Kristian Thulesen Dahl vil bruge Dansk Folkepartis massive valg-succes til at gå i regering med Venstre, lyder vurderingen fra bookmakeren NordicBet, der har sat odds på de mulige regeringskonstellationer.

Hvor kan vi få mest indflydelse? Det spørgsmål har gennem hele valgkampen været det mest centrale for Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, der har forbeholdt sig retten til at fravælge regeringsdeltagelse til fordel for positionen som støtteparti. Men vil Lars Løkke Rasmussen kunne danne en handlekraftig regering uden blå bloks største parti? Nej, vurderer bookmakeren NordicBet, der derfor ser en VO-regering som det klart mest sandsynlige scenarie oven på aftenens valgresultat. NordicBet har sat odds på de ni mulige regeringskonstellationer, og en alliance mellem Venstre og Dansk Folkeparti står blot i odds 1,80.

"Dansk Folkeparti stod ganske vist til fremgang i meningsmålingerne, men valget blev nærmest en jordskredssejr til Thulesen Dahls tropper. Selv om partiet vil kunne få enorm indflydelse som støtteparti, har vi meget svært ved at forestille os en blå regering uden DF. Lars Løkke Rasmussen vil presse på for at få blokkens største parti med, da en regering med DF vil være langt mere stabil og handlekraftig. Samtidig
kan det blive et problem for Kristian Thulesen Dahls troværdighed, hvis han ikke bruger den store opbakning til at tage et regeringsansvar," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Den næstmest sandsynlige mulighed er ifølge NordicBet en VKO-regering, som står i odds 4,00, mens en firkløverregering bestående af alle partier i blå blok giver pengene 5,5 gange igen.

Er Dansk Folkeparti en del af den kommende regering?

Ja 1,50
Nej 2,40

Hvilke partier danner regering efter valget?

Venstre + DF 1,80
Venstre + Konservative + DF 4,00
Venstre + Konservative + DF + LA 5,50
Venstre + DF + LA 6,00
Venstre + Konservative 6,00
Venstre 10,00
Venstre + Konservative + LA 14,50
Venstre + LA 14,50
Venstre + Konservative + Radikale Venstre 150,00

Find spillet på www.NordicBet.dk under Odds - Politik og Finans - Folketingsvalg - Specialspil