Det er ganske indbringende at deltage i Champions League, hvor der er over 400 millioner til CL-vinderen, men også en pæn slat til de eliminerede danske klubber AaB og FCK.

Det er heldigvis ikke alt i fodbold, der handler om penge, men lige præcis med Champions League falder der en ret betydelig pose penge af til klubberne.

Når de to finaledeltagere mødes den 6. juni på det olympiske stadion i Berlin, så skal der fordeles godt 130 millioner kr. Den kommende Champions League-finalevinder får 79 millioner, mens den tabende finalist henter 49 millioner kr.

De forsvarende Champions League-mestre fra Real Madrid fik omkring 430 millioner kroner i tv- og præmiepenge for deres succesfulde 2013/14 CL-sæson. Heraf er 280 millioner præmiepenge, mens der var 150 millioner kroner i tv-penge.

UEFA har med deres Market Pool sørget for en fordeling, der betyder at alle holdene får del i Champions League-millionerne; alt efter hvor langt klubberne når i turneringen. Således er der rullet masser af millioner ind på  klubkontoen allerede inden holdene er nået frem til finalen.

Deltagerne i CL-gruppespillet er sikret 65 millioner bare i startpenge, mens der er udsigt til 7,5 millioner for hver sejr og 3,75 millioner for en pointdeling.

Derudover er der en præmie på 26 millioner for at kvalificere sig til kvartfinalerne og der bliver sendt en præmiecheck på yderligere 29 millioner til de fire mandskaber, der formår at nå semifinalerne.

Millioner på vej til AaB og FCK

Det blev desværre ikke til dansk deltagelse i årets Champions League-gruppespillet, men det betyder langt fra, at AaB og FC København må gå tomhændet fra den store turnering.

For selvom det blev til exit i play off-kampene, så kan klubkassereren hos AaB og FCK alligevel se frem til at modtage en pæn check fra UEFA.

De 20 play off-hold skal deles om ialt 55 millioner euro, hvilket sender omkring 16 millioner kroner ud til hver hold.

Derudover får FCK og AaB yderligere 10 millioner kroner i startpenge for at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet. Og dertil kommer der også 1,5 millioner kroner for hver sejr i EL-gruppespillet og halvdelen for uafgjort.

AaB og FCK kan yderligere se frem til flere internationale indtægter i form af tv-penge og entre-indtægter fra Europa League-kampene.