Første fjerdedel af grundspillet i NFL er overstået, og BetXpets NFL-ekspert, Lasse Meineche, giver her en foreløbig status på de hold, der har skuffet eller overrasket mest.

NFL er nået til spilleuge 6, og det betyder, at alle hold nu har spillet mindst fire kampe. Det er derfor blevet tid til at gøre regnskab for det første kvartal af denne sæson og tage et kig på, hvilken retning pilen peger for de forskellige hold.

Jeg vil i denne artikel ikke gennemgå samtlige hold, men jeg tager i stedet et kig på 12, der har overrasket eller skuffet, set i forhold til hvilke forventninger der var til dem, inden sæsonen gik i gang.

AFC

New England Patriots

De forsvarende AFC-mestre er i vanlig stil startet lidt langsomt. Patriots er lidt som en gammel Golf. Lidt langsom om at komme i gang, men derfra kører den solidt! Jeg må dog alligevel sige, at jeg ikke er helt solgt. De mangler at vise i denne sæson, at de kan slå et rigtig godt hold. Angrebet ser ud til at have fundet melodien, men forsvaret viser svaghedstegn. De møder Chiefs i weekenden, og her tror jeg ikke nødvendigvis, de kan dæmme op for Mahomes & co.

Dommen: Jeg tror stille og roligt, at Patriots kommer tilbage på sporet. De andre hold i divisionen er ikke stabile nok til at true dem. Odds 8 hos Bwin på, at Patriots vinder Super Bowl synes jeg dog stadig ikke er spilbart.

Patriots - Chiefs (+3,5) 2 til 1,92 hos Bethard

Patriots får lidt for meget credit for deres sejre mod overkommelige modstandere. De har haft ekstra pause, men Patriots' secondary står overfor en svær matchup mod Chiefs' eksplosive angreb. Læs hele spilforslaget

Kansas City Chiefs

Deres angreb er startet vanvittigt, men er dog faldet lidt i niveau. Mahomes har været blændende med 14 touchdowns og 0 interceptions, og han er især effektiv, når han kommer udenfor lommen. Forsvaret er dog stadig et problem. De er bedste imod 3rd down conversions, men det bør de ikke kunne holde sæsonen ud.

Statistikken ”net yards pr drive” hedder -2,35 (25), hvilket vidner om, at hvis angrebet falder i niveau, så får det konsekvenser. Der er pt. omkring odds 1,10 på, at Chiefs tager divisionen, og selvom det virker sandsynligt, er det alligevel alt for lavt til, at det er spilbart, og det samme vil jeg mene om odds 7,00 på, at de vinder Super Bowl.

Dommen: Hvor længe Chiefs kan fortsætte afhænger fuldstændig af, om Mahomes kan fortsætte sit tårnhøje niveau. Andy Reids mandskaber har det med at falde lidt i niveau, efterhånden som sæsonen skrider frem, og spørgsmålet er bare, hvornår det sker. Udover kampen mod Patriots har de dog et ret overkommeligt program foran sig.

Pittsburg Steelers

Jeg gennemgår alle hold i AFC North, fordi det lige nu er den bedste conference i NFL målt på vundne kampe. For Pittsburgh Steelers har Big Ben spillet skidt, og der mangler lidt timing eller kemi med receiverne. Produktionen har dog ikke fejlet voldsomt, og Steelers kan blive rigtig farlige, hvis Roethlisberger først kommer ordentlig i gang. Glem i øvrigt ikke Le’Veon Bell, der stadig kan komme tilbage og hjælpe holdet, selvom det dog virker usandsynligt. Forsvaret er fortsat en akilleshæl, men det er ikke så dårligt, at angrebet ikke kan kompensere for det.

Dommen: Deres kurs er opadgående. Når først Big Ben begynder at spille bedre, bliver de farlige. Odds 3,50 hos Bet365, på at de tager divisionen, synes jeg faktisk er ganske nydeligt i betragtning af, at de kun er en enkelt kamp bagefter. De spiller ude mod Bengals i weekenden, som historisk har det svært mod Steelers. Vinder Steelers den, har de momentum og kan styre deres skæbne fremadrettet.

Cleveland Browns

Her er et hold, som jeg virkelig er begyndt at få store forventninger til. De fik frarøvet sejren imod Raiders af dommerne, men rejste sig imod et ellers solidt Ravens. Baker Mayfield spiller ret solidt og har en grade på 89,9 (4th – uden Fitzpatrick).

Hans receivere har dog tabt 12 bolde i de blot 3 kampe, han har spillet, hvilket er ret mange, og begynder de først at gribe de bolde, ser det her Browns-angreb ganske potent ud.

Deres forsvar er samtidig rangeret som nummer 2 iflg. Footballoutsiders mål på DVOA, hvor man tager højde for kvaliteten af deres modstandere. Myles Garrett står allerede noteret for seks sacks, og CB Denzel Ward har spillet virkelig godt og tillader en passer rating på 52,7, når bolden kastes i hans retning.

Dommen: Et vel afbalanceret hold, der har underpræsteret, men med lidt mere held i sprøjten kommer de til at hæve deres niveau. Det er godt nok en pivåben division, men odds 16 på Browns hos Betsafe synes jeg bestemt ikke er dumt.

Cincinnati Bengals

Der var ikke mange, der havde regnet Bengals for meget denne sæson, men Andy Dalton spiller virkelig godt og er en top 10 QB ifølge PFF.  

Forsvaret ser solidt ud, hvor især Geno Atkins har været forrygende og er en af de bedste inside pass rushere i ligaen. Samtidig har opdækningen virkelig siddet lige i skabet.

Dommen: Jeg tror, de falder lidt i niveau. De har et svært program foran sig, og spørgsmålet er om Dalton kan fastholde sit høje niveau. Han har historik set ikke været god under pres, og holdets O-line er stadig blandt de dårligste i ligaen.  

Baltimore Ravens

Ravens' forsvar er som altid bundsolidt, og angrebet viser i glimt, at de kan noget. Flacco er dog alt for svingende, men hvis de kommer i slutspillet, kan han måske hive endnu en præstation ud af ærmet, ala det vi så i 2013, da de vandt Super Bowl.

Deres offensive linje er nummer 2 i ligaen målt på pressure rate. Flacco har altid været god pga. sin arm, men i weekenden var han decideret rædderlig og endte med en pass rating på 60 på trods af 42 dropbacks, hvor han ikke engang var under pres.

Dommen: Ligesom Browns er Ravens et afbalanceret hold, men Flacco er bare ikke en stabil QB, og man kan ikke vinde kampe stabilt ved at være afhængig af dybe bolde. Jeg tror dog godt, de kan fortsætte nogenlunde i samme spor, hvis deres O-line holder niveau, men det er ikke noget, jeg vil anbefale oddsmæssigt på den lange bane.

Jacksonville Jaguars

Jacksonvilles forsvar spiller fortsat solidt og matcher genialt op med stort set alle modstandere. Det helt store problem for dem er Blake Bortles, der bare faldt helt igennem i kampene mod Titans og Chiefs med en passer rating på hhv 72,5 og 54,7. Han spiller ellers med den højeste completion percentage i sin karriere på 61%. Jaguars ligger fortsat lige med Titans i divisionen.

Dommen: Jeg ser Jaguars’ kurs som værende opadgående. Deres forsvar er så solidt, at hvis Bortles bare spiller nogenlunde, så vinder de kampe. Spørgsmålet er bare, hvor langt det rækker når de når til slutspillet.

NFC

Los Angeles Rams

Rams har været fuldstændig ustoppelige i denne sæson. Footballoutsiders, der er en af de bedste indenfor NFL-statistikker, vurderer, at det, Rams har præsteret, er noget af det højeste, de nogensinde har graded.

Rams' angreb med Jared Goff og Todd Gurley har været blandt det bedste i ligaen. Vi kommer nok til at se lidt regression ift produktionen, men det ville være meget underligt, hvis de skulle stagnere fuldstændig. Det eneste, der giver lidt anledning til bekymring, er deres tab af CB Aquib Talib. Forsvaret har tilladt 31 point i to kampe i streg imod to angreb med dårlige offensive linjer, så forsvaret er bestemt til at tale med. De giver lige pt odds 4,33 hos Bet365 for at vinde Super Bowl, hvilket er ALT for lavt, ift. hvor mange gode hold der er i NFC i år.

Dommen: Jeg sagde inden sæsonen, at jeg havde Rams til at skuffe, og det tager jeg gerne i mig igen. Rams er sammen med Chiefs eneste hold, der er ubesejret, og Rams har bare modsat Chiefs et kanon forsvar og et generelt mere afbalanceret hold. Goff spiller fantastisk, og i McVays system bør han fortsætte med det. Der er dog ingen odds på Rams, der er tiltalende lige nu.

Philadelphia Eagles

De forsvarende mestre fra Philadelphia kom tilbage på sporet i nat mod Giants efter at have tabt to kampe i træk. Deres running back-situation giver dog lidt anledgning til bekymring med Jay Ajayi ude og Sproles der døjer med baglåret. Samtidig har deres forsvar set skidt ud, efter SS Rodney McLeod røg ud. Samtidig er receiverpositionen også lidt svagere end forventet, hvor Alshon Jeffrey virkelig er en vigtig mand.

Dommen: Eagles' hold er så talentfuldt, at de nok skal komme tilbage på sporet, når Wentz engang for alvor finder melodien. Især i en division, hvor både Giants og Cowboys ser meget shaky ud, og Redskins ikke har indfriet forventningerne på begge sider af bolden. Det er uhyggeligt svært at genvinde en Super Bowl, men odds 17 hos Bethard skal spilles nu, hvis man tror på Eagles.

Chicago Bears

NFC North er pivåben og føres i øjeblikket af Chicago Bears. Deres forsvar er lige nu det suverænt bedste ifølge Footballoutsiders målt på DVOA. De er hurtige og atletiske, og de får lagt max pres på modstandernes quarterback anført af Khalil Mack, og så sidder deres opdækning bare lige i skabet.

Angrebet med quarterback Mitchel Trubisky ser derimod lidt mere tvivlsomt ud. De kommer fra en super præstation imod Buccaneers, men Trubisky tager flere dårlige end gode beslutninger, synes jeg. Han spiller dog bag en god offensiv linje, hvor især LT Chales Leno Jr har været fantastisk og endnu ikke har tilladt et sack.

Dommen: Bears kommer fra en bye-week og har fire kampe nu mod AFC East modstandere, hvor de bør gå 3-1 hvilket sætter dem i en rigtig fornuftig position. Odds 2,80 hos Danske Spil, på at de napper divisionen, er ikke dumt.

Dolphins - Bears (-2,5) 2 til 1,76 hos Bethad (Nu 1,66 hos Nordicbet)

Bears er friske efter en bye week, og Dolphins døjer med mange skader til starterne. Dolphins angreb har mange spillere med god fart, men deres offensive linje bør komme på en hård opgave mod Khalil Mack og Akiem Hicks. Læs hele spilforslaget her

Minnesota Vikings

Vikings' forsvar ser ikke lige så skræmmende ud som sidste år, hvor de var historisk gode og kun tillod modstanderne at konvertere 28% af deres 3rd downs. DE Everson Griffen er fraværende, og det kan muligvis påvirke holdet alvorligt.

Angrebet har set fornuftigt ud, hvor især Adam Thielen er vanvid med over 100 yards i alle fem kampe i år, men den offensive linje er fortsat et problem, og kan blive det på længere sigt.

Dommen: Cousins har en 48 PFF grade for hans karriere, når han er under pres. Han har gjort det fint indtil nu, men jeg har ikke tillid til, at han kan fortsætte det, han gjorde mod Eagles og Rams i de to forgangne uger på den lange bane, hvilket også er en af grundene til, at jeg tror mere på Bears som vindere af divisionen.

Green Bay Packers

Packers skal selvfølgelig også med her. Vanen tro ser alt ud til at hvile tungt på Aaron Rodgers' skuldre. Hans O-line er fremragende med en 90,4 pass-blocking grade hos PFF (3rd). Forsvaret har ligeledes gjort det flot og er blandt de bedste hold i ligaen i opdækningen, samtidig med at deres pass rush har været meget stabilt.

Dommen: Når Aaron Rodgers engang kommer ”tilbage på et ben igen” i stedet for at humpe rundt, skal Packers' angreb nok bliver rigtig farligt. Jeg tror dog ikke nok på de playmakere, han har rundt om sig, især på running back, hvor jeg virkelig ikke synes, Packers er godt besat. Bears havde dem eksempelvis næsten nede i sækken i Green Bay, og den modsatte kamp kan meget vel blive afgørende for, hvem der tager divisionen.