Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Igennem de seneste tre år har ”Søens folk” været de to mest spillede ord i Dronningens nytårstale. Men fra Nordjylland til hovedstaden er spillerne enige om, at Hendes Majestæt nævner den afdøde musiker Kim Larsen i sin tale den 31. december.


”Gud bevare Danmark”


De ord er man altid helt sikker på vil blive sagt, når Dronning Margrete den 31. december holder sin nytårstale til nationen. Men hvad hun ellers vil sige er svært at vide med sikkerhed. Hos Danske Spil* har man for fjerde år i træk udbudt odds på mere end 250 ord, som Hendes Majestæt måske kan finde på at nævne. De tre foregående år har betegnelsen ”Søens folk ” været det mest populære væddemål. Men i år har ”Kim Larsen” indtaget den førsteplads hos spillerne.


-Kim Larsen er det mest spillede ord over hele landet. Det er da også mere sandsynligt, at hun nævner Kim Larsen end Søens folk.  I de 46 nytårstaler Dronning Magrethe har holdt siden 1972, har hun rent faktisk aldrig sagt Søens folk, det var hendes far, der sagde det i hans nytårstaler. Hun nævner tit de udsendte, men har aldrig brugt netop de ord. Derfor får man også pengene 12 gange igen på ”Søens folk” og fire gange igen på ”Kim Larsen”, siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil*.


Ud over Kim Larsen er der lidt forskel på, hvad der bliver spillet mest på rundt omkring i landet. Kigger man på Nordjylland har de Søens folk som det andet mest spillede ord, mens endnu en folkekær person indtager tredjepladsen.


-Morten Grundwald er det tredje mest spillede ord i hele Jylland.  Uanset om man kigger på Nordjylland, Midtjylland eller Sønderjylland, ja selv på Fyn. Generelt er det populært at spille på, at Dronning Magrethe nævner ham, men det er mest populært i Jylland, siger Peter Emmike Rasmussen.


Oddsætterene i Danske Spil* mener dog ikke, at det er særlig sandsynligt at Olsen Bandens Benny bliver nævnt, så Morten Grundwald giver odds 150.


På Sjælland er Søens folk blevet fordrevet fra andenpladsen af et vejrfænomen. Både i hovedstaden og på resten af Sjælland er ”varmerekord” det andet mest spillede ord efter Kim Larsen. Derefter er både Kronprinsen, Morten Grundwald, og Søens folk populære. Der er dog en del i hovedstaden, der tror, at Dronning Margrethe vil hædre Kim Larsen med et citat fra en sang.


-I København ligger ”Om lidt bli´r her stille” som et af de fem mest spillede ord. Det er da også klart en mulighed, men Dronning Magrethe har ikke tidligere citeret nyere sange eller digte i talen, så derfor giver vi odds 25,00 på, at hun citerer den berømte sang, siger Peter Emmike Rasmussen.

Oddssætterne i Danske Spil* har sat odds på nytårstalen siden 2015, og det er meget populært hos danskerne.


- Rigtig mange danskere synes, det er sjovt at gætte med på talens indhold, og i dag er det et af vores mest populære underholdningsvæddemål, siger Peter Emmike Rasmussen.


De 10 mest spillede ord:

Kim Larsen, odds 4,00

Søen folk, odds 12

Morten Grunwald, odds 150

Om lidt bli´r her stille, odds 25

Varmerekord, odds 10

Kronprins Frederik, odds 3,00

En del af noget større, odds 100

Rekordsommer, odds 20

E-Sport, odds 15

Smadremanden, odds 300