Det danske kvindelandshold i håndbold har ikke vundet slutrundemedaljer siden 2004 og får heller ikke metal om halsen ved VM i Serbien.

Sådan lyder dommen fra bookmakeren NordicBet, der betaler pengene hele 15 gange igen, hvis Danmark overrasker alle og når helt til tops.

Bliver det endnu en guldmedalje, eller må vi nøjes med sølv eller bronze? I de gyldne år var det denne diskussion, som optog medier og eksperter op til slutrunderne i kvindehåndbold. Men sådan er det ikke længere. Danmark har ikke vundet noget af betydning siden 2004, og VM i Serbien bliver næppe et vendepunkt for Pytlicks piger, hvis man spørger bookmakeren NordicBet.

"Danmark har en erklæret målsætning om at toppe ved VM i 2015 på hjemmebane, og landsholdet er forsat i en genopbygningsfase, hvor resultaterne er meget svingende. Vi tager naturligvis af sted til VM for at vinde, men det bliver vanskeligt, da vi er placeret i den sværeste turneringshalvdel," fortæller NordicBets oddssætter Frederik Søvang.

Hvis Danmark vinder guld i Serbien, bliver det af NordicBet belønnet med odds 15, mens en placering blandt de tre bedste giver pengene 4,10 gange igen. Norge er ifølge NordicBet storfavorit til VM-titlen, mens Danmarks muligheder afhænger meget af modstanderen i en eventuel ottendedelsfinale.

"Avancementet til ottendedelsfinalerne går over Serbien, Brasilien, Japan, Kina og Algeriet, hvor særligt de to førstnævnte bliver svære hold at slå. Hvis Danmark holder seedningen og bliver nummer tre i
puljen, skal vi enten møde europamestrene og OL-sølvvinderne fra Montenegro eller Frankrig, der tog VM-sølv i Brasilien i 2011," forklarer Frederik Søvang og fortsætter:

"Montenegro har den uvane at trække store veksler på de samme seks spillere, og med modstandere som Holland og Sydkorea vil træner Dragan Adzics mandskab formentlig have brugt mange kræfter før ottendedelsfinalerne. Så man skal ikke afskrive Danmarks chancer helt og aldeles, hvis den stærke balkannation bliver modstanderen i den første slutfasekamp, selv om nabolandet til Serbien kommer til at få massiv publikumsstøtte."

Danmark spiller den første VM-kamp på lørdag kl. 20.15 mod Kina.

Hvem vinder VM i håndbold for kvinder 2013?

Nordicbet* odds
Norge 2,10
Frankrig 6,50
Montenegro 6,50
Serbien 12,00
Danmark 15,00
Brasilien 16,00
Spanien 16,00
Ungarn 17,00
Rumænien 22,00
Tyskland 25,00

VM i håndbold for kvinder 2013: Top 3

Nordicbet* odds
Norge 1,18
Montenegro 1,90
Frankrig 2,15
Serbien 3,35
Brasilien 4,10
Danmark 4,10
Spanien 4,50
Ungarn 4,80
Rumænien 6,00
Tyskland 6,80


*BetXpert skal gøre opmærksom på, at der kan være en lav limit på disse special-spil.