8 klubber fra 5 forskellige lande krydser klinger i kvartfinalerne i Champions League, som der netop er blevet trukket lod til. Den største kamp må være Atl. Madrid mod lokalrivalerne fra Real Madrid, mens Zlatan mod Messi også bliver et gigantmøde. Herudover skal FC Porto og Monaco forsøge at skabe overraskelsen i deres respektive opgør mod Bayern og Juventus.

Med 8 store klubber tilbage er der selvsagt lagt op til store opgør - det største bliver uden tvivl gentagelsen af sidste sæsons finale og det indædte rivalopgør mellem Atl. Madtid og Real Madrid. Den måske største favorit til titlen, Bayern, fik en overkommelig lodtrækning, da FC Porto kom op af bowlen, og da både Barcelona og Real Madrid samtidig fik svære lodtrækninger, så er deres favoritværdighed styrket.

Kvartfinalerne ser ud som følger:

PSG - FC Barcelona

Atl. Madrid - Real Madrid

FC Porto - Bayern M

Juventus - Monaco

De første tanker om opgørene

PSG - FC Barcelona

Zlatan mod sin gamle klub (dog først i returopgøret) bliver en meget spændende kamp, hvor Barcelona er favoritter, men hvor de skal passe på PSG's farlige omstillinger og gejst. Holdene mødtes også i gruppespillet, og her blev det til en sejr til hvert hold, så der er i den grad lagt op til et spændende opgør.

Atl. Madrid - Real Madrid 

Dette er uden tvivl det største opgør i kvartfinalerne. Dels fordi det er et stort lokal- og rivalopgør, og dels fordi det er sidste sæsons finale, der endte i et drama. Real har håneretten i Champions League, da de løftede trofæet i sidste sæson, men deres form har været nedadgående det seneste stykke tid og i de seneste 8(!) indbyrdes opgør har Real ikke slået bysbørnene i ordinær spilletid - tilbage i februar tabte de endda hele 4-0.

FC Porto - Bayern 

FC Porto har en fantastisk hjemmebane og her har de mulighed for at drille Bayern, der er store favoritter i dette opgør. I ottendedelsfinalerne viste Shakhtar, at Bayern er til at tale med via en stærk hjemmebane, men omvendt viste tyskerne også, hvor umådeligt svære de er at slå over to kampe.

Juventus - Monaco 

Dette er på papiret den svageste kvartfinale, og italienerne vil givetvis ikke være utilfreds med lodtrækningen. Juventus har spillet sig op i løbet af turneringen og slog ganske sikkert Dortmund ud, og da Monaco måske må regnes som det svageste hold tilbage i turneringen, så har Den Gamle Dame fine muligheder for at spille sig helt tilbage i Europa og komme i semifinalerne.

Sådan kom de til kvartfinalerne

PSG: Den anden ret store overraskelse i runden var PSG, der slog Chelsea og Mourinho ud. På hjemmebanen var de nok det bedste hold på banen, men lykkedes alligevel kun med at få 1-1, og dermed var der lagt op til, at Chelseas jerndefensiv kunne køre sejren hjem på Stamford Bridge. Defensiven var dog slet ikke så massiv som ofte set, og da den tidligere Chelsea-spiller, David Luiz, scorede til 1-1 sidst i kampen, så måtte holdene ud i forlænget spilletid – endda med en mand i undertal. Her lignede det igen Chelsea avancement, da Hazard scorede på straffe, men små 10 minutter senere gjorde Thiago Silva det onde ved englænderne, da han udlignede til 2-2 og sendte holdet videre via reglen om flest udebanemål.

Barcelona: Barcelona kom sikkert forbi Man City i ottendedelsfinalen og efter at have domineret det meste af kampen i Manchester, så kunne de med en 2-1 sejr spadsere videre på Camp Nou, hvor de tilmed fik endnu en sejr med Rakitic’ sejrsmål. I gruppespillet var der heller aldrig tvivl om Barcelonas avancement, men de havde en tæt dyst med PSG om førstepladsen, som de dog endte med at vinde bl.a. via en 3-1 sejr over netop PSG i sidste runde.

Atl. Madrid: Spanierne viste godt spil i gruppespillet, hvor de ret sikkert endte foran Juventus, Olympiakos og Malmø, og dermed spillede sig videre for at møde et stærkt tysk hold i Leverkusen. Tyskerne viste sig også som en stor mundfuld, og med en sejr på hjemmebane var Atl. Madrid presset inden det sidste opgør. På hjemmebane scorede Suarez kampens enlige mål i den ordinære spilletid, og da der ligeledes ikke blev scoret i den forlængede spilletid, måtte kampen afgøres på straffesparkskonkurrence. Her scorede Fernando Torres det sidste mål inden Oblak reddede det afgørende straffespark sparket af Kiessling.

Real Madrid: Ronaldo & Co. var helt suveræne i gruppespillet, hvor de vandt samtlige kampe med en målscore på 16-2, og da de derefter vandt 2-0 i Tyskland over Schalke så lignede det en formsag at gå videre til kvartfinalerne. Det skulle dog langt fra vise sig at være så let, og hjemme på Santiago Bernabeu var deres defensiv skræmmende ringe og efter at have været foran 3-2 var de ved at smide det hele væk til sidst, hvor Schalke dog ”kun” vandt 4-3 og dermed var 1 mål fra en kæmpe sensation.

FC Porto: Portugiserne har sneget sig sikkert videre lidt under radaren, men de er bestemt ikke et hold, man skal undervurdere. I gruppespillet var der ikke den store slinger i valsen, da de sikkert tog førstepladsen foran Shakhtar, Bilbao og BATE. Herefter ventede Basel, der med en god indsat fik 1-1 i Schweiz, men med 4-0 i Portugal var der aldrig rigtig tvivl om, hvem der skulle gå videre i den duel.

Bayern: Guardiolas tropper har været et af de mest dominerende hold i turneringen indtil nu, og i en ret svær gruppe med Man City, Roma og CSKA Moskva gik de sikkert videre via bl.a. 7-1 i Rom. Herefter ventede Shakhtar, der lukkede rigtig godt ned for tyskerne i Ukraine, men på Allianz Arena var de magtesløse, da de tabte hele 7-0, og allerede efter 4 minutter havde smidt det hele væk.

Juventus: Juventus havde sine problemer i gruppespillet, men endte til sidst med at gå videre fra andenpladsen, hvor Dortmund så ventede dem. Her viste italienerne sig klart stærkest med først en 2-1 sejr i Torino inden de satte det helt på plads med 3-0 foran den berygtede Gule Mur.

Monaco: Monegaskerne leverede en af rundens største overraskelser, da de slog ellers formstærke Arsenal ud primært via en rigtig flot sejr på 3-1 på Emirates Stadium. Sejren kom i hus på virkelig flot omstillingsspil, men på hjemmebanen var de dog alligevel ved at smide det hele væk, da Arsenal dominerede dem og vandt 2-0 og dermed røg ud via reglen om udebanemål.

Odds:

Kamp

1X2
PSG - Barcelona

4,25

Betsafe

3,60

Bet365

2,00

Tipico
Atl. Madrid - Real Madrid

2,75

Danske Spil

3,40

Bet365

2,70

Tipico

FC Porto - Bayern

6,00

Bet365

3,95

Cashpoint

1,75

Tipico

Juventus - Monaco

1,65

Tipico

4,25

Betsafe

8,40

Cashpoint