NETELLER er en virtuel pengepung, en slags bank (uden renter og låne-mulighed), som man kan bruge til at overføre penge fra ét spillested til et andet, til andre privatpersoner med Neteller-konto eller til sig selv.

Man kan overføre penge til sin bankkonto eller simpelthen have et Neteller-kort som man kan hæve med i automater eller betale med i butikker.

Neteller er et anerkendt canadisk firma, stiftet i 1999, der også er børsnoteret i England. Da USA i 2006 vedtog en streng spillelovgivning der gjorde det ulovligt for amerikanere at overføre penge til udenlandske spilleselskaber, betød det et alvorligt dyk i Netellers omsætning. Men firmaet flyttede i stedet fokus til Europa og Asien – og er på vej opad igen.

Neteller lever af gebyrer, som man dog med lidt behændighed kan undgå eller i det mindste minimere.

Fordele ved Neteller

Hvad er fordelene ved Neteller, og hvorfor bruge det som alternativ til kreditkort- og bank-overførsler?

For det første kan man i visse situationer spare penge. Hos nogle poker-rooms og bookmakere er det ikke muligt at trække penge ud til sin bankkonto; i stedet er man henvist til fx at få en check tilsendt, og udenlandske checks er dyre at indløse. Men hvis man har en Neteller-konto, kan man flytte pengene dertil - og videre derfra til en bookmaker, der gerne vil overføre til bankkonti. Eller man kan få pengene sendt direkte til sin bankkonto. Bemærk dog at det sidste er forbundet med gebyrer - omend nok mindre end ved check-indløsning.

For det andet sparer man besvær og bureaukrati. Mange bookmakere og poker-rooms kræver at få en kopi af VISA-kortet, hvis man bruger det til at indbetale og udbetale midler. Ved at bruge Neteller, kan man nøjes med at udlevere sine kort-oplysninger til Neteller.

Stort set alle poker-rooms, casinoer og bookmakere benytter sig af Neteller. I vores oversigter over henholdsvis poker-rooms og bookmakere, kan man i hver enkelt anmeldelse se, om det pågældende sted bruger Neteller.

Endelig er det en smart finesse at man kan få et Neteller-kort og trække penge direkte fra sin Neteller-konto.

Ulemper ved Neteller

Neteller har relativt høje gebyrer ved ind- og udbetaling via kort/bankkonto (til gengæld er det hos Neteller gratis at overføre til og fra bookmaker-konti). Og hvis man udbetaler/indbetaler med en anden valuta end Neteller-kontoens valuta, koster det i vekselgebyr.

Åbning af Neteller konto


Hvis man ønsker at åbne en Neteller konto (bemærk at man skal være fyldt 18 år), skal man besøge Neteller på www.neteller.com

Siden er som udgangspunkt på engelsk. Man kan ændre sprog, så kontoåbnings-proceduren foregår på eksempelvis dansk. Og vilkår og regler fås også på dansk. Men når man har åbnet konto, foregår den daglige brug af siden på engelsk.

På Netellers hjemmeside klikker man på "Tilmeld dig nu" (”Open Account”) og følger anvisningerne. Det er gratis at oprette en konto, og tager kun et par minutter.

Indledningsvis skal man indtaste sin emailadresse (husk at angive samme mailadresse som du er registreret med hos bookmakerne), sit bopælsland samt ønsket kontovaluta :

Man kan blandt andet vælge danske kroner! Men bemærk: Hvis man har bookmaker-konti i euro, vil det være en god idé at vælge samme valuta hos Neteller (og omvendt, dvs når man åbner nye bookmaker-konti), da man herved undgår vekselgebyrer ved overførsel. Bemærk at man skal være omhyggelig med valg af valuta: Efter oprettelse af konto, har man kun mulighed for at ændre sin Neteller-valuta een gang.

Derefter vælges et password og et sikkerhedsspørgsmål med svar.

For at komme videre, skal man nu acceptere Netellers ”betingelser for brug” og ”regler om fortrolighed”. Der er et link til begge. Det anbefales at man læser dem/løber dem igennem. I "betingelser" fremgår det bl.a. at man skal være mindst 18 år, at man kun må åbne een konto og at man er forpligtet til at afgive korrekte oplysninger.

Efter at have trykket ”fortsæt”-knappen, får man tilsendt en email med et link som skal bruges til at bekræfte at man ønsker at åbne en konto.

Via linket i emailen kommer man til resten af registreringen, hvor man skal indtaste navn (husk at bruge samme navn, med eventuelle mellemnavne, som du har registeret dig med hos bookmakerne), adresse, telefonnummer, yndlingssport, kæledyrs-navn, fødselsdato og pasnummer.

Sørg for at huske/gemme hvad du har skrevet – bl.a. ved ”yndlingssport” og ved sikkerhedsspørgsmålet. Disse informationer skal bruges når Neteller skal identificere dig i særlige situationer – fx hvis du forsøger at tilgå din konto i et andet land.

Man får til sidst tilsendt en email med 2 vigtige numre : Account ID (12 cifre) og Secure ID (6 cifre), og ved brug af disse, samt det valgte password, kan man logge ind hos Neteller via http://www.Neteller.com/ab/signin/index.cfm

Indbetaling til Neteller konto


Når man har åbnet en Neteller konto, er næste skridt at få penge sat ind på den. Der er følgende muligheder for indbetaling til sin Neteller konto:

Kort


Kredit-kort (Visa. Bemærk: MasterCard kan ikke bruges til indbetaling, heller ikke selv om man har Netellers eget kort: ”Net+ MasterCard”):

Kun muligt for Extended Accounts.

Gebyr: 1,75%

Debit-kort (Maestro, Visa Debit, Visa Electron)
Minimum 15 euro eller tilsvarende.

Gebyr: 1,75%

Klik på fanebladet "Deposit" og klik på "Make a deposit" under punktet "Credit Card" eller ”Debit card”. Følg anvisningerne (man skal indtaste kortnummer, udløbsdato og sikkerhedscifre).

Ved første indbetaling med et kort (men kun ved den første), ringer Neteller på det telefonnummer, man har afgivet under registreringen, og stiller et par sikkerheds-spørgsmål (f.eks. hvad man har angivet ved sin registrering omkring yndlingssport, fødselsdato, postnummer mv.). Man får endvidere tilsendt en email, så hvis man ikke er hjemme når de ringer, kan man i stedet ringe tilbage til Neteller på det nummer, der står i emailen (gratis opkald), eller sende dem en mail om, hvornår man er hjemme.

Bank-overførsel via formular


Minimum 15 euro.

Klik på fanebladet "Deposit" og indtast beløb. Tryk på ”Continue”.

Du har nu mulighed for at rette beløb, annullere – eller trykke på ”Continue”.

Fortsætter du, kommer du til en side.med Netellers bank-oplysninger (du får også en email med oplysningerne). Disse skal du bruge når du opsøger din bank (evt Netbank) for at foretage overførslen.

Fra du foretager overførslen til pengene står på din Neteller-konto, går der 2-3 arbejdsdage.

Ved bankoverførsel er der ingen gebyrer fra Netellers side, men der kan forekomme lokale gebyrer fra ens egen bank for ulejligheden.

Indsæt penge via bookmaker-/poker-konto


Dette foretages via en bookmaker/et poker-room hvor man har penge stående på sin konto. Man beder ganske enkelt denne bookmaker/poker-room om en udbetaling og vælger Neteller som udbetalingsform og angiver herefter sine Neteller-detaljer. Dette forudsætter naturligvis, at bookmakeren tilbyder Neteller som udbetalingsform.

Ved denne form for overførsel er der ingen gebyrer fra Neteller. Dog tager de 1,9% i gebyr, hvis der skal veksles valuta, dvs. hvis f.eks. bookmaker-kontoen er i danske kroner og Neteller-kontoen i Euro. Der kan forekomme gebyr hos den bookmaker/poker-room man overfører fra - de fleste steder er det dog gratis at overføre til/fra Neteller.

Udbetaling fra Neteller konto


Når man på et tidspunkt ønsker at hæve penge fra sin Neteller konto, er der følgende muligheder:

Udbetaling til bookmaker-/poker-konto


Dette kan naturligvis kun lade sig gøre hos en bookmaker eller et poker-room der tilbyder Neteller som betalingsform. Når man har fundet sig en egnet, skal man hos den pågældende bookmaker/poker-room vælge at foretage en indbetaling via Neteller.

Herefter skal man indtaste sit Neteller-kontonummer og muligvis også sit Security ID eller den email adresse man anvender til sin Neteller konto.

Neteller tager ingen gebyrer for overførsel til konto hos bookmaker/poker-room.

Udbetaling pr. check


Klik på fanebladet "Withdrawal", og efterfølgende på punktet "Make withdrawal". Herefter angiver man det ønskede beløb til udbetaling, og i næste skridt angiver man "Check" som ønsket udbetalingsform.

Neteller udsteder en personlig check, og sender til den adresse der er brugt ved registreringen.

Neteller tager 2 Euro for udstedelse af check. Bemærk endvidere at man kan opleve at den bank man indløser checken i kan tage et (ofte højt) gebyr for at indløse den (100 DKK er ikke unormalt).

Udbetaling til bankkonto


Man kan overføre penge fra sin Neteller konto til sin bankkonto. Dette forudsætter, at man har registreret og fået godkendt sin bankkonto (selve registreringen er enkel nok, men herefter kan det tage cirka 10 dage, før Neteller har færdiggjort godkendelsen). Gebyret for overførsel til bankkonto er: 50 DKK. Og kursen man vil få – hvis man har behov for at veksle, dvs. hvis ens Neteller-konto ikke står i danske kroner, er cirka 2 % under Nationalbankens kurs.

Man registrerer sin bankkonto sådan hér : Log ind hos Neteller og klik på ”Register Bank Account” i den gule menu til venstre. Herefter skal man skrive sin IBAN (international udgave af dit bankkontonummer), SWIFT-kode (international kode for din bank), samt sin banks navn, by og telefonnummer. Man skal desuden vælge valuta.

Neteller vil så (efter cirka 10 dage) indsætte et lille beløb på bankkontoen. Når det er sket, skal man logge ind på Neteller, klikke på "Verify Bank Account" i den gule menu og indtaste det beløb, der er sat ind på kontoen. Herefter er ens konto registreret og man kan overføre penge:

Klik på "Make Withdrawal" og herefter på ”Make Withdrawal Now” forneden. Indtast beløbet, der skal overføres, og vælg "Bank Transfer" som ”Type of withdrawal”. Klik så på ”Make Withdrawal” og klik på "Confirm". Pengene vil så blive overført til ens bankkonto. Det tager 2-5 dage ifølge Netellers liste, men kan tage op til 10 dage.

Overførslen skal i øvrigt foretages manuelt fra Netellers side, så der kan godt gå et par dage, før beløbet er hævet fra Neteller-kontoen.

Udbetaling til Net+ MasterCard


Endelig kan man udbetale via Netellers eget hæve-/betalingskort. Læs mere herunder.

Netellers eget hæve-/betalingskort 

Har man en Extended Account hos Neteller (og er 18 år), kan man få et særligt hæve-/betalingskort, et ”Net+ MasterCard” (debit).

Enten:

Et virtuelt Net+ MasterCard

- som kan bruges hos online-butikker der tager imod MasterCard.

Eller:

Et fysisk Net+ MasterCard

- som man kan bruge som almindeligt betalingskort, i Danmark og udlandet – dvs i hæveautomater, butikker, restauranter etc der tager imod MasterCard.

Når man bruger kortet – uanset om det er det fysiske eller det virtuelle – trækkes pengene direkte fra din Neteller-konto.

Bemærk at man i en hæveautomat højst kan hæve 500 pund (eller tilsvarende) om dagen. Og man kan ikke hæve mere end der er på ens Neteller-konto (det er et debit-kort, ikke et kreditkort).

Kortet kan ikke bruges til at indsætte penge på sin Neteller-konto

Selve kortet er gratis, men man betaler et gebyr for hver måned kortet er inaktivt (dette gælder det fysiske kort; ved det virtuelle er inaktivitet gratis). Desuden er der transaktionsgebyr hver gang man hæver i en hæveautomat: 2,95%.

Der vil endvidere være et vekselgebyr hvis man hæver i en anden valuta end konto-valutaen.

Upgradering af Neteller konto


Har man en Neteller konto, skal denne opgraderes før man kan bruge den optimalt. Opgradering er gratis.

Uden opgradering kan man ikke hæve fra sin konto!

Når man er opgraderet, får man desuden fordel af højere grænser for, hvor store beløb, man må overføre ad gangen, samt mulighed for at få et Neteller-betalingskort, som kan bruges til at hæve penge fra sin Neteller-konto via hæveautomater eller til at betale med i butikker etc.

For at blive opgraderet, skal man vælge "Upgrade to Extended" på Netellers hjemmeside og følge anvisningerne.

Neteller skal bl.a. have en email med en scanNet kopi af et identifikationsdokument (pas, kørekort) samt en scanNet kopi af en bankudskrift (eller fx en el-regning) der viser kundens navn og adresse.

Efter en kort behandlingstid, certificerer Neteller kontoen, og man er nu klar til at bruge sin Neteller konto til fulde.

Eksempel på overførsel


Du har vundet penge hos Everest Poker og vil gerne hæve dem. Problemet er, at du hos Everest Poker ikke kan hæve penge til den bankkonto/det betalingskort (f.eks. VISA) som du brugte ved indbetalingen.

Så overfører du bare pengene til din Neteller-konto - bemærk at der kan være et vekselgebyr, hvis din Empire-konto og din Neteller-konto ikke er i samme valuta.

Fra din Neteller konto kan du efterfølgende hæve pengene med et Net+ MasterCard.

Eller du kan sende pengene videre til en bookmaker eller et andet poker-room, der gerne vil udbetale til dit normale betalingskort/bankkonto, f.eks. Expekt * . Denne overførsel er gratis.

Læg dog mærke til, at det nok er en god idé at spille lidt hos bookmakeren, så denne ikke bliver sur over at blive brugt som overførsels-æsel. Ellers kan det være de kræver at få kopi af kreditkort, pas osv…

Diverse

Bemærk at ens Neteller-konto automatisk lukkes hvis man forsøger at tilgå den fra et andet land end det land man befandt sig i da man åbnede kontoen. Dette sker af sikkerhedshensyn. Og man kan bare kontakte Netellers support, identificere sig og få åbnet kontoen.

Hjælp hos Neteller


Hvis der er noget der ikke er besvaret af denne guide, kan vi tilføje at Neteller har en ganske udmærket support , som reagerer hurtigt på forespørgsler.

Det er muligt at sende email, ringe (ikke gratis) samt live-chatte. Endvidere har Neteller en FAQ-sektion som ofte giver svar på nogle af de spørgsmål man som både ny og erfaren bruger løber ind i.