Fredag starter Kapsejladsen 2018, som er en ølstafet mellem de forskellige uddannelser i Aarhus. Begivenheden trækker op mod 25.000 tilskuere, og flere bookmakere er ude med odds på Kapsejladsen. Se her, hvem der er favoritter. 

13 studenter- og festforeninger fra Aarhus Universitet og andre uddannelser i Aarhus kæmper igen i om år Det Gyldne Bækken, når Kapsejladsen 2018 finder sted i Universitetsparken i Aarhus fredag den 4. maj. Cirka 25.000 tilskuere, der primært er studerende, vil overvære den festlige ølstafet, hvor man skal dukke op meget tidligt om morgenen for at få en plads, hvorfra man kan se kapsejladsen.

Kapsejladsen er en årlig begivenhed blandt forskellige studenterforeninger i Aarhus, hvor der dystes i at padle en lille båd på tværs af søen i Universitetsparken, hvorefter der skal bundes en øl, snurres rundt om øllen ti gange, og derefter padles tilbage til den anden side af søen, hvor en ny deltager fra ens hold skal gøre det samme.

I alt er der fem deltagere på hvert hold, hvoraf der skal være mindst en kvinde på holdet. Allerede fra februar af begynder de første hold at træne og øve sig. Der er tre indledende heats med fire studenterforeninger i hver*. De tre vindere går videre til finalen i det.

Kapsejladsen er Nordeuropas største studenterdrevne arrangement, og det trækker stor opmærksom i Aarhus. Borgmester Jacob Bundsgaard skyder begivenheden i gang, mens Anders Breinholt og Anders Lund Madsen er årets konferenciers. 

Medicin er klare favoritter

Umbilicus hedder festforeningen for de medicinstuderende ved Aarhus Universitet, og de er af bookmakerne udpeget som favoritter til at vinde Kapsejladsen 2018. De vandt senest i 2015. 

"Krisen kradser hos de to giganter Økonomi og Medicin, der er gået tomhændet fra Universitetsparken henholdsvis de sidste seks og to år. Rygterne vil vide, at begge foreninger har arbejdet som besatte cykelryttere på at skære millisekunder fra deres bådvendninger," siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet*, i en pressemeddelse. 

"Muligheden for at skrive historie i årets kapsejlads vil uden tvivl blæse ekstra vind i sejlene hos Psykologi. Ikke siden Medicins hattrick i starten af dette årtusinde, har vi set en forening vinde tre år i streg. Så der er lagt op til en kapsejlads af legendariske dimensioner," fortsætter Thomas Holm.

Nordicbet* har odds 1,55 på Medicin, mens Bet25 har odds 1,74. 

Bookmakere er på udebane

Information omkring form, træning mv. er ikke lige så lettilgængeligt for bookmakerne til Kapsejladsen, som den er til mange af de sportsgrene, de udbyder odds på. Og det betyder også, at de er lidt på udebane, når der sættes odds. I går startede Bet25 således med at have Psykologi som favoritter til at vinde Kapsejladsen 2018 til odds 2,75, men det odds er nu oppe i 10 gange pengene igen, hvilket to andre hold også giver. Der er tre med lavere odds.** 

"Kapsejladsen har – også oddswise - udviklet sig til en populær årlig begivenhed. Vi kigger selvfølgelig meget på historikken, når vi skal oddssætte en begivenhed som Kapsejladsen. Det er ikke ligesom en fodboldkamp, hvor man kender til form, skader og karantæner, så vi er en anelse på udebane for nu at blive i fodboldterminologien," lyder det fra Nikolaj Hagen, oddssætter hos Bet25.dk, i en pressemeddelels, ifølge lokalavisen Aarhus

"Derfor er det også sjældent os, der står tilbage med gevinst, men det er en sjov gimmick, og det giver anledning til ekstra spænding på en i forvejen sjov og festfyldt dag," fortætter Nikolaj Hagen. 

Sidste år viste BetXperts brugere stor indsigt i Kapsejladsen, hvor der var en livlig debat omkring potentielle værdispil. Debatten fra sidste år kan læses her. Gemmer der sig værdispil igen i år? 

I 2017 og 2016 vandt Psykologi, mens Medicin vandt i 2015 og Statskundskab i 2014. I 2013 sejrede Medicin også, mens Økonomi sejrede i 2012 og 2011. Kapsejladsen har officielt eksisterede siden 2000 i sit nuværende format. Programmet starter allerede klokken 6 om morgenen, hvor Studenterradion sender live, men allerede mange timer inden indtages de første pladser i Universitetsparken. Første heat starter klokken 14.30, mens der er intro til heatet en time tidligere. Finalen starter 17.15.

Odds på vinderen af Kapsejlads 2018

Bedste odds Bookmaker
Umbilicus (Medicin) 1,74
Bet25
ØF (Økonomi) 4,05 Bet25
PF (Statskundskab) 6,90
Bet25
@lkymia (Kemi) 18,50 Bet25
Psyk (Psykologi) 8,00 NordicBet
SL (Studenterlauget) 8,20 Bet25
Beerceps Maximus (Idræt) 12,00 Bet25
Siffos (Folkesundshedsvidenskab) 18,00 Bet25
FUT (Ingeniørerne) 20,50 Bet25
Apollonia (Tandlægerne) 40,00 Bet25
Profus (VIA Campus C) 75,00 Bet25
Humbug (Humaniora) 100,00 Bet25

Odds er senest opdateret fredag den 4. maj klokken 10.33. Bemærk at limits på odds på Kapsejladsen 2018 er lave, og at odds hurtigt kan ændres.  

*TÅGEKAMMERET fra det Naturvidenskabelige Fakultet har sit eget heat, men er ikke en reel del af konkurrencen, da de primært har en fest og laver sjov, skriver Aarhus Stiftstidende. Bet25 startede med at have odds på dem som vinder, men har sidenhen fjernet det.

**Oddset på Psykologi er ved seneste opdatering nu på odds 5,50 hos Bet25, og dermed er de tredjestørste favoritter.