Det italienske fodboldforbund har idømt Lazios Stefano Mauri 6 måneders karantæne for medskyld i match-fixing i Lazio-Genoa og Lecce-Lazio i maj 2011. Helt konkret er Mauri dømt for at have vidst at nogle forsøgte at fixe kampene, og for ikke at indberette denne viden...

Det er en ret omfangende match-fixing sag, som nu koster den 33-årige Lazio-anfører et halvt år på tribunen. Anklageren Stefano Palazzi krævede 4½ års karatæne til Stefano Mauri, mens Lazio stod til en point-straf på 6 point. Men Mauri slap altså med 6 måneder, og Lazio slap med en bøde på 40,000 Euro.

Tilbage i juni 2011 begyndte det italienske fodboldforbund at undersøge en række kampe i den såkaldte Scommessopoli-sag, som indtil videre har ført til over 50 arrestationer, adskillige bøder og karantæner, mens flere klubber også er blevet fratrukket point for deres medvirken til match-fixing.

Det førte bla. til at forsvarsspilleren Domenico Criscito blev fjernet fra den italienske EM-lejr sidste år, mens Serie B-klubben Bari til den kommende sæson skal starte med 1 minutpoint.

Stefano Mauri har dog tænkt sig at appellere karantænen, så sidste kapitel er langt fra skrevet i denne matchfixing-sag fra Støvlelandet.