Ladbrokes indleverer i dag, ved Østre Landsret, en stævning af den danske regering for brud på EU lovgivningen. Regeringen afslog d. 20. februar 2004 Ladbrokes ansøgning om at få bevilling til spil i Danmark. Kampen mellem et reguleret konkurrenceudsat europæisk spillemarked og et politisk baseret økonomisk dansk monopol fortsætter med uformindsket styrke.

Ladbrokes fastslår i sin stævning, at den danske stat klart optræder diskriminerende ved at drive et spillemonopol, som kun har til formål at tjene store pengesummer på den danske forbrugers spillelyst.

Det danske spillemonopol savner gyldige målsætninger udover bevarelsen af ulovlige indtægter til staten og håndteres uden proportioner i sin magtudøvelse. Dette er i skarp konflikt med artikel 49 i EF traktaten om frihed til at udbyde varer og tjenesteydelser indenfor EU.

"Det danske spillemonopol har altid handlet om indtægter til staten og mulighederne for at drive skatter ud af forbrugerne. EU har tydeligt slået fast at dette er ulovligt. Ladbrokes har derfor ret til at etablere sig i Danmark", udtaler Douglas Roos, chef for Ladbrokes i Norden.

Richardt Funch, Ladbrokes manager i Danmark, udtaler ”Det bliver nu op til den danske domstol at afgøre spillemonopolets skæbne. I forlængelse af dette forventer vi at Ladbrokes tilbydes en spillebevilling på baggrund af vores tidligere ansøgning - eller at ansøgningen bliver behandlet på ny af regeringen.

Ladbrokes kører i dag retssager i Sverige, Norge og Finland på forskellige niveauer indenfor det juridiske system, men med samme målsætning, at afskaffe det økonomiske monopol og deltage i etableringen af et sikkert reguleret spillemarked i Norden.