AGF er på trænerjagt efter fyringen af Peter Sørensen, og NordicBet* forudser et tæt kapløb mellem Johnny Mølby og Morten Wieghorst.

Det er ikke for ingenting, at AGF i fodboldkredse omtales som Galehuset. Peter Sørensen var den tiende træner siden årtusindeskiftet, og efterfølgeren kan se frem til en arbejdsplads med høje forventninger og et kæmpestort pres fra dag ét.

Bookmakeren NordicBet* forventer derfor også, at klubben vil gå efter et etableret trænernavn, som har bevist sit værd på højeste niveau og kan håndtere en rutineret spillertrup, en ledelse med ambitioner om topplaceringer og et publikum, som er blandt landets mest kritiske. Johnny Mølby, der er nuværende træner i Horsens, og den netop fyrede assistenttræner i Swansea, Morten Wieghorst, opfylder kravene og står øverst på NordicBets liste over potentielle kandidater i henholdsvis odds 2,00 og odds 2,85.


"Johnny Mølby var allerede i løbet af sidste år på blokken i AGF, da man overvejede Peter Sørensens fremtid, så der er ingen tvivl om, at han er populær i AGF-ledelsen. Han fik ridser i sit CV med nedrykningen i sidste sæson, men anses stadig for at være et stort trænertalent, der for kun et par år siden endda blev nævnt som landstræner-emne. Desuden udløber Johnny Mølbys kontrakt med Horsens belejligt nok efter denne sæson, så AGF kan hente ham gratis", siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

"Et frækt bud kunne være garvede Ove Christensen, der skabte fantastiske resultater med Viborg og er klar til at træne igen efter sommerferien."

-Tonni Munk Jensen

"Det samme er tilfældet med Morten Wieghorst, der efter fyringen i Swansea er en ønsketræner i stort set alle Superliga-klubber. Han var dygtig i FC Nordsjælland, gjorde det udmærket som U21-landstræner og har nu fået international erfaring i Premier League. Han står sikkert som en klar nummer 1 på AGF's ønskeliste," vurderer Tonni Munk Jensen, der dog tvivler på, om AGF har råd til Wieghorst, og om den tidligere landsholdsprofil kan se sig selv træne et dansk midterhold.


Hvis Mølby og Wieghorst bliver forbigået eller takker nej til jobbet, har NordicBet* også et bud på, hvem AGF ellers har på listen:

"Den tidligere assistent, Jesper Fredberg, får nu en alle tiders chance for at vise sit værd i resten af sæsonen. Blomstrer AGF op og ender på en fjerdeplads, bliver det svært at sige farvel til ham. Et ungt talent som Johan Lange kunne også være interessant, men han har et fint job i FC København, mens Lars Olsen nok ligner Peter Sørensen for meget. Et frækt bud kunne være garvede Ove Christensen, der skabte fantastiske resultater med Viborg og er klar til at træne igen efter sommerferien."
 
AGF-koryfæer som Stig Tøfting og Martin Jørgensen er blandt de mindre sandsynlige arvtagere og giver begge odds 100.

Hvem er AGF's cheftræner i første turneringskamp i sæsonen 2014/15?

Nordicbet- odds
Johnny Mølby 2,00
Morten Wieghorst 2,85
Jesper Fredberg 4,00
Lars Olsen 7,50
Johan Lange  12,50
Bo Henriksen 15,00
Michael Hemmingsen 15,00
Ove Christensen 25,00
Jesper Sørensen 40,00
Keld Bordinggaard 50,00
John "Faxe" Jensen 50,00
Per Nielsen 50,00
Thomas Thomasberg 50,00
Erik Rasmussen 100
Stig Tøfting 100
Martin Jørgensen 100

Hvad med Michael Laudrup?

Der sker jo ikke en trænerfyring uden rygtemøllen bringer Michael Laudrup i spil som afløser. Uanset klubbens spillestil, ambitioner og niveau, så passer Michael Laudrup lige ind.

Nordicbet* finder det dog ikke videre sandsynligt, at Michael Laudrup vælger at overtaget roret i AGF. Der er odds 500 for Michael Laudrup er AGF når Superliga-sæsonen 2014/15 sparkes igang.

Eller måske det igen bliver til en omgang 1.divisionsbold på NRGi Park?