NFL-sæsonen har nået sit midtvejspunkt, og her får du en lille opdatering på, hvordan jeg ser de forskellige holds situation, og hvor vi som bettere skal være opmærksomme i den resterende del af sæsonen.

Der er ved at være spillet nok kampe i denne sæson til, at bookmakerne har så meget data på holdene, at det bliver sværere og sværere at finde en edge her i den sidste halvdel af sæsonen. Herunder vil jeg gennemgå nogle af de ting, jeg har i baghovedet, når jeg hver mandag morgen kigger kampprogrammet for den kommende kampuge igennem.

Alle hold vil naturligvis ikke blive gennemgået, men i denne artikel er nogle af de tanker, jeg har gjort mig omkring de udvalgte hold.

 ​​​​​

Hold jeg vil være mere forsigtig med i fremtiden

Patriots

Patriots er kommet flyvende fra start og er 8-0. Så dem er der vel ikke så meget at sætte på? Jo, jeg tror, de kommer til at tage et lille skridt ned. Deres angreb rangerer stadig kun som nummer 13 målt på DVOA, og deres offensive linje ligger uden for top 15 i både pass- og runblocking. Jeg siger ikke, de går helt i stå, men det kan simpelthen ikke vare ved. Deres kampprogram har været ret let, og i de kommende kampe møder de Lamar Jackson, Carson Wentz, Deshaun Watson, Dak Prescott og måske Patrick Mahomes. De tre førstnævnte er på udebane. Jeg ved godt, de lige slog Cleveland Browns, men Browns lavede tre turnovers og Patriots ingen, og så er det svært ikke at vinde.

Patrick Mahomes og Chiefs

Patrick Mahomes var skadet i søndagens brag imod Packers, hvor Matt Moore agerede quarterback-vikar. Hvornår Patrick Mahomes kommer tilbage, skal blive interessant at se, men det er nu mere hjemmebanestatistikken, der har været interessant indtil videre i år. Arrowhead Stadium har et ry for at være et svært sted at spille. Men Chiefs er altså blot 1-3 på hjemmebane i år. Selv når Mahomes kommer tilbage, er det værd at have i baghovedet.

Chargers

Chargers tabte sidste år kun fire kampe. I år har de allerede tabt fem! Jeg påpegede i min sæsonoptakt, at den offensive linje bekymrede mig. Rivers har været under pres på 38,9 % af sine dropbacks ift 35,2% sidste år, og det holder bare ikke, når Rivers i forvejen er oppe i årene.

Det er dog værd at bide mærke i, at Chargers er 1-3 på hjemmebane, hvor udeholdets tilskuere igen i år har overrendt stadionet. Hold derfor øje med oddset på dem, når de spiller hjemme. Normalt siger man, at hjemmebanen er tre point værd i NFL, men det er oftest ikke tilfældet for Chargers. I weekenden tager de imod Green Bay Packers, der er brandvarme. 

Vikings

Vikings' angreb har set godt ud på det seneste, men Kirk Cousins har altså været under pres på over 40 % af sine dropbacks. Det er rigtig meget. Deres seneste fire modstandere har ikke været gode i opdækningen, hvilket har afhjulpet dette lidt. Men hold øje med dem, når de møder Cowboys, Packers og Bears.

Og apropos opdækning - hold øje med modstanderens WR 1. For CB Xavier Rhodes har været meget gavmild i år. Rhodes har i mange år været betragtet som en top cornerback. Dog har han i år tilladt en passer rating på 124,7, når bolden er blevet kastet i hans retning. Det er helt horribelt. Han er en skygge af sig selv, så hold øje med ham. Allerede i kommende weekend står han overfor Chiefs og Tyreek Hill.

Seahawks

Seahawks har vundet seks kampe, men de har altså kun en målscore på +12. Det vidner om, at deres kampe har været super tætte, og at de har været lidt mere end almindelig heldige indtil videre. Samtidig er jeg heller ikke fan af deres play calling. Seahawks har løbet bolden 48,27 % af deres offensive snaps, og jeg synes ikke, de bruger Russell Wilson nok. Han er rangeret som ligaens bedste quarterback af det anerkendte medie Pro-Football-Focus. Jeg synes, de bør kaste bolden noget mere. Men hold især øje med Seahawks, når de møder hold, der er dygtige mod løbet – de møder Buccaneers i weekenden, der pt har tilladt 3,0 yards pr løb.

Hold jeg ser værdi i at spille på i fremtiden

Browns

Browns var inden sæsonen hyped til at blive sæsonens helt store overraskelse. Nu er de 2-5, og det havde de færreste nok set komme. Freddie Kitchens har været alt andet end god. De spiller ikke som et hold, hvilket jeg synes, mange af de koncepter, der bliver kaldt, også afspejler. Og så har Baker Mayfield været helt horribel. Hans præcision var top 5 sidste år, mens han i år skraber bund. Det bør han kunne rette op på, hvis han først får lidt selvtillid igen. Resten af deres program rangerer også som et af de letteste i ligaen, så hold øje med Browns, og om de ikke kan få vendt skuden. Det starter formentlig med en sejr mod Broncos i weekenden, der er uden Joe Flacco. 

49ers

Og nu til lidt ananas i egen juice. Jeg påpegede i min optakt til NFC-konferencen, at jeg så 49ers blive årets helt store overraskelse, og det må siges at have holdt vand. Mange er stadig ikke solgt på dem dog. Jo, de har haft et nemt program, men det her angreb bliver utrolig svært at stoppe. De har tre eksplosive running backs, samtidig med at deres receiver-gruppe også har fået tilført Emanuel Sanders. Panthers, der inden i søndags førte ligaen i sacks, fik kun lagt pres på Garoppolo 23,1 % af tiden. Hvis 49ers kan blive ved med at beskytte Garoppolo lige så godt, så kan jeg ikke se, hvordan man skal stoppe det her angreb. Jeg stoler fortsat trygt på 49ers. Og læg så lige dertil, at 49ers kun har scoret på 45,16 % af de gange, de har været i redzone (27th). Seahawks ligger til sammenligning på 67,74 % i den helt anden ende af skalaen. Plus at deres forsvar spiller ret godt også.

Du kan i øvrigt læse mere om, hvordan disse offensive statistikker påvirker de forskellige spillere og deres individuelle præstationer på Rotoreviewer.com.

Texans og JJ Watt

Det helt store spørgsmåls inden sæsonen var deres offensive linje, og de har imponeret! Texans må dog desværre undvære JJ Watt, hvilket bør påvirke deres pass-rush. Men deres angreb – uha – Deshaun Watson har spillet godt, og har endda haft 18 drops fra hans receivere, hvilket er tredjeflest i ligaen. Jeg holder et vågent øje med Texans, og hvor meget JJ Watts fravær kommer til at betyde, for deres angreb ser ihvertfald rigtig farligt ud.  

Hold øje med hold, der tanker

Falcons, Bengals, Dolphins, Jets og Washington har alle vundet 1 kamp eller færre, hvilket altså betyder, at de er i spil til at kunne få det første valg i 2020-draften, hvor den meget attraktive quarterback Tua Tagovailoa altså er på boardet. Falcons og Jets mangler ikke som sådan en quarterback, men de kunne stadig godt gå efter at få førstevalget for at kunne trade det dyrt væk.

Alle fem hold nævnt herover skal man lige hold ekstra øje med, inden man sætter sine penge på dem. Dolphins har solgt næsten alt, hvad de har af værdi, og det virker oplagt, at man vil trykke på den store "forfra-knap" til næste sæson. Bengals har eksempelvis også bænket QB Andy Dalton og starter i stedet rookien Ryan Finley, og så må vi se, hvad han kan finde ud af.

Det var, hvad der blev plads og tid til i denne lille opsummering af den første halvdel af NFL-sæsonen. Vi går nu ind i den afgørende fase, hvor vi finder ud af, hvem der skal med i slutspillet og kampen om Lombardi-trofæet.

Hvis der er nogle hold, du synes, jeg har forbigået, så del endelig dine tanker i en kommentar herunder.