Nordicbet* erkender, at 2015 kan blive et år uden vækst. De vil ikke forsøge at løbe efter de store spillere på det danske marked, men i stedet satse endnu mere på de mindre markeder og udbyde spil i lavere rækker. Læs hele interviewet med Nordicbets Brand Manager Simon Ravn.

Hvad forventer I jer af 2015 i forhold til omsætning og danskernes spillelyst?

"Årene efter liberaliseringen har omsætningen i markedet kun steget og steget, men vi ser nu en tendens til at udviklingen stagnerer lidt, så vi forventer, at 2015 ligger nogenlunde status quo som 2014 – måske endda lidt mindre, da der ingen større slutrunder er for året."

Hvad forventer I jer i forhold til konkurrencen fra konkurrerende bookmakere?

"I forhold til at bruge penge på at lokke spillere til, er der ingen som kommer i nærheden af Danske Spil, Bet365* og Unibet*. For NordicBet* lægger vi et lidt mindre tryk, end vi har gjort de hidtidige år, hvor vores hovedsponsorat af Superligaen selvfølgelig har fyldt en del. I år har vi ingen større sponsorater, men satser i stedet på lidt flere og mindre sponsorater, der støtter breddeidrætten (primært fodbold) fremfor eliten, hvilket også flugter bedre med NordicBets fokus og engagement i lokalfodbold og de lavere rækker."

Hvad vil Nordicbet* ellers fokusere på i 2015? 

"Vi kommer til at lave nogle store opgraderinger af mekanikken bag, som gør os mere effektive, hvilket igen vil gøre os i stand til at uddele endnu mere værdi samtidig med, at vi kommer tættere på den enkelte spillers behov. Sammen med vores splinternye mobilsite, er det en af de ting, jeg glæder mig allermest til.

Så på den korte og mellemlange bane forventer vi et endnu mere attraktivt produkt, og på den lange bane kan man sige, at dette gerne skulle have en form for marketingseffekt."

Hvad vil spillerne fokusere på i 2015?

"Vi føler selv, at vi har en ret god idé om, hvad den enkelte spiller efterspørger - både selvfølgelig i forhold til regelmæssige bonusser og den slags, men også i forhold til brugervenlighed og “lækkerhed” i det hele taget. Uden at fornærme nogen kan man godt påstå, at den danske bettingbranche ligger et stykke efter de markedsledende operatører i udlandet. Her er vores klare ambition at gøre hullet mindre, og ad den vej gøre NordicBet* til en foretrukken spiludbyder. Uanset sign-up bonus og marketingbudget i øvrigt."

Hvilke spiltyper forventer I bliver populære i det nye år?

"Andelen af live-spil stiger år for år, og 2015 bliver næppe nogen undtagelse. Mange spillere ønsker at have action hele tiden og få afgjort spillene relativt hurtigt, og her er live-spil jo fantastisk. Hvis vi snakker pre match, så er det langt hen ad vejen stadig hovedmarkederne som 1X2 og over/under, der er klart mest interessante for vores spillere."

Er der nogle områder, hvor spillerne er blevet bedre, og hvor jeres oddssættere skal forbedre sig for at følge med?

"Det er specielt i niche-sportsgrenene (f.eks. volleyball, floorball og squash), at vi kan blive taget med bukserne nede. Når man gerne vil sætte odds på så meget dansk sport som os, så betyder det også, at vi til tider bevæger os ud på dybt vand og sætter odds på ting, hvor kunderne måske er skarpere end os."

Samtidig kan vi se en tendens til, at det bliver sværere at tjene på de største kampe blandt andet fordi, de største hold er så dygtige og leverer konstant på et så højt niveau, at de i højere grad lever op til favoritværdigheden. Når favoritterne vinder, tjener vi sjældent mange penge, og da de største hold typisk trækker den største omsætning, så er det også i disse kampe, at vi er mest sårbare. Der skal kun en meget lille margin i spillernes favør til, at vi lider et stort tab på denne type kampe."

Hvilke ligaer (eller klubber) forventer I igen vil være populære hos danske spillere?

"Her er der ikke så meget nyt under solen. For NordicBet* vil det i prioriteret rækkefølge hedde Superliga, Premier League og Champions League. Vi er markedsledende på dansk fodbold, så den hylde har vi det rigtig godt på og fortsætter derfor ufortrødent med et bredt udvalg på både Superliga og Serie 2."

Som du er inde på, så stoppede I jeres sponsorat for Superligaen. Hvorfor?

"Af den simple grund at vores aftale udløb, og skulle vi have fortsat sponsoratet, ville vi forpligte os i en længere periode til at føre en brandstrategi, der meget ensidig fokuserer på eliten. Kort sagt mener vi, at vi kan komme længere med et bredere fokus, der er mere tro mod NordicBets kerneværdier, som kommer mere under huden på dansk fodbold, og giver os langt flere strenge at spille på i forhold til at levere et underholdende og unikt indblik i dansk breddefodbold til vores spillere."