Kl. 4 i nat (dansk tid) sker det. Med Volbeat gjaldende fra højttalerne går Mikkel Kessler i bokseringen i Californien for at møde André "Son Of God" Ward.

Dermed træder den 30-årige Islands Brygge-knægt ind i den prestigiøse Super Six-turnering hvor en sejr vil være et markant skridt i retning af superstar-status for Danmarks bedste bokser.

Han har som bekendt kun tabt een af sine 43 kampe - det skete i 2007 da en håndskadet Kessler mødte Joe Calzaghe (snu, uortodoks - og lynhurtig) der af nogle regnes som den bedste supermellemvægter nogensinde.

Calzaghe har siden lagt handskerne på hylden, og et af formålene med Super Six-turneringen er at finde ud af hvem der nu er verdens bedste bokser i vægtklassen.

Blandt favoritterne til at snuppe titlen er danske Kessler der senest var i aktion i september i år da han knockoutede Perdumo fra Venezuela - og han er også favorit mod Ward i nattens kamp, trods udebane.

25-årige Ward vandt guld (i letsværvægt) ved OL i Athen i 2004, men har kun 20 professionelle kampe under bæltet (alle er dog vundet, 13 på knockout) og er dermed noget mere urutineret end Kessler.

Tips og TV-guide
Her på BetXpert har vi selvfølgelig grundige analyser af Kesslers kamp mod Ward, med tilhørende spilforslag (skrevet af Loke Barrett og Alexander Josiassen). Se dem her.

Tjek også vores TV-guide - og se hvor kampen kan følges.

Simpelt, men genialt koncept
Super Six-turneringen er opfundet af Wilfried og Kalle Sauerland - Kesslers tyske promotorer - der fik den simple, men geniale idé at lade seks af verdens bedste super-mellemvægtsboksere dyste mod hinanden. Med hvad deraf følger af kolossale TV-indtægter og ditto præmier til deltagerne.

Det anslås at Kessler tjener 40 millioner kroner hvis han vinder sine tre indledende Super Six-kampe. Og det kan endda blive til endnu mere.

I modsætning til hvad denne artikel oprindeligt påstod, er bokserne ikke inddelt i grupper; alle er samlet i samme "liga" - men alle møder ikke alle. Hver af de seks deltagere bokser indledningsvist tre kampe. En sejr giver 2 point eller 3 (ved knock-out). Uafgjort giver 1 point. Et nederlag 0.

Efter de indledende runder, går de fire bedste videre til semifinalerne der bokses i januar 2011 (præcist tidspunkt endnu ikke fastlagt). Finalen afvikles i maj eller juni samme år.

De 6 deltagere
Super Six har deltagelse af:
Mikkel "Viking Warrior" Kessler (WBA-mester)
´King´ Arthur Abraham
Andre ´The Matrix´ Dirrell
Carl ´The Cobra´’ Froch (WBC-mester)
Jermain ´Bad Intentions´ Taylor
Andre ´S.O.G.´ Ward.

Der mangler sådan set kun IBF-verdensmester Lucian Bute og WBO-mester Robert Stieglitz - så ville den absolutte verdenstop være repræsenteret, men hvis Kessler klarer sig godt ved Super Six, kan der meget vel vente et møde med fx Bute. Og det er den slags der for alvor skaber historie...

Kessler skal i de indledende runder møde: Ward, Froch og Taylor.

Super Six-program
Super Six gik i gang i oktober i år - og forventes afsluttet i juni 2011. To kampe er overstået:

17. Oktober 2009 Carl Froch vs. Andre Dirrel. VINDER: FROCH

17. Oktober 2009 Jermain Taylor vs. Arthur Abraham. VINDER: ABRAHAM

21. November 2009 Mikkel Kessler vs. Andre Ward. Bokses i USA

Januar 2010 Arthur Abraham vs. Andre Dirrell.

Marts 2010 Mikkel Kessler vs. Carl Froch. Bokses i Danmark

April 2010 Andre Ward vs. Jermain Taylor.

Juli 2010 Andre Dirrell vs. Andre Ward.

August 2010 Arthur Abraham vs. Carl Froch.

September 2010 Mikkel Kessler vs. Jermain Taylor.

Januar 2011 * Semifinaler

Maj/Juni 2011 * Finaler

Links
Læs om de deltagende boksere på Showtimes Super Six-hjemmeside.

Læs BetXperts portræt-artikel om Mikkel Kessler forud for den store Calzaghe-kamp i 2007.