Selvom valget til Forbundsdagen d. 27.september tegner ganske interessant, synes det på forhånd sikkert, at Angela Merkel fortsætter som tysk kansler efter valget.

Unibet* føler sig sikre på, at Forbundskansleren stadig hedder Angela Merkel efter valget, mens det straks er mere spændende, hvilken regeringskoalition hun kommer til at stå spidsen for.

”Den Store Koalition, der har regeret Tyskland de sidste fire år, har været et fornuftsægteskab,” siger pressechef Per Marxen fra Unibet*. ”Det har været synligt i en valgkamp, hvor tonen mellem regeringspartierne har været skarp, men hvor pragmatismen skinner igennem her på falderebet.”

”SPD-formand Steinmeier er lidt for anonym og derfor næppe noget alternativ til den populære Merkel, og da De Frie Demokrater (FDP) går frem i meningsmålingerne, ligger det stadig til en mere klassisk tysk regeringskoalition mellem dem og CDU/CSU.”

Odds er imidlertid faldet fra 4,0 til 2,15 på at den nuværende koalition fortsætter, mens regeringer med deltagelse af De Grønne (en eventuel koalition mellem CDU, FDP og DE Grønne kaldes Jamaica-koalitionen, grundet de tre partifarver) eller baseret på ét parti, ikke virker synderligt sandsynlige.

Hvem er tysk kansler efter Forbundsdagsvalget?
- Angela Merkel (CDU) 1,04
- Frank Walter Steinmaier (SPD) 7,50
- Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU) 50,00

Hvilke partier vil udgøre den kommende tyske regering?
- CDU/CSU & FDP 1,70
- CDU/CSU & SPD 2,15
- CDU/CSU, FDP & De Grønne 8,00
- SPD & De Grønne 20,00
- SPD, FDP & De Grønne 15,00
- CDU/CSU 50,00
- SPD 100,00

Se den komplette liste over spil på politik hos Unibet*.