Nedrykningsgyser i Superligaen i weekenden når Lyngby tager imod SønderjyskE. Vi har set på klubbernes slutprogram, samt på Bet24s nedrykningsodds...

Ifølge Bet24 kan den kommende weekends kamp mellem Lyngby og SønderjyskE afgøre Superligaens nedrykningsdrama. Frederik Skov fra Bet24 udtaler:


- Meget står på spil i Lyngby i weekenden. Vinder SønderjyskE og får OB samtidig point hos FC Midtjylland, ligner Lyngby en sikker nedrykker i vores øjne. Det kører ikke for OB, men holdet er stadig alt for godt til at rykke ned så vi tør godt give 8 gange pengene på det sker.

Vi har kigget lidt nærmere på, om et OB-point og en SønderjyskE-sejr reelt kan vise sig at være dødsstødet. Lyngby har fået en flyvende start på foråret, netop som de kunne ønske sig. Desværre må de kongeblå se de lyseblå sætte point på kontoen i en lind strøm. Men kan Lyngby fortsætte? Slut-programmet for de tre nedrykningstruede (her regnes HB Køge allerede for rykket ned):

Lyngby:

Sønderjyske (h)

Silkeborg (u)

FC Midtjylland (h)

AGF (u)

FC Nordsjælland (u)

AaB (h)

OB (u)

Brøndby IF (h)

Det er et hårdt slutprogram, hvor "letteste" kampe ligner SønderjyskE og AaB på hjemmebane, mens man måske kan have en nogenlunde chance mod FCM. Interessant er det dog at notere, at Lyngby faktisk har været bedre på udebane denne sæson med fire sejre i 14 kampe. Forårets resultater, med sejre over FCM, OB og HB Køge gør at jeg ikke vil afskrive Lyngby endnu.

OB:

FC Midtjylland (u)

AGF (h)

Silkeborg (u)

AaB (h)

FCK (u)

FCN (u)

Lyngby (h)

HB Køge (u)

De kommende tre kampe for OB ser lidt svære ud, efter min mening. FCM og Silkeborg ude er langt fra lette opgaver, mens AGF aldrig er en walkover. Skal OB ud af krisen skal hjemmekampene mod AGF og AaB dog give 6 point, da FCK og FCN venter på udebane. OB er nødt til at forsøge at få nedrykningsspøgelset væk inden sæsonens andensidste kamp mod Lyngby som kan blive en direkte dyst om overlevelse. Her har OB dog et es i ærmet mod HB Køge i sidste runde, som givet vis vil være rykket ned.

Sønderjyske:

Lyngby (u)

HB Køge (h)

Brøndby IF (h)

AC Horsens (u)

FC Midtjylland (h)

FCK (h)

Silkeborg (u)

AaB (h)

SønderjyskE har en hård serie med BIF, ACH, FCM og FCK, men HB Køge og AaB på hjemmebane ligner de kampe hvor point skal sikres. Især sæson-afslutningen mod AaB, som kan forventes ikke at have noget at spille for. Dog er det vigtigt, at SønderjyskE får sat point ind i de svære kampe, ellers kan Lyngby komme for tæt på, hvis det indbyrdes opgør i weekenden falder ud i sidstnævntes favør.

Samlet set kan det siges at OB har 3 hjemmekampe mod 5 udekampe i slutprogrammet, mens SønderjyskE har 5 hjemmekampe og 3 udekampe og Lyngby har 4 hjemmekampe og 4 udekampe. Set i dét lys, samt kvaliteten af modstanderne i de sidste 8 runder vurderer jeg OB til at have det sværeste program. Dog bør de på papiret have en stærkere trup end SønderjyskE og Lyngby, men når først kriser indtræffer kan selv de bedste spillere spille langt under niveau. SønderjyskE har 9 point ned til stregen og kan med point i mod Lyngby redde sig efter min mening. 9 point i 7 kampe er et stort forspring. OB derimod er i frit fald og kan efter weekenden være blot 2 point over stregen. Når først stregen kommer så tæt på kan hvad som helst ske. Se bare nedrykningskampen i sidste sæson med AaB, Esbjerg og Randers som alle havde hold der burde være bedre end nedrykning.

Odds på nedrykningskampen

Hentet hos Bet24

Kampodds:


Lyngby - SønderjyskE
2,50 3,30 2,70

FC Midtjylland - Odense BK
2,00 3,30 3,70

Vinderspil Special: Hvem rykker ned

Lyngby 1,15
OB 8,00
SønderjyskE 12,00

Find nedryknings-oddsene: Bet24 - Sport - Fodbold - Danmark - Superligaen Sæsonspil