NETeller har besluttet at lukke for amerikanske kunder. Det sker to dage efter at det canadiske selskabs to stiftere blev anholdt i USA og sigtet for hvidvaskning af penge.

Stephen Lawrence og John Lefebvre anklages for at have brudt loven der forbyder internet-gambling hos udenlandske firmaer. Strafferammen er 20 års fængsel.

Den amerikanske lovgivning blev skærpet i oktober sidste år. Indtil da var det forbudt at udbyde Internet-gambling i USA; men derefter blev det desuden forbudt at overføre penge til og fra de udenlandske spilleselskaber. Kort efter forlod Lawrence NETellers direktion - hvad Lefebvre allerede havde gjort i 2005. Men de to ejer stadig de største aktieposter i firmaet. De er canadiske statsborgere, men bosiddende i USA.

NETeller udbyder ikke selv spil, men er en virtuel pengepung der bruges til at sende penge via Internettet - fx mellem spiludbydere og deres kunder.

Lukker for amerikanere

To dage efter arrestationen har NETeller meddelt, at selskabet lukker for USA. Amerikanske kunder vil kunne få deres nuværende indestående udbetalt, men vil fremover ikke kunne benytte NETeller som transaktions-formidler.

Det er cirka 75% af sine kunder, NETeller dermed skærer bort. Til gengæld vil selskabet fokusere yderligere på at udvide sit marked i Asien og Europa.

Læs mere

Læs mere om den restriktive lovgivning i USA:
http://www.betxpert.com/artikel/usa-forbud-mod-internet-gambling

Bemærk, at NETeller stadig kan benyttes af danskere og andre europæere. Læs denne guide: http://www.betxpert.com/artikel/neteller-guide-1