Kroatien og Danmark mødes torsdag i femte spillerunde af Nations League. Det er samtidig et direkte opgør om førstepladsen i gruppen. BetXpert bringer her udvalgte odds på Kroatien - Danmark. 

Danmark har fået en fin start på Nations League, hvor Kasper Hjulmands mandskab er i gruppe med Kroatien, Østrig og Frankrig. Sidstnævnte ligger overraskende sidst med to kampe tilbage, og de forsvarende verdensmestre kan ikke længere vinde gruppen og er samtidig i fare for at rykke ned i B-gruppen.


I juni blev de første fire Nations League-kampe spillet, og i denne uge afvikles de resterende to i Danmarks gruppe. Torsdag skal Danmark møde Kroatien i Zagreb, og søndag gælder det Frankrig i Parken. Det er samtidig de to hold, der tørnede sammen i VM-finalen i 2018, der venter for Danmark i denne uge.   

For nye spillere: Få et 500-kroners risikofrit spil på Kroatien - Danmark hos Mr Green*

  • Gå til MrGreen.dk og opret konto 
  • Tilmeld dig kampagnen
  • Indbetal præcis 100, 200, 300, 400 eller 500 kroner
  • Spil for det indbetalte beløb på Kroatien - Danmark som dit første spil
  • Spillet skal være et Betbuilder-væddemål eller et kombinationsvæddemål af min. 2 valg fra Kroatien - Danmark
  • Du kan spille pre-match eller live
  • Du får hele din indsats retur, hvis du taber på dit væddemål
  • Der er ingen omsætningskrav på eventuel gevinst

Hent tilbud hos Mr Green

Odds på Kroatien - Danmark

Kampen mellem Kroatien og Danmark spilles torsdag aften på Stadion Maksimir i Zagreb. Dette stadion er til hverdag hjemmebane for Dinamo Zagreb. Der er kampstart klokken 20.45, og du kan se kampen direkte på TV 2 og TV 2 Play. Bookmakerne tror på en meget tæt kamp, som det kan ses på oddsene herunder. 

1X2 odds, Kroatien - Danmark, Tor. 22. sep. 2022 kl. 20:45

Kroatien

Uafgjort

Danmark

Both Teams to Score odds, Kroatien - Danmark, Tor. 22. sep. 2022 kl. 20:45

Ja

Nej

Kampen om førstepladsen

Det er som nævnt kampen om førstepladsen i gruppen, der venter torsdag i Zagreb. Danmark går ind til opgøret som nummer et med ni point, mens Kroatien på andenpladsen har syv point. 

Da Danmark og Kroatien mødtes den 10. juni i Parken, var det Kroatien, der var bedste hold, og de kunne rejse fra København med en sejr på 0-1. Danmark har vundet de tre øvrige opgør i Nations League-gruppen. To sejre mod Østrig og en enkelt mod Frankrig i Paris. Det vil sige, at Danmark også er sikre på at skulle spille i A-gruppen i Nations League næste år. 

Hvis Danmark vinder gruppen, skal Danmark deltage i Final 4-stævnet, hvor vinderen af Nations League 22/23 skal findes. De fire gruppevindere kvalificerer sig til den begivenhed. Desuden får gruppevinderen også den fordel at ende i en EM-kvalifikationspulje med fem hold i stedet for seks, og såfremt man ikke formår at kvalificere sig via gruppen, så er en Nations League-vinder også sikret en playoff-kamp om en billet til EM. 

Pilantra: "Der venter Hjulmand en svær opgave"

Tipredaktør Frank Pilantra mener, at der venter Danmark og Hjulmand en svær kamp torsdag i Zagreb.

- Der venter Kasper Hjulmand en svær opgave, da flere af de bærende stjernespillere kommer med begrænset spilletid fra deres klubber. Andreas Christensen har fået få minutter hos Barcelona, Simon Kjær er på vej tilbage efter en længere skadespause, Thomas Delaney har det svært i Sevilla, og Joakim Mæhle har heller ikke imponeret i Atalanta, siger Frank Pilantra og fortsætter:

- Selv Kasper Schmeichel er havnet i problemer i Nice, og kigger vi på den anden ende af banen, så er hele den danske offensiv faktisk ét stort spørgsmålstegn. Hvem kommer med mål i støvlerne? På den positive side har vi Højbjerg og Eriksen, der holder niveau og skal strikke det hele sammen, men rammer kroaterne dagen, så er det svært at se, hvordan det skal lykkes at hente tre point i Zagreb. 

Uafgjort - intet væddemål ved kroatisk sejr: Odds 1,95 hos NordicBet*

Tipredaktør Pilantra ser værdi i dette spil, og han har følgende at sige om det: "Der er gevinst på dette spil, hvis kampen ender uafgjort og indskud tilbage, hvis Kroatien vinder kampen. Kroatien spiller ofte tætte kampe, og der vil være fokus på slaget på midtbanen, hvor danskerne skal forsøge at bremse Modric, Brozovic og Kovacic. Med uafgjort vil Danmark forsvare førstepladsen, og det vil Kasper Hjulmand sikkert være fint tilfreds med."

Har du interesse i at læse spilforslag fra BetXperts ekspertpanel, kan du finde dem alle her

Bud på startopstillinger

Kroatien: Ivusic - Stanisic, Erlic, Caleta-Car, Juranovic - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Kramaric, Orsic  

Danmark: Schmeichel - Andersen, Christensen, Nelsson - Kristensen, Delaney, Højbjerg, Mæhle - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite

Alexander Bah spillede alle 90 minutter mod Juventus, og han var også med i 82 minutter af weekendens kamp, hvor Benfica vandt med 5-0 over Marítimo. Bah bliver nok ikke bragt fra start i kampen mod Kroatien, men Kasper Hjulmand vil formentlig give Bah spilletid i begge de kommende Nations League-kampe. Alexander Bah har indtil videre spillet tre landskampe. 

Kasper Schmeichel var bænket i weekenden hos Nice, og i Sevilla var Thomas Delaney end ikke i truppen, mens Kasper Dolberg så alle 90 minutter mod Villarreal fra bænken. Andreas Christensen har også siddet på bænken hos Barcelona i de seneste tre La Liga-kampe. Alle fire spillere er en del af Kasper Hjulmands idealopstilling, så hvis de fire spillere ikke får megen spilletid i de kommende par måneder frem mod VM, vil det givetvis føje et par ekstra panderynker til Kasper Hjulmands 50-årige ansigt. 

Danmark spiller første VM-kamp mod Tunesien den 22. november.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Kroatien - Danmark?

Opgøret mellem Kroatien og Danmark spilles torsdag den 22. september klokken 20.45 i Zagreb.

Hvor kan jeg se Kroatien - Danmark?

Du kan se Nations League-kampen mellem Kroatien og Danmark på TV 2 og TV 2 Play.