Det er ikke til at vide, hvornår næste folketingsvalg finder sted, men det er sikkert, at det kommer til at ske senest den 4. juni 2023. BetXpert bringer her odds på statsministerkandidaterne.

Statsminister Mette Frederiksen ville ganske givet vinde Folketingsvalget, hvis det blev udskrevet i nær fremtid. Samtidig ville det formentlig være rigtig skidt for Venstre med valg nu her. Det viser seneste meningsmåling fra Epinion, som de har lavet for DR. Ved valget i 2019 var det tæt mellem Socialdemokratiet og Venstre, men lige nu tegner det ikke til at blive en kamp mellem S og V ved næste valg, hvor Venstre end ikke er mest populære parti i blå blok. I meningsmålingen fra Epinion står Socialdemokratiet til hele 44 procent af stemmerne, mens Venstre blot står til ni procent. 

Gennem det seneste halve år har store Venstre-profiler som Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg forladt partiet, og det vil formentlig også få indflydelse for Venstres valg, da begge politikere kan samle mange personlige stemmer. 

Odds på næste folketingsvalg

Herunder finder du de bedste odds på, hvem der er statsminister i Danmark efter næste folketingsvalg. Mette Frederiksen er favorit til at beholde magten.

Hvem er statsminister efter næste folketingsvalg? Danske Spil* odds Bookmaker
Mette Frederiksen 1,33
Søren Pape 5,00
Lars Løkke Rasmussen 6,00
Jakob Ellemann-Jensen 8,00
Pernille Vermund 50,00
Kristian Thulesen Dahl 100,00
Pia Olsen Dyhr 150,00
Alex Vanopslagh 200,00
Sofie Carsten Nielsen 200,00

Odds på næste folketingsvalg er senest opdateret fredag den 16. april klokken 10.54. 

Danske Spil* har også Mette Frederiksen som storfavorit til at genvinde valget, som oddstabellen ovenfor viser. Hos Unibet* kan du få odds 11,00 på Søren Pape som Danmarks næste statsminister. Du kan også få odds 150,00 på Nye Borgerliges Pernille Vermund hos Unibet*. NordicBet* har odds 125,00 på Pernille Skipper.

Historisk højt odds på V-formand

BetXpert har talt med Peter Emmike, der er oddssætter hos Danske Spil*. Han fortæller, at der er tale om det højeste odds på en Venstre-formand i al den tid, de har udbudt spil på en kommende statsminister.

- Det er første gang i vores tid med spil på en kommende statsminister, at en Venstre-formand er oppe i odds 8,00 og dermed kun vægtes 12,5 procent chance for at være statsminister efter næste folketingsvalg, fortæller Peter Emmike til BetXpert.

Som nævnt ovenfor i artiklen har V-profiler som Lars Løkke og Inger Støjberg forladt partiet, og det har været medvirkende til det høje odds.

- Jakob Ellemann er steget i odds henover de seneste måneder, da meningsmålingerne p.t. ikke peger i Venstres retning. Flere store profiler har forladt partiet, og lige nu virker Jakob Ellemann ikke med sikkerhed til at være blå bloks samlede statsministerkandidat, siger Peter Emmike og fortsætter:

- Søren Pape og Konservative er derimod, ifølge nogle meningsmålinger, lige nu det største parti i blå blok, og Pape kunne derfor godt være den samlede statsministerkandidat for blå blok.

Også Lars Løkke Rasmussen er større favorit til at blive statsminister end Venstres Jakob Ellemann hos Danske Spil*, og det er han, da det snart forventes, at han præsenterer et nyt midterparti i dansk politik. 

- Det lyder jo til, at Lars Løkke snarest vil være partiformand for et nyt midterparti, og det bliver spændende at se, hvem han kan samle i sit nye parti. Og når det er sagt, så er Lars Løkke en erfaren politiker og partiet vil sandsynligvis være en toneangivende aktør inde på midten af dansk politik, lyder det fra Peter Emmike.

Krise i Venstre

Som det fremgår af oddstabellen ovenfor i artiklen, er Venstre end ikke blå bloks største kandidat til statsministerposten, som det ser ud lige nu ifølge meningsmålingerne. 

Kort før nytår meddelte Inger Støjberg, at hun trak sig som næstformand i Venstre efter ønske fra Jakob Ellemann. Få dage senere, på årets første dag, skrev Lars Løkke Rasmussen, at han meldte sig ud af Venstre og blev løsgænger. 

I februar måned fortalte Inger Støjberg så til Skive Folkeblad, at hun forlod Venstre, og dermed mistede Venstre to markante skikkelser på bare få uger. 

BetXperts politiske ekspert, Asser, har heller ikke den store tiltro til Venstre p.t.

- Der er ingen tvivl om, at Venstre er i kæmpe krise, og får Lars Løkke Rasmussen samlet nok vælgererklæringer, vil det føre til endnu en åreladning fra Venstre. Man har mistet mange profiler og mange personlige stemmer, så det er svært at forestille sig, at Jakob Ellemann-Jensen kan præsentere et troværdigt regeringsalternativ, fortæller Asser og fortsætter:

- Jeg har svært ved at se andre end Mette Frederiksen som næste statsminister, men omvendt kan tingene gå meget hurtigt i politik. Det er dog meget sigende for Ellemanns position, at både Søren Pape og nu også Lars Løkke Rasmussen har overhalet Jakob Ellemann-Jensen hos Danske Spil*.

Tror på efterårsvalg

Asser har et spilforslag, der går på, at vi får et folketingsvalg i 2021. Du kan læse spilforslaget i fuld længde her. BetXperts politiske ekspert nævner november som oplagt, da der afholdes kommunalvalg.

- Sandsynligheden for et valg til efteråret er bestemt ikke faldet, siden jeg lagde tippet op. Socialdemokratiet fortsætter deres momentum, og blå blok er fortsat i kæmpe krise. Den store joker er, hvad Mette Frederiksen tænker om Lars Løkke Rasmussens parti. Umiddelbart tror jeg, hun vil foretrække, at han er opstillingsberettiget, før hun udskriver valg, da det vil føre til yderligere fragmentering i blå blok. Han kommer nok til at tage flest stemmer fra Venstre, så hvis hun venter med at udskrive valg, til han er klar, kan det blive endnu et søm i Venstres kiste, siger Asser og fortsætter:

- Socialdemokraterne har fået lidt ridser i lakken i forbindelse med børnene i Syrien, men umiddelbart er det ikke noget, som virker til at påvirke deres opbakning i meningsmålingerne. Generelt står regeringen rigtig stærkt, da oppositionen har travlt med at bekrige hinanden, mens støttepartierne heller ikke for alvor presser regeringen.

- Kommunalvalget til november er stadig den oplagte dato for et folketingsvalg, og chancen for et valg i 2021 som mit spilforslag lyder på er i hvert fald ikke faldet siden jeg lagde tippet op, lyder det fra Asser.