Så er det endelig tid for den nye NFL-sæson. Første kamp blev spillet natten til fredag d. 11. september.

Det var en kamp fra AFC, den ene af de to conferences der udgør NFL. Resten af AFC samt NFC, den anden konference, svinger i gang søndag d. 13. september.

BetXperts NFL-mand Peter Jensen kan ikke vente, og for at fordrive tiden har han givet sig i kast med en række grundige optakts-artikler.

Forneden følger et kig på de fire divisioner med i alt 16 hold i NFC.

Artiklen om AFC findes her.

Læs også den generelle NFL-optakt med et kig på sommerens trænerskifter og spillerhandler samt på de spillere der kan forventes at spille markante roller i den kommende sæson.

Diverse spilforslag finder du på denne side.

Optakt: NFC
NFL – National Football League – består af to turneringshalvdele: AFC (American Football Conference) og NFC (National Football Conference).

Hver konference er inddelt i fire divisioner à fire hold.

I regular season spiller hvert hold 16 kampe: seks kampe (tre hjemme, tre ude) mod de tre divisionsmodstandere, seks kampe mod andre hold i den samme konference, samt fire kampe mod hold fra den modsatte konference.

Regular season slutter i december, og i januar følger så slutspillet. Eller rettere, to slutspil, ét for AFC, ét for NFC. Deltagerne er divisionsvinderne samt de to bedste ikke-divisionsvindere i hver konference.

Slutspillet består af et pokalsystem - med knockout-kampe - der fører frem til finalerne i AFC og NFC.

I starten af februar spilles Super Bowl – den store slutkamp mellem vinderen af AFC og vinderen af NFC.

NFC: Struktur
National Football Conference består af fire divisioner med hver fire hold:

NFC East
Philadelphia Eagles
Dallas Cowboys
New York Giants
Washington Redskins

NFC West
Arizona Cardinals
Seattle Seahawks
San Francisco 49ers
St. Louis Rams

NFC North
Green Bay Packers
Minnesota Vikings
Chicago Bears
Detroit Lions

NFC South
Atlanta Falcons
New Orleans Saints
Carolina Panthers
Tampa Bay Buccaneers

Bud på NFCs slutspil

1st seed: Philadelphia Eagles (12-4)

2nd seed: Green Bay Packers (11-5)

3rd seed: Atlanta Falcons (11-5)

4th seed: Arizona Cardinals (9-7)

5th seed: Minnesota Vikings (10-6)

6th seed: New Orleans Saints (10-6)

Wild Card Weekend:

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons: Falcons

Minnesota Vikings @ Arizona Cardinals: Vikings

Divisional Playoffs:

Minnesota Vikings @ Philadelphia Eagles: Eagles

Atlanta Falcons @ Green Bay Packers: Packers

AFC Championship Game:

Green Bay Packers @ Philadelphia Eagles: Packers

Super Bowl-deltager: Green Bay Packers


NFC East

Sidste sæson:

1.       New York Giants (12-4)

2.       Philadelphia Eagles (9-6-1)

3.       Dallas Cowboys (9-7)

4.       Washington Redskins (8-8)

Mit bud på slutstillingen i divisionen:

1.       Philadelphia Eagles

2.       Dallas Cowboys

3.       New York Giants

4.       Washington Redskins

09/10-preview:

Philadelphia Eagles

Trupændringer:

Forsvundet: RB Correll Buckhalter, TE L.J. Smith, OT Tra Thomas, OT Jon Runyan, CB Lito Sheppard, FS Brian Dawkins

Kommet til: QB Michael Vick, FB Leonard Weaver, OT Jason Peters, OG/T Stacy Andrews, DE Jason Babin, MLB Matt Wilhelm, CB Ellis Hobbs, SS Sean Jones

Breakout player: WR DeSean Jackson

Rookie watch: RB LeSean McCoy

Kampprogram:

Week 1: @ Carolina Panthers

Week 2: vs. New Orleans Saints

Week 3: vs. Kansas City Chiefs

Week 4: Bye

Week 5: vs. TampaBay Buccaneers

Week 6: @ Oakland Raiders

Week 7: @ Washington Redskins (MNF)

Week 8: vs. New York Giants (SNF)

Week 9: vs. Dallas Cowboys (SNF)

Week 10: @ San Diego Chargers

Week 11: @ Chicago Bears (SNF)

Week 12: vs. Washington Redskins

Week 13: @ Atlanta Falcons

Week 14: @ New York Giants (SNF)

Week 15: vs. San Francisco 49ers

Week 16: vs. Denver Broncos

Week 17: @ Dallas Cowboys

Eagles åbner med to svære kampe mod NFC South-mandskaber inden en forventet walk-over mod Chiefs. Efter bye-week venter et par, på papiret, ganske overkommelige kampe, inden det spidser til fra spilleuge 7 til 14, hvor der venter fem divisionskampe samt tre slutspilskandidater udenfor divisionen. De sidste tre kampe byder på to kampe, som skal vindes, hvis Eagles’ håb om slutspil skal holdes i live. En ting som kan være væsentlig at bide mærke i er, at Eagles ikke spiller en divisionskamp før næsten halvvejs inde i sæsonen, på et tidspunkt hvor holdenes dybde kan begynde at blive særdeles afgørende.

Preview:

Angrebet kommer umiddelbart forstærket ind i denne sæson, ikke mindst grundet forstærkning i dybden, hvor QB Michael Vick er kommet til, og med tiden kan blive primær backup for Donovan McNabb og vil være et vigtigt kort i en Wildcat-pakke, mens rookie-RB LeSean McCoy, der har vist lovende takter i training camp, skal overtage backup-rollen bag Brian Westbrook. Receiverpositionen var ramt af skader i sidste sæson, hvilket bl.a. kostede Kevin Curtis halvdelen af sæsonen. Han er tilbage i år, og DeSean Jackson fik vigtig spilletid sidste sæson og fremstår mere og mere som en klar førstereceiver. Rookie tight end Cornelius Ingram, som jeg betragtede som Eagles’ bedste sleeperpick i draften leverede en meget lovende preseason, indtil han gik ned med en skade, som desværre holder ham ude hele sæsonen – og meget vel kan betyde at han aldrig kommer til at leve op til sit niveau, da det desværre er den samme skade i det samme knæ, som kostede ham hans senior-sæson i college. Der er dog en del spørgsmålstegn ved den offensive linje, hvor Jason Peters og Stacy Andrews (bror til Shawn Andrews) er kommet til. Peters er dog umiddelbart ikke den stærkeste spiller mod speed rushers, som NFC East byder på flere af, mens Andrews’ helbred er en bekymring. Linjen har desuden haft problemer i pass protection i den tid den har haft på banen i preseason, og det må og skal forbedres.

Sean McDermott vil forsøge at videreføre afdøde Jim Johnsons forsvar, men om han har modet til at være ligeså aggressiv i sin play-calling som Johnson var det må tiden vise. Forsvaret har mistet bl.a. Brian Dawkins, og hans lederegenskaber kan – kombineret med Johnsons afgang – blive svære at erstatte. Derudover er startende MLB Stewart Bradley blevet skadet for sæsonen, hvilket kan blive et stort tab. Dybden ser dog fin ud, specielt på den defensive linje, og det kan blive afgørende i forhold til at kreere turnovers fra et secondary som stadig tæller en af ligaens bedste CB-duoer i Asante Samuel og Sheldon Brown.

På special teams vil jeg holde øje med rookie-receiver Jeremy Maclin, som foruden at være 3.-.4. receiver, vil forsøge at vise sig som en farlig returner. Quintin Demps og DeSean Jackson kan dog også se spilletid når bolden skal returneres. David Akers bliver ikke yngre, men er stadig en forholdsvis stabil herre, ligesom den australske punter Sav Rocca er det.

Konklusion:

Der er to nøglespørgsmål for Eagles: 1) Vil forsvaret under McDermott stadig være et af ligaens fem bedste? 2) Kan den offensive linje yde nok beskyttelse til Donovan McNabb, til at han kommer helskindet gennem sæsonen? Er svaret på begge disse spørgsmål ja – og det er mit umiddelbare bud – kan Eagles blive et meget farligt hold at komme op imod. Kampprogrammet er ganske hårdt, men der er ikke dét hold som Eagles ikke kan slå på dagen. Der kan godt tænkes at være nogle udfald i starten af sæsonen, men samlet set tror jeg Eagles vil hive nok sejre i land til minimum at tage et wild card. Mit bud er en 12-4-sæson og et godt playoff-run, men er svaret på de to nøglespørgsmål ikke ”ja” kan det meget vel ende omkring 8-8.

Dallas Cowboys

Trupændringer:

Forsvundet: WR Terrell Owens, DE Chris Canty, OLB Greg Ellis, OLB Kevin Burnett, ILB Zach Thomas, CB Adam ”Pacman” Jones, CB Anthony Henry, S Keith Davis, SS Roy Williams

Kommet til: DE Igor Olshansky, ILB Keith Brooking, SS Gerald Sensabaugh

 

Breakout player: RB Felix Jones

Rookie watch: OLB Victor Harris

Kampprogram:

Week 1: @ Tampa Bay Buccaneers

Week 2: vs. New York Giants (SNF)

Week 3: vs. Carolina Panthers (MNF)

Week 4: @ Denver Broncos

Week 5: @ Kansas City Chiefs

Week 6: Bye

Week 7: vs. Atlanta Falcons

Week 8: vs. Seattle Seahawks

Week 9: @ Philadelphia Eagles (SNF)

Week 10: @ Green Bay Packers

Week 11: vs. Washington Redskins

Week 12: vs. Oakland Raiders (Thanksgiving)

Week 13: @ New York Giants

Week 14: vs. San Diego Chargers

Week 15: @ New Orleans Saints (Sat.)

Week 16: @ Washington Redskins (SNF)

Week 17: vs. Philadelphia Eagles

Ikke et let, men dog et overkommeligt kampprogram frem mod bye-week i uge 6. De to sværeste kampe i den periode har de på hjemmebane. Efter bye-week spidser det lidt til med hjemmekampen mod Seahawks som eneste ”lette” kamp indtil Thanksgiving. De sidste fem uger bliver benhårde med bl.a. to udekampe indenfor divisionen. For et hold som i de seneste mange år har været blandt ligaens dårligste i december bliver det en hård prøve.

Preview:

Det er et lidt anderledes Cowboys-hold vi vil stifte bekendtskab med i år. Flere profiler er væk, og det lægger ekstra pres på skuldrene af flere unge spillere. Offensivt er Terrell Owens væk, og Roy Williams, som Cowboys tradede sig til i sidste sæson, skal derfor tage et stort skridt i den rigtige retning i år og vise sig som en go-to-receiver for Tony Romo. Romo vil stadig have tight end Jason Witten til rådighed og unge Martellus Bennett viste sidste år at han også er en pålidelig spiller i kastespillet, og han vil få en større rolle i angrebet i år. RB Felix Jones, der blev skadet sidste år i sin rookie-sæson, er tilbage, og han er en eksplosiv herre, og som primær backup for Marion Barber vil vi højst sandsynligt få meget at se til ham i år. Den offensive linje har længe døjet med at den trækker for mange penalties, og sidste år spillede den under niveau, og det skal der rettes op på i år.

Defensivt er der sket en større udskiftning, og en af de spillere, der vil være størst pres på i år er Anthony Spencer, der overtager rollen som pass rusher modsat DeMarcus Ware, efter Greg Ellis er taget til Oakland. På de øvrige positioner er der fundet erstatninger, og det største problem vil nok være i dybden. Zach Thomas er blevet erstattet af Keith Brooking, mens Igor Olshansky erstatter Chris Canty på den defensive linje. Olshansky er ikke på helt samme niveau, men det er ikke et stort skridt tilbage. I det bageste forsvar træder sidste års førsterundevalg Mike Jenkins ind som startende cornerback modsat Terence Newman, med endnu en andenårsspiller, Orlando Scandrick som tredjevalg. Gerald Sensabaugh er kommet til i stedet for veteranen Roy Williams. Den fysiske Williams vil blive savnet på løbespil, men Sensabaugh er bedre i coverage.

Kicker Nick Folk og punter Mat McBriar returnerer begge, og Patrick Crayton og Felix Jones vil få spilletid som returners.

Konklusion:

Der hviler et stort pres på head coach Wade Phillips i år. Mange havde ikke regnet med at han ville få lov til at få sin tredje sæson i spidsen for ”America’s Team” efter en skuffende sæson sidste år, hvor holdet var en af forhåndsfavoritterne, men i sidste ende missede slutspillet. Der er sat spørgsmålstegn ved hans lederevner, og i år vil givetvis være sidste chance for ham. Det er et yngre hold end tidligere år, og mange ting skal gå op i en højere enhed. Ikke desto mindre må jeg erkende at jeg så småt er begyndt at tro på at projektet lykkes. Owens virkede til at være en stor distraktion sidste år, og nu er han væk og Romo (som igen er single – men hvor længe?) kan få ro til at lede angrebet. Det kan blive en forfærdelig sæson med 5-6 sejre hvis ikke tingene fungerer, men mit bud bliver en 10-6-sæson, som dog lige akkurat ikke er nok til slutspillet.

New York Giants

Trupændringer:
Forsvundet:
RB Derrick Ward, WR Plaxico Burress, WR Amani Toomer, FS James Butler, K John Carney
Kommet til: DT Chris Canty, DT Rocky Bernard, OLB Michael Boley

Breakout player: SS Kenny Phillips

Rookie watch: TE Travis Beckum

Kampprogram:

Week 1: vs. Washington Redskins

Week 2: @ Dallas Cowboys (SNF)

Week 3: @ Tampa Bay Buccaneers

Week 4: @ Kansas City Chiefs

Week 5: vs. Oakland Raiders

Week 6: @ New Orleans Saints

Week 7: vs. Arizona Cardinals (SNF)

Week 8: @ Philadelphia Eagles (SNF)

Week 9: vs. San Diego Chargers

Week 10: Bye

Week 11: vs. Atlanta Falcons

Week 12: @ Denver Broncos (Thanksgiving)

Week 13: vs. Dallas Cowboys

Week 14: vs. Philadelphia Eagles (SNF)

Week 15: @ Washington Redskins (MNF)

Week 16: vs. Carolina Panthers

Week 17: @ Minnesota Vikings

Giants åbner med to vigtige divisionskampe, hvorefter der venter tre umiddelbart overkommelige kampe. De fire uger op til samt kampen umiddelbart efter bye-week bliver en vigtig test for holdet. På Thanksgiving venter umiddelbart den eneste ”lette” kamp i det resterende program. De har dog fordel af hjemmebane i to af de tre divisionskampe mod slutningen af sæsonen, og det kan blive vigtigt på et tidspunkt af sæsonen hvor hver sejr virkelig tæller.


Preview:

Hvis jeg var Giants-fan ville jeg være noget bekymret over udsigterne på angrebet. Sidste års startende receivers er begge væk og den primære backup til RB Brandon Jacobs ligeså. Mens sidstnævnte er et problem, som kan overkommes qua fin dybde, med Ahmad Bradshaw og Danny Ware, vil jeg straks være mere bekymret for det første. Eli Manning har aldrig leveret fantastiske stats, og i år skal han arbejde med et betydeligt yngre receiverkorps, hvor ingen for alvor er brudt igennem endnu. Domenik Hixon viste lovende takter sidste år, herunder som returner, men der er stadig et stort skridt op til en rolle som førstereceiver. Tight end Kevin Boss og backup Travis Beckum kan som konsekvens af dette komme til at få en del bolde at arbejde med.

Den offensive linje er stadig en af ligaens stærkeste, ikke mindst når der skal run blockes, og Jacobs, Bradshaw og Brown bør samle masser af yards og touchdowns langs jorden – det kræver dog stadig at kasteangrebet er en trussel, for ellers vil modstanderne bare pakke boksen for at stoppe løbet, og udfordre Giants til at kaste. Dybden er umiddelbart ganske solid over hele linjen.

Defensivt bliver det spændende at se hvor stort et tab det er, at defensive coordinator Steve Spagnuolo er taget til Rams. Han er blevet erstattet af Bill Sheridan, som sidste år stod i spidsen for Giants’ vel nok svageste defensive enhed, linebackerne, og det er et skift, som umiddelbart bekymrer mig lidt. Den defensive linje får Osi Umenyiora tilbage og er generelt spækket med talent og har uhyggelig dybde. Flere af spillerne har dog haft problemer med holdbarheden i tidens løb, og DT Jay Alford er med sikkerhed ude for sæsonen med en skade, mens nyerhvervelsen Chris Canty også har været skadet i preseason. I det bageste forsvar er dybden blevet svækket, men starterne er stadig yderst solide, og jeg har selv store forventninger til sidste års førsterundevalg, Kenny Phillips. Linebackerkæden er blevet forstærket med Michael Boley, men fremstår stadig som det svageste led på forsvaret.

Kicker Lawrence Tynes vender tilbage efter at have siddet ude det meste af sidste sæson med en skade, og 43-årige Jeff Feagles er stadig at finde som punter. Returner-jobbet vil formentlig blive varieret lidt, og ingen har for alvor skilt sig ud i preseason. Domenik Hixon vil dog formentlig blive sparet for at være frisk når angrebet kommer på banen.

Konklusion:

Giants kan sagtens gå hen og vinde divisionen, og forsvaret bør være uhyggeligt stærkt i år. Jeg føler mig dog ikke helt overbevist om at i år rent faktisk er deres år, og manglen på en receiver, der skiller sig ud fra mængden samt Spagnuolos afgang, kan blive afgørende i en division, der ligner ligaens stærkeste. Mit bud er 10-6, og en plads lige udenfor slutspillet – men det er så tæt at de ligeså vel kan spille med i januar.

Washington Redskins
Trupændringer:

Forsvundet: RB OT Jon Jansen, OT Jason Fabini, OG Pete Kendall, DE Jason Taylor, DE Demetric Evans, OLB Marcus Washington, CB ShawnSprings, P Ryan Plackemeier

Kommet til: OG Derrick Dockery, OG Jeremy Bridges, DE Renaldo Wynn, DT Albert Haynesworth, P Hunter Smith

 

Breakout player: SS LaRon Landry

Rookie watch: OLB Brian Orakpo

Kampprogram:

Week 1: @ New York Giants

Week 2: vs. St. Louis Rams

Week 3: @ Detroit Lions

Week 4: vs. TampaBay Buccaneers

Week 5: @ Carolina Panthers

Week 6: vs. Kansas City Chiefs

Week 7: vs. Philadelphia Eagles (MNF)

Week 8: Bye

Week 9: @ Atlanta Falcons

Week 10: vs. Denver Broncos

Week 11: @ Dallas Cowboys

Week 12: @ Philadelphia Eagles

Week 13: vs. New Orleans Saints

Week 14: @ Oakland Raiders

Week 15: vs. New York Giants (MNF)

Week 16: vs. Dallas Cowboys (SNF)

Week 17: @ San Diego Chargers

Redskins åbner sæsonen ligesom sidste år, med en svær udekamp mod Giants. Herefter følger et overkommeligt program frem mod bye week, med udekampen mod Panthers og hjemmekampen mod Eagles som største forhindringer. Efter bye-week bliver det straks hårdere, med Raiders og Broncos som de på papiret nemmeste modstandere. Af de tre divisionskampe er de to dog på hjemmebane, og Giants og Cowboys er langt fra altid skræmmende modstandere i december. Chargers kan meget vel have vundet deres division i spilleuge 17, og derfor ikke have noget at spille for i den kamp.

Preview:

Head coach Jim Zorn går ind til sin anden sæson i spidsen for Redskins, og han står med et mere talentfuldt hold end sidste år. Offensivt er QB Jason Campbell i sidste år af sin kontrakt, og han skal vise at han er manden, som Redskins fremover skal satse på under center. Han har i glimt vist fint spil, og sidste år startede han sæsonen flot og førte holdet til 6-2 uden at kaste en eneste interception. I anden halvdel af sæsonen blev det vendt om, og i de sidste otte kampe vandt holdet blot to, og Campbell kastede blot fem touchdowns og seks interceptions. Campbell skal vise større stabilitet i år. RB Clinton Portis gik også ned i anden halvdel af sæsonen, og han vil i år blive aflastet mere end tidligere af backup LaDell Betts. Receivergruppen er stadig ganske fin med Santana Moss i spidsen. Antwan Randle El vil formentlig flytte fast ind i slotten og give plads til andenårs-spilleren Devin Thomas på ydersiden. Der er sket noget udskiftning på den offensive linje, hvor bl.a. Derrick Dockery er vendt tilbage. Linjen er dog stadig forholdsvis gammel, og det kan komme til at koste.

Defensivt ser holdet til gengæld stærkt ud. DT Albert Haynesworth er kommet til klubben og rookie-OLB Brian Orakpo kan få en stor sæson som blitzer på ydersiden. DeAngelo Hall har forlænget sin kontrakt og vil starter modsat Fred Smoot. Shawn Springs er taget til Patriots, og det vil svække i dybden på positionen. Reed Doughty og LaRon Landry vil være de to bageste spillere i forsvaret, og jeg forventer en stor sæson af Landry, der endnu mangler for alvor at leve op til sit valg som nummer 6 overall i 2007-draften. Han havde en god rookiesæson, men underpræsterede sidste år. Signingen af Haynesworth bør gøre både løbe- og kasteforsvaret bedre, og det vil være til fordel for Landry.

På special teams er Hunter Smith signet i free agency for at give noget stabilitet på punter-positionen. Kicker Shaun Suisham returnerer, mens Rock Cartwright formentlig vil fastholde sit job som kick returner og Antwan Randle El sit som punt returner.

Konklusion:

Det ligner på papiret et forstærket Redskins-hold, der går ind til denne sæson, men der er nogle spørgsmålstegn ved angrebet, og jeg er ikke overbevist om at Jason Campbell har hvad der skal til for at føre dette hold til slutspillet. Han mangler i den grad at vise stabilitet over en hel sæson, og selvom forsvaret vil kunne gøre det lettere for ham i år, ved at holde modstandernes score nede, så tvivler jeg på at det vil være nok. Det er en benhård division, og rammer Redskins niveauet kan de vinde den. De har det letteste kampprogram af de fire hold i NFC ”BEast”, men jeg tror vi igen vil se nogle mentale blundere, og sådan noget koster. Mit bud er en 8-8-sæson.

 

NFC West

Sidste sæson:

1.       Arizona Cardinals (9-7)

2.       San Francisco 49ers (7-9)

3.       Seattle Seahawks (4-12)

4.       St. Louis Rams (2-14)

Mit bud på slutstillingen i divisionen:

1.       Arizona Cardinals

2.       Seattle Seahawks

3.       San Francisco 49ers

4.       St. Louis Rams

09/10-preview:

Arizona Cardinals

Trupændringer:
Forsvundet
:
RB Edgerrin James, RB J.J. Arrington, FB Terrelle Smith, TE LeonardPope, DE Antonio Smith, DE Travis LaBoy, CB Roderick Hood
Kommet til: FB Dan Kreider, TE Anthony Becht, CB Bryant McFadden

Breakout player: CB Dominique Rodgers-Cromartie

Rookie watch: RB Chris Wells

Kampprogram:

Week 1: vs. San Francisco 49ers

Week 2: @ Jacksonville Jaguars

Week 3: vs. Indianapolis Colts (SNF)

Week 4: Bye

Week 5: vs. Houston Texans

Week 6: @ Seattle Seahawks

Week 7: @ New York Giants (SNF)

Week 8: vs. Carolina Panthers

Week 9: @ Chicago Bears

Week 10: vs. Seattle Seahawks

Week 11: @ St. Louis Rams

Week 12: @ Tennessee titans

Week 13: vs. Minnesota Vikings

Week 14: @ San Francisco 49ers (MNF)

Week 15: @ Detroit Lions

Week 16: vs. St. Louis Rams

Week 17: vs. Green Bay Packers

Havde Cardinals spillet i en sværere division ville det bestemt ikke være noget sjovt kampprogram de har fået. AFC South og NFC North er umiddelbart to af de hårdeste divisioner i ligaen, og derudover venter en udekamp mod Giants og en hjemmekamp mod Panthers. Der skal kunne findes mindst fem sejre i divisionen, samt en sejr over Lions. Derudover er der muligheder ude mod Jaguars, selvom det er på østkysten, og på hjemmebane har Cardinals de seneste sæsoner vist at man aldrig skal regne dem ude (6-2 hjemme i både ’07 og ’08).

 
Preview:

Cardinals returnerer en stor del af det angreb, der sidste år i høj grad var med til at føre holdet til Super Bowl. Kurt Warner er blevet re-signet og trods rygter om at Anquan Boldin ville blive tradet, er receivergruppen også intakt med Fitzgerald, Boldin og Breaston i de største roller. Edgerrin James og J.J. Arrington er væk, så Tim Hightower vil få en større rolle i løbeangrebet, sammen med rookie Chris ”Beanie” Wells. Til at blokere for sig har de to fået Dan Kreider, som er kommet til fra Rams og erstatter Terrelle Smith. Tight end-positionen og den offensive linje er lidt bekymrende. Der er mange tight ends, men få som virkelig virker til at gøre en forskel.

Defensivt er der sket større udskiftning. Begge sidste års startende defensive ends, Smith og LaBoy, er væk og det samme er Roderick Hood og Eric Green i det bageste forsvar. Eneste forstærkning i kasteforsvaret er Bryant McFadden, der er hentet hos Steelers, efter rookie-OLB Cody Brown, der var udset til at skulle spille en rolle som pass rusher, har brækket håndleddet og er ude for sæsonen. Det vil lægge ekstra pres på Dominique Rodgers-Cromartie, der sidste år i sin rookiesæson, viste positive takter (bl.a. med to interceptions i slutspillet, inden han i den grad blev brændt i Super Bowl af Santonio Holmes), men her i preseason er blevet kritiseret for at freelance for meget på banen. Kasteforsvaret var i forvejen forsvarets svaghed, så det kan godt vække lidt bekymring at det er her den største svækkelse er sket.

På special teams returnerer kicker Neil Rackers og punter Ben Graham. Hold øje med syvenderundevalget RB LaRod Stephens-Howling, som har imponeret med gode returns i preseason. Han vil formentlig dele returns med Steve Breaston.

Konklusion:

Kan Kurt Warner og receivergruppen holde sig rask er der grobund for endnu en stærk offensiv sæson fra Cardinals. Forsvaret lader en del tilbage at ønske, og selvom det nok ikke bliver til 36 touchdowns tilladt gennem luften igen i år, vil Cardinals givetvis stadig få problemer mod stærke kasteangreb. Kan Chris Wells holde sig rask har Cardinals mulighed for at kunne køre et mere balanceret angreb, og det vil være til fordel for dem. Divisionssejren burde blive hevet hjem igen i år, men som sidste år vil det hovedsageligt blive baseret på sejre indenfor divisionen. Mit bud er 9-7 ligesom sidste år, men jeg tvivler på at det bliver til meget mere med det kampprogram Cardinals har.

Seattle Seahawks

Trupændringer:

Forsvundet: RB Maurice Morris, RB T.J. Duckett, FB Leonard Weaver, WR Bobby Engram, OT Ray Willis, OG Floyd Womack, DT Rocky Bernard, OLB Julian Peterson, FS Brian Russell

Kommet til: RB Edgerrin James, FB Justin Griffith, WR T.J. Houshmandzadeh, DT Colin Cole, DT Cory Redding, CB Ken Lucas, SS Lawyer Milloy

Breakout player: TE John Carlson

Rookie watch: OLB Aaron Curry

Kampprogram:

Week 1: vs. St. Louis Rams

Week 2: @ San Francisco 49ers

Week 3: vs. Chicago Bears

Week 4: @ Indianapolis Colts

Week 5: vs. Jacksonville Jaguars

Week 6: vs. Arizona Cardinals

Week 7: Bye

Week 8: @ Dallas Cowboys

Week 9: vs. Detroit Lions

Week 10: @ Arizona Cardinals

Week 11: @ Minnesota Vikings

Week 12: @ St. Louis Rams

Week 13: vs. San Francisco 49ers

Week 14: @ Houston Texans

Week 15: vs. TampaBay Buccaneers

Week 16: @ Green Bay Packers

Week 17: vs. Tennessee Titans

Seahawks åbner med to divisionskampe, trods alt mod de på papiret letteste modstandere indenfor divisionen, men herefter venter fire svære uger, hvor kampene mod Jaguars og til dels Cardinals nok er dem med størst chance for sejr. Efter bye-week venter fire udekampe på fem uger – dog ikke nogen helt ovre på østkysten. Der kan skrabes nogle sejre sammen hist og her, og de tre hjemmekampe mod Lions, 49ers og Buccaneers skulle helst give sejre på kontoen.

Preview:

2008-sæsonen blev langt fra hvad Seahawks havde regnet med. Mike Holmgrens sidste sæson skulle have været et sidste Super Bowl-run, men blev i stedet et skadeshelvede uden lige fra starten af sæsonen. Nu har Jim Mora taget over, og han havde udsigt til et mere rask mandskab at arbejde med i denne sæson. Der er dog kommet nogle nøgleskader, som kan besværliggøre muligheden for igen at komme til tops i NFCs svageste division. Matt Hasselbeck er tilbage efter nogle skadesplagede sæsoner, og har set godt ud i preseason. Han har fået T.J. Houshmandzadeh at kaste til, og ”Housh” kan blive et rigtig godt mål for Hasselbeck på tredje down og i end zone. Nate Burleson har døjet med en skade, og det kan svække ham som en dyb trussel. Tight end John Carlson viste allerede sidste år prøver på sit talent, og kan stå over for en stor sæson i år. Edgerrin James er blevet signet og vil stå for størstedelen af Seahawks’ løb sammen med Julius Jones, med Justin Forsett som tredje hjul i den gruppe. Den offensive linje er dog lidt decimeret. Ray Willis og Floyd Womack er væk og veteranen Walter Jones er igen skadet, og kan risikere at misse flere kampe.

Defensivt var det store problem sidste år kasteforsvaret. Det var ikke så meget det bageste forsvar, som var skyld i problemerne, men et skidt pass rush gav modstanderne tid til at finde en åben receiver, og det må og skal forbedres i år. Pass rushet bør blive bedre med Patrick Kerney tilbage, men til gengæld er det bageste forsvar ramt af skader til bl.a. Marcus Trufant, som tidligst kommer i aktion efter holdets bye. Både med og uden Trufant kan kasteforsvaret få problemer i år, og pass rushet skal forbedres mere end jeg umiddelbart tror det bliver, for at Seahawks ikke også i år bliver kastet i sænk. Løbeforsvaret ser bedre ud, ikke mindst takket være en stærk linebacker-trio bestående af Lofa Tatupu, LeRoy Hill og rookie Aaron Curry. Hill kan dog stå overfor en karantæne fra ligaen pga. en uheldig sag udenfor banen.

Olindo Mare og Jon Ryan udgør en fin duo på special teams, og rookie-receiver Deon Butler er værd at holde øje med både som returner, men også når han kommer på banen på angrebet. Han er lynhurtig og kan også vise sig som en fin dyb trussel på angrebet, hvis ikke Burleson er i stand til det. Derudover er Justin Forsett og Josh Wilson muligheder i returngamet.

Konklusion:

Seahawks er svære at blive kloge på i år. Jeg har i de seneste måneder haft dem til at vinde alt fra 4 til 10 kampe. Den offensive linje og kasteforsvaret bekymrer mig, og selvom Hasselbeck umiddelbart er rask, så har skader det med at komme tilbage, og uden Hasselbeck ligner det igen et svært år. Af de hold, som sidste år leverede nogle dårlige sæsoner, er Seahawks et af de hold, som jeg ikke vil blive dybt overrasket over at se tilbage i toppen i år, men med spørgsmålstegnene samt et hårdt kampprogram bliver mit bud en svag forbedring fra sidste år – med mulighed for yderligere fremgang næste år: En 6-10-record.

San Francisco 49ers

Trupændringer:

Forsvundet: QB J.T. O’Sullivan, WR Bryant Johnson, OT Jonas Jennings, CB Donald Strickland, SS Keith Lewis

Kommet til: FB Moran Norris, WR Brandon Jones, OT Tony Pashos, DE Demetric Evans, OLB Marques Harris, CB Dre’ Bly

Breakout player: OG Chilo Rachal

Rookie watch: RB Glen Coffee

Kampprogram:

Week 1: @ Arizona Cardinals

Week 2: vs. Seattle Seahawks

Week 3: @ Minnesota Vikings

Week 4: vs. St. Louis Rams

Week 5: vs. Atlanta Falcons

Week 6: Bye

Week 7: @ Houston Texans

Week 8: @ Indianapolis Colts

Week 9: vs. Tennessee Titans

Week 10: vs. Chicago Bears (Thu.)

Week 11: @ Green Bay Packers

Week 12: vs. Jacksonville Jaguars

Week 13: @ Seattle Seahawks

Week 14: vs. Arizona Cardinals (MNF)

Week 15: @ Philadelphia Eagles

Week 16: vs. Detroit Lions

Week 17: @ St. Louis Rams

Sæsonen åbnes med tre divisionskampe i løbet af de første fire uger, og skal 49ers gøre sig håb om en divisionstitel skal disse føre til mindst to sejre. Kampene udenfor divisionen ser hårde ud, både før og efter deres bye-week. Der kan måske findes nogle sejre på hjemmebane mod Jaguars og Lions, men udekampene mod ikke-divisionsmodstanderne ser meget svære ud.

Preview:

49ers vil forsøge at følge op på sidste sæsons fine afslutning når denne starter, og med offensive coordinator Mike Martz væk vil RB Frank Gore atter blive omdrejningspunktet på angrebet. Rookie Glen Coffee har leveret fine præstationer i preseason og har sikret sig backup-jobbet, og han bør kunne få en fin sæson. Kasteangrebet er til gengæld noget mere tvivlsomt, og selvom Shaun Hill viste fine takter i sidste sæson, så er hans loft ikke ret højt, og receivergruppen lader en del tilbage at ønske – et problem som ikke bliver bedre af at rookie Michael Crabtree forlænger for mange penge, og derfor ikke er kommet på kontrakt endnu. Holder han sig til bare at være en game manager og undlader at lave fejl har han dog gjort sit arbejde fint. TE Vernon Davis står overfor et vigtigt år, efter at han sidste år kom i unåde hos coach Singletary, men jeg er ikke sikker på at han har hvad der skal til for endelig at leve op til sit høje draftvalg. Til gengæld kan det øgede fokus på løbet give et gennembrud til sidste års andetrundevalg, OG Chilo Rachal, der vil blive en vigtig brik i løbene på indersiden.

Defensiven er lidt bedre besat, men lader stadig en del tilbage at ønske. Både løbe- og kasteforsvaret var rangeret ca. midt i ligaen sidste år, og det ser jeg ikke umiddelbart ændre sig i år. CB Dre’ Bly er kommet til, men må nøjes med en plads som backup til Terrell Brown, som har udsigt til at starte med Walt Harris ude for sæsonen. Brown bør også være det bedste valg af de to, da Bly har mistet et skridt eller to i forhold til sin storhedstid.

Kicker Joe Nedney, punter Andy Lee og returner Allen Rossum returnerer alle, og det er en ganske solid gruppe.

Konklusion:

Spiller for spiller er 49ers’ hold ikke specielt imponerende, og specielt offensiven lader meget tilbage at ønske. Frank Gore skal have en stor sæson hvis 49ers skal gøre sig forhåbninger om at presse på for divisionstitlen. De lukkede sidste sæson fint af, men det var mod middelmådig modstand, og kampprogrammet i år er hårdt, udenfor divisionen. Jeg vil gerne tro på at 49ers leverer en god sæson, og kan Mike Singletary få motiveret holdet kan de gå hen og overraske. Ikke desto mindre synes jeg det ligner bare en middelmådig sæson for et middelmådigt hold. Mit bud er 5-11, men dog med mulighed for nogle ekstra sejre.

St. Louis Rams
Trupændringer
:

Forsvundet: RB/FB Brian Leonard, WR Torry Holt, TE Joe Klopfenstien, OT Orlando Pace, OT Adam Goldberg, C Brett Romberg, C Nick Leckey, OLB Pisa Tinoisamoa, OLB Quinton Colberson, CB Tye Hill, SS Corey Chavous

Kommet til: FB Mike Karney, WR Laurent Robinson, TE Billy Bajema, C Jason Brown, DT Hollis Thomas, FS Anthony Smith, SS James Butler

Breakout player: DE Chris Long

Rookie watch: MLB James Laurinatis

Kampprogram:

Week 1: @ Seattle Seahawks

Week 2: @ Washington Redskins

Week 3: vs. Green Bay Packers

Week 4: @ San Francisco 49ers

Week 5: vs. Minnesota Vikings

Week 6: @ Jacksonville Jaguars

Week 7: vs. Indianapolis Colts

Week 8: @ Detroit Lions

Week 9: Bye

Week 10: vs. New Orleans Saints

Week 11: vs. Arizona Cardinals

Week 12: vs. Seattle Seahawks

Week 13: @ Chicago Bears

Week 14: @ Tennessee Titans

Week 15: vs. Houston Texans

Week 16: @ Arizona Cardinals

Week 17: vs. San Francisco 49ers

Som for de øvrige hold i divisionen er det et modbydeligt kampprogram. Det bliver ikke sjovere af at de to modstandere Rams får, som de andre ikke har – sidste års 4’ere i NFC East, Redskins, og NFC South, Saints – begge er hold, der ser forstærkede ud i år. Der kan måske findes en sejr eller to indenfor divisionen, og derudover kan kampen mod Lions vindes, og Jaguars og Redskins kan også besejres hvis Rams rammer dagen. Derudover er det småt med oplagte muligheder for sejr.

Preview:

Quarterback Marc Bulger har set særdeles ukomfortabel ud i lommen de seneste sæsoner, hvor holdet har haft en ramponeret offensiv linje, og Bulgers mål er mildest talt ikke ret skræmmende. Donnie Avery, der har misset værdifuld spilletid i training camp, er eneste reelle mål Bulger har i det offensive, udover RB Steven Jackson. Det vigtige for Rams i år bliver at Jackson holder sig rask, og får en stor sæson, hvilket han har fine forudsætninger for at få, bl.a. gennem tilføjelsen af rookie Jason Smith. Smith har dog kæmpet lidt i training camp, og er ikke garanteret en plads som starter fra dag 1. Kommer han ind og lever bare nogenlunde op til sit potentiale kan han få en nøglerolle i løbeangrebet. Jason Brown er kommet til fra Baltimore Ravens og vil også få en vigtig rolle som styrmand på den offensive linje. Orlando Pace og Torry Holt – to lederskikkelser – er væk, og de kan blive svære at erstatte.

Defensivt er jeg lidt mere optimistisk. Head coach Steve Spagnuolo kommer fra en succesfuld tid som defensive coordinator hos Giants, og er en defensiv strateg, som bør kunne få det bedste ud af sidste års førsterundevalg DE Chris Long. Leonard Little skal stå for pass rushet modsat Long, og det er vigtigt for Rams at de får presset en sidste god sæson ud af veteranen. SS James Butler forstærker det bageste forsvar, mens Anthony Smith giver dybde. Cornerback-pladserne er dog ret tyndt besat, og selvom safety O.J. Atogwe returnerer og har lavet mange interceptions er han ustabil i coverage og kan blive brændt gentagne gange i løbet af sæsonen. Rookie-MLB James Laurinatis giver sammen med DT Hollis Thomas Rams en opgradering af løbeforsvaret. DT Adam Carriker, et tidligere førsterundevalg, er skadet og ude for sæsonen, hvilket er en klar svækkelse, ikke mindst i dybden.

Special teams-duoen, kicker Josh Brown og punter Donnie Jones, er til gengæld en af ligaens stærkeste. Derek Stanley og Kenneth Darby vil formentlig stå for størstedelen af returns i år.

Konklusion:

Det ligner en svær sæson for Rams. Forsvaret skal holde et højt niveau hvis Rams ikke igen skal tabe stort i mange kampe, for angrebet ser ikke ret stærkt ud. Steven Jackson har døjet med skader de seneste år, men skulle være god for 1000 yards rushing – til gengæld kniber det for kasteangrebet, og det vil blive udstillet hvis Rams kommer stort bagud, og er tvunget til at kaste. Rams er på vej i den rigtige retning, men i år ligner en svær sæson. Mit bud er en record på 3-13.

 

NFC North

Sidste sæson:

1.       Minnesota Vikings (10-6)

2.       Chicago Bears (9-7)

3.       Green Bay Packers (6-10)

4.       Detroit Lions (0-16)

Mit bud på slutstillingen i divisionen:

1.       Green Bay Packers

2.       Minnesota Vikings

3.       Chicago Bears

4.       Detroit Lions

09/10-preview:

Green Bay Packers

Trupændringer:

Forsvundet: OT Mark Tauscher, DT Colin Cole, DE Kabeer Gbaja-Biamila

Kommet til: Ingen væsentlige signings

Breakout player: TE Jermichael Finley

Rookie watch: NT B.J. Raji

Kampprogram:

Week 1: vs. Chicago Bears (SNF)

Week 2: vs. Cincinnati Bengals

Week 3: @ St. Louis Rams

Week 4: @ Minnesota Vikings (MNF)

Week 5: Bye

Week 6: vs. Detroit Lions

Week 7: @ Cleveland Browns

Week 8: vs. Minnesota Vikings

Week 9: @ Tampa Bay Buccaneers

Week 10: vs. Dallas Cowboys

Week 11: vs. San Francisco 49ers

Week 12: @ Detroit Lions (Thanksgiving)

Week 13: vs.