Lige som Real Madrid lod til at have vendt skuden, chokerede kongeklubben med et hjemmebanenederlag på 1-2 til Girona, der var uden sejr i 10 kampe i træk. Har det endegyldigt sat en stopper for Real Madrids titeldrømme? Læs Andros' La Liga-optakt og bland dig i debatten under artiklen.

Sidste runde i La Liga skulle i den grad tage temperaturen på top- og bundstriden. Alles øjnes var især rettet mod Real Madrid og madrilenernes ‘genfødsel’ efter 1-1 kampen på Camp Nou i Copa del Rey-semifinalen og sejren på 3-1 i ligaen ude over lokalrivalen Atlético Madrid.

Medierne begyndte at skrive om, at mesterskabskampen nu igen var åben, især fordi Barcelona havde vist svagheder ved at sætte point til mod både Valencia og Bilbao. Men al snak om ny spænding i toppen forduftede i det sekund, Portu sendte pandebrasken på en ripost i Real Madrids felt og headede bolden i nettet til 2-1  i anden halvleg foran en sprællende Marcelo.

Med Reals enorme blunder mod Girona blev der igen etableret orden i toppen, da Barcelona hev en pligtsejr hjem over Valladolid, mens Atlético nappede en kneben sejr i lokalopgøret på Vallecas mod Rayo. Ni point har Real Madrid nu op til Barcelona på førstepladsen - Atlético har syv.

I bundzonen blev der også skabt røre. Villarreal tog en flot sejr over Sevilla, mens Celta faldt fuldstændigt sammen hjemme mod Levante. Det har nu skabt total jævnbyrdighed i og omkring nedrykningsstregen forud for den kommende 25. spillerunde i La Liga.

Bettingmæssigt gik sidste runde rigtig fint. Der var ingen spiltip, men hele seks spilovervejelser, hvoraf fire gik hjem.

Espanyol - Huesca

Kampen spilles fredag den 22. februar klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter.

Espanyol stjal et point i Valencia i sidste weekend efter at have modstået hjemmeholdets pres igennem anden halvleg og har her for alvor muligheden for at rykke frem i tabellen med en sejr over Huesca. Den smukkeste bro at bygge fra det hårdt tilkæmpede point i Valencia er ved at hente en sejr her over oprykkerne.

Der er ingen nye skader hos Catalanerne og kun en karantæne til højrebacken Javi Lopez, som blot bør betyde, at stærke Rosales vender tilbage til forsvaret, så man er tæt på status quo fra kampen på Mestalla. Ret vigtigt opgør for Espanyol, der netop søger kontinuitet og en god stime.

Huesca leverede en helhjertet fighterindsats i mandagens hjemmekamp mod Bilbao, men tabte alligevel knebent med 0-1. Dels på grund af Bilbaos stærke defensiv og dels fordi man ganske enkelt var for uskarpe foran mål. Stik imod det, man præsterede ugen forinden i 2-0 sejren over Girona, hvor Ávila nærmest scorede på de eneste chancer, man producerede.

Situationen i bunden er nu strammet ekstra meget til for Huesca, og det kan give bagslag mod Espanyol, hvor man før eller siden er tvunget frem på banen. Espanyol ligner et hold, der har lidt flere facetter at spille på, og det kan blive afgørende mod et desperat Huesca-hold, som til tider ser ud til at spille lidt mere med hjertet end med hjernen.

Huesca er svækket i forsvaret til weekenden, da den faste højreback, Miramón, glider ud med karantæne. Den faste venstreback, Luisinho, er fortsat ude med langtidsskade, og den faste centerforsvarer Insúa sidder over med skade for anden runde i træk. Så reelt er træner Francisco uden 3/4 af sit oprindelige stamforsvar til weekenden.

Espanyol - Huesca: 1 til odds 1,75 bwin (nu 1,80 hos Bethard)

Espanyol kan bygge videre på den flotte uafgjort ude mod Valencia med en sejr hjemme mod et Huesca-mandskab, der har afgørende fravær i bagkæden.

Getafe - Rayo Vallecano

Kampen spilles lørdag den 23. februar klokken 13.00. Se mere info i vores matchcenter.

Getafe møder op til det madrilenske derby mod Rayo med et 2-2 opgør ude mod Eibar i bagagen. Getafe førte ellers 2-0, men de formøblede meget atypisk føringen til sidst. Med til historien hører, at man mødte et formstærkt Eibar-hold, som ikke har tabt i ni kampe i træk.

Til weekenden har træner Bordalás ingen nye trupproblemer, og eneste tvungne fravær er de fortsat skadede Amath og Markel på midten samt den fortsatte karantæne til forsvars-subben Bruno.

Rayo møder op med nederlag på 0-1 i lokalderbyet hjemme mod Atlético, hvor man især på grund af manglende skarrphed i felterne ikke fik point ud af opgøret. Præcis som mod Espanyol ugen forinden blev man straffet i spillet i felterne.

Til weekenden er der ekstra pres på Rayo, da Villarreal vandt over Sevilla i weekenden og nu har passeret Rayo i bundzonen.

Rayo styrkes, da den centrale forsvarer Velazquez vender tilbage fra karantæne, mens man forventer at få den faste midt Imbula tilbage fra skade.

Det ligner et opgør, hvor Getafe i kraft af sin større organisation og bedre taktiske styrke kan forvolde store problemer for Rayo. Netop styrken i felterne er Getafes styrke, så her møder Rayo i den grad en modstander, som mestrer det, man lige nu er svagest kørende i. Jeg tror på Getafe-sejr og ser værdi i et spil lige på til odds

Getafe - Rayo: 1 til odds 1,78 hos Betsafe (nu 1,80 hos Bethard)

Det ligner et opgør, hvor Getafe i kraft af sin større organisation og bedre taktiske styrke kan forvolde store problemer for Rayo. Netop styrken i felterne er Getafes styrke, så her møder Rayo i den grad en modstander, som mestrer det, man lige nu er svagest kørende i.

Sevilla - Barcelona

Kampen spilles lørdag den 23. februar klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter.

Sevilla møder op til topbraget mod Barcelona uden nye skader eller karantæner set i forhold til sidste weekends 0-3 nederlag ude mod Villarreal. Endnu et udebanenederlag i ligaen, hvor man ikke har vundet på fremmed græs i snart et halvt år. Det lakker mod enden for Sevilla, hvad angår top-striden, især hvis man taber på ny her mod Barcelona.

På Sanchez Pizjuan håber man på en gentagelse af Copa del Rey-kvartfinalen, hvor man vandt 2-0, men hvor Barca dog sparede en anelse mere end sevillanerne i opgøret.
Sevilla spiller Europa League-kamp torsdag hjemme mod Lazio, så der kan være lidt træthed til weekenden.

Barcelona møder op med en pligtsejr hjemme over Valladolid, hvor man dog kunne have vundet større, havde det ikke været for Valladolids keeper Masip, der har en fortid på La Masia og har spillet en enkelt ligakamp for Barcelona.

1-0-sejren ændrer dog ikke ved det faktum, at Barca spillede for lavt blus, men det var alligevel nok til at genetablere ordenen i ligaen, da Real tabte hjemme mod Girona.

Barca har spillet vigtigt CL-opgør i midtugen i Lyon op til det her opgør, og man stillede med alle stamspillere mod franskmændene, hvorfor der også kan være træthed at spore hos Catalanerne. Man spiller tilmed Copa del Rey-semifinaleretur mod Real Madrid i den kommende midtuge, så man har i den grad nok at se til. Det bør føre til visse rotationer i Barcelonas startopstilling her mod Sevilla.

Alavés - Celta

Kampen spilles lørdag den 23. februar klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter.

Alavés kæmpede sig bravt til et point i sidste weekends udekamp mod Betis, hvor man især sloges forbilledligt og modstod Betis pres mod slutningen af anden halvleg. Pointet er blot endnu et bevis på, at Abelardo har skabt et hold, som er sindssygt svært at slå, og som kæmper til det sidste for kollektivet.

Det enorme benarbejde igennem sæsonen har betydet, at Alavés ikke blot har store chancer for Europa League-plads, men at man også kan nappe en Champions League-plads, da man nu kun er et point fra Sevilla på den CL-givende fjerdeplads.

Derfor er kampen mod Celta af enorm betydning. Motivationen må være i orden på Mendizorroza. Abelardo har ingen nye skader eller karantæner i stammen.

Celta møder op med et smerteligt 1-4 nederlag fra sidste weekends hjemmekamp mod Levante. Man savnede sin tank-centerforward Maxi Gomez, som var ude med karantæne, mens den absolutte styrmand og topscorer, Iago Aspas, startede på bænken.

Det værste ved 1-4-nederlag var ikke kampen i sig selv, men snarere det faktum, at Iago Aspas på ny røg ud med skade. Man aner ikke, i hvor lang tid han nu sidder udenfor, så der er for alvor krise i Celta.

Træner Cardoso er fortsat ved roret, men han læner sig op ad en fyring, således at Celta meget vel snart kan påbegynde jagten på sin tredje træner i indeværende sæson. Det er efterhånden mange år siden, at Celta har været så presset som nu.

Til weekenden får man sin stærke angriber, Maxi Gomez, tilbage fra karantæne, men må altså nu undvære sin vigtigste mand, Iago Aspas, samt den nye offensive midt, Boudebouz, som har karantæne.

Athletic Bilbao - Eibar

Kampen spilles lørdag den 23. februar klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter.

Baskisk derby på San Mamés mellem storebror Bilbao og lillebror Eibar. Sådan forholder det sig fortsat i klubstørrelse og budget, men det er snart flere år siden, at det har forholdt sig sådan på banen.

Igen i år har Eibar fået den bedste start og ligger over Bilbao i klassementet. Bilbao har rejst sig flot under den nye træner, Garitano, men Mendilibars tropper matcher næsten Bilbaos stime. Eibar er uden nederlag i de seneste ni runder i træk.

Bilbao møder op med frisk, men hårdt tilkæmpet 1-0 sejr ude over Huesca, mens Eibar måtte ty til fight og hård kamp for at vende det truende 0-2 nederlag hjemme mod Getafe til 2-2 i anden halvleg.

Hverken Bilbao eller Eibar har nye skader eller karantæner i truppen, så der kan blive genvalg til alle 22 startere fra sidste runde, hvis Garitano og Mendilíbar ønsker det.

Et super interessant derby, hvor der virkelig skal måles baskisk formstyrke.

Leganés - Valencia

Kampen spilles søndag den 24. februar klokken 12.00. Se mere info i vores matchcenter.

Leganés møder op med et 0-3-nederlag på Anoeta mod Sociedad, bedst som man netop havde sat sig i respekt med forrige rundes flotte 3-0-sejr hjemme mod Betis. Derfor er fokus øget på ny forud for næste hjemmekamp på Butarque, når Valencia kommer på besøg.

Træner Pellegrino har ingen nye skader eller karantæner og kan derfor vende tilbage i startopstillingen, som skabte det gode resultat mod Betis i seneste hjemmekamp.

Valencia møder op med en hård 0-0 kamp hjemme mod Espanyol, hvor man roterede spillere og manglede stamspillere. Til weekenden kan samme scenarium udspille sig, da man torsdag (inden kampen i Leganés) spiller Europa League returopgør mod Celtic, mens man i midtugen (efter kampen i Leganés) skal spille en super vigtig Copa del Rey semifinale-retur hjemme mod Betis.

I det opgør har man et flot udgangspunkt (2-2) fra returen, og man fornemmer, hvor vigtig Copa del Rey-kampen er for både supporterne og spillerne. Så man skal forvente, at træner Marcelino roterer på ny mod Leganés for at have alle mand klar mod Betis i semifinalen.

Der tegner sig et billede af, at Leganés påny kan lukrere på, at gæstende hold har for mange jern i ilden til at kunne stille i stærkeste og mobilisere fuldt fokus. Præcis som mod Betis vil Leganés her forsøge at udnytte deres fysik, men især også sin motivation, da man kun har ligaen at koncentrere sig om. Derudover motiverer det altid ekstra for et ydmygt hold som Leganés at få en af ligaens historisk store på besøg.

Det ligner værdi på Leganés.

Leganés DNB til odds 1,92 hos Bet365 (nu 1,98 under Asian +0, som er samme spil)

Valencia har meget om ørerne og kommer helt sikkert til at rotere i udekampen mod Leganés, der kun har tabt en enkelt hjemmekamp i sæsonen. 

Atlético Madrid - Villarreal

Kampen spilles søndag den 24. februar klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter.

Atlético fik endelig brudt en negativ stime med 1-0-sejren ude over Rayo Vallecano i sidste weekends lokalopgør på Vallecas. Sejren var et vigtigt boost, omend man igen så tvivlsomme ud i flere passager i kampen.

Med sejren og med Reals overraskende 1-2-nederlag hjemme mod Girona generobrede Atlético andenpladsen fra sin evige ærkerival, og nu gælder det så for alt i verden om at holde fast på ny.

Atlético har dog et hængeparti i midtugen, hvor man onsdag spiller mod Juventus i Champions League hjemme på Wanda Metropolitano.

Selvom Lucas pt. er eneste tvungne fravær til weekendens ligakamp, så kan der dukke nye skader op efter CL-kampen onsdag. Udover det kan der også være lidt møre ben ovenpå den hårde kamp mod Juventus. Det er ikke utænkeligt, at Simeone derfor roterer en anelse mod Villarreal.

Villarreal fik hevet sig flot op af dyndet med sidste weekends fortjente 3-0-sejr hjemme over Sevilla. Med sejren er man tæt på at spille sig ud af nedrykningszonen, da den direkte rival, Celta, tabte hjemme til Levante i weekenden.

Villarreal har ingen nye skader eller karantæner til weekenden, men skal ligesom Atlético i ilden i midtugen, da man spiller returopgør mod portugisiske Sporting Lissabon hjemme på La Cerámica i EL.

Det er dog sikkert og vist, at Villarreal prioriterer ligaen klart mere end Europa League. Man sælger gerne en Europa League-exit for at overleve den hjemlige liga. Derfor vil der igen blive roteret i EL for at have de bedste klar til weekendens kamp mod Atlético. Man forventer, at træner Calleja bevarer sit nye 5-3-2 -system (eller 3-5-2 om man vil) med tre centrale forsvarere og to offensive backs.

Real Valladolid - Real Betis

Kampen spilles søndag den 24. februar klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter.

Valladolid tabte opgøret men ikke æren i sidste weekend på Camp Nou. Masip holdt Valladolid fra et større nederlag med sine gode redninger, og det er netop Masip, man igen fæster lid til i det vigtige hjemmeopgør mod Betis i den kommende weekend.

Masip samt større skarphed i offensiven er opskriften på, hvad der kan blive en ualmindelig vigtig sejr over sevillanerne. Der er ingen nye skader eller karantæner i stammen, så træner Sergio Gonzalez kan give genvalg til alle, hvis han ønsker det.

Super stort fokus i Valladolid til weekendens kamp, hvor man håber på at kunne lukrere på, at Betis har rigtig meget om ørerne lige nu.

Betis møder op med 1-1 remis hjemme mod Alavés, hvor det ikke lykkedes at nedbryde gæsternes defensive mur i anden halvleg trods fint spilovertag.

Til weekenden er Betis presset grundet det ekstremt hårde program. Torsdag før weekendens kamp i Valladolid spiller man returopgør i Europa League hjemme mod Rennes, og i midtugen efter kampen i Valladolid spiller man ultra vigtigt returopgør i Copa del Rey-semifinalen ude mod Valencia.

Det er et opgør, man satser ekstremt meget på, da finalen i Copa del Rey i år spilles på Betis' hjemmebane Benito Villamarín. Der er et nyt fravær i Betis' startellever, da den stærke venstreback, Junior, er blevet skadet på ny.

Udover det forventer man flere ændringer grundet EL-kampen torsdag, men især også grundet den forestående semifinale i Copa del Rey mod Valencia.

Valladolid Asian +0 til odds 1,90 hos Bet365 (nu 1,93)

Hjemmesejr med pengene tilbage på uafgjort i en kamp, hvor Valladolid er presset og super fokuseret, ligner et godt bet, i hvert fald til det odds, der står lige nu i DNB. Og specielt også når man tænker på, at Betis har øjnene rettet mod alt andet end lige det her ligaopgør.

Levante - Real Madrid

Kampen spilles søndag den 24. februar klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter.

Levante møder op med fornyet tro på tingene efter sidste weekends 4-1-nedsabling af Celta på selveste Balaídos.
Sejren har skabt ny tro og ny luft i Valencia-klubben, især fordi man fik udbygget distancen ned til nedrykningszonen og brudt en stime på tre runder uden sejr.

Til weekenden kommer Real Madrid på besøg. Et af de opgør, som man virkelig elsker, fordi man altid er topmotiverede, når de store hold kommer på besøg, og fordi man elsker rollen som outsider. Man har stort set alt at vinde og intet at tabe.

Der er ingen nye skader eller karantæner i truppen. Man får sin faste centerforsvarer Cabaco tilbage fra karantæne og kan næsten stille i stærkeste.

Real Madrid møder op med mange jern i ilden til det her opgør. Det er især Copa del Rey-semifinalen hjemme mod Barcelona, som slører fokus forud for weekenden så der kan komme rotationer i træner Solaris startopstilling.

Man skal have alle mand klar til braget mod Barca, især fordi man jokkede gevaldigt i spinaten i ligaen med sidste weekends 1-2-nederlag hjemme mod Girona. Nu er man stort set kun efterladt med Copa del Rey og Champions League, så man bør sigte stort mod næste midtuges returopgør på Bernabeu mod Barcelona. Derfor minder kampen på Ciutat Valencia kun om noget, der er i vejen for madrilenerne.

Man er uden Isco og midten Llorente, som begge sidder over med skade. Udover det er Sergio Ramos ude med karantæne. Men der kan som nævnt blive ændret yderligere i startopstillingen.

Girona - Real Sociedad

Kampen spilles mandag den 25. februar klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter.

Girona fik ikke blot brudt en ond stime på ti runder uden sejr i sidste weekend, man fik gjort det på den bedst tænkelige måde: med en 2-1-sejr over Real Madrid på selveste Bernabéu. Og hvad vildere er: det var ganske fortjent. I kampen viste Girona, hvad man består af, og hvorfor man ikke har fortjent at rykke ned. Super indsats og ekstremt skarp kamp af Eusebios tropper.

Til mandagens hjemmekamp mod Sociedad er der ingen nye skader eller karantæner i Girona. Eusebio kan og vil formodentligt give genvalg til alle startere fra triumfen på Bernabeu. En speciel kamp for Eusebio, der netop her møder sin tidligere klub.

Hos Real Sociedad er der også fornyet tro på tilværelsen, da man fulgte op på den seneste gode stime med en 3-0-sejr hjemme over Leganés. Nu lugter man i den grad blod i tabellen, hvor man pludselig er rystende tæt på Europa League og sågar Champions League-pladser. Man er fortsat uden nederlag med træner Imanol, og man kan med en sejr her og lidt held i andre kampe spille sig á point med Sevilla på den Champions League-givende 4. plads.

Sociedad er dog ret svækket til mandagens kamp, da den stærke venstreback Theo er ude med karantæne sammen med den voldsomt vigtige topscorer, Willian José. Udover det må man fortsat se bort fra den skadede og meget vigtige centrale midt, Illarramendi.

Sidste rundes regnskab                           

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 0                                       
Overskud:  0
Tb%: 0

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 6
Overskud: +1,23
Tb%: 120,50

Samlet regnskab

Spiltip i alt:  
Antal og indsats: 4
Overskud: -2,10
Tb%: 52,5

Spilovervejelser i alt:
Antal og indsats: 24
Overskud: +3,78
Tb%: 115,75