På søndag mødes Danmark og Island i Nations League, og Danmark kan potentielt gå op på førstepladsen med en sejr.

Det var et alternativt dansk landshold, der i onsdags besejrede Sverige med 2-0 i en venskabskamp på Brøndby Stadion. Hele otte danske spillere fik landsholdsdebut i en kamp, der i høj grad var præget af covid-19 og selvisolation. 

Jonas Wind bragte Danmark foran efter 61 minutters spil på oplæg fra Mathias 'Zanka' Jørgensen, der med en fin berøring inde i feltet sendte bolden hen til FCK-holdkammeraten Wind, der stod klar ved bagerste stolpe og nemt kunne prikke bolden i mål. Debutanten Alexander Bah scorede til slutresultatet 2-0 efter 74 minutter, da han fra en helt fri position i feltet sikkert satte bolden ind med indersiden. 


Også landstræner Kasper Hjulmand var ude mod Sverige, da han var i isolation på grund af positive coronatests i landsholdslejren. I stedet vikarierede Ebbe Sand som landstræner. Hjulmand er dog tilbage igen mod Island, og det samme er alle de udtagede spillere, der til dagligt spiller i England. Kun Pierre-Emile Højbjerg er stadig ude, men det er på grund af karantæne og ikke en coronarelateret af slagsen.

For alle spillere: Få et 49-kroners livefreebet til Danmark - Island hos ComeOn*

  • Gå til ComeOn.dk og log ind/opret konto
  • Spil 49 kroner pre-match til minimum odds 1,80 på kampen mellem Danmark - Island
  • Få automatisk et livefreebet på 49 kroner til samme kamp
  • Kampagnen er åben for alle spillere med bopæl i Danmark
  • Den maksimale gevinst på freebettet er 1.000 kroner

Hent tilbud hos ComeOn

Odds på Danmark - Island

Nedenfor finder du de bedste odds på Nations League-kampen mellem Danmark og Island. Der er kickoff klokken 20.45 søndag, og kampen spilles i Parken. Du kan følge opgøret direkte på Kanal 5 samt Dplay og Eurosport Player.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,40
Uafgjort 5,25
Island 12,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 2,00
Under 2,5 1,90
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,55
Nej 1,61
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Kasper Dolberg scorer 2,30
Christian Eriksen scorer 2,35
Martin Braithwaite scorer 2,50
Yussuf Poulsen scorer 2,50
Pione Sisto scorer 2,90
Jonas Wind scorer 3,10
Thomas Delaney scorer 5,00
Daniel Wass scorer 6,00
Gylfi Sigurdsson scorer 7,00
Joakim Mæhle scorer 7,50
Alfreð Finnbogason scorer 8,00
Birkir Bjarnason scorer 12,00

Odds er senest opdateret fredag den 13. november klokken 13.05. 

Danmark får klart flere spillere til rådighed mod Island, end det var tilfældet onsdag mod Sverige. Det står klart, da den engelske regering har lavet en begrænset undtagelse for de danske og islandske spillere, der til dagligt optræder for engelske klubber. Det bekræftede DBU torsdag over for TV 2 Sport

- Det er en bred samlet indsats, det er lykkes med. Vi har haft god gavn af vores søsterforbund i England, FA, som har arbejdet for sagen. Det danske udenrigsministerium har været aktiv. Vores dygtige ambassadør i London har ydet en kæmpe indsats, fortæller DBU-direktør Jakob Jensen.

DBU skriver i en pressemeddelelse, at de regner med, at spillerne kan rejse hjem i løbet af fredagen og blive testet, så de derefter hurtigst muligt kan træne med. De danske spillere kommer til landet i chartret privatfly.

Den engelske regering ville i starten ikke give spillerne tilladelse til at rejse til Danmark grundet den nye muterede udgave af coronavirus, Cluster 5, der har spredt sig fra mink til mennesker. 

Det er Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Mathias Jensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard og Pierre-Emile Højbjerg, der nu har fået tilladelse til at indgå i Danmarks trup til de kommende Nations League-kampe. Dog er Pierre-Emile Højbjerg som nævnt ude af kampen mod Island grundet karantæne.

Slagent islandsk hold

Det må formodes at være et slagent islandsk landshold, der søndag møder op i Parken. Torsdag spillede de den uhyre vigtige EM-playoff-kamp mod Ungarn om at komme med til næste års EM-slutrunde, men kvalifikationen glippede i slutminutterne. Længe så det ellers ud til, at Island for tredje gang i træk skulle kvalificere sig til en slutrunde, men sådan skulle det altså ikke gå.

Island bragte sig foran på et frisparksmål af Gylfi Sigurdsson efter 11 minutter. Det var dog et stort drop af Leipzig-keeper Péter Gulácsi, der tabte bolden ind i eget mål. 

Ungarn udlignede efter 88 minutter på et ret tilfældigt mål af den franskfødte Loïc Négo, der har ungdomskampe på CV'et for flere franske landshold. Négo fik sin landsholdsdebut for det ungarske landshold i oktober måned i år. 

Island havde problemer med at få bolden ud af feltet, og efter lidt klumpspil lå bolden for fødderne af Négo, der sikkert sparkede udligningen i nettet. Få minutter senere modtog stortalentet Dominik Szoboszlai bolden på egen banehalvdel, der tog turen selv og satte et par islandske spillere på sin vej, indtil han bragede bolden ind bag en chanceløs Hannes Halldórsson. Et pragtmål af Salzburg-spilleren, der regnes for at være et af de største talenter i europæisk fodbold. 

Det var dog nogle tydeligt skuffede islandske spillere efter kampen. Målmand Hannes Halldórsson sagde blandt andet, at han ikke troede, han nogensinde havde været så trist efter en fodboldkamp før. 

- Jeg tror aldrig, at jeg har været så trist efter en fodboldkamp, lød det fra den tidligere Randers-spiller, der uddybede sin skuffelse:

- At forsvare en føring har været vores styrke, og jeg troede ikke, at det her kunne ske, siger den 36-årige målmand.

Danmark kan med uafgjort sikre sig en position i det øverste seedningslag til kvalifikationen til VM i Qatar i 2022, men med en sejr kan de potentielt gå forbi Belgien i Nations League-gruppen.

Det vil dog kræve, at England formår at tage point fra belgierne i Bruxelles, og formentlig også alle tre af slagsen. Belgien ligger nummer et i gruppen med ni point og en målscore på 10-4. Danmark og England har begge syv point, og Danmarks målscore er på 4-2. 

Da Island og Danmark mødtes i oktober måned i Reykjavik, vandt Danmark forholdsvist nemt med 3-0.