Sidste år vandt Russell Westbrook fra Oklahoma City Thunder MVP-titlen i NBA, men hvem bliver 2017/18-sæsonens mest værdifulde spiller? NBA-ekspert Casper Eriksen har taget et kig på favoritterne til NBA MVP-titlen i denne optakt. 

Hvert år, når sæsonen er ved at komme til en ende, kåres den mest værdifulde spiller. Titlen Most Valuable Player (MVP) er blevet givet siden 1955, og navne som Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, LeBron James fremgår flere gange på listen. Det er altså ikke en titel, der bliver givet til hvem som helst.

Tilbage i tiden var MVP’en ofte at finde på det hold, som vandt mesterskabet i den sæson, men i de seneste 14 sæsoner er det kun sket tre gange. Der har været mange store trades i off-season, som har rykket op og ned på MVP-feltet. Spillere som Russell Westbrook og James Harden, der var de to største favoritter i sidste sæson, har på deres respektive hold fået selskab af andre stjerner, hvilket gør deres chancer for en MVP-titel noget mindre i år.   

NBA 2017/18 MVP Odds

Odds på Most Valuable Player i NBA 2017/18

Bedste odds Bookmaker
Kahwi Leonard 5,00
Bet365
Kevin Durant 6,00
NordicBet
Lebron James 6,50
Danske Spil
Russel Westbrook 8,00
Unibet
James Harden 11,00
Bet365
Giannis Antetokounmpo 13,00
888sport
Kyrie Irving 17,00 Bet365
Stephen Curry 19,00 888sport
Anthony Davis 23,00 Unibet

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Favoritterne

Kahwi Leonard (San Antonio Spurs)

Kawhi Leonard er den altoverskyggende stjerne hos San Antonio Spurs. Han er sammen med LeBron James ligaens to bedste two-way spillere (gode både offensivt og defensivt). Leonard har været en dominerende spiller i ligaen i et stykke tid, men i sidste sæson så vi for alvor, hvordan han har overtaget Spurs helt nu efter Duncan/Ginobili/Parker-æraen. Desværre blev Leonard skadet i slutspillet. Hvis Leonard skal gå samme vej som Duncan, så kræver det to MVP-titler. Rampelyset er rettet mod Kawhi Leonard i denne sæson. Han er modsat, hovedparten af de resterende MVP-kandidater, den altoverskyggende stjerne på sit hold. Leonards svaghed i MVP-kapløbet er, at hans defensive evner ikke altid vises i box-scoren.

Lebron James (Cleveland Cavaliers)

LeBron James har vundet titlen fire gange, men vi skal tilbage til perioden fra 2009 til 2013. På det tidspunkt var LeBron 28 år. Han har ikke vundet titlen i siden, og spørgsmålet er, om han efterhånden har ramt en alder, hvor han ikke længere kan have så meget indflydelse på banen. Cavaliers har i off-season sagt farvel til Kyrie Irving, som rejste til Boston. Selvom Dwyane Wade og Isaiah Thomas er kommet til, så kommer LeBron formentlig til at skulle fokusere mere på offensiven, hvilket skal gøre en af de bedste basketboldspillere, vi har set i verden til en af favoritterne i dette kapløb. Derudover har LeBron også den fordel i forhold til konkurrenterne, at han spiller i Eastern Conference, hvilket må siges at være den svageste af de to.

Kevin Durant (Golden State Warriors)

Kevin Durant vandt MVP-titlen tilbage i 2013-14, da han tog Thunder til conference-finalen. Durant var slet ikke med i MVP-kapløbet i sidste sæson, da han døjede med en skade, som gjorde han missede 20 kampe. Durant var dog ganske dominerende i finalen mod LeBron & co, hvor han også vandt finals-MVP. Durant viste, at han muligvis er ligaens bedste offensive spiller, som alle forsvarsspillere frygter at stå overfor. Det, sammen med at han før har vundet titlen, selvom han delte spottet med en anden superstjerne, gør ham til en af favoritterne i år.  

Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

Russell Westbrook er den forsvarende mester af MVP-titlen, da han var ganske suveræn i sidste sæson. Forskellen er dog, at Westbrook i denne sæson skal dele alt med nyankommne Paul George og Carmelo Anthony. Westbrooks statsline fra sidste sæson (31,6 point, 10,4 assists og 10,7 rebounds) vil uden tvivl tage et dyk, og Westbrook vil helt sikkert også gerne bytte en MVP-titel for et mesterskab. Westbrook er dog en af de bedste point-guards i ligaen.

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

Giannis Antetokounmpo har et ubestrideligt talent, og hans potentiale er enormt. I sidste sæson lå han med et snit på 22,9 point, 5,4 assists og 8,8 rebounds. Han bidrager ydermere i begge ender af banen, hvor han defensivt snittede 1,9 blocks og 1,6 steals i sidste sæson. Milwaukee spås til at få en rigtig god sæson, og ligesom med LeBron James, så er det en stor fordel at Bucks er i en svag conference. Det kan bidrage til, at Antetokoumpo kan komme til at se endnu mere imponerende ud.

James Harden (Houston Rockets)

James Harden endte på andenpladsen efter Westbrook i sidste sæsons MVP-ræs, hvor han fik 753 point mod Westbrooks 888. Harden lå med en statsline på 29,1 point, 11,2 assists og 8,1 rebounds i sidste sæson. Chris Paul er kommet til klubben, og hans tilstedeværelse bør betyde, at Harden ikke laver +10 assists hver kamp mere. Derimod forventer jeg, at han fortsat kommer til at snuse til +30 point i snit per kamp. Harden spiller på et hold, som løber og skyder mange 3’ere, og han vil fortsat have bolden meget, hvilket bør betyde, at Harden skal være en af udfordrerne til MVP-titlen.

Spiltanker: Værdi i Harden eller Antetokoumpo?

Jeg vil mene, at oddset på Antetokoumpo (13) og Harden (11) kan lugte en smule af værdi. Harden mener jeg ikke kommer til at tage samme dyk statsmæssigt, som Westbrook vil, og var det ikke for Westbrooks, så var Harden blevet MVP i sidste sæson. Antetokoumpo fordi han har potentiale til at blive den måske bedste spiller i ligaen, hvilket flere af ligaens spillere faktisk har været ude at sige. Derudover så spiller han i en svag conference, hvor hans stats vil se endnu vildere ud.