Lørdag aften/natten til søndag starter endnu en spændende sæson i Major League Soccer, den nordamerikanske fodboldliga.

Stjerner som Matt Reis (New England), Landon Donovan (Los Angeles Galaxy), Freddy Adu (Real Salt Lake), Taylor Twelllman (New England), Jaime Moreno (DC United) samt Richard Mulrooney (FC Dallas) tager hul på MLS’ 12. sæson.

Og hen ad vejen (til august) kommer David Beckham jo også til; når han rejser fra Real Madrid til Los Angeles.

Ligaen har altid været svær at forudsige, og den nye sæson bliver nok ikke meget anderledes. Men jeg håber, at I vil kunne bruge denne optakt til at danne Jer et indtryk af holdene i denne sæsons MLS.

Åbningskampen står mellem Colorado - DC United, og bliver spillet kl. 21.30 lørdag den 7. april 2007.

Analyser af kampene fra runderne vil være at finde her: http://www.betxpert.com/ekspert/mls/

Desværre er der ikke nogen bookmakere, som er ude med odds på diverse langtidsvæddemål, som f.eks. hvem der bliver topscorer, hvem der vinder Eastern og Western Conference, samt hvem der vinder mesterskabet.

Optakt

Herunder følger et lille indblik på de 13 hold, som er inddelt i Eastern og Western Conference, og et lille blik på, hvem der kan gå hele vejen. Først tager vi Eastern Conference (Chicago til Toronto FC) og bagefter Western Conference (Chivas USA til Real Salt Lake). Der kan være enkelte transfers, som undertegnede måske har misset, men jeg har prøvet at få alle de vigtigste med i denne optakt. Trades foretaget efter 1. april 2007 er ikke med, men jeg vil komme med en update, hvis der skulle være noget nyt.

Jeg har prøvet at få alle de spillere med, som holdene har hentet i drafts op til sæsonen, men det skal siges, at det ikke er sikkert, at de kommer på 1.holdet. Men så spiller de som regel med på reserveholdet.

Skulle I have evt. spørgsmål til mig omkring MLS eller den amerikanske liga generelt, så skal I bare stille dem i forum, eller ved at sende en mail til mig på [email protected], så skal jeg prøve at svare på dem så godt som overhovedet muligt.

Forventet Slutstilling

Eastern
1. DC United
2. New England
3. Columbus
4. Kansas
5. Chicago
6. New York
7. Toronto

Western
1. Houston
2. Dallas
3. Los Angeles
4. Colorado
5. Chivas
6. Real Salt Lake

Hold-gennemgang. Eastern

Chicago Fire

Stadion: Toyota Park
Kapacitet: 20.000
Første MLS-sæson: 1998
Kaldenavn: Fire
Træner: Dave Sarachan
Placering 2006: Røg ud i Conf. Semis til New England
Forventet Placering 2007: 5. plads i Eastern Conference

Chicago startede sidste sæson med masser af udekampe, da man ventede på, at det nye stadion skulle blive klart til indvielse. Da det blev klart, så rykkede man stille og roligt op i tabellen, hvor man endte på 3.pladsen i Eastern Conference, hvor man så skulle møde New England Revolution i Conference Semifinalerne, hvor man spiller 2 kampe, og er stillingen lige efter disse kampe, så spiller man forlænget spilletid og straffespark. Begge hold vandt én kamp på hjemmebane med ét mål, og da den forlængede spilletid ikke gav en vinder, så skulle man afgøre det på straffespark.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Man har kun hentet Ryan Coiner (Columbus Crew). Udover ham, så har man også hentet en del unge spillere i draften op til sæsonen. Bakary Soumare, Jerson Monteiro, Nate Norman, Mike Banner, Simon Omekanda, Nick Noble, Mark Totten, Osei Telesford, Asmir Pervan samt Daniel Woolard er hentet i de forskellige drafts, som der afholdes hvert år op til sæsonen.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har mistet et par erfarne spillere til sæsonen. Man står uden Nate Jaqua (Toronto FC), Andy Herron (Columbus Crew) samt Zach Thornton (Colorado Rapids), som man har til andre klubber. Derudover har man sagt farvel til Leonard Griffin, Jared Montz, Craig Capano samt John Thorrington, der ikke har fået en ny kontrakt med klubben til denne sæson.

Profil
Forsvarer Ivan Guerrero, der kom til Chicago før sæsonen i 2005, har været en af deres mest solide forsvarer, og han blev kåret til årets spiller i Chicago i sin første sæson. Han læser spillet rigtig godt, og står som regel på de rigtige steder. Han er ikke den store målscorer, da det er blevet til 4 mål, mens han har lagt op til 15 mål i kampene. Han fokuserer mere på det defensive arbejde.

Hold øje med
Chicago gjorde et stort scoop, da man i 2005 hentede Chris Rolfe i draften, for han er gået frem ad i udviklingen siden den første dag. Hans første sæson bød på 8 mål i den røde dragt, hvilket var næstbedst af alle rookies. Og sidste sæson blev det til 7 mål, så man skal holde godt øje med denne unge spiller. Og med afgangen af Jaqua og Herron, så er presset lagt over på hans unge skuldre.

Placering
Chicago er i den lettere division, hvor jeg forventer, at man tager 5. pladsen i Conferencen efter bl.a. New England og DC United, der stadig er for stærke. Chicagos svageste punkt ser ud til at være målmanden, da man har sagt farvel til Thornton. De nuværende målmænd har samlet 3 år i MLS med 16 kampe i alt, hvilket ikke er den store erfaring af have mellem stængerne.

Columbus Crew

Stadion: Crew Stadium
Kapacitet: 22.555
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn: Crew
Træner: Sigi Schmid
Placering 2006: 6. plads i Eastern Conference
Forventet Placering 2007: 3. plads i Eastern Conference

Columbus havde en af sine værste sæsoner i MLS sidste år, da man endte på sidstepladsen af alle hold, da man kun hentede 33 point i 32 kampe, hvilket gav en sikker sidsteplads. Man kom aldrig rigtigt godt i gang. Men det meste af sæsonen blev også ødelagt af mange skader i de defensive rækker, hvilket gav en del nederlag over sæsonen. De reserver, som man havde, var bare ikke gode nok til at træde i karakter i kampene.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Columbus har hentet et par spillere ind til sæsonen, for at styrke bredden på holdet. Danny O´Rourke (Toronto FC), Will Hesmer (Toronto FC), Andy Herron (Chicago Fire) samt Robbie Rogers (Heerenveen, Holland) er kommet til klubben af nye spillere. Derudover har man også hentet nogle unge spillere i drafts op til sæsonen. Det drejer sig om Brad Evans, Aaron Chandler, Ben Hunter, Ryan Junge, Tonci Skroce, Ted Niziolek samt Kevin Burns.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har mistet Ritchie Kotschau (Toronto FC) samt Ryan Coiner (Chicago Fire) til andre klubber, mens Jon Busch, Chris Leitch, Jose Retiz samt Ivan Becerra ikke har fået tilbudt en ny kontrakt med klubber, og er for tiden ledige på markedet. Jonny Walker har stoppet sin karriere i Columbus og har lagt støvlerne på hylden.

Profil
Den amerikanske alt-mulig-mand Frankie Hejduk er en vigtig del af Columbus’ forsvar, men til Columbus’ store uheld, så var den stærke back skadet stort set hele sæsonen, og kunne ikke gøre sig gældende på holdet. Han har 7 års erfaring fra MLS, men derudover har han også 4-års erfaring fra tysk fodbold, hvor han var hos Leverkusen. Hans præcise afleveringer samt blik for spillet bliver meget vigtigt for succes til Columbus.

Hold øje med
Den unge og talentfulde målmand, Will Hesmer, skal blandt andet spille op til sit talent, hvis de skal have en chance for at for at komme langt i sæsonen. Han får dog god brug for den opbakning, som han kan få af forsvaret, så det bliver lette opgaver til at få lidt selvtilliden i kroppen. Han skal tage over efter erfarne Busch og Walker, der ikke er at finde i klubben mere.

Placering
Kan man i år holde sig fri for skader, så har man holdet til at komme med i slutspillet. Jeg regner med, at de tager 3. pladsen i Conferencen efter New England og DC United, der stadig virker til at være en anelse for stærke i denne Conference. Nøglen på dette Columbus hold bliver målmanden og hvor meget han viser i kampene. I forhold til sidste sæson, så har man forstærket holdet på nogle væsentlige pladser til denne sæson.

DC United

Stadion: RFK Stadium
Kapacitet: 56.000
Første MLS-sæson:
Kaldenavn: 1996
Træner: Tom Soehn
Placering 2006: Taber af Conference Finalen
Forventet Placering 2007: 1. plads i Eastern Conference

DC United lagde stærkt ud sidste sæson, og mange forventede, at de ville tage det samlede mesterskab, men at man vinder grundspillet, er ikke betydende med, at man er sikre mesterskabet eller bare en plads i finalen. Der skal stadig kæmpes for det. Man slog først New York ud efter et par meget jævne kampe, mens man i finalen tabte til New England i et opgør, der byd på chancer til begge hold for at avancere.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
DC United har ikke hentet det store I USA, men man har kigget mere mod udlandet. Man har hentet Jay Nolly (Real Salt Lake) i en af de store handler i MLS, mens man har hentet Luciano Emilio (CD Olimpia, Honduras) samt Kasali Yinka Casal (Fulham FC, England) i udlandet. I drafts har man hentet Bryan Arguez, Brad North, Jay Needham, Ricky Schramm, Luis Robles, Shawn Crowe samt Guy Kpene.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har sendt nogle rimelig rutinerede og gode spillere væk fra klubben. Rod Dyachenko (Toronto FC), Nick Rimando (Real Salt Lake), Freddy Adu (Real Salt Lake), Brandon Prideaux (Colorado Rapids) samt Alecko Eskandarian (Toronto FC). Det er nogle rigtig gode spillere, som man har sagt farvel. Andy Metcalf, Matt Nickell, Robert Ssejjemba samt Domenic Mediate har ikke fået tilbudt en ny kontrakt til denne sæson.

Profil
Han er godt nok blevet 33 år, men Jaime Moreno er en af de farligste angribere, som der spiller i MLS. Han er den angriber i MLS historie, der har scoret næstflest mål med 105 mål. Han er en sikker mand i angrebet hos DC United, hvor han har spillet stort set hele sin karriere. Han er farlig foran mål, og er en sikker mand fra pletten.

Hold øje med
Ved siden af Jaime Moreno ser det ud til at være Luciano Emilio, der er hentet i CD Olimpia i Honduras, hvor han hjalp dem til at vinde flere turneringer med hans mål. Han er en stor spiller, der fylder meget på banen, og er god til at holde på bolden og spille den videre til en anden spiller. Han spiller sin første sæson i MLS, men har ellers været i Mexico, Brasilien og Honduras at spille.

Placering
DC United strøg hurtigt til tops sidste sæson, og der blev man hele grundspillet. Det var tydeligt, at man åbenbart havde fået toppet holdet lidt for tidligt, for da man kom til slutspillet, så havde man lidt problemer med at hente de samme sejre igen. Samlet set, så er holdet forstærket offensivt, mens man efterlader defensiven i næsten samme stand som sidste sæson. Jeg tipper dem til at tage 1. pladsen i Conferencen, hvor New England også vil kæmpe med i toppen.

Kansas City Wizards

Stadion: Arrowhead Stadium
Kapacitet: 42.000
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn: Wizards
Træner: Curt Onalfo
Placering 2006: 5. plads i Eastern Conference
Forventet Placering 2007: 4. plads i Eastern Conference

Kansas havde en lidt blandet sæson sidste år, hvor man længe lå og kæmpede mod New York om den yderste plads i slutspillet, hvor det så var New York, der hentede den plads. Kansas City var også ramt af et par enkelte vitale skader i løbet af sæsonen, som ødelagde noget for holdet.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Til denne sæson har man forstærket sig på målmandsposten, da man har hentet den rutinerede Kevin Hartman (Los Angeles Galaxy), hvilket er en forstærkning i forhold til Will Hesmer, som man har sendt til Toronto i en ”begynderdraft” for Toronto. Toronto har så tradet ham videre. Derudover har man hentet Michael Harrington, Edson Elcock, Kurt Morsink, Aaron Hohlbein, Michael Todd, Chris Konopka, Eric Frimpong, AJ Godbolt, Michael Kraus samt Willy Guadarrama i diverse drafts, som der afholdes.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Kansas har sagt farvel til den stærke angriber, Josh Wolff, der forsøger sig i Tyskland hos 1860 Munchen. Derudover har man sendt Will Hesmer (Toronto FC), Dave van den Bergh (New York Red Bulls) Shavar Thomas (Los Angeles Galaxy) samt Alex Zotinca (Chivas USA). Man har også sendt nogle spillere ud på det frie marked, da de ikke har fået ny kontrakt med klubben. Det er Bo Oshoniyi, Ryan McMahen, Sergei Raad, Brian Roberts samt Stephen Shirley.

Profil
Veteranmålmanden Kevin Hartman er hentet i Los Angeles op til denne sæson, og man har her hentet en af de bedste målmænd i ligaen, hvilket er en opgradering af defensiven hos Kansas City. Han erstatter Will Hesmer i målet, der godt nok også er en god målmand, men han har ikke vist det storspil, som man tidligere har set fra ham af.

Hold øje med
23-årige Eddie Johnson har, i sin unge alder, allerede spillet 6 år i MLS, hvor han har scoret 26 mål i ca. 100 kampe. Han har et stort talent, som han først udfoldede i Dallas, der byttede ham til Kansas, hvor han var sidste sæson. Med afgangen af Wolff til Tyskland, så er han den angriber, som man skal sætte sin lid til.

Placering
Kansas City har holdt fast i store dele af stammen på holdet, hvor det dog kun er Wolff, der er smuttet i forhold til det bedste hold sidste sæson. Kansas var sidste sæson meget tætte på slutspillet, og jeg synes, at man burde tage 4. pladsen i Conferencen, da man er blevet en smule bedre defensiv med erhvervelsen af Hartmann i målet.

New England Revolution

Stadion: Gillette Stadium
Kapacitet: 68.756
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn: Revs
Træner: Steve Nicol
Placering 2006: Tabte finalen til Houston Dynamo
Forventet Placering 2007: 2. plads i Eastern Conference

New England havde en god sæson sidste år, hvor man endte med at komme helt til finalen, hvor man måtte ud i straffespark for at tabe finalen til Houston Dynamo. Holdet virkede som en god enhed, der fungerede på alle pladser, og man havde flere spillere med stor erfaring, der støttede de spillere, der ikke havde den store erfaring.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
New England har ikke hentet nogle nye etablerede spillere ind til sæsonen. Men i drafts har man hentet Wells Thompson, Amaechi Igwe, Ryan Solle, Bryan Byrne, Adam Christman, Kyle Helton, Phil Marfuggi, Gary Flood samt Chris Loftus.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har mistet et par spillere til denne sæson, og det drejer sig om Jose Cancela (Toronto FC), Clint Dempsey (Fulham, England) samt Kyle Brown (Real Salt Lake), hvilket er et par gode spillere, som man har sagt farvel til, mens Pat Haggerty, Jani Galik, Danny Wynn, Adam Williamson samt Jose Manuel Abundis ikke fik deres kontrakt fornyet.

Profil
Matt Reis er ligaens bedste målmand, og har en rigtig stor rutine i målet fra de seneste sæsoner, hvor han har vist hans kvaliteter. Han gik fra at være en god reservemålmand til i 2004 at gribe chancen fuldt ud, da han fik æren at være 1. målmand. Han har en rigtig mål imod, hvor det kun er blevet til 162 i 126 kampe.

Hold øje med
Taylor Twellman var en af ligaens farligste spillere foran målet i sidste sæson, hvor det blev til 11 mål i 32 kampe for New England. Da han nærmest scorede mål på samlebånd, så var USA nærmest i chok, da han ikke kom med til VM i Tyskland. De 5 år, som han har været i ligaen, er det blevet til 75 mål på bare 130 kampe. Han er en rigtig god angriber, og han bliver spændende at følge i New England, om han kan fortsætte den gode stime.

Placering
Jeg vil sætte New England på 2. pladsen i Eastern Conference efter DC United. New England har mistet smule offensivt med afgangen af et par spillere, men man har en rigtig god trup med flere rigtig gode spillere, og kan man holde sig skadesfri hele sæsonen, så er der rigtig gode muligheder for det næste skridt, som er den samlede sejr, når sæsonen er slut.

New York Red Bulls

Stadion: Giants Stadium
Kapacitet: 80.242
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn: Bulls
Træner: Bruce Arena
Placering 2006: Røg ud i Conf. Semis til DC United
Forventet Placering 2007: 6. plads i Eastern Conference

New York Red Bulls fik kæmpet sig med i slutspillet på yderste mandat, men man gav DC United en vis modstand i de 2 kampe, og det var ikke meget, som sendte dem ud. Man havde en lidt turbulent sæson, hvor man havde én spiller, der skulle hjem og besøge syg familien, men tog til VM i Tyskland i stedet for. Og man fyrede også træneren i løbet af sæsonen, hvor man ansatte den tidligere amerikanske landstræner, Bruce Arena.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Man har haft en stor udskiftning i truppen, og jeg ser det som en mindre svækkelse af holdet, da man nu skal have spillet hele 7 nye spillere ind på holdet. Det er Tim Regan (Toronto FC), Eric Denton (Colorado Rapids), Dave van den Bergh (Kansas City Wizards), Claudio Reyna (Manchester City, England), Ronald Waterreus (AZ Alkmaar, Holland), Hunter Freeman (Colorado Rapids) samt Clint Mathis (Colorado Rapids). I drafts har man hentet Dane Richards, Sinisa Ubiparipovic, Randi Patterson, Sal Cacavale samt Danny Cepero. Samlet set har man fået nogle gode spillere ind på holdet.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har sagt farvel til nogle erfarne spillere til denne sæson. Det drejer sig om Danny O´Rourke (Toronto FC), Edson Buddle (Toronto FC), Amado Guevara (Chivas USA), David Arvizu (Chivas USA) samt Abdoulaye Ibrahim (Toronto FC), mens Tony Meola, Steve Jolley, Peter Canero samt Eric Denton, der ikke fik fornyet kontrakten. Derudover har Youri Djorkaeff, Mark Lisi, Chris Henderson samt Steve Jolley stoppet deres karrierer.

Profil
Claudio Reyna, der blev hentet hjem til USA fra engelske Manchester City, hvor han spillede i flere sæsoner, og har en stor del rutine med hjem til USA. Han skal være den spiller, som skal ligge indlæggene til angriberne, men kan også godt selv skyde langt udefra.

Hold øje med
Den bare 17-årige angriber, Josmer Altidore, viste sidste år lidt prøver på sit talent, da han scorede 3 i bare 7 kampe, hvoraf han startede inde i de 3 kampe. Han har deltaget i en af de mest respektfulde træningscamp i hele USA i 2005, hvor han udviklede sit talent i stor stil. I år kunne være året, hvor han får mere spilletid på holdet, og dermed scorer flere mål i MLS.

Placering
New York er holdet, der hvert år prøver at købe sig til succes, men det lykkedes ikke nogen af årene – lidt ligesom et af byens 2 ishockey-hold, Rangers. Man har skiftet meget ud i truppen til denne sæson, og det er næsten alt for meget. Man skal have spillet hele 7 spillere ind på holdet, men de har ikke den samme rutine og skills, som dem der forlod New York. Jeg spår dem til en plads udenfor PlayOff pladserne.

Toronto FC

Stadion: BMO Field
Kapacitet: 20.000
Første MLS-sæson: 2007
Kaldenavn: Vides ikke endnu
Træner: Mo Johnston
Placering 2006: Ikke deltagende
Forventet Placering 2007: 7. plads i Eastern Conference

Toronto er det nye hold i MLS til denne sæson, så der er ikke det store at fortælle om tidligere bedrifter. Man skal undgå her i den første sæson at blive det lille nye hold, som alle slår stort.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Listen af spillere, som man har hentet er lang, og den består af Jim Brennan (uden klub), Paulo Nagamura (Los Angeles Galaxy), Jose Cancela (New England Revolution), Ritchie Kotschau (Columbus Crew), Ronnie O’Brien (FC Dallas), Greg Sutton (Montreal Impact), Adam Braz (Montreal Impact), Chris Pozniak (Haugesund, Norge), Marco Reda (Sogndal, Norge), Edson Buddle (New York Red Bulls) Alecko Eskandarian (DC United), Abdoulaye Ibrahim (New York Red Bulls), Carl Robinson (Norwich City, England), Conor Casey (Mainz, Tyskland), Jon Busch (Columbus Crew) samt Richard Mulrooney (FC Dallas). Ikke nok med det, så har man hentet et par spillere i drafts op til sæsonen. Det er Maurice Edu, Andrew Boyens, Rich Asante, Jeffrey Gonsalves, Jarrod Smith, Daryl Roberts, Hunter West samt Tyler Hemming

Profil
Ronnie O’Brien og Richard Mulrooney, der begge blev hentet i Dallas op til denne sæson. De har spillet sammen i Dallas i flere sæsoner, og kender derfor hinanden ud og ind. De blev den dynamiske del af midtbanen, hvor man skal lære fra sig af sin erfaring til de unge spillere.

Hold øje med
Maurice Edu er nok et af de største talenter, siden Freddy Adu, der er blevet taget i draften. Edu er en god offensiv midtbanespiller, der skal lære af de erfarne spillere, men givet også vil få nogle chancer på banen.

Placering
Toronto er som sagt nye i ligaen fra denne sæson, og man går en svær sæson i møde, hvor man nok vil få nogle tæsk i kampene, indtil at flere af spillerne vender sig til lidt højere niveau. Når jeg kigger på holdet, så er man godt med på de offensive pladser, men det halter noget i forsvaret og på målmandsposten. Der er dog tid endnu, men jeg regner ikke med, at man kommer til at gøre en forskel i den første sæson.

Hold-gennemgang. Western

Chivas USA

Stadion: Home Depot Center
Kapacitet: 27.000
Første MLS-sæson: 2005
Kaldenavn: Chivas
Træner: Preki
Placering 2006: Røg ud i Conf. Semifinalen.
Forventet Placering 2007: 5. plads i Western Conference.

Chivas var den lidt store overraskelse sidste sæson, da man lå rigtig godt med i et godt stykke tid. Man endte på en flot 3. plads i Conference, men tabte til de senere vindere af MLS, Houston Dynamo, over 2 kampe. Men man var et bedre hold end i sin første sæson, hvor man ikke kom til det store.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Chivas har forstærket holdet med Amado Guevara (New York Red Bulls), David Arvizu (New York Red Bulls), Maykel Galindo (Seattle Sounders) samt Alex Zotinca (Kansas City Wizards), mens man har hentet John Cunliffe, Cameron Dunn, Desmond Brooks, Erasmo Solorzano, Raul Batista, Anthony Hamilton samt Lyle Martin i diverse drafts i opstarten af sæsonen.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Chivas har sagt farvel til Tim Regan (Toronto FC), Juan Pablo Garcia (Tigres, Mexico) samt Paco Palencia (UNAM Pumas, Mexico), hvor Garcia og Palencia er et par gode spillere. Man har ligeledes sagt farvel til Johnnie Garcia samt Jesus Morales, der ikke har gjort det godt nok til en ny kontrakt.

Profil
Ante Razov er en rigtig farlig angriber, der ser ud til at blive den næste spiller, der runder de 100 mål i MLS, da han pt. har scoret 98 mål. Han er farlig, så snart han får bolden i feltet, og han kan finde på meget med bolden. Han er en vigtig del af deres angreb, hvor han sidste sæson havde Bornstein ved sin side. I år ser det igen ud til at være Jonathan Bornstein, der skal ligge ved siden af ham, og han har fået debut på det amerikanske landshold.

Hold øje med
Jonathan Bornstein er 22 år, og har et år i MLS på bagen, hvor han startede inde i alle sæsonens 32 kampe, og scorede 6 mål i sin debut sæson. Han skal i år vise, at han har udviklet sig mere i sin første sæson samt udtagelsen til landsholdet har styrket denne unge spillers selvtillid.

Placering
Samlet set har man forstærket holdet en smule, og man skal igen i år kæmpe en kamp for at komme med i slutspillet, da man er en del af den stærke Western Conference, hvor der er flere gode hold. Jeg regner dog med, at man kun tager 5. pladsen i Western Conference, og dermed får man ikke plads i slutspillet i år. Det er dog ikke fordi, at man ikke har et godt hold, men der er 6 gode hold i denne Conference, så der bliver kamp om pladserne.

Colorado Rapids

Stadion: Dick’s Sporting Goods Park
Kapacitet: 18.000
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn: Rapids
Træner: Fernando Clavijo
Placering 2006: Tabte Conference finalen til Houston
Forventet Placering 2007: 4. pladsen i Western Conference

Colorado havde en god sæson sidste år. Man kom godt nok kun med på det yderste mandat til slutspillet, men man har vist sig som et rigtig godt slutspilshold de seneste sæsoner, hvor man seneste 2 gange er kommet i finalen, hvor man sidste sæson tabte den til Houston Dynamo – de senere vindere af MLS. Alt i alt en god sæson af dette ”lille” hold i den stærke Western Conference.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Op til denne sæson har man været ude og forstærke holdet i stor stil. Man har hentet Herculez Gomez (Los Angeles Galaxy), Ugo Ihemelu (Los Angeles Galaxy), Brandon Prideaux (DC United), Greg Vanney (FC Dallas), Roberto Brown (Tacuarembo FC, Uruguay), Yherland McDonald (Fredrikstad, Norge) samt Zach Thornton (Chicago Fire) er hentet ind af spillere til denne sæson. Derudover har man hentet Nico Colaluca, Greg Dalby, Omar Cummings, Nick LaBrocca, Justin Hughes, John DiRaimondo, Kosuke Kimura samt Riley O’Neill i de drafts, som der bliver afholdt hvert år.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har mistet 3 gode spillere op til denne sæson. Det er Joe Cannon (Los Angeles Galaxy), Hunter Freeman (New York Red Bulls) samt Clint Mathis (New York Red Bulls), mens Eric Denton, Alain Nkong, Luchi Gonzalez, Sasha Gotsmanov, Aaron King samt Melvin Tarley ikke har fået deres kontrakt fornyet.

Profil
Man har hentet Zach Thornton i Chicago som erstatning for Joe Cannon i målet. Som jeg ser det, så er man blevet stærkere på denne vigtige plads, da Thornton ser jeg som en bedre målmand. Han er god at dirigere forsvaret inde fra målet, og god til at komme ud blande sig i spillet. Han bliver spændende at følge i Colorado dragten.

Hold øje med
Herculez Gomez er hentet i Los Angeles før denne sæson. Der havde han problemer med at tilspille sig en helt fast plads på holdet, da han kun startede inde i 11 kampe, men scorede trods alt 5 mål. Han har et godt skud, og er altid en trussel for modstanderne. Han ser ud til at starte i front ved siden af Kirovski, da Mathis er sent til New York.

Placering
Colorado har været godt med i grundspillet de seneste år, hvor man altid har kæmpet sig med på det yderste mandat i Conferencen. Igen i år tror jeg, at det bliver tilfældet med en 4. plads i Western Conference. Den conference er den stærkeste i ligaen i år, og der er ikke nogen hold, der er sikre på at komme med i slutspillet.

FC Dallas

Stadion: Pizza Hut Park
Kapacitet: 20.500
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn:?
Træner: Steve Morrow
Placering 2006: Røg ud i Conference Semifinale.
Forventet Placering 2007: 2. plads i Western Conference

Forventningerne var store til Dallas, da endte på 1. pladsen i Western, og man havde hjemmebanen gennem hele slutspillet, men man tabte alligevel til et Colorado hold, der igen dette år, havde drillet Dallas i slutspillet. Man havde et godt og homogent hold på alle pladser med gode back-ups på alle pladser.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Dallas har hentet Adrian Serioux (Toronto FC) samt Juan Carlos Toja (Independiente, Colombia) til denne sæson, mens man har hentet Anthony Wallace, Abdus Ibrahim, Andrew Daniels, Ryan Guy, Scott Jones, Tommy Krizanovic, Sandi Gbandi samt Chase Wileman i diverse drafts.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har skilt sig af med et par gode spillere. Siden sidste år er man uden Ronnie O’Brien (Toronto FC), Greg Vanney (Colorado Rapids) samt Richard Mulrooney (Toronto FC). Man valgte, at man ikke ville udnytte den option, som man havde på Jeff Cassar og Simo Valakari, mens Alex Smith samt Justin Moore heller ikke kunne få deres kontrakter fornyet.

Profil
Carlos Ruiz er en meget farlig angriber, der slår til på de mindste chancer, hvilket har givet 74 mål i bare 118 kampe over 5 sæsoner. Så han bliver en vigtig del af offensiven hos Dallas, hvor hans målnæse bliver meget vigtig for den samlede placering.

Hold øje med
Kenny Cooper er en stor og fysisk stærk angriber, der skaber god plads omkring sig med sine ca. 100 kg. Hans første MLS-sæson bød på 11 mål, og i denne sæson forventes det, at han scorer nogle flere mål. Han er makker med Ruiz, så det er nok ligaens farligste angrebsduo, som man har i Dallas.

Placering
En gentagelse af sidste sæsons grundspilssejr i Western Conference skal man ikke helt forvente, da man har skilt sig af med nogle midtbanespillere, der spillede en god rolle i den flotte sejr. Houston bliver en svær nød at knække, da de står lige så stærkt som sidste sæson. Så jeg tipper dem til at få 2. pladsen i Conferencen.

Houston Dynamo

Stadion: Robertson Stadium
Kapacitet: 32.000
Første MLS-sæson: 2006 (under dette navn)
Kaldenavn: Dynamo
Træner: Dominic Kinnear
Placering 2006: Vinder af MLS
Forventet Placering 2007: 1-2

2006 sæsonen var den første sæson under navnet Houston Dynamo. Holdet var dog det samme, som tidligere spillede under San Jose Eauthquakes, og om det var det nye navn og stadion, der gjorde det, skal jeg lade være usagt, men faktum er, at man gik helt til tops, og tog den samlede sejr i MLS-finalen efter straffespark.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Siden sidste sæson har man ikke hentet nogle store navne ind på holdet, men i draften har man hentet John Michael Hayden, Corey Ashe, Mike Sambursky, Eric Ebert, Nick Hatzke, Erik Ustruck samt Justin Douglass.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Der er ikke røget mange spillere ud af truppen, da det kun er Adrian Serioux (Toronto FC), som der er røget op til sæsonen.

Profil
Den amerikanske landsholdsangriber, Brian Ching, ser ud til at blive den store profil på holdet, som den spiller, der skal score målene. Sidste år blev han delt topscorer med 11 mål, og man må forvente lidt flere mål fra hans side i denne sæson. Ellers er der ikke det store profil-potentiale i holdet, men det er mere et hold, der kæmper for hinanden hele kampen og ikke stopper før den slutter.

Hold øje med
Zach Wells ser ud til at få chancen i mål i år, da Pat Onstad er kommet op omkring de snart 40 år, og det er på tide med et generationsskifte. Wells har lært mange gode ting af Onstad og han føler sig klar til at få sit gennembrud, og jeg regner med, at det kommer i denne sæson.

Placering
Som forsvarende mestre, så er man holdet, som alle gerne vil slå, men man har samme hold, som bragte titlen hjem, hvilket gør at holdet står stærkt til en gentagelse af triumfen. Jeg tipper dem til at vinde Western Conference, så må vi se, hvor langt de kommer i slutspillet, da skader og formdyk spiller en stor del over en lang sæson.

Los Angeles Galaxy

Stadion: The Home Depot Center
Kapacitet: 27.000
Første MLS-sæson: 1996
Kaldenavn: Galaxy
Træner: Frank Yallop
Placering 2006: 5. plads i Western Conference
Forventet Placering 2007: 3. plads

Man havde en meget skuffende sæson i 2006, hvor man ikke kvalificerede sig til slutspillet – for første gang i deres nu 11-årige historie. Sorgen var stor i klubben, og man har gjort store indkøb for at sikre, at det ikke sker en gang til.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Til sæsonen har man hentet Joe Cannon (Colorado Rapids), Nate Jaqua (Toronto FC), Shavar Thomas (Kansas City Wizards) samt David Beckham (Real Madrid, Spanien). Sidstnævnte tiltræder dog først til august, da han skal være fri af sin kontrakt med den spanske storklub. Derudover har man hentet Robbie Findley, Josh Tudela, Ty Harden, Tally Hall, Steve Purdy, Gordan Kljestan, Kevin Long, Zach Kirby, Taylor Canel samt Kiel McClung i diverse drafts op til sæsonen.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Los Angeles har sagt farvel til et par erfarne kræfter op til sæsonen, da man mangler Paulo Nagamura (Toronto FC), Herculez Gomez (Colorado Rapids), Ugo Ihemelu (Colorado Rapids) samt Kevin Hartman (Kansas City Wizards) i forhold til sidste sæson. Derudover mangler man Michael Enfield, Cornell Glen, Josh Hansen, Guillermo Gonzalez samt Josh Saunders, der ikke har fået sine kontrakter fornyet.

Profil
Landon Donovan er en af de helt store publikumsfavoritter, og det er med god grund. Han scorer masser af vigtige mål – både på klubholdet samt på landsholdet, hvor han i en alder af bare 25 år har tangeret rekorden af mål på landsholdet. Han har 2 gange været med til VM, og har masser af erfaring fra hans 6 sæsoner i MLS, som han kan bedrage med til de unge spillere.

Hold øje med
Quavas Kirk spillede i 2005 sin første hele sæson med Galaxy, hvor det blev til 10 starter i 22 kampe, men dog ingen mål, men jeg regner med at de kommer i år. Han var en del af ”Generation adidas class” i 2005 samt ”Elite Soccer Program” i 2004, hvilket er noget af de højeste, som man kan nå som ung fodboldspiller i USA.

Placering
Los Angeles skal have vasket pletten fra sidste sæson af, og man har investeret stort i spillere til at det skal lykkedes. Jeg vurderer Western Conference som den stærkeste i denne sæson, og det er svært at udpege de hold, der ikke kommer med. Los Angeles har et godt hold, og man burde sikre sig en plads til slutspillet. Jeg regner dog ikke med, at det bliver meget bedre end 3. pladsen.

Real Salt Lake

Stadion: Rice-Eccles Stadium
Kapacitet: 45,017
Første MLS-sæson: 2005
Kaldenavn: Real
Træner: John Ellinger
Placering 2006: 6. plads i Western Conference
Forventet Placering 2007: 6. plads

Real Salt Lake spillede sin 2. MLS-sæson sidste år, og man var rigtig godt med i turneringen sidste år. Man sluttede dog på en 6. plads, der ikke gav videre avancement i slutspillet, men man blev flere erfaringer rigere.

Spillere hentet ind siden sidste sæson
Til denne sæson har man været ude og gore nogle store handler. Blandt andet har man hentet den amerikanske komet Freddy Adu (DC United), målmaskine Luis Tejada (Plaza Amador, Panama), Kyle Brown (New England Revolution), Chris Lancos (Kaiserslautern, Tyskland) samt Nick Rimando (DC United). I draften har man hentet Chris Seitz, Steven Curfman, Haddon Kirk, Jared Kent, Kyle Reynish samt Dustin Kirby.

Spillere sendt ud siden sidste sæson
Man har også skilt sig af med et par spillere, men ikke det store. Det er Jay Nolly (To DC United), mens Seth Trembly, Douglas Sequeira, Cameron Knowles, Jacob Besagno samt Kevin Novak, der ikke fik sin kontrakt fornyet. Scott Garlick har stoppet sin karriere.

Profil
Luis Tejada bliver uden tvivl en profil på dette hold. Han kommer fra den hjemlige liga i Panama, hvor han har scoret mål på samlebånd. Samme bedrift har han haft på landsholdet, hvor han også scorer masser af mål. Han bliver spændende at følge om han kan gøre det samme her.

Hold øje med
Freddy Adu bliver en spiller, der skal holdes øje med. Han kommer fra DC United, hvor han var meget låst på sin plads, da han havde en god konkurrent på den plads, som han gerne ville spille. Nu er han kommet til Real Salt Lake, hvor han får lov til at spille den frie rolle på midtbanen, som han bedst kan lide at spille.

Placering
Selv om man har forstærket holdet godt til denne sæson, så tror jeg ikke, at man kommer på en bedre placering end sidste sæson, da resten af holdene også har forstærket sig til denne sæson. Man er dog holdet, der sagtens kan gå hen og overraske i sæsonen.