Når lysene slukkes i de danske hjem, går ishockey-spillerne i den amerikanske liga NHL på isen. Tidsforskellen gør, at langt de fleste NHL-kampe spilles om natten dansk tid, men det skræmmer ikke BetXperts nye NHL-ekspert, 24-årige Christian Frese.

Han har en bred interesse for sport, kan efter eget udsagn huske både Tour de France-, Wimbledon- og NHL-vinderne fra 1958, og følger generelt ekstremt mange sportsgrene.

Men NHL-delen er faktisk først blevet opprioriteret de seneste ti år, hvor et computerspil vakte interessen.

“Jeg tror interessen dels skyldes, at jeg ofte spillede NHL 03 på computer, og dels at danske spillere stille og roligt kom ind i ligaen i slutningen af 00´erne. Spillet fandt jeg spændende, fordi det hele tiden bølgede frem og tilbage og byder på flere mål end eksempelvis fodbold.”

“Desuden er det en nordamerikansk sport, hvorfor spillet er i høj grad er dækket af statistik, hvilket jeg holder af. Jeg har kun sporadiske minder fra 00´erne, men i starten af 10´erne begyndte jeg for alvor at gøre en indsats for at følge med, hvilket jo ikke er let, eftersom der er adskillige kampe hver eneste dage og langt hovedparten foregår om natten dansk tid.“

Et svært marked at slå

De amerikanske sportsgrene er generelt ikke nemme at have med at gøre som bettor, men Christian Frese har måder, hvorpå markedet kan besejres.

“NHL er et utroligt dynamisk spil, og da holdene i ligaen samtidig er utrolig jævnbyrdige, kan kampene være utrolig svære at forudsige på baggrund af holdenes tidligere præstationer. Jeg foretrækker derfor at gå meget statistisk til værks og gennemgå mange forskellige former for spil.”

“Måske har et hold en tendens til at tage mange udvisninger og møder nu et hold med en spiller, der tager særligt mange af sine afslutninger i overtal (spilleren bør få flere afslutninger end bookmakernes forventning)”

“Måske har et hold en stjernespiller skadet, hvorfor en mindre profileret spiller får chancen i en bedre og mere benyttet kæde (spilleren bør lave flere point eller mål end bookmakernes forventning).”

“Måske indkasserer et hold særligt mange af deres mål i 3. periode og spiller nu, i modsætningen til deres modstander, for anden dag i træk. Hvis holdet samtidig er undertippet, øges sandsynligheden for, at de indkasserer en sen kasse i tomt mål, hvilket gør et nederlag i 3. periode yderligere sandsynligt."

Grundighed er en dyd

Alle analyser fra Christian Freses hånd gennemarbejdes, og han er ikke vild med at skyde efter højoddsere.

“Min overordnede tilgang til betting er simpelt at gå meget grundigt til værks. Jeg ved, at man kan risikere at ramme stimer af missere som better, men at hårdt arbejde betaler sig over tid, og i dette tilfælde sandsynliggør overskud på længere sigt. “

“Jeg foretrækker spil med mindst 30 % sandsynlighed, men af og til kan der godt falde et spiltip med odds i den højere ende fra min side.”

Du kan læse Christian Freses første eksperttip her.