Sponsoreret indhold fra NordicBet

Eksperter, kommentatorer og bookmakere dømte Alternativet ude på forhånd, men danskerne har stor tiltro til Uffe Elbæks nye parti. Bookmakeren NordicBet står til at tabe en formue, hvis Alternativet kommer i Folketinget.

Der var masser af argumenter for, at Alternativet ikke har en chance ved det kommende folketingsvalg. Partiprogrammet ser tyndt ud, Uffe Elbæk selv er eneste kendte profil, og valgdatoen er faretruende tæt på. Ingen eksperter gav dem en reel chance, og derfor var bookmakeren NordicBet også oppe i 25 gange pengene, da der i sidste uge skulle sættes odds på Alternativets chancer for at komme i Folketinget. Men det kan vise sig at blive en særdeles dyr fornøjelse for bookmakeren, da danskerne i stor stil sætter penge på en succesfuld valg-debut til Uffe Elbæks parti. 87,5 pct. af alle indsatser er således placeret på, at Alternativet klarer spærregrænsen, hvilket har presset oddset helt ned i 2,50.

"Der er ingen tvivl om, at vi taber rigtig mange penge, hvis Alternativet kommer ind. Selv om vi næsten dagligt sænker oddset, bliver spillene ved med at vælte ind. Og stort set alle vores kunder tror på Alternativet. Vi forventede det modsatte, men vi er i den grad blevet taget på sengen. Vi må tage hatten af for spillerne, hvis vi ser Alternativet i Folketinget, men heldigvis for os er der stadig lang vej igen," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Der kom for alvor gang i spillelysten, da Uffe Elbæks parti højst overraskende fik hele 1,7 pct. af stemmerne i den første meningsmåling, der blev offentliggjort i weekenden. Noget tyder altså på, at Alternativet har ramt noget, som vælgerne efterspørger.

"Lige nu ser det ud til, at Alternativet faktisk har en realistisk mulighed for at komme i Folketinget, men vi har stadig til gode at se, om vælgernes reaktion blot er et udtryk for nyhedens interesse, eller om partiet rent faktisk lykkes med at fange den store vælgerskare, som er ramt af politikerlede og støtter Elbæks vision om at føre politik på en ny måde. De mange debatter op til valget bliver den virkelige lakmusprøve for partiets kandidater," vurderer Tonni Munk Jensen.


Hvor mange procent af stemmerne får Alternativet ved Folketingsvalget 2015? 
0-0,99 pct. 2.50
1-1,99 pct. 2.45
Mindst 2 pct. 2.50 

Find spillet på www.NordicBet.dk Betsafe.dk> under Politik & Finans - Folketingsvalg 2015