NHL-slutspillet er over os. Her følger et kig på serien Montreal Canadiens – Boston Bruins (bedst af syv kampe).

Et rigtigt arvefjendeopgør imellem 2 divisionsrivaler, som igennem årene har kæmpet mange hårde kampe. Canadiens blev en af årets mest positive overraskelser, og er 1. seedet i East, mens Bruins lige kneb sig med i playoff på en 8. plads. Canadiens er derfor storfavoritter til at gå videre, og favoritværdigheden bliver ikke mindre når man kigger på resultaterne fra den regulære sæson. 8 gange har de spillet imod hinanden og 8 gange vandt Montreal!!

Læs mere forneden.

Hold øje med NHL-tip hér: http://www.betxpert.com/ekspert/nhl/

Og læs en generel playoff-optakt – med et kig på de ting man som tipper især bør kigge på – hér: http://www.betxpert.com/artikel/nhl-playoff-gode-odds-rad

Andre previews:
Pittsburgh-Penguins-Ottawa Senators samt Minnesota Wild-Colorado Avalance: http://www.betxpert.com/artikel/nhl-preview-penguins-senators-og-wild-avalanche

Montreal Canadiens

Carey Price er manden hele Montreal håber på skal hente Lord Stanley hjem Montreal, hvor den ikke har været siden 1993, hvor en hvis Patrick Roy hentede den i sin debut sæson. Det var egentlig ventet at Carey Price først skulle have sit gennembrud næste år, men flere omstændigheder gjorde at ”Priceless” allerede fik sit gennembrud i år. Montreal sendte ved tradedeadlinen deres 1. målmand Huet til Capitals for at få plads i salary cappen til at hente Marian Hossa, men de blev overhalet indenom af Penguins, og fik ikke Hossa. Mange eksperter inklusiv undertegnede havde derfor sin tvivl om Price var moden nok til at bære et hold i playoff. Men Price har været fuldstændig forrygende siden han blev 1. valg, og har stor andel i at Montreal er 1. seedet i East. Carey Price er af de fleste eksperter blevet udråbt som den næste Patrick Roy. Price har på trods af hans unge alder, han er kun 20 år, allerede vundet junior VM, Calder cuppen. I Montreal er Price allerede blevet sammenlignet med Druiden og Roy. 2 tidligere Montreal målmænd som begge vandt Stanley cuppen i deres første sæson i Montreal Canadiens. Der hviler derfor et enormt pres på Price, men han har indtil videre ikke virket mærket af det, og lad os håbe det fortsætter sådan. Price er uden tvivl det største målmandstalent i NHL, og han har flere gange bevidst at han kan vinde kampe for Canadiens. Montreal er derfor rigtig godt rustet på den position.

Forsvaret er anført af Andrei Markov, som ifølge undertegnede skulle have haft kåringen som bedste Back i NHL, hvis det da ikke lige var for Nicklas Lidstrom i Detroit, som er et niveau over alle andre. Markov har været forrygende igennem hele sæsonen, og hans back makker den hårdt spillende Michael Komisarek vender med stor sikkerhed tilbage iaften efter at have været ude de sidste par uger. De 2 udgør sammen en af de bedste backpar i NHL. En anden af Montreals store styrker er at man har en enorm bredde på Blueline, og det gør at man evt. kan hvile en Roman Hamrlik og Mark Streit i undertal for at de kan være helt klar til powerplay. Denne back enhed hører til blandt de bedste i NHL, og med Carey Price i målet er Montreals defensiv rigtig solid.

Angrebet har i mange år været et af Montreal problemer, og det skyldes, at der i alt for mange år har været for meget pres på Saku Koivu, og at man ikke har kunnet finde en’ center til Kovalevs kæde. I år har det hele klikket, Tomas Plekanec spiller endelig op til det man bør forvente af en spiller med det potentiale, og har sammen med Kovalev og unge Kostitsyn været Montreal bedste kæde hele året. Montreals mange unge spillere har virkelig leveret varen i år, og det har gjort at man har haft en rigtig bred forward gruppe, som supplerer hinanden perfekt, og som har taget presset af Koivu og Kovalev.
Derudover har Montreal ligaens bedste powerplay, og har igennem hele sæsonen spillet fremragende pp.

Boston Bruins

Har været sæsonens helt store overraskelse for kigger man nedover deres line up mener undertegnede ikke, at den er til playoff hockey. Men nøglespillerne har spillet forrygende for Bruins, og det har sammen med hårdt arbejde gjort, at Bruins er med i playoff i år.

Målmand Tim Thomas er en gammel herre, men han har først nu som 32 årig fået sit gennembrud i NHL. Han har inden været et smut i Finland og spille samt været diverse NHL holds 3. målmand. I denne sæson har han dog lignet en der har flere års erfaring, og flere gange har han nærmest alene vundet kampene for Bruins.

Bruins forsvar hedder nærmest Zdeno Chara. Chara får omkring 30 min. Istid i hver kamp, og det betyder at han er på isen halvdelen af kampen. Den store slovak er fremragende, og han er både deres bedste og vigtigste mand i PK og powerplay. Bruins andre backs er ganske ordinære, og da Chara var ude midt i marts sejlede Bruins forsvars.

Bruins angreb blev meget svækket, da man tidligt på sæsonen fik Patrice Bergeron skadet for hele sæsonen med en hjernerystelse. Bergeron er dog begyndt at træne igen, og kan måske få comeback i serien. Bruins har ligesom i forsvaret også i angrebet en spiller som er ufattelig vigtig i Marc Savard. Savard har på trods af sine mange point igennem flere år i NHL aldrig spillet en eneste playoff kamp. Savard er pt. skadet, men han trænede for første gang i går, og jeg er ret overbevist om at han spiller iaften. Det er dog ikke en 100% klar Marc Savard der kommer på isen. Uden Savard er Bruins stærkt svækket, og må virkelig håbe at svenske PJ. Axelssson finder sit niveau fra tidligere år, og at spillere som Chuck Kobasew og Phil Kessel kan blive ved med at hæve deres niveau. Men fakta er at Bruins igennem hele året haft problemer med at score, og de er da også det hold i East som har scoret næstmindst mål efter Devils.

Vigtige ting i Canadiens-Bruins-serien

Boston Bruins skal undgå at tage for mange udvisninger. Kommer de til at tilbringe for meget tid i boksen straffer Montreal dem.

Chara skal være på isen, men spørgsmålet om Chara er ved at være så slidt at han ikke kan holde sit høje niveau i en hel kamp.

Saku Koivu(Koivu er dog formentlig med i kamp 3 og 4) er pt. skadet for Montreal og det er derfor vigtigt at Montreal unge spillere fortsat bliver ved med at præstere.

Konklusion
Jeg har Montreal Canadiens som klar favorit til at vinde denne serie, og ser gode chancer for at Canadiens kan komme langt i playoff.