Midtjylland. Bevares, spillet har ikke været lige så overbevisende som tidligere, men ”Ulvene” sluttede trods alt som nummer to, kun tre point efter FCK, og vandt DBU Pokalen. Helt skidt står det dermed ikke til på heden. Bo Henriksen bør derfor sidde trygt i sædet i Herning for en stund endnu. 

Jon Dahl Tomasson er formentlig helt udenfor AGF's rækkevidde. Han har selv sagt op i Malmö FF, hvor han førte holdet til to mesterskaber og to Champions League-gruppespil, fordi ambitionerne var større. Det rimer ikke på en tjans som ny AGF-træner her og nu – dette sagt i største respekt for ”De hviii”, som er og bliver en stor klub i dansk målestok. 

Mike Tullberg har selv spillet en enkelt sæson i AGF-trøjen tilbage i 2007-2008. Dermed er der allerede en forbindelse mellem de to parter. I dag står han i spidsen for et suverænt Dortmund U19-hold, som han lige har ført til mesterskabet. Det er formentlig et spørgsmål om tid, før Tullberg får chancen som seniorcheftræner, men er det nu? Eller bør han først blive assistenttræner på seniorniveau, inden han får alle nøglerne? Måske. 

Det virker lige nu helt usandsynligt med en tilbagekomst af Alexander Zorniger til Danmark. Tyskeren er p.t. cheftræner i cypriotiske Apollon Limassol, og det gør han godt. Faktisk så godt, at de blev mestre i år, hvorfor den står på Champions League-kvalifikation frem mod næste sæson. Og så har vi måske endda ikke engang nævnt den største smoking gun endnu: penge. AGF kan formentlig slet ikke matche Zornigers løn i Apollon Limassol. 

Hvem tror du bliver AGF's næste træner? Kom gerne med dit bud i kommentarsporet.