Bundesligaen nærmer sig sin afslutning, og mens guldet er placeret, så er det anderledes tæt i bunden. Fem hold ligger inden for fire point med tre spillerunder tilbage. BetXperts samarbedspartner bulibold.dk lister nedrykkerodds, tager temperaturen på samtlige fem nedrykningskandidater og giver et bud på nedrykkerne.

Med tre runder tilbage af dette års Bundesliga er der garanteret drama frem til sidste spillerunde. Hamburger SV, Paderborn, Freiburg, Hannover 96 samt Stuttgart er alle i overhængende fare for at rykke ned.

Samtlige hold møder hinanden på kryds og tværs i de kommende uger og fire af dem er endda i indbyrdes opgør på allersidste spilledag. Kan Paderborn overraske alle, eller må de to traditionsklubber HSV og Stuttgart en tur ned at vende? Vi ser på det aktuelle formbarometer og giver et bud på slutstillingen, og hvordan de sidste kampe ender.

Bemærk i øvrigt, at der i første omgang skal findes to nedrykkere, mens der er nedrykningskampe for holdet, som slutter tredjesidst.

Udvalgte nedrykningsodds

Rykker ned

Bedste odds Bookmaker
Stuttgart 1,40
Unibet
Paderborn 2,35 Unibet
Hannover 2,75
NordicBet
Freiburg 2,80 Unibet
Hamborg 3,40 Unibet

Nuværende bundstilling 

Hold Kampe Målforskel Points
Hamburger 31 -26 31
Paderborn 31 -30 31
Freiburg 31 -11 30
Hannover 96 31 -18 30
Stuttgart 31 -22 27

Vurdering af bundkombattanterne

Hamburger SV

Placering: 14

Point: 31

Målforskel - 26

For blot et par uger siden så det næsten håbløst ud for Hamburger SV, der som bekendt er eneste klub, der aldrig nogensinde har været ude af Bundesligaen. I hvert fald var vores podcastpanel hos bulibold.dk forholdsvis enige om, at HSV ville tage sig af den ene nedrykningsplads. Men mod to sejre i træk har brandslukker Bruno skabt fornyet optimisme i det nordtyske.

Det virker forholdsvist solidt, det han på kort tid har fået bygget op, og samtidig er nøglespillere som van der Vaart og ikke mindst Lasogga begyndt at træde i karakter. Lasogga var om nogen manden, der forhindrede nedrykning i sidste sæson og med ham tilbage på måltavlen, er HSV for første gang i lang tid igen over stregen.

Af de fem nedrykkerhold er de desuden det mandskab med det bedste slutprogram, så uret på Imtech Arena kan formentlig få lov til at gå sin vante gang minimum en sæson endnu.

Restprogram:

Freiburg (Hjemme) Uafgjort

Stuttgart (Ude) Uafgjort

Schalke (Hjemme) Uafgjort

Paderborn

Placering: 15

Point: 31

Målforskel - 30

Selvom de sluttede efteråret på en flot tiendeplads, så har de gennem hele sæsonen været det mest oplagte bud på en nedrykker. Seneste rundes sejr i Freiburg aftjener dog respekt for Paderborn, der indtil da virkede til at spille uden selvtillid. 0-11 lød deres målscore i de seneste fire udekampe, men Breitenreiter og co. virker til at ville spille med om overlevelse frem til det sidste.

Paderborn rykker ned til odds 2,35 hos Unibet*

Det kniber med kvaliteten i truppen til at sikre sig de nødvendige point, og med et vanskeligt slutprogram er det ikke sikkert, at selv en sejr i sidste spillerunde mod Stuttgart vil sikre en ny sæson. Det kan dermed blive til en hurtig tilbagevenden til 2. Bundesliga for oprykkerklubben Paderborn. Vi er usikre på den præcise nedrykningschance, men lad os sige cirka 45%. Bemærk dog at spillet hos Unibet* kun gælder direkte nedrykning, altså de to nederste pladser.

Restprogram:

Wolfsburg (Hjemme) Nederlag

Schalke (Ude) Nederlag

Stuttgart (Hjemme) Nederlag

Freiburg

Placering: 16

Point: 30

Målforskel - 11

Første hold lige under stregen. Det er svært at blive kloge på Breisgrau-brasilianerne. Den ene uge henter de point ude mod Schalke for senere at tabe hjemme til Paderborn. Kontinuitet har generelt været en mangelvare for Freiburg og Streich, der især har haft det svært, når lejesvenden Nils Petersen har siddet ude.

I weekenden var han dog tilbage i målscorerens rolle, og han er om nogen livlinen, hvis Freiburg skal overleve i ligaen. Af de fem nedrykningskandidater har Freiburg formentlig det sværeste tilbageværende program, men til gengæld kan deres målscore i sidste ende vise sig at være et ekstra point værd. De møder desuden to af de direkte konkurrenter i de sidste par runder, så klubben har skæbnen i egne hænder.

Freiburg rykker ned til odds 2,80 hos Unibet*

Bookmakerne har pæn tiltro til at Freiburg klarer den - en optimisme vi ikke helt deler. Igen er det svært at vurdere, men meget under 40% er nedrykningschancen næppe, og odds 2,80 lugter pænt af værdi. Bemærk dog at spillet hos Unibet* kun gælder direkte nedrykning, altså de to nederste pladser.

Restprogram:

Hamburger SV (Ude) Uafgjort

Bayern München (Hjemme) Nederlag

Hannover 96 (Ude) Nederlag

Hannover 96

Placering: 17

Point: 30

Målforskel - 18

Vi spåede allerede i vores optakt til forårssæsonen, at Hannover havde overpræsteret i efteråret, og at de kunne gå et svært forår i møde. Vi skrev endda, at det kunne blive en lang sæson, hvis de først kom ind i en serie af kampe uden sejre, men vi havde alligevel ikke regnet med, at den serie skulle løbe helt frem til tredje sidste spillerunde.

Klubben har først (for) sent indset, hvor alvorligt det står til, og selvom Frontzek sikrede et flot point ude mod Wolfsburg, efter de var nede med 2-0, så røg holdet for første gang i sæsonen under stregen. Hannover var også i sidste sæson involveret i nedrykningskampen efter et skidt forår, men ligesom ved den lejlighed, tror vi på, at de igen sikrer sig overlevelse. Det kræver dog formentlig en sejr i den sidste kamp hjemme mod Freiburg.

Restprogram:

Werder Bremen (Hjemme) uafgjort

Augsburg (Ude) Nederlag

Freiburg (Hjemme) Sejr

Stuttgart

Placering: 18

Point: 27

Målforskel – 22

Med sejre til henholdsvis HSV og Paderborn er der nu tæt på uendeligt langt op til redning for Stuttgart. De tyske mestre anno 2007 er i overhængende fare for at rykke ud, og var det ikke for et formidabelt slutprogram, var det svært at se, hvor man skulle finde optimismen.

Med en væsentlig dårligere målscore end eksempelvis Freiburg kræver det minimum fire point, hvis Die Schwaben ikke skal rykke ned for første gang siden 1975. Holdet virker ikke for alvor til at have den nødvendige balance, og defensiven lukker simpelthen for mange mål ind, til at vi tror på Stuttgart kommer over stregen, men en tredjesidsteplads og to relegationskampe mod nummer tre i Bundesligaen er inden for rækkevidde.

Restprogram:

Mainz (Hjemme) Uafgjort

Hamburger SV (Hjemme)
Uafgjort Paderborn (Ude) Sejr

Bud på slutstilling

Hold Points
Hannover 34
Hamburger 34
Stuttgart 32
Freiburg 31
Paderborn 30