Efter tre måneders pause starter Spaniens bedste fodboldrække, La Liga, atter op. BetXpert gennemgår i denne artikel holdene fra 1.- til 10.-pladsen. 

Det seneste opgør i La Liga stod mellem Eibar og Real Sociedad. Den kamp blev spillet den 10. marts. Men nu, efter tre måneders ufrivillig coronapause, er fodbolden atter på vej tilbage i Spanien. 

Lokalbraget mellem Sevilla og Real Betis er valgt til at skyde sæsonen i gang igen. Det sker nu på torsdag, den 11. juni, klokken 22.00. 

La Liga – guldkampen mellem FC Barcelona og Real Madrid

Ikke så overraskende er det atter de evige rivaler fra FC Barcelona og Real Madrid, som kæmper side om side om det spanske mesterskab. Blot to point adskiller de to giganter til catalanernes fordel. 

Vi skal helt tilbage til 2013/2014-sæsonen for at finde den seneste vinder af La Liga, som ikke var enten FC Barcelona eller Real Madrid. Ved den lejlighed var det Diego Simeones Atlético Madrid, som løftede trofæet med Barcelona på 2.-pladsen og Real Madrid henvist til bronzemedaljerne. Der har således stået FC Barcelona eller Real Madrid på det spanske mesterskab i 14 ud af de seneste 15 sæsoner. 

Selvom de to storklubber er stukket af i et parløb i toppen, er der heldigvis stadig spænding om de sekundære pladser. Her tænkes der ikke mindst på de to resterende sæder i top-4-bussen. Minimum fire hold kan gøre sig realistiske forhåbninger om at snuppe en plads blandt de fire bedste og dermed sikre sig direkte adgang til næste sæsons guldbelagte Champions League-gruppespil. 

Under nedenstående oddstabel følger en kort gennemgang af holdene fra 1.- til 10.-pladsen i La Liga. 

Hvem bliver spanske mestre i sæsonen 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
FC Barcelona 1,61
Real Madrid 2,45
Atlético Madrid 251,00
Sevilla FC 251,00

OBS: Odds er senest opdateret mandag den 8. juni klokken 15.30. 

Spil på det spanske mesterskab hos Mr Green

FC Barcelona

FC Barcelona topper La Liga med 58 point inden genoptagelsen af sæsonen. De har to point ned til ærkerivalerne fra Real Madrid, og der resterer 11 kampe af sæsonen. Real Madrid vandt 2-0 mod Barcelona i El Clasico den 1. marts, hvilket fik madrilenerne op på førstepladsen, men den mistede de allerede runden efter, da de tabte ude mod Real Betis den 8. marts, hvilket også var den seneste spillerunde i La Liga. Barcelona vandt i den runde mod Real Sociedad med 1-0 på et straffesparksmål af Messi efter 81 minutter.

Martin Braithwaite spillede for første gang fra start for FC Barcelona i den kamp. Sidenhen kom corona, og det har været meget uheldig timing for danskeren, der meget vel kan være væk fra Barcelona efter sæsonen.

Set med danske briller har pausen også betydet, at nogle af de skadede Barca-spillere er tilbage igen. Dette gælder blandt andre Luis Suarez, der er tilbage på træningsbanen igen. Om træner Quique Setién allerede vil bruge uruguayaneren fra start i kampen mod Mallorca, bliver vi klogere på, når kampen nærmer sig. Barcelona genoptager sæsonen med en udekamp mod Mallorca den 13. juni.  

Topscorer: Lionel Messi (19 mål)

Skader og karantæner:

Ousmane Dembélé er ude resten af sæsonen.

Formodet startopstilling til kampen mod Mallorca:

ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, de Jong – Griezmann, Messi, Suarez

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FC Barcelona 1,18
Uafgjort 8,25
Leganés 18,75
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 3,5 mål 2,20
Under 3,5 mål 1,72

Real Madrid

”Kongeklubben” er atter med i ræset om det spanske mesterskab. De har blot to point op til Lionel Messi og hans FC Barcelona-holdkammerater. Hertil kommer, at Real Madrid er bedst indbyrdes i sæsonen. Det betyder, at skulle de to hold ende à point, så er det ”Los Blancos”, som trækker det længste strå. 

Real Madrid er bedst indbyrdes via 0-0 på Camp Nou og en 2-0-sejr på Santiago Bernabéu. 

Real Madrid lægger ud med en hjemmekamp mod Eibar. Gæsterne har kun to point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen og får med al sandsynlighed ikke noget foræret af Zinedine Zidanes tropper til dette opgør. Real Madrids berettigelse i topstriden hører nemlig ikke mindst sammen med en god pointhøst på hjemmebane, hvor de er 9-4-0 27:9. 

Alt imens har Eibar haft det svært på udebane i sæsonen, så det ser umiddelbart ud til at blive en hård dag på kontoret for holdet fra Baskerlandet. Dette selvom undersøgelser har slået fast, at hjemmebanefordelen svinder markant, når man spiller for tomme tribuner

Topscorer: Karim Benzema er med sine 14 mål holdets topscorer. 

Skader og karantæner:

Luka Jović (angriber) er formentlig ude til engang i juli. 

Forventet startopstilling mod Eibar:

Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Valverde - Modrić - Vinícius, Benzema 

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Real Madrid 1,25
Uafgjort 6,85
Eibar 12,75
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 3,5 mål 2,31
Under 3,5 mål 1,72
Hvem bliver La Liga-topscorer i sæsonen 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Lionel Messi (19 mål) 1,07
Karim Benzema (14 mål) 10,00

OBS: Odds er senest opdateret mandag den 8. juni klokken 15.50. 

Sevilla 

Julen Lopetegui har indtil videre haft en ganske god sæson med Sevilla, der inden sæsonens gentoptagelse ligger på en flot tredjeplads i La Liga. Sevilla er også stadig med i Europa League, hvor de tidligere har høstet utroligt meget succes.
Faktisk er Sevilla det mest vindende hold i Europa Leagues historie med fem titler til følge. Det er væsentlig mere, end hvad Sevilla har høstet af mesterskaber i hjemlandet. Kun én gang har Sevilla nemlig vundet La Liga.

Netop La Liga bliver den 11. juni genoptaget med et Sevilla-derby mellem Sevilla og Real Betis. En kamp, hvor der under normale omstændigheder altid er masser af larm på stadion mellem de to fangrupperinger.

Tilskuere bliver der som bekendt ikke noget af resten af sæsonen, men det må formodes, at intensiteten stadig vil være høj i dette rivalopgør, som Sevilla trak sig sejrrigt ud af, da de to senest mødtes tilbage i november sidste år. Her sejrede Sevilla med 2-1 på mål af Lucas Ocampos og Luuk de Jong.

Topscorer: Lucas Ocampos (10 mål)

Skader og karantæner:

Ingen.

Formodet startopstilling til kampen mod Betis:

Vaclik – Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon – Gudelj - Suso, Jordan, Banega, Ocampos – de Jong

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Sevilla FC 1,95
Uafgjort 3,85
Real Betis 4,00
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,87
Under 2,5 mål 2,05

Real Sociedad

Holdet fra Baskerlandet har gjort det rigtig flot i indeværende sæson. Dette til trods for, at man ikke er bange for at give en række yngre spillere chancen. 

En øjeblikkelig 4.-plads, der giver direkte adgang til næste års Champions League-gruppespil, havde man formentlig solgt den for inden sæsonstarten. Dette selvom at der stadig mangler 11 spillerunder, og vejen til ”Det Forjættede Land” endnu er lang. 

Heldigvis for Sociedad er der kun ét point op til Sevilla på 3.-pladsen, så der er bestemt mulighed for at avancere yderligere i tabellen, men omvendt har man Getafe, Atlético Madrid og Valencia jagtende lige i hælene. Førstnævnte er à point med Sociedad, mens de to sidste er henholdsvis ét og fire point efter. 

Nogle af holdets mest iøjnefaldende stjerner er Martin Ødegaard, topscorer Willian José, assistmageren Portu, offensivspilleren Mikel Oyarzabal, den svenske angriber Alexander Isak og ikke mindst anfører og midtbanegeneral Asier Illarramendi. De har en gennemsnitsalder på 25 år, hvilket vel egentlig vidner om et godt miks af unge og rutinerede kræfter. Med sine 30 år er Illarramendi den ældste af de nævnte spillere.

Herudover har man også den rutinerede venstreback Nacho Monreal. Han har spillet 251 kampe for Arsenal og har da også spillet 90 minutter i de fleste kampe i sæsonen. 

Holdet lægger ud med en hjemmekamp mod midterholdet Osasuna. På papiret en overkommelig opgave for baskerne, som har gjort det godt hjemme i denne sæson: 8-2-3 27:12, hedder statistikken. 

Foruden kampen om at komme i top-4 må vi heller ikke glemme, at Real Sociedad er nået hele vejen til finalen i Copa del Rey. Her er modstanderen ingen ringere end de baskiske ærkerivaler fra Athletic Club. Det bliver den første Copa del Rey-finale mellem de to naboer og rivaler. 

Topscorer: Angriberen Willian José står noteret for ni sæsonfuldtræffere, hvilket er nok til at gøre ham til holdets interne topscorer. Fem mål er scoret hjemme på Anoeta, mens fire er faldt på fremmed græs. 

Skader og karantæner:

David Zurutuza (central midtbane) og Ander Guevara (central midtbane) kommer formentlig ikke i kamp mod Osasuna.

Forventet startopstilling til kampen mod Osasuna:

Remiro - Monreal, D. Llorente, Aritz, Zaldua - Merino, Zubeldia, Ødegaard - Oyarzabal, W. José, Januzaj

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Real Sociedad 1,73
Uafgjort 4,10
Osasuna 5,15
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,83
Under 2,5 mål 2,02

Getafe

Getafe har haft en glimrende sæson indtil videre. De er stadig med i kampen om top-4, og de er også stadig med i Europa League, hvor de ekspederede selveste Ajax ud af turneringen med en samlet sejr på 3-2. Pepe Bordalas’ tropper genoptager sæson ude mod Granada i en kamp, de helst skal have tre point i, hvis Champions League-drømmen for alvor stadig skal leve.

De ligger immervæk á point med Real Sociedad, der ligger på fjerdepladsen, men det er meget tæt i den del af tabellen, og storklubber som Atlético Madrid og Valencia ligger og puster Getafe i nakken. I sidste sæson sluttede Getafe på den lidt kedelige femteplads, og de var blot to point efter Valencia, der fik en plads i den eftertragtede top-4, der giver automatisk adgang til Champions League. Getafe blev overhalet af Valencia til allersidst i sæsonen.

Om Getafe slutter på en femteplads igen i år, kommer i top-4 eller måske slutter uden for de europæiske pladser, bliver interessant at følge. Det er som skrevet meget tæt, og blot fire point adskiller Getafe på femtepladsen og Valencia på syvendepladsen. Sidstnævnte plads giver ikke adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

Getafe møder Granada den 12. juni klokken 19.30 på Estadio Nuevo Los Cármenes.

Topscorer: Angel Rodriguez (10 mål)

Skader og karantæner:

Filip Manojlovic er ude, men forventes tilbage i løbet af juni måned.

Formodet startopstilling til kampen mod Granada:

Soria - Olivera, Etxeita, Djené, Damián – Cucurella, Timor, Etebo, Nyom – Deyverson, J. Molina

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Granada 3,30
Uafgjort 3,00
Getafe 2,60
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 3,00
Under 2,5 mål 1,43

Atlético Madrid

Diego Simeones mandskab har ikke haft den allerbedste sæson. Alt for mange kampe er spillet uafgjort, og det gælder både hjemme på Wanda Metropolitano såvel som på udebane. Med 12 remisser af 27 mulige er hovedstadsholdet den klub, som har spillet uafgjort flest gange. 

Man vinder som bekendt ikke mange nationale mesterskaber ved at spille uafgjort i tide og utide. Mindre kan dog nok også gøre det for Simeone og kompagni. En plads i top-4, som man kun er ét point fra, vil formentlig være tilfredsstillende. Ikke mindst taget i betragtning af, at man stadig lever i Champions League efter at have slået selveste Liverpool ud i 1/8-finalerne.

En del af forklaringerne for de mange uafgjorte kampe skal formentlig findes i, at holdet ikke scorer nok mål. 31 mål i 27 kampe rimer ikke umiddelbart på ”tophold”. Heldigvis for de bolsjestribede har de ligaens næstbedste forsvar med indkasserede 21 mål. Det er kun overgået af Real Madrids 19. 

Til sammenligning har Real Madrid scoret 49 gange og Barcelona hele 63. Faktisk har intet færre end 11 hold scoret flere mål end Atlético Madrid. I fjor, hvor man blev nummer to, var der kun fire hold, som formåede at få nettet til at blafre flere gange end Atlético Madrid. 

Første opgave for holdet efter pausen bliver en tur til Bilbao, hvor man møder Athletic Club. På papiret ikke just den nemmeste opgave at lægge ud med. Baskerne har blot tabt tre ud af 13 hjemmekampe. Herudover har man vundet syv og spillet uafgjort tre gange. 

Atlético står med 3-7-3 11:12 på udebane. 

Topscorer: Álvaro Morata har scoret otte gange, hvilket gør ham til Diego Simeones farligste mand i sæsonen. At Atlético Madrids topscorer blot har scoret otte gange på nuværende tidspunkt i sæsonen, vidner vel også lidt om, at man godt kunne trænge til at få flere mål på kontoen. 

Skader og karantæner:

Renan Lodi (venstreback), Ángel Correa (offensivspiller), Šime Vrsaljko (højre back) og João Félix (angriber) er alle tvivlsomme til kampen mod Athletic Club. 

Forventet startopstilling til kampen mod Athletic Club:

Oblak - Lodi, Giménez, Savić, Trippier - Saúl, Thomas, M. Llorente, Koke - Morata, D. Costa 

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Athletic Club 3,70
Uafgjort 3,15
Atlético Madrid 2,35
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,80
Under 2,5 mål 1,50

Valencia CF

Valencia reddede sidste sæson i de absolut sidste kampe i sæsonen, hvor en flot slutspurt med tre sejre i træk sikrede en plads i top-4. I denne sæson har Valencia gjort det hæderligt. Ikke prangende, men heller ikke decideret ringe.

Træner Albert Celades står i sit første store trænerjob i denne sæson som Valencia-træner, og det har været en blandet pose bolsjer. Valencia gik videre fra Champions League-gruppespillet, men lige inden pandemiudbruddet røg de ud med et brag til Atalanta, der samlet sejrede med 8-4.

Seneste kamp i La Liga for Valencia fandt sted den 6. marts, hvor de spillede 1-1 ude mod Alavés. Seneste Valencia-kamp var i Champions League-returopgøret mod Atalanta, hvor de tabte 3-4 på hjemmebane efter at have tabt første opgør med 1-4 på San Siro.

Valencia ligger p.t. på en noget skuffende syvendeplads, men der er masser af muligheder for at forbedre den placering. Der resterer hele 11 kampe i La Liga, og der er kun fire point op til Real Sociedad på fjerdepladsen, hvilket må formodes at være Celades’ store mål for resten af sæsonen.

Jagten på det mål indledes den 12. juni mod Levante hjemme på Mestalla.  

Topscorer: Maximiliano Gomez (9 mål)

Skader og karantæner:

Cristiano Piccini og Ezequiel Garay er ude i kampen mod Levante.

Formodet startopstilling:

Cillessen – Wass, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya – Kondogbia - Florenzi, Soler, Parejo, Cheryshev - Gameiro

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Valencia 1,75
Uafgjort 4,25
Levante 4,75
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,62
Under 2,5 mål 2,40

Villarreal CF

”Den Gule Ubåd” befinder sig på 8.-pladsen og kan med rette endnu drømme om at kvalificere sig til europæisk fodbold i næste sæson. Det bliver dog næppe nogen nem opgave. Træner Javier Callejas hold er syv point efter Atlético Madrid på 6.-pladsen, som giver adgang til Europa League-kvalifikation. Dermed er der formentlig ikke råd til ret mange fejltrin for Villarreal-holdet, hvis den drøm skal gå i opfyldelse. 

Fejltrin og nederlag var der også så rigeligt af lige inden pausen. Her sluttede man af med at tabe tre kampe i streg. Dog skal det med, at to af kampene heller ikke just hører til nogle af de nemmeste i La Liga. Først tabte holdet med 1-3 ude mod Atlético Madrid, herefter 0-1 ude mod Athletic Club og senest 1-2 hjemme mod Leganés, som på det tidspunkt havde solgt Martin Braithwaite til FC Barcelona. Hvor frygtelig coronapandemien end er, kan man alligevel nok godt tale om, at den rent sportsligt kom på et udmærket tidspunkt for Villarreal. 

Første opgave for de gulklædte efter pausen bliver på udebane mod Celta Vigo. På fremmed territorium har Villarreal været lidt alt eller intet gennem sæsonen. Statistikken viser 5-1-8 18:21. Heldigvis – for Villarreal – er Celta Vigo blandt rækkens ringeste hjemmebanehold. 4-5-4 10:12 og 17 point. Kun Leganés, Espanyol og Valladolid har gjort det ringere. 

Topscorer: Angriberen Gerard Moreno står noteret for 11 sæsonkasser, hvilket gør ham til den skarpeste mand klædt i gult. 

Skader og karantæner:

Ramiro Funes Mori (midterforsvar) er ude til engang i august. Herudover sidder Rubén Peña (højreback) ude med karantæne.

Ude med karantæne er i øvrigt også træner Javi Calleja. 

Forventet startopstilling til kampen mod Celta Vigo:

Asenjo - A. Moreno, Pau Torres, Albiol, Mario - Cazorla, Iborra, Trigueros - Moi, Alcácer, Gerard

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Celta Vigo 2,65
Uafgjort 3,45
Villarreal 2,80
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,98
Under 2,5 mål 1,90
Hvilke hold ender i top-4? Højeste odds Bookmaker
Atlético Madrid 1,61
Sevilla FC 1,60
Real Sociedad 3,15
Getafe CF 3,50
Valencia CF 12,00
Villarreal 56,00

OBS: Odds er senest opdateret mandag den 8. juni klokken 15.45.

Spil på top-4-placeringer hos 888sport

Granada

Granada er placeret på tabellens niendeplads forud for genoptagelsen. Træner Diego Martínez har stået i spidsen for Granada siden 2018. Det var derfor Martínez, der fik Granada op i den bedste spanske række efter en succesfuld 18/19-sæson i Segunda División.

Og man må sige, at det også har været en succesfuld 19/20-sæson for Granada indtil videre. En niendeplads med 38 point til følge efter 27 kampe må betegnes som mere end godkendt for et oprykkerhold. Der er 13 point ned til nedrykningsstregen, og der skal gå absurd meget galt, hvis Granada ikke er at finde i La Liga i den kommende sæson.

Granada genoptager sæsonen hjemme på Estadio Nuevo Los Cármenes mod Getafe den 12. juni.

Topscorer: Darwin Machis (6 mål)

Skader og karantæner:

Alejandro Sanchez, Angel Montoro, Quini og Neyder Lozano er alle ude med skader til kampen mod Getafe.

Formodet startopstilling:

Silva – Duarte, Sanchez, Vallejo – Diaz, Gonalons, Brice Eteki, Neva – Fernandez, Soldado, Fede 

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Granada 3,30
Uafgjort 3,00
Getafe 2,60
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 3,00
Under 2,5 mål 1,43

Athletic Club

Det ser ud til at blive en vaskeægte mellemvaresæson for den traditionsrige baskerklub. Placeret på en øjeblikkelig 10.-plads med otte point op til en europæisk plads er der nok ikke meget at hente ad den vej. Særligt ikke, når man tænker på, at der ”kun” er 11 kampe tilbage, plus at man har hold som Valencia og Villarreal liggende fora sig. 

Omvendt bør der heller ikke være en kinamands chance – eller risiko – for, at holdet rykker ned. Der er hele 12 point ned RDC Mallorca, som ligger på den øverste af de tre nedrykningspladser. 

Første opgave for baskerne bliver at tage imod hovedstadsholdet og Champions League-jagtende Atlético Madrid. Gæsterne har som tidligere nævnt en hang til at spille uafgjort, og netop det resultat ville vel ikke være så ringe for nogle af holdene alt taget i betragtning.

Foruden at komme igennem de sidste 11 kampe i ligaen bedst muligt har Athletic Club også en stor kamp i vente. De er nemlig nået hele vejen til finalen i Copa del Rey. Her skal de krydse klinger med ærkerivalerne fra Real Sociedad. Finalen bliver den første af sin slags mellem disse to mandskaber. 

Topscorer: Raúl García står noteret for ni mål, hvorfor han er holdets topscorer. 

Skader og karantæner:

Óscar de Marcos (højreback) er ude med en skade. 

Forventet startopstilling til kampen mod Atlético Madrid:

Simón – Yuri, I. Martínez, Núñez, Yeray, Capa – Vesga, D. García – Muniain, R. García, Williams

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Athletic Club 3,70
Uafgjort 3,15
Atlético Madrid 2,35
Hvor mange mål scores der i kampen? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,80
Under 2,5 mål 1,50