Natten til tirsdag begynder årets største ishockeybegivenhed, når Stanley Cup-vinderen skal findes i en bedst-af-7-serie. Læs Kasper Bergs optakt til Stanley Cup 2017 her.

Som vinder af Eastern Conference modtog Pittsburgh Penguins kaptajn, Sidney Crosby, med glæde Prince of Wales-trofæet. I Western Conference overraskede Nashville Predators de fleste og modtog som finalist for første gang i klubben historie Clarence S. Campbell Bowl.

Vejen til Stanley Cup 2017 

Vejen til finaleserien har været hård for begge hold, men særligt Pittsburgh Penguins har mådte slide sig gennem de sidste to runder. Columbus Blue Jackets slog de relativt komfortabelt i første runde, men herefter ventede selveste Washington Capitals. Her kom Penguins dog som altid ud som sejrherre. og Ovechkin har jeg jo altid sagt aldrig vinder Stanley Cup. 

Pingvinerne måtte ud i hele syv hårde kampe, og netop derfor var semifinalen mod Ottawa Senators ikke en nem opgave. Senators havde et mindre skadet mandskab og med deres kynisk defensive spillestil, så var det en noget anderledes modstander, som Pittsburgh var oppe i mod. Grundet effektivt spil af Senators samt et rent skadeshelvede, var Penguins her også her ude i syv kampe. Den syvende kamp skulle ydermere afgøres i OT, hvor Chris Kunitz i anden overtidsperiode sendte Penguins i finalen med en 3-2 sejr.

Nashville Predators er en helt anden historie. De fleste er stadig lidt paf over, at de slog Chicago Blackhawks med 4-0 i kampe. Netop da de fleste havde Chicago som et ”lock” i deres forudsigelser, så var Nashville slet ikke en del af debatten som mulig vinder af Stanley Cup. Simpelthen fordi de havde en så svær modstander. Nashville mødte herefter St. Louis Blues, som var en meget tæt serie, hvor Nashville dog havde lige det ekstra, der skulle til for at slå fysisk stærke St. Louis Blues. Havde Blues vundet den serie, så havde vi efter min mening også set dem i finalen.

Sådan skulle det dog ikke gå, og Anaheim Ducks blev sidste og afgørende skridt på vejen. I en lige så tæt serie, så havde Nashville måske lige de ekstra kræfter og marginalerne på deres side. De vandt en flot 4-2 sejr over ligaens måske mest unge og talentfulde defensiv. Nashville viste dog styrke som hold og uden deciderede svagheder - og det er nok den primære grund til, at Nashville er endt i finalen i år.

NHL Stanley Cup 2017 Odds og Tips

Pittsburgh Penguins skal jo være favorit til at forsvare titlen. Erfaring fra playoffs, hjemmebanefordel og så superstjernerne i Crosby/Malkin er de afgørende faktorer her. Til Nashvilles fordel taler, at de har haft en fysisk mindre belastende vej til finalen. De har et komplet hold og får offensiv produktion fra flere spillere end blot Filip Forsberg, Ryan Johansen(er dog ude) og Viktor Arvidsson. Kombineret med en back-kvartet bestående af Roman Josi, P.K. Subben, Ryan Ellis og Mattias Ekholm, så har de altså et defensivt fundamentet til at holde Penguins’ offensiv i skak.

Stanley Cup 2017 vinder odds

Bedste odds Bookmaker
Pittsburgh Penguins 1,65
Unibet
Nashville Predators 2,45
Bet365


Nashville Predators til at vinde Stanley Cup 2017 til odds 2,45 hos Bet365*

Det kan ikke længere kaldes en decideret overraskelse, hvis Nashville Predators vinder Stanley Cup 2017. Skaderne er stadig et stort problem for Penguins, og vi hørte også om, at Senators havde rigtig mange skader, så det har været et hårdt slutspil for Penguins med 7-kamps-serier i streg. Penguins har kun spillet tre kampe mindre, men Nashville har altså lige haft 2-3 dage ekstra mellem hver serie, og denne faktor er afgørende for min chanchevurdering.
At Nashville heller ikke er fuldstændig afhængig af to superstjerne, kan måske blive deres fordel, hvis serien trækker ud og går i 6-7 kampe. Skadesmæssigt har Nashville heller ikke haft nogle problemer defensiv, og Penguins synes bare ikke at have haft den fysiske styrke til at undgå de voldsomme tacklinger, som mange af deres spillere er løbet ind i. 
Derfor vinder jeg værdi i et spil på Nashville Predators til at vinde deres første Stanley Cup-trofæ. CV: 42,6 %. Betvalue: 104,37 %