Gårsdagens 3. dag i Wimbledon 2013 vil for fremtiden fremgå i historiebøgerne som én af de mest dramatiske i nyere tid pga. et næsten ekstremt omfang af skader og favoritfald.

Både hos herrerne og damerne var der onsdag 16 kampe på programmet, og hele 7 af kampene blev enten ikke afviklet eller færdigspillet. Skader tvang en perlerække af spillere til at forlade turneringen uden mulighed for at kæmpe til sidste bold.

Ligeledes tog et væld af underdogs fusen på flere af de spillere der først var tiltænkt at checke ud en gang i næste uge, hvilket har haft ganske synlige konsekvenser for både vinder-markederne og for vores store Wimbledon Fantasy konkurrence.

ATP: Åben motorvej for Murray

Blandt herrerne var der programsat kampe med 12 seedede spillere onsdag, og kun 7 af disse overlevede. Det mest prominente farvel kom fra den 7-dobbelte Wimbledon mester, Roger Federer (seedet 3), som tabte i 4 sæt til verdens nr. 116 Sergiy Stakhovsky. Federer fik følgeskab af bl.a. Tsonga (6) og Cilic (10), som begge måtte strække våben pga. skader.

Med Rafael Nadal (5) også ude af turneringen betyder det at den halvdel af lodtrækningen der var i kamp i går nu ligger piv-åben for skotten Andy Murray (2). Den højest seedede til at stikke en kæp i hjulet for Murray's vej mod finalen er nu Nicolas Almagro (15).

Aktuelle vinder-odds Wimbledon 2013, herrer

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic (1) 2,05
Sportingbet
*Andy Murray (2) 2,60 Sportingbet
Juan Martin Del Potro (8) 34 Sportingbet
Tomas Berdych (7) 46
BetVictor
David Ferrer (4) 61 Sportingbet
*Jerzy Janowich (24) 101 Sportingbet
Tommy Haas (13) 101
Sportingbet
*Nicolas Almagro (15) 225
Betsafe

De med * markerede spillere er fra nederste lodtrækningslag, og dermed allerede kvalificeret til 3. runde. De øvrige skal i kamp i 2. runde i dag.

WTA: Succes for kval-spillerne, fiasko for de seedede

På spindesiden skulle 14 seedede spillere i kamp onsdag, og halvdelen af disse måtte tage afsked med årets Wimbledon. Blandt de faldne var bl.a. Azarenka (seedet 2), Sharapova (3), Wozniacki (9), Ivanovic (12) og Jankovic (16). Både Sharapova og Wozniacki blev slået ud af kval-spillere, og faktisk havde netop kval-spillerne bedre succes end de seedede i gårsdagens 2. runde-kampe, hvor samtlige de 3 kval-spillere der var i kamp gik videre.

Vinderen af Wimbledon 2011, Petra Kvitova (8) er nu den højest seedede i nederste lodtrækningshalvdel, med Marion Bartoli (15) eller Sloane Stephens (17) som den mest sandsynlige modstander i en semifinale.

Aktuelle vinder-odds Wimbledon 2013, damer

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Serena Williams (1) 1,30 Sportingbet
*Petra Kvitova (8) 20
Unibet
*Sloane Stephens (17) 30 Unibet
Na Li (6) 34 BetVictor
Agnieszka Radwanska (4) 41 BetVictor
Sabine Lisicki (23) 67 Sportingbet
Laura Robson (useeded) 70 Unibet
*Marion Bartoli (15) 80 Unibet

De med * markerede spillere er fra nederste lodtrækningslag, og dermed allerede kvalificeret til 3. runde. De øvrige skal i kamp i 2. runde i dag.

Fantasy konkurrence med slagside

I Wimbledon Fantasy konkurrencen her på siden har de mange favoritfald også haft sin effekt.

Alle de udslagne spillere er nu ajourført, og ingen af de knap 250 deltagere er gået ram forbi. Således har samtlige af de deltagende Fantasy-hold nu mistet én eller flere seedede spillere, og mens et fåtal kun har taget små hug på 1-2 spillere, er der adskillige hold der lige nu er i farezonen for overhovedet at kunne nå op på et positivt pointtal.

Se den aktuelle hold-stilling her

Ligeledes har de mange overraskelser sat sit præg på tip-stillingen, som lige nu toppes af brugeren Fulle, der i går satsede hårdt, men præcist på at den portugisiske kval-spiller Michelle Larcher De Brito kunne slå Maria Sharapova ud af turneringen. Fuld indsats på 10 enheder til odds 22 bragte Fulle på en suveræn 1. plads i konkurrencen.

Turneringen, og dermed også konkurrencen, er dog stadig lang, så selvom Fulle lige nu ligger meget lunt, har forfølgerne ingen grund til at give op. I dag spilles nye 32 kampe, og sådan som Wimbledon har artet sig anno 2013 er det langt fra sikkert at sidste langskud er ramt i konkurrencen...

Se den aktuelle tip-stilling her