Der er rygter om en europæisk toppost til statsminister Mette Frederiksen, men hos bookmakerne har de Mette Frederiksen som favorit til også at være statsminister efter næste folketingsvalg. Se de bedste odds her.

Det går stærkt på Christiansborg og det er svært at forudsige, hvordan det vil gå op til næste folketingsvalg. Ifølge de seneste meningsmålinger, så har danskerne ikke set den store fidus i SVM-regeringen over midten.

Socialdemokratiet og Mette Frederiksen kunne juble over resultatet på valgnatten i november 2022, hvor de hentede 27,5% af stemmerne. I den seneste Voxmeter-måling får Socialdemokratiet 21,3%.

Også Venstre har svært ved at finde fodfæste i regeringssamarbejdet og de dårlige meningsmålinger kan føre til, at Venstre vælger at vende tilbage til blå blok.

Der er endnu ikke kommet en positiv effekt af formandsskiftet, hvor Troels Lund Poulsen afløste Jacob Ellemann-Jensen. Venstre fik 13,3% ved folketingsvalget ´22, men det ser ud til, at de risikerer at ryge under 10% ved næste valg.

Og det er heller ikke nemt for Lars Løkke Rasmussen, da Moderaterne har haft nogle personsager. Først med Jon Stephensen, der sendte upassende beskeder til en 19-årige pige og senest kom det frem, at Mike Fonseca havde indledt et forhold til en kun 15-årig pige.

Samlet set er SMV gået fra 50,1% af stemmer ved valget i ´22 til at have 39,3% i seneste meningsmåling fra Voxmeter (3. marts).

Odds på Folketingsvalget

En valgperiode kan maksimalt være 4 år, så næste folketingsvalg skal afholdes seneste november 2026.

Statsminister efter næste Folketingsvalg?

Special Højeste odds Bookmaker
Mette Frederiksen 2,25
Lars Løkke Rasmussen 2,50
Nicolai Wammen 4,00
Alex Vanopslagh 5,00
Troels Lund Poulsen 5,00
Martin Lidegaard 15,00
Pia Olsen Dyhr 18,00
Morten Messerschmidt 40,00
Lars Boje Mathiesen 50,00

Voxmeter: Fremgang til Liberal Alliance og SF

Socialdemokratiet og Venstre har rykket sig ind mod midten, men vælgerne ser ikke ud til at følge med.

Alex Vanopslagh og Liberal Alliance har været dygtige til at markere deres politiske mærkesager og samle vælgere, der har vendt ryggen til Venstres linje. LA får 14,4% af stemmerne i Voxmeters måling, hvilket gør dem til næststørste parti efter Socialdemokratiet.

Der er sandsynligvis et par år til næste valg, men det forventes, at Alex Vanopslagh vil meddele, at han er statsministerkandidat for blå blok.

Nu skal Konservative have ny partileder og det er endnu uvist, hvad der vil ske med Ny Borgerlige og om Lars Boje vil danne et nyt parti.

SF er også gået flot frem i meningmålingerne, hvor de står til 14,2% efter de fik 8,3% af stemmerne ved valget´22.

Så Pia Olsen-Dyhr står umiddelbart som bedste bud fra rød blok på en udfordrer til Mette Frederiksen, men de er afhængige af Socialdemokratiet vil være interesseret i at gå væk fra en midterregering og danne en ren rød regering..

Selv om SF har har taget en god del af Socialdemokratiets vælgere, så har rød blok kun 28,8% af stemmerne.

Se mere om odds på politik.

Ofte stillede spørgsmål

🔎Hvornår afvikles der folketingsvalg?
En valgperiode er på 4 år, så der skal afvikles folketingsvalg igen senest den 10. november 2026.

🔎Hvem vinder folketingsvalget?
 Hos bookmakerne er Mette Frederiksen favorit til fortsat at være statsminister efter næste folketingsvalg.